SVOBODA NARAZILA NA NUTNOST OBĚTI

Katalánská samostatnost uvízla na mrtvém bodě: Nutnost oběti.

 

Ústřední vláda v Madridu dala na srozuměnou, že o nejbohatší provincii nehodlá jen tak přijít - a dostalo se jí plné podpory z ústředí EU, obávajícího se, že by po Katalánsku mohly následovat další nespokojené regiony - ať už ve Flandrech, severní Itálii či Skotsku - a že by se mapa Evropy mohla začít rychle měnit.     A změny by mohly rozkolísat ustálené struktury EU směrem, o kterém EU neví, jak by dopadnul, protože ho nemá pod kontrolou. A tak se mu raději vyhne.     A zůstane u toho, co pod kontrolou má - a to jsou stávající struktury včetně stávajících členských států.

     Katalánská vláda vyhlásila nezávislost, zapomněla přitom na dvě věci, které- třeba při srovnání se vznikem naší nezávislosti před 100 lety - zvláště výrazně vynikají: 1/ Mezinárodní uznání - a tomu předcházející 2/ dostatečná vlastní vojenská síla.

     Připomeňme, že T.G.Masaryk se na konci světové války těšil již široké podpoře a uznání představitelů dohodových mocností, stejně jako podpoře rozsáhlé zahraniční armády - čs. legií - které ho považovaly za svého přirozeného velitele.

     Mohl se při vyhlášení samostatnosti opřít jak o mezinárodní sympatie a respekt, tak; o nemalou vojenskou sílu.     Bez ní je ostatně každá proklamace nezávislosti jen prázdným gestem a plácnutím do vody.

     Katalánci, zdá se, přistupují k nezávislosti jen jako k jakési pentličce na praporu, kterou je sice hezké mít, ale bojovat o ni se jim vůbec nechce.

     Brání jim v tom dvojí:     Současné Španělsko je demokratickým státem, ve kterém se jim nežije zas tak špatně - to za prvé. A za druhé: Vysoká životní úroveň. To je vždy nejspolehlivější pojistkou, že lidé v případě vyostření konfliktu zůstanou raději doma, než by šli stavět barikády.     Protože - mají o co přijít.

     Zapomínají na skutečnost, že o "něco" mohou přijít i tehdy, když zůstanou doma. Protože spolu se záchranou pohodlí a majetku - přicházejí na druhé straně o čest a důstojnost, především tu národní, kterou se předtím zaštiťovali.    Podobnost s Husákovým Československem 70. a 80. let jistě čistě jen náhodná.

     Madridská vláda už oficiálně započala s demontáží kdysi těžce vydobyté autonomie. Je jenom na Kataláncích, jestli jí budou i nadále pouze mlčky přihlížet. Pak snadno přijdou i o to dědictví po svých otcích, které jim ti - za cenu nemalých obětí - vybojovali.

     Svoboda a nezávislost totiž vždy a všude měly jen jedinou cenu: Lidskou krev a lidské životy.

     Ten, kdo není nebo nebude ochoten tuto cenu zaplatit, nemůže dlouhodobě svobudu uhájit, natož ji vybojovat.

     To platilo a platí stejně v Katalánsku jako v celém zbytku světa.

 

 

autor je politický vězeň, t.č. vězněný v Ostrově n. Ohří

                           Ostrov, 2. listopadu 2017

Comments  

0 # Saxána 2017-11-12 06:35
MARTINSKÁ

Mrak se mračí, vítr duje,
ohýbaj se větvice .
Kdo si nedá chvíli pozor -
uletí mu čepice.

Martine, ty svatý muži,
dal´s mi správné vnuknutí.
školení už není třeba,
jenom malé ťuknutí.

Začalo to ne tak dávno,
říkali si levice.
Klementovi hoši v kůži
kradli husy , slepice.

Pak to ale vzali zkrátka
jak jim velí jejich čest :
na dědky i na děťátka
ukázali rudou pěst !

Všichni víme , oč tu běží .
kde je toho hnoje grunt :
národe - byls oblbnutý ,
nedal´s téhle sračce špunt.

Dneska povl , zítra magor ,
tak to chodí ve straně,
Ale hochu , buď si jistý :
Cibulka tě dostane.

Každá hůl má konce dva ,
někdo zkraje trpí,
když si záda narovná ,
běda ! zmetci krutí .

+F+
0 # Saxána 2017-11-14 19:29
ceska-justice.cz/.../...

Spisová značka: 8 T 178 / 2012 Okresní soud Jičín
0 # Saxána 2017-11-15 23:09
0 # Kedul 2017-11-16 23:02
novinky.cz/.../...
Nejvyšší správní soud ve čtvrtek vyřídil další volební stížnosti. Všechny projednávané podněty zamítl či odmítl, ačkoliv u tří podání zjistil nesrovnalosti.

Dalsi verejne priznany dukaz naprosteho bezpravi v cesku a dalsi naprosto legitimni duvod k naplnovani prava na odpor...bez mrknuti oka soudci priznaji ano mate sice naprostou pravdu ale nic se menit nebude co plati to plati vinici muzou dal bez odpovednosti delat nepravosti a spatne pocitat a ovlivnovat volby s falesnym vysledkem se musite proste smirit....

Tento stat neni pravnim statem ale statem naprosto bezpaternich podvodniku
0 # Saxána 2017-11-17 11:33
0 # Saxána 2017-11-20 10:58
Dnes hned po ránu v TV - pan Jiří Fiala.
www.ceskatelevize.cz/.../217411010101120
2:12:28
0 # Kedul 2017-11-20 12:24
novinky.cz/.../...

No az bude posledni fizl, statni zastupce, a soudce za podobnou krivarnu sedet v male cele o chlebu a vode a pracovat 12 hodin denne v kamenolomu rucne s lopatou a krompacem aby si na tu vodu a chleba videlal pak budu citit i ja nejakou spravedlnost a satisfakci a pravni stat ....

PS: To video s panem Fialou mi nejak nebezi :(
0 # Saxána 2017-11-20 20:15
Městský soud Praha > Obvodní soud Praha 7
Datum: 27.11.2017 Místnost: č. dv. 307 / III. patro

10:00 15 C 86 / 2016 Jednání JUDr. Kaňáková Iva
ČR - Ministerstvo vnitra
Ing. Jiří Fiala

Údaje platné k: 20.11.2017 20:07:22
0 # Saxána 2017-11-21 20:03
0 # Saxána 2017-11-22 19:19
NEČESANÝ: ČAS TRPĚT, ČAS JEDNAT

Senát krajského soudu v Hradci konečně dokázal překročit totalitní stín tohoto soudu, když pod tlakem neudržitelné právní, ale už i společenské situace sebral všechnu svou mizivou odvahu a rozhodl zprostit obžaloby zjevně nevinného obžalovaného, o jehož nevině nepochyboval už ani ten nejprostší právní laik.
Není třeba pochybovat o tom, že ve funkčním právním státě by se tak stalo už dávno, resp. o tom, že by se za podobných okolností nikdo nemohl jako obžalovaný před soud vůbec dostat.
0 # Saxána 2017-11-22 19:19
Nebudeme se vracet ke všem podrobnostem „přehmatů“, jimiž je vyšetřování případu prošpikováno a které nejsou ve skutečnosti žádnými přehmaty, ale vědomým a cíleným manipulováním vyšetřování v neprospěch jediné konkrétní osoby, manipulováním, jež by v právním státě bylo zcela nemyslitelné a nepředstavitelné a které představuje především zcela názornou představu o hloubce hniloby, jež prosákla postkomunistickou policií a justicí poté, co ty ztratily jakous takous kontrolu – a brzdu – právě v podobě stranických sekretariátů jediné vládnoucí strany.
Proslýchá se, že jenom náklady právníků obhajoby přišly do současnosti rodinu Nečesaných na nějakých 5 milionů – kdo si to může dovolit?!
0 # Saxána 2017-11-22 19:20
Případ jasně ukazuje to, co my tvrdíme už 1 a půl desetiletí – totiž že spravedlnost je u nás jen pro ty, co si ji dokáží prosadit – a že takové prosazení rozhodně není ani levné, ani samozřejmé, přičemž peníze jsou ještě tím nejmenším, čím můžete – a musíte – zaplatit.
Současně případ názorně ukazuje, že nebýt nadstandardní energie a nadstandarního zázemí rodiny obžalovaného, nevinný obžalovaný by si vynesený původní křivý rozsudek odseděl do poslení hodiny.
I tak, bilance případu pro státní moc je naprosto zoufalá a neuvěřitelně tristní: Čtyří roky pronásledování a souzení nevinného (což stálo pokladnu desítky milionů už jen na platech soudců, státních zástupců a policistů), jeho zproštění až poté, co situace kolem případu začala otřásat jistotami justice v základech – a jako bonus, třešnička na dortu – nikdy nedopadený skutečný pachatel, který se z pohodlí svého domu celou dobu jen dobře bavil a vesele smál.
0 # Saxána 2017-11-22 19:21
Za tohle všechno, za dezolátní stav justice a rozvrácenost policie, opírající se v podstatě o zločinecké mafiánské struktury a smrtelně ohrožující všechny dosud slušné občany země, přece MUSÍ někdo nést odpovědnost. Vždyť tak smrtelně nebezpečná banda to, co předvedla na Nečesaném, může kdykoliv zopakovat na komkoliv jiném – a ten už nemusí mít 5 milionů na obhajobu.
Pokud někdo dosud pochyboval o tom, že tato země nemá před sebou důležitější úkol nežli je zásadní reforma mocenského státního aparátu – a justice především – mohl by, po analýze případu Nečesaný, změnit názor.
Jinak tito justičně – policejní zločinci mohou brzy napadnout – a zničit - i jeho rodinu, jeho příbuzné – lidi, na kterých vám záleží. A nic jim za to dosud nehrozí.
Od bezzubých úvah je nanejvýš na čase přejít k činům. A z případu vyvodit konkrétní závěry o zneužití pravomoci a postavení vůči vyšetřovatelům, soudcům, státním zástupcům. Budou jich desítky, o tom vůbec netřeba pochybovat.
0 # Saxána 2017-11-22 19:22
A v žádném případě se nelze smířit se „snížením platu o 1/3 na 3 měsíce“, jak to měla justice až doteď v krajních případech ve zvyku.
Máme před sebou totálně prohnilé jablko, jehož hnilobu přes 30 let nikdo neřešil, protože k tomu nikdo neměl odvahu.
Kousnout už se do něj dávno nedá, to by se jeden mohl otrávit. Je třeba rozříznout. A to jedině ostřím nože.

Ostrov n. Ohří, 21. listopadu autor je politický vězeň
0 # Saxána 2017-11-23 10:13
zpravy.tiscali.cz/.../
Bílý kůň české justiční mafie?

Bez přihlášení nemůžete vkládat příspěvky.