SMÁLI JSME SE SLOVÁKŮM ...

 

… když volili  Mečiara a když tam pak mečiarismus vládnul. A hrdě se bušili v prsa, o kolik my jsme chytřejší, kultivovanější, rozumnější. Že nám se to nikdy nemůže stát …

 

     Volební výsledky posledních parlamentních voleb – bohužel – hovoří o něčem zcela odlišném.

 

     ANO slovenského estébáka Babiše – 30%.

 

Na Slovensku měli alespoň tolik inteligence a předvídavosti, že se ho včas zbavili. Vykopli ho – k nám. Stejně tak se dokázali – byť za 5 minut dvanáct – zbavit Mečiara. Včas na to, aby zůstali v Evropě.

 

     Zato u nás se našla celá třetina voličů, která slovenskému populistovi a bývalému estébákovi dala s klidem svůj hlas. 

     Babiš má u nás dozajista především demaskující funkci – učí nás poznávat, jací jsme. Resp. jaká je celá třetina z nás. Amorální, chamtivá, prahnoucí po pozlátku a ochotná za něj dát cokoliv. Babiš s tou svou na tupo ostříhanou čůzou, co bez ní neučiní ani krok a co je mu za všech okolností neustále v patách, aby jí snad něco neuniklo, zvláště pak pokud jde o dělení lupu, jsou toho zářnými a názornými příklady. Příklady tupé nabubřelosti a drzé nafoukanosti, která jim – zatím – vychází. Do nekonečna to dozajista nebude.

     Stojí za to zamyslet se nad tím, kdo vlastně jsou Babišovi voliči – protože to většinou není politický postoj, to je psychiatrická diagnóza. Pokud si někdo myslí, že to jsou podnikatelé či lidé bohatí, velice se mýlí. S úžasem by zjistil, že to jsou především lidé neúspěšní, ba zakomplexovaní, kteří tajně – doma u televize – sní svůj nekonečný podnikatelský sen a v televizi sledují Babiše stejně jako nové díly mexické telenovely, nabízející stejný pro ně nereálný a vysněný svět, ve kterém se jim nikdy nepodaří žít – ale o kterém mohou alespoň zadarmo snít. Lidé neúspěšní, protože líní, neznalí, neschopní, naivní, bez základů morálky. Neboť morálka – stejně jako víra – není-li pěstována, časem odpadá a hyne – a nic s tím nesvedou ani četné poučky z historie, že ještě žádné bohatství, nebylo-li nabyto poctivě, nikomu štěstí nepřineslo – ba právě naopak.

     A tak životně neúspěšní povaleči a samoživitelky budou dál ležet na gauči a snít svůj podnikatelský sen – jak jsou veleúspěšnými velkomanažery či obletovanými manekýnami – a volit Babiše, což je to jediné, co jim z podnikatelského snu zbylo.

     Konečně, díky pobytu v hromadném zařízení, mám tu pár babišovských prototypů přímo na očích. Sami to s podnikáním dotáhli leda sem, do kriminálu – ale o Babišovi sní dál. Když se zeptám, co na něm vidí – tak prý byl úspěšný ministr financí (což je otázkou a bez podrobné analýzy hospodaření státu bych se to neodvážil nikdy tvrdit). Když se ale zeptám – „A co ministerstvo spravedlnosti?“ – tak je ta otázka naprosto vykolejí. Jakoby to byla zákeřná podpásovka. Díky zkušenostem ze soudů, i z kriminálů, nemůže totiž nikdo přehlédnout, v jakém chaosu a bezkoncepčnosti celý resort spravedlnosti je – akorát že to, neznámo proč – nikoho nenapadlo spojovat s Babišem. Ten je přece úspěšný a všechno se mu daří. Vysvětlením pro stav resortu spravedlnosti pak chybí zcela. Prostě – podpásovka. Asi jako když se kdysi zeptali západní novináři představitelů tzv. socialistických států na politické vězně.

     Přesto – i když chybí odpověď, svůj svatý sen o úspěšném podnikateli si nehodlají nechat narušovat. Ten – v tomto případě – narušila dotyčnému až volební komise, když mu řekla, že ho nenechá volit, protože nemá platný doklad. Hlásalo se pak, že dotyčný pravidelně, zhruba jednou ročně, ztrácí občanku – a přesto, že mu městský úřad poslal novou do věznice, dotyčnému bylo líto tří stovek, a tak ho nezaplatil – načež ho věznice zase vrátila odesílateli. A – měl po volbách.      Takový – typický volič ANO. Mimochodem, mě napadá, že ti, co zvolili Babiše – to bude stejná či obdobná vrstva národa, která v r. 1946 zvolila s převahou komunisty. A pak jsme si za to nesli přímé důsledky dalších 40 let.

     Druhým šokujícím výsledkem voleb je zisk Pirátů i SPD, tedy strany Tomio Okamury. Obě strany mají v tomto směru jedno dozajista společné pojítko: S takovým – řekněme rovnou nezaslouženým – úspěchem nepočítaly a nejsou na něj připraveny. A to po žádné stránce, především pak personální. Prostě – nemají lidi. Natož lidi natolik kvalitní, zkušené a vzdělané, aby mohli převzít a dobře vykonávat funkce poslanců, natož pak ministrů a personálu kolem nich. Při pohledu na šífa Pirátů Bartoše a nanynky, co ho obklopovaly na povolební tiskové konferenci, má divák spíše pocit, že se dívá na závěr maturitního večírku nežli na tiskovku třetí nejsilnější strany, která získala ve volbách dokonce přes 10% hlasů.

     Co na volbách na druhé straně rozhodně ocenit lze, to je výprask, jaký byl uštědřen především dosud vládnoucí ČSSD (a to přesto, že měli svého předsedu vlády a že po dobu jejich vládnutí procházela země ekonomickou konjunkturou, a zejména pak vykroužkování feministky Marksové – a stejně tak i propad Kalouskovy TOP 09, která se jen těsně a až na poslední chvíli (po sečtení hlasů v Praze) dostala do sněmovny. Přiznávám, že by mě nemálo potěšilo, kdyby se tam nedostala vůbec. Jejich rétorická cvičení na ochranu pravicových – a rodinných – hodnot byla totiž v přímém – a ostrém – kontrastu k jejich zcela bezzubé praxi, vykazující především prvky přehnané opatrnosti, ba zbabělosti.

     Totéž pak platí pro hlavní křesťanskou stranu, výsledkem zklamané lidovce. Tvrdili – při posledních volbách – že „dají zemi do pořádku“, byli 4 roky u vlády – a – dali?!     Pokud jde o resort spravedlnosti – a Ježíš Kristus pro stát důležitější úkol než je zajištění spravedlnosti neviděl – tak ten šel – právě za jejich spoluúčasti na vládě – ještě výrazně dolů, ač se zdálo, že to už ani není možné.

     Pokud jde o hodnocení výsledků voleb, pak – celkově: Je to špatná zpráva pro všechny. Špatné vysvědčení o předchozím vládnutí – a ještě horší předpověď do budoucna.

     S hnutím ANO přišel do politiky nový jev:     Lidský i politický buranismus nevídaných rozměrů a obsahu. Jinými slovy: Zcela nekompetentní lidé na vysoce odpovědných místech, lidé, kteří ani v náznacích netušili, co by vlastně měli dělat a co se od nich očekává.     Tento trend bude tedy do budoucna ještě výrazně posílen.     Stát, kde vládnou demokraticky zvolení nekompetentní omezenci, je děsivou noční můrou o dosahu zneužití státního mocenského aparátu vůči vzdělanější a schopnější části národa.

     Ano, pokud jde o hlavní argument proti demokracii – pak je to průměrný volič.     Obávám se, že ten dal voličům voleb nebývalou moc, kteří na její použití ve prospěch všech nejsou vůbec připraveni. A že ji dokáží hlavně zneužívat. Ve svůj vlastní prospěch a proti těm, kteří na to budou poukazovat.

     Slováci se vlastního Mečiara a vlastního Babiše dokázali včas zbavit. Byť za 5 minut dvanáct. Není se jim co smát. Naopak. Smát se mohou už nyní – oni.     Náš – kdysi slabší a mladší – bratr.

     Obávám se, že smát se nebudou jen oni – ale i zbytek Evropy. Protože čím dál více namísto ke vzoru ustálené západní demokracie se blížíme k banánové nestabilitě středoamerického typu.     Bohužel, i se stejným druhem absurdně směšné, zkorumpované a diletantské státní správy.

 

     V Ostrově n. Ohří, 22. října 2017

 

________________________

________________________

 

Comments  

0 # Saxána 2017-10-26 08:26
nwoo.org/.../...
nwoo.org/.../...

Zvolené subjekty odmítají podepsat spolupráci - s Andrejem Babišem! Odstoupí? Nebo nás nechá jít opětovně k volbám?
0 # Saxána 2017-10-26 09:49
:) Co se dá dělat, že?
zpravy.aktualne.cz/.../...
0 # Saxána 2017-10-26 10:03
Nejnovější zpráva od JF - termín k projednání žádosti o proměnu trestu:
/Eskortu do Ruzyně pan Fiala zažádal zrušit - KS Praha 7.11./

Krajský soud Plzeň > Okresní soud Karlovy Vary
Datum: 2.11.2017 Místnost: Věznice - Vykmanov zpět

08:30 1 PP 199 / 2017 Veřejné zasedání Mgr. Čermák Dalibor
08:40 1 PP 173 / 2017 Veřejné zasedání Mgr. Čermák Dalibor
08:50 1 PP 201 / 2017 Veřejné zasedání Mgr. Čermák Dalibor
09:10 1 PP 192 / 2017 Veřejné zasedání Mgr. Čermák Dalibor
10:50 1 PP 228 / 2017 Veřejné zasedání Mgr. Čermák Dalibor
11:00 1 PP 229 / 2017 Veřejné zasedání Mgr. Čermák Dalibor
11:40 1 PP 164 / 2017 Veřejné zasedání Mgr. Čermák Dalibor


Údaje platné k: 26.10.2017 08:45:23
0 # Saxána 2017-10-30 20:21
0 # Saxána 2017-10-31 10:26
Zprávy z vězení - soudce Čermák zrušil obě jednání - 2.11. i 16.11. - a přeložil je na 30.11.
___________________
Proč asi ty odklady? Že by ještě hrozila kandidatura JF? Třeba na senátora i prezidenta?
___________________


Krajský soud Plzeň > Okresní soud Karlovy Vary
Datum: 30.11.2017 Místnost: Věznice - Vykmanov zpět
Čas Spisová značka Druh jednání Řešitel Účastníci 8:30 1 PP 189 / 2017 Veřejné zasedání Mgr. Čermák Dalibor
08:35 1 NT 2978 / 2017 Veřejné zasedání Mgr. Čermák Dalibor
Ing. Jiří Fiala
08:40 1 NT 2979 / 2017 Veřejné zasedání Mgr. Čermák Dalibor

08:50 1 NT 2980 / 2017 Veřejné zasedání Mgr. Čermák Dalibor

09:00 1 NT 2981 / 2017 Veřejné zasedání Mgr. Čermák Dalibor

09:10 1 NT 2982 / 2017 Veřejné zasedání Mgr. Čermák Dalibor

09:20 1 NT 2984 / 2017 Veřejné zasedání Mgr. Čermák Dalibor

Údaje platné k: 31.10.2017 09:08:06
0 # Saxána 2017-10-31 10:29
Snad Ústavní soud bude rychlejší s nálezem - o tom, že vyšší soudní úředník je jen úředník.
0 # Petr 2017-11-01 10:01
Já myslel že US již rozhodl a odmítl jako neopodstatněný

judikatury.cz/document/cz5zyqii
0 # Kedul 2017-11-01 11:52
Quoting Petr:
Já myslel že US již rozhodl a odmítl jako neopodstatněný
judikatury.cz/document/cz5zyqii


To neni US ...ale i tak je to oduvodneni z pohledu inteligentniho cloveka "vtipne" kdyz napisou v bode 30 "Je sice pravdou, že výše uvedené ustanovení trestního řádu hovoří o tom, že předseda senátu …"

Takze pani soudci opet priznali ze dovolavatel ma sice pravdu ale oni bud ignoruji trestni rad uplne nebo si z nej vezmou ucelove takovou vetu ktera se jim zrovna nejak hodi a nic pro protizakonne odsouzeneho neudelaji... No ve slusne spolecnosti se tomu rika zneuziti pravomoci uredni osoby, unos, nedovolene snad vse co jde a podvod... v cesku tomu justicni mafie rika pravni demokraticky stat a spravedlive rozhodovani...
0 # Petr 2017-11-01 18:36
Quoting Kedul:
Quoting Petr:
Já myslel že US již rozhodl a odmítl jako neopodstatněný
judikatury.cz/document/cz5zyqii


To neni US ...ale i tak je to oduvodneni z pohledu inteligentniho cloveka "vtipne" kdyz napisou v bode 30 "Je sice pravdou, že výše uvedené ustanovení trestního řádu hovoří o tom, že předseda senátu …"


Máte pravdu, není to US, je to NS, ale sviňárna stejná.... podle nich je výzva k nástupu trestu "jednoduché rozhodnutí", takže cajk, nic jsme neporušili, a odseď si to blbečku..no tvl ...Je mi z toho špatně.
0 # Kedul 2017-10-31 18:00
Ta banda komousu? Ti si pockaji az bude "trest" vykonan aby pak rekl ze mu neprislusi posuzovat takove otazky a ze je to bezna praxe a tudiz to prece jako bezna praxe nemuze porusovat ustavu protoze podle US je vse co delaji organi zcela ustavni a legalni pokud to nevybocuje ze standartniho chovani bolseviku v uniforme nebo talaru.... mozna to i okoreni konstatovanim ze prece i v minulosti se tem soudcum a soukynim nic nestalo za jejich protipravni jednani a tudiz maji ve vsem pravdu byt bylo konstatovano ze k poruseni zakona a tedy i ustavy z jejich strany doslo ... dokud nebude fungovat domobrana dle clanku 23 proti takovym justicnim grazlum kteri na zakon kaslou tak se nic nezmeni ...
0 # Saxána 2017-11-01 13:32
Soudce se řídí zákonem. Zákon zní - výzvu vyhotoví předseda senátu.

Soudní úředník se také řídí zákony, bližší je mu ale kancelářský řád (je to pro osoby bez právnického vzdělání a proces je tam více specifikován - rozepsán). Kancelářský řád je směrnicí ministerstva spravedlnosti.Toto ministerstvo ví nejlépe, kdo výzvu má povinnost - pravomoc vyhotovit, protože právě toto ministerstvo vytvořilo zákon o vyšších soudních úřednících (ze spisu legislativního vyplývá, že si dali zvlášť záležet - zákon vznikl až po dlouhé době a během toto času se vystřídalo vícero legislativců). /Nakonec v civilním řízení již derogoval §§ v zák. o VSÚ ÚS a teď je na řadě to trestní "neuchopitelné" pro soudy, které nechápou, že zvláštní zákon může se opět obracet k základnímu zákonu jako zvláštnímu. Tento legislativní pinpong se asi stará garda soudců nedoučila.

Kancelářský řád také přesně specifikuje - kdo má výzvu k nástupu trestu vyhotovit: p ř e d s e d a s e n á t u
0 # Petr 2017-11-01 18:42
Jak je tedy možné, že tak zcela flagrantně je porušováno právo za aktivního přitakávání Nejvyššího Soudu? Jak to , že si mohou vykládat výzvu k nástupu trestu jako jednoduché rozhodnutí? Možná je to dáno tím, že pro onu vyšší soudní úřednici je to skutečně jednoduché rozhodnutí. Narozdíl například od jejícho složitého rozhodnutí, co si vezme ráno na sebe...Ale v tomhle jednoduchém rozhodnutí ho vyzve a hotovo. Pecka. Ať žije spravedlnost v pojetí postkomunistické justiční mafie.
0 # Kedul 2017-11-01 19:15
Kdyz muzou vsechno, tak muzou vsechno ... to je neprustrelna definice ...
Kdyz nebudete v diamantovem dole hlidat delniky jestli neco neodnaseji ani pri praci taky zahy zjistite ze jste bez diamantu a krachujete ...zatimco vasi zamestnanci se topi v penezich a luxusu a jeste si stezuji na nelidske podminky. Kde neni zadna kontrola tam je bordel ...

Ze tohle soudcovske kralovstvi poddani cesi mlcky bez palek retezu a provazu klidne toleruji jiz pres 70 let je mi zahadou ... asi naka plosna geneticka porucha nebo zvlastni druh(homo debilitus nechatsinasobedrivistipalis)?
0 # Petr 2017-11-01 19:27
Quoting Kedul:
Ze tohle soudcovske kralovstvi poddani cesi mlcky bez palek retezu a provazu klidne toleruji jiz pres 70 let je mi zahadou ... asi naka plosna geneticka porucha nebo zvlastni druh(homo debilitus nechatsinasobedrivistipalis)?


Ale co mají dělat? Jak se může normální člověk bez právnického vzdělání účinně bránit? CO jim zbývá? Odsouzení, během vězení jim vzniknou nebo narostou dluhy a po ukončení výchovného trestu se dostávají do stejného kolotoče a semletí justiční mafií... A i když na jedné straně jsou "posílení" tím, že je vězení nezabilo (ale trochu možná psychicky zmrzačilo, ale který orgán by to byť jen vnímal, natož řešil, nebo odškodnil), tak materiálně strádají, pokud zrovna nejsou Kájínek, který si jezdí poslední Mercedes S classe 500 ... ty pí*o, chápe tohle někdo?
Ano chápe.. a co může udělat jiného než nastoupit do vězení jako spousta ostatních, justiční mafií poškozených, (viz příspěvek Zničení IT ředitele)
0 # Kedul 2017-11-01 20:40
Je jedno zdali mate nebo nemate pravni vzdelani ... i ten nejdrazsi a nejlepsi pravnik se na vas pro svoje penizky a svuj klidecek nakonec vykasle ....trestni zakonik a trestni rad pochopi i tupec za 2 odpoledne ..... ze jej soudci fizlove a prokuratori zcela otevrene ignoruji je vec jina ..... normalni clovek nemuze delat vubec nic jejich pravidla hry podvadenim = vzdy jejich vyhra.... krome vyuziti clanku 23 listiny .... jisti lide dostali za to ze sveho prava vyuzili a odesli na zapad vyznamenani sice az za hodne let ale to je jedno ukazali jedinou moznou cestu ktera je sice odporna ale jedina mozna ... justicni mafie se totiz nestiti absolutne niceho a nic jineho na ni neplati...
0 # Saxána 2017-11-01 19:55
Možnosti nezákonného konání soudců i vyšších soudních úředníků

- zákon o VSÚ je ve znění složitém (neměl vzniknout).

Komentář k trestnímu řádu - autor Šámal v § 321 nese c h y b u /uvádí, že výzvu k nástupu do vězení může vyhotovit i vyšší soudní úředník/.

ÚS musí vzít v potaz, že ve stejném režimu (procesním) co do pravomocí jako je výzva k nástupu do vězení podle zák. o VSÚ jsou i další úkony- jako např.

*vyhotovení opravného rozhodnutí soudu (chyby v počtech apod.)nebo
*rozhodnutí o nahlížení do spisu nikoliv účastníkem řízení, však osobou s právním zájmem
/zde se mi vybavuje, že nikdo neodhalil nedávné úniky ze spisu v trestní věci státního zájmu - totiž i státní zastupitelství zaměstnává vyšší soudní úředníky/
0 # Petr 2017-11-01 20:51
Quoting Kedul:
Je jedno zdali mate nebo nemate pravni vzdelani ... i ten nejdrazsi a nejlepsi pravnik se na vas pro svoje penizky a svuj klidecek nakonec vykasle .....


Vážený Kedule, tohle je ta zcela základní věc, kterou jsem bohužel pochopil příliš pozdě (pro mlaskavého čtenáře -pozdě- tedy po vystřídání 3 advokátních kanceláří kde jsem vypotřeboval všechny mé úspory - kdy mě všichni tvrdili, jak ti advokáti předtím se o mne nezajímali, avšak pravda je ta, že s každou změnou advokátní kanceláře se o mne zajímali míň a míň a brali mne více a více jako "rybu") a je mi ze všech advokátů zle.

Bez přihlášení nemůžete vkládat příspěvky.