Krásné Vánoce !

Přejeme všem našim čtenářům, 

 

členům, sympatizantům a podporovatelům klidné a spokojené Vánoce. 

Ať klid, mír a pocity vyrovnaného štěstí souzní ve vašich duších s pokojem vnějším, který patří všem lidem dobré vůle !!

 

 

 

______________________

______________________

 

 

 

_____________________

_____________________

Comments  

0 # Ing. Jiří Fiala 2017-12-24 15:14
"Intelektuální" stanice ČRo 2 neví, kdy jsou Vánoce :

Naďa Procházková

Vážená paní,

Vy mě opravdu dokážete pokaždé šokovat. Nejprve si pletete svatodušní svátky s dušičkami, teď už dokonce ani nevíte, kdy jsou Vánoce.

Dovoluji si Vás zdvořile, leč důrazně upozornit, že Vaše věta : "Křesťané dnes slaví Vánoce", je lež jako věž a prozrazuje absenci naprosto základního vzdělání a vědomostí o kultuře vlastní země.

Dnes můžete slavit Vánoce akorát Vy a možná pár dalších (zejména v obchodních centrech), kteří o nich nic neví a kterým se smrskly na Štědrý večer, kdy přecpáni rozbalují dárky, aniž by vůbec věděli, proč a co dělají.

Dnes je Štědrý den - a tedy - nebýt toho, že je právě neděle - a to čtvrtá, adventní, a tedy zlatá - by to byl NAPROSTO VŠEDNÍ DEN, POSLEDNÍ DEN ADVENTU - a Vánoce se samozřejmě slaví zítra.

Já nechápu, jak Vás mohou nechat vykládat do státního rozhlasu takové nesmysly a jak Vás tam s tak tragickými neznalostmi vlastní kultury vůbec mohou zaměstnávat.

Ale je to ostuda, ne zrovna malá a hlavně nejen Vaše. Protože kdyby ti Vaši nadřízení nebyli stejní, dávno byste tam nebyla.

Podle Vašeho hlasu bych řekl, že Vám není zrovna dvacet, abyste si nepamatovala, že za komunistů to všední den byl - a to nejen za nich. Byl to všední den i za republiky, tedy té funkční, zvané dnes první - prostě proto, že to všední den také je.

Štědrý večer se slaví proto, že počátek dne se dříve, za antických časů, počítal od setmění, nikoliv od půlnoci - a tedy v předvečer svátku se slavil již svátek samotný - viz názorná ilustrace - sv. Mikuláš, který je - i pro Vás - šestého, přesto Mikuláši s čerty chodí večer, pátého prosince.

Měla byste se za ten nesmysl, co jste dnes v rádiu hlásala, ve stejném pořadu omluvit - a začít usilovně studovat nejen křesťanské, ale hlavně české tradice a kulturu, abyste mohla v rozhlase vůbec pracovat.

S pozdravem

Ing. Jiří Fiala
__________________

A protože naše stránky sledují také mnozí zabedněnci z řad soudců, policajtů a státních zástupců, kteří mají úplně stejné problémy - totiž že neví, kdy jsou jaké svátky a co jsou tradice jejich země - platí poučení i pro ně.

Včetně toho, aby se rychle koukali seznámit s tradicí a zvyky své země, jinak poletí ze státních služeb. Ve velmi dohledné době.
0 # Ing. Jiří Fiala 2017-12-24 19:41
Jaké budou letošní vězeňské Vánoce? Chutné a veselé!

moravskoslezsky.denik.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2017-12-25 09:49
Kuba k obědu, za odměnu nohejbal. Tak tráví Štědrý den vězni na Borech

plzen.idnes.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2017-12-25 09:53
'Prosím, až po vás'. Policistovi Šabršulovi chtěli dát dýchnout kvůli alkoholu. Kontrolory zavřel a odešel

irozhlas.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2017-12-25 09:57
Řidič je chtěl upozornit na agresivní jízdu. Policisté v civilu mu začali nadávat a vytáhli zbraň
irozhlas.cz/.../...

Na blikajícího řidiče šli v Plzni se zbraní šéfové zásahovky, tvrdí rozhlas
plzen.idnes.cz/.../...

Nesmím číst spis, stěžuje si řidič, který měl konflikt s policisty
plzen.idnes.cz/.../...


hledej.idnes.cz/clanky.aspx?q=gibs+plze%f2
0 # Kedul 2017-12-25 14:50
Coze cist spis? ale jdete ... do toho vam lidem vubec nic neni co si piseme a shromazdujeme za ptakoviny a jaky piseme nesmysly a vsemozne lzi... vy jenom vyckejte na car papiru od jakesi nejposlednejsi urednice kde bude vyznacen nastup trestu .... pripadne na komando ozbrojenych poloopic se zatykacem .... vic vedet nemusite pac tomu stejne vubec nerozumite ... to si kazdej jouda co nikdy nestudoval policejni skolu mysli ze kdyz je v trestnim radu nebo trestnim zakoniku neco napsany tak ze to plati nebo co ...
0 # Ing. Jiří Fiala 2017-12-25 18:58
Když vám začne harašit, pomůže vám arašid...

novinky.cz/.../...

Bez přihlášení nemůžete vkládat příspěvky.