Nenechávejte se urážet eurokraty

Polský premiér nedostal odpověď na nabízenou ruku v Bruselu. 

 

 Polský premiér se vydal do Bruselu zmírnit napěti mezi oběma subjekty - tedy mezi pravicovou vládou v Polsku a ultralevicovým vedením Evropské unie (to není žádná přehnaná smyšlenka, to je holá realita - stačí se podívat na neostalinistku a italskou komunistku Mogheriniovou nebo opilce Junckera či Schulze). 

Jak známo, vzájemné napěti vyvolala především tolik nutná polská reforma justice, která zejména odstavuje staré komunistické struktury a jejich potomky od moci. EU jim rychle přispěchala na pomoc - jako kdysi Jaruzelského tanky vyjely do ulic polských měst, ovládaných už de facto Solidaritou.

Rozdíl mezi tím je jen v technickém provedení, ideové pozadí je naprosto stejné.

To jen abychom si naplno uvědomili, co dnes vlastně je EU a komu se podobá a čí zájmy hájí... 

Při vstupním uvítacím ceremoniálu se Junker předvedl tím, že nabízenou pravici polského premiéra nechal viset ve vzduchu. 

K tomu doplňme základní  pravidla slušnosti, která jednoznačně říkají, že pozdravit je slušnost, odpovědět povinnost. To platí obecně, ve vztahu běžných občanů. 

U státníků je to trochu jinak : Tam i pozdravit je povinnost, odpovědět pak naprosto samozřejmě předpokládaná nutnost. 

Jestliže tak někdo neučiní - navíc před kamerami celé Evropy - o čem pak chce jednat ?? 

Polskému premiérovi se docela divím, že se neotočil na podpatku a nejel rovnou na letiště - a domů. 

Protože nechat se veřejně urážet, nota bene opilcem Junkrem, to jistě nemá zapotřebí. Ani on, ani Polsko. 

Pokud si vedení EU takto představuje urovnání vztahů, může se mu snadno stát, že brzy už nebude ani vedením, ani EU. A k tomu zdůrazněme, že EU potřebuje Polsko - k zajištění své východní hranice - minimálně stejně jako naopak. 

Ještě jednu poznámku si neodpustím : Říkává se : Svůj k svému. 

Všimněte si - už na první pohled patrného - věkového rozdílu mezi představiteli dnešní polské vlády - a představiteli EU. Koho z nich byste na první pohled označili pojmenováním "stará struktura" ?!

_______________

Máme tento týden volby (českého) prezidenta. Uchází se devět  zjevně nezralých a nedokonalých kandidátů. Občané si těžko vybírají - a spolu se mnou mnozí konstatují : Není z čeho. 

Na druhé straně se mnozí kandidáti na poslední chvíli snaží oslovit nerozhodnuté voliče (těch rozhodně nebude málo, dokonce bych řekl, že je to velká většina) - dnes jsem například na Masaryčce, při čekání na vlak, obdržel propagační noviny Pavla Fischera. Pročetl jsem je. 

Evidentní havlista, jinak asi osobně slušný člověk, diplomat. 

Dovolím si zásadní otázku : Co tento pán vůbec ví o životě  u nás ? Co ví o justiční zvůli, o justicí rozvrácených rodinách, o politických vězních v této zemi - a jak by to chtěl řešit ? V jeho novinách - a ani v programu - o tom ani slovo. Na justici tam nepadl jediný dotaz, jediná - byť sebemenší - zmínka. Ten pán žije zjevně v oblacích (v diplomatických službách) - co pak můžeme od něj čekat, že udělá pro běžné lidi, když o nich evidentně vůbec nic neví ?? 

To, že je osobně slušný, umí jazyky a nikomu neublížil (čemuž i mohu věřit) - to je pro kandidáta na prezidenta zatraceně málo... 

A tak mě napadlo - právě v souvislosti s urážkou polského premiéra v Bruselu : Co kdyby se 

VŠICHNI PREZIDENTŠTÍ KANDIDÁTI jasně a nesmlouvavě vyjádřili právě k tomuto ?!!

Tedy - jaký je jejich názor na justiční reformu v Polsku, zda ČR něco podobného rovněž potřebuje, nebo ne - a pokud ano, tak jak by měla vypadat. 

A mohli by i dodat, co by dělali oni, kdyby jim někdo v Bruselu - nebo kdekoliv jinde - odmítnul podat ruku na nabízenou pravici. 

Jsem si takřka jist, že jasné odpovědi na tyto otázky by jim mohly přinést (nebo také ubrat) nemalý počet dosud nerozhodnutých voličů - a zcela jistě více nežli rozdávání vcelku bezobsažných novin na nádražích.   

_____________________

____________________

Comments  

0 # Ing. Jiří Fiala 2018-01-10 18:54
Osm padouchů ucházejících se o post prezidenta ČR.

novinky.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-01-10 21:27
Babiš tvrdí v parlamentu, že program ANO je pro všechny. Měli by mu okamžitě sebrat VŠ titul z ekonomie, pokud kdy vůbec nějaký měl.
Copak jde mít jeden program pro všechny, když v ekonomice jdou proti sobě zcela protichůdné zájmy zaměstnanců a zaměstnavatelů, vlastníků a nájemců, státního aparátu a soukromníků, atd. ... ?!!
Protěžování jedněch je vždy na úkor druhých, to ví i malý školák - jen Babiš to neví ??
Zdá se, že kromě dinosaura a idiota Zemana nikoho jiného na svou podporu nenašel... Možná to s tím národem nebude až tak beznadějné....
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-01-10 21:41
Ta otázka - pro kandidáty by možná byla ještě možná.
Když už si korespondujete s ČT.
Zítra snad má být nějaká závěrečná debata v TV.
Zdravím. M.
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-01-11 13:20
Dotaz zadán :

info@ceskatelevize.cz

Presidentská debata - dotaz na kandidáty

Dobrý den,

prosím, abyste v zítřejší presidentské debatě položili všem kandidátům následující dvě otázky :

1) Kdyby vám ve funkci hlavy státu při oficiální návštěvě jiné země (nebo mezinárodní organizace) její představitelé odmítli podat ruku (viz Jean-Claud Junker a polský premiér Morawiecki), jaká by byla vaše reakce ?

2) Jaký je váš vztah k justiční reformě, prováděné v Polsku a máte pocit, že ČR justiční reformu rovněž potřebuje, nebo jste se současným stavem české justice plně spokojen ?


Mám za to, že podle odpovědí kandidátů se pro ně případně rozhodne nemalá část nerozhodnutých voličů.

S pozdravem

Ing. Jiří Fiala
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-01-11 15:28
Ta justiční reforma v Polsku je částečně jen zástupný důvod protipolských aktivit levičáků a komunistických agentů v EU.
Hlavním důvodem je fakt, že Polsko se s nástupem pravicové vlády stalo nezávislým svéprávným státem, jenž přestal být servilním pejskem Merkelistánu a jeho úchylného francouzského přisluhovače Macrona.

Díky polské hospodářské reformě, jejímž hlavním architektem je právě Morawiecki, a jenž se silně zaměřuje na investiční pobídky směřující výlučně do podniků efektivního hodnototvorného procesu (tedy produkující co nejvyšší přidanou hodnotu, jejímž zdrojem jsou především výlučné znalosti a zkušenosti), Polsko přestává být rezervoárem levných pracovních sil a dolem pro zahraniční zlatokopy.

Dále této klice Merkelová-Macron se jeví Polsko nepříjemným pro jeho neochvějné aktivity na mezinárodním poli, směřující k reformě EU na unii národních – tedy svéprávných - států – v protikladu k Schulzem otevřeně na plná ústa vysloveným záměrem EU coby superstátu (samozřejmě levicového).

A důsledně se touto tendencí řídí i v politice zabraňující ilegální imigraci – nepoddalo se nátlaku EU přijímat všechny imigranty. Polsko totiž místo nemakačenků hledajících jen sociální výhody přijalo a zaměstnává přes milion Ukrajinců, kterým ruská invaze a následná válka zničila jejich domovy.


Realitou dnes je vůbec roztržka mezi merkelovským Německem a USA, Německo, zejména od Schröderovy éry, vbíjí klín do evropské bezpečnostní politiky – jejím následkem je vytváření osy Moskva – Berlín – Paříž s přisluhováním také italských „reformovaných“ komunistů.

To samozřejmě (zcela nezávisle na Polsku) motivuje posilování spojenectví USA – Britanie, přičemž v Polsku Trumpova obrozující se Amerika i toryovská pobrexitová Británie spatřují jedině vhodného spojence k zaplnění bezpečnostního vakua, které fakticky politikou Merkelistánu, vyznačující se rozbíječstvím transatlantické spolupráce, v Evropě vzniklo.

A s Merkelistánem se spojuje politická garnitura postkomunistické minulosti Polska, které dalo volbami 2015 obyvatelstvo červenou kartu - a která dnes hlásá otevřeně potřebu svržení polské vlády – pod heslem „ulica i zagranica“.

Záleží tedy i na prezidentských volbách v České republice: Záleží nám na tom, zda budeme svéprávným státem, spojencem např. také Polska v seskupení V4 (čili Visegrád) a podílejícím se na spolupráci v rámci koncepce „Mezimoří“, čili spolupráce malých zemí mezi Německem a Ruskem, mezi Baltem a Jadranem, mezi Baltem a Černým mořem, a mezi Jadranem a Černým mořem. A spolupráce také v NATO. A spolupráce na tom cíli, aby spojením zájmů těchto států bylo dosaženo reformy EU jako spojenectví svéprávných států a národů.

Freeeurope
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-01-11 15:32
I tohle je samozřejmě velmi dobrá otázka do debaty. A odpověď na ni jasně napoví :

novinky.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-01-11 15:36
Troufám si předem odhadnout, že ani jeden z kandidátů je nebude chtít vyznamenat, už proto, aby nepřišel o nemalou část hlasů.
Tím se jen potvrdí, že VŠICHNI pochází z postkomunistického prostředí, a je to tedy prašť jako uhoď - a bude úplně jedno, komu dáte hlas. Nic se totiž nezmění.

Pokud by se tato hypotéza nepotvrdila, pak ten, kdo by je vyznamenat chtěl - a nestyděl se to i veřejně a před volbami říci - přináší skutečnou změnu politiky a stojí za to ho podpořit všude, kde se dá ( i kdyby vám v ostatních otázkách sympatický nebyl).
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-01-11 15:39
Pavel Fischer - typický havlista : O skutečném odboji proti komunistům nemá ani ponětí, a nikdy by ho docenit, natož provozovat, nechtěl (a ttedy ani nemohl) :

"Sám by ocenění velmi zvažoval a učinil by tak pouze, kdyby se objevily nové skutečnosti..." Asi třeba jako že si s Havlem v Poděbradech před školou hráli na písečku...
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-01-11 15:41
Seznam zaprodaných postkomunistů : (Je pochopitelně dost dlouhý)...

Ocenění by určitě nenavrhli Jiří Hynek, Vratislav Kulhánek, Petr Hannig ani Michal Horáček. „Chápu jejich vzdor vůči totalitě, ale myslím si, že se dopustili špatných věci a že nebyli stateční,” řekl Novinkám hudební producent Horáček.

A pak si ten dement Horáček hraje na pravici... Obyčejnej vekslák, nic víc.
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-01-11 15:42
Možná by nám Horáček mohl předvést, co ON si představuje pod pojmem statečnost, když ani Mašínové tento pojem - podle něj nenaplňují... Asi hrát skořápky za rohem a včas je sbalit před hlídkou VB...
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-01-11 15:43
Marek Hilšer, chudák, ani zjevně neví, kdo byli a co dělali...

Marek Hilšer. „Pokud to byli lidé, kteří se nějakým způsobem snažili získat svobodu a bránili jim v tom, tak asi. Ale myslím, že to na vyznamenání není,” uvedl nejednoznačně Hilšer.

Historické povědomí - nula. A to tu chce dělat presidenta.
0 # Saxána 2018-01-11 15:57
Ví někdo, jestli tak mladá historie se učí ?

Domnívám se, že se ani neví, jak /a jestli vůbec/ tyto události učit.
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-01-11 18:48
Učí se to, co uzná učitel za vhodné naučit. Inteligentní lidi ale pasivně nečekají, až co je kdo naučí (pochopitelně ze svého pohledu), ale seženou si informace sami. A to není žádný problém, zvláště když o bratřích Mašínech dodneška vyšly nejméně tři knížky popisující jak jejich odboj u nás, tak i cestu do Západního Berlína.
Nevím, co jiného by hrdinstvím bylo, než to, co přitom předvedli. Projít pod nosem - a ubránit se - dvacetitisícové armádě policajtů, milicí a vojáků, několikrát se dostat (tedy prostřílet) z obklíčení - to za celý odboj nikdo jiný nepředvedl a nedokázal.
Horáček je tupá, vydlabaná vekslácká hlava, když o tom nic neví - a není to pro něj údajně hrdinstvím.
Co už by bylo ?!! Sám by ten kretén nedokázal ani setinu z toho, co předvedli oni. On - tak leda hrát skořápky, blbeček.
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-01-11 19:10
Co máte proti Zemanovi ?

Třeba už jen to, jak v současnosti předvedl, že on - údajně prezident všech - neváhá jít proti 70% národa a dát důvěru estébákovi a ještě ho přijít podpořit do parlamentu.

Dokázal akorát to, že zviditelnil, v jaké se sám ocitl nezáviděníhodné situaci - sám s estébákem, proti všem.

Skvělá vizitka nadstranického a objektivního presidenta republiky, který se ještě nestydí veřejně vytrubovat, že mu žádný předpis neuručuje, jak dlouho může vládnout vláda v demisi - a že tedy klidně nechá vládnout estébáka BAbiše - proti všem, i bez důvěry.

To fakt nemá v Evropě obdoby. To je "vzor" zodpovědnosti a poctivosti.
____________

Estébák bude volit Zemana, prý "že nekrade". Inu, protipóly se přitahují - a každý obdivuje hlavně to, co sám nemá nebo nedokáže.

Že by dostatečnou kvalifikací na presidenta bylo u nás to, že aspoň nekrade ??

Nemá to být náhodou samozřejmost ?!!
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-01-11 20:43
Peroutku ani Mynářovu prověrku soudy do voleb nevyřešily, jsou zahlcené

(lepší výraz pro neschopnost) :


zpravy.idnes.cz/.../...
0 # Saxána 2018-01-11 23:03
www.ceskatelevize.cz/.../11299925570-selsky-rozum
Selský rozum ČT2 úterý 16. 1. 20:55

Bez přihlášení nemůžete vkládat příspěvky.