Presidentské volby : Optimismus a spokojenost

Zeman končí, jeho vítězství ve volbách je evidentním Pyrrhovým vítězstvím, a tedy faktickou prohrou, do 14 dnů skončí i jeho tragická a neslavná éra. 

 Jedouc na nádraží, poslouchal jsem v autě výsledky voleb - zrovna mluvil Petr Hannig, po něm Michal Horáček - a zavdaly mi důvod k radosti a optimismu. 

Dokonce bych řekl, že národ se dokázal včas probudit a zamezit nejhoršímu, tedy Zemanovu pokračování ve funkci. To, čím dneska je, vystihla ukrajinská aktivistka naprosto přesně : Putinovou děvkou a ostudou státu i národa před celou Evropou. 

Je smutné, že tuto holou pravdu nám musí chodit zvěstovat polonahá feministka z Ukrajiny, že to většina neví jaksi sama. 

Výsledky voleb dávají tušit, že tahle neslavná éra, která nikdy neměla nastat, končí, a to do 14-ti dnů, neboť spojení voličů všech ostatních kandidátů, s jedinou - velmi smutnou - výjimkou, Petra Hanniga - je totiž skutečností a očekávatelnou samozřejmostí. 

Zeman sice vyhrál ve všech krajích kromě Prahy - což se dalo vcelku čekat, vyhrál ovšem daleko méně, než dozajista čekal on sám a zejména pak jeho tým a vyhrál s tak malým ziskem, že na druhé kolo, proti spojeným voličům všech ostatních kandidátů, představujícím naprostou většinu obyvatelstva, mu to stačit rozhodně nebude. 

Jeho tvrzení, že je spokojen, protože dostal více hlasů než před 5-ti lety, je lacinou a hloupou propagandou, průhlednou už na první pohled, neboť před pěti lety byl jedním z mnoha, navíc vracející se do politiky, ze které vypadl na dlouhé roky - takže ho veřejnost přestala jako politika evidovat. Zato teď ho měla na očích 5 let prakticky denně, což na slabší povahy bez intelektuálního pozadí samozřejmě podvědomě působí. 

Připomeňme zisky jednotlivých kandidátů : 

Miloš Zeman - 38,56%

Jiří Drahoš -    26,60%

Pavel Fischer - 10,23%

Michal Horáček - 9,18%

Marek Hilšer -     8,83%

Mirek Topolánek - 4,30%

Jiří Hynek -          1,23%

Petr Hannig -        0,56%

Vratislav Kulhánek - 0,47%

 https://www.novinky.cz/domaci/460428-zeman-vyhral-ve-vsech-krajich-jen-v-praze-ho-porazil-drahos.html

Dovolte mi vlastní komentář k jednotlivým kandidátům : 

Za vítěze  voleb lze ve skutečnosti považovat Jiřího Drahoše (protože získal tolik hlasů, aby se bezpečně odlišil od celého pelotonu a stačilo mu to - spolu s hlasy ostatních - k pohodlnému vítězství ve 2. kole), ale taky Pavla Fischera, který - na to, že nebyl v kampani prakticky vidět a pokud ano (viz závěrečná superdebata), tak si dělal leda ostudu - získal skutečně překvapivě maximum. Naštěstí dost málo na to, aby zůstal mimo hru a nadále do ní nezasahoval. 

Za tak vysoké procento vděčí tento zjevně nepopulární politik podpoře jak katolické církve, tak zejména všech havlistů, kteří tak začínají připomínat dříve jednotné komunisty - kteří volí svého člověka za každou cenu, byť by to byl trouba pod obraz, jenom proto, že je od nich... Počátek bezbřehého fanatismu. Od komunistů dobře znám. Havlisté mílovými kroky směřují týmž směrem. 

Za vítěze lze do jisté míry považovat i Petra Hanniga - neboť, jak sám řekl - nebyl poslední, což asi všichni čekali. Jinými slovy : Skončil lépe než bylo všeobecné očekávání. 

Za nadějného vítěze, jemuž se volební výsledky den ode dne lepšily, lze beze sporu označit i Jiřího Hynka - který, bohužel, přišel s kampaní, alespoň jak já jsem to cítil, příliš pozdě na to, aby byl úspěšnější. Voliči ho většinou nestačili zaregistrovat do podvědomí. Ale - byl to kandidát velmi úspěšný - na to, že na začátku prakticky neznámý a na to, jak krátce trvala jeho kampaň. 

Vzkázal bych mu, ať to rozhodně nevzdává, jeho výsledky jsou velmi nadějné, lepšily se skutečně ze dne na den a kdyby kampaň trvala ještě měsíc, dotáhnul by to nejspíš mezi první čtyřku. Takových lidí je v politice rozhodně třeba a když nic jiného, výrazně zviditelnil svou stranu (Realisté), o které dosud skoro nikdo nic nevěděl. 

No - a tím vítězové končí. 

A pak tu máme poražené : 

Poraženým, vzdor mohutné vlajkoslávě a nabubřelé sebechvále, je bezesporu především dnešní prezident Zeman. Dostal mnohem méně, než čekal. A také mnohem méně, než by potřeboval k pohodlnému vítězství ve 2. kole. Zdá se, že se voliči - sice na poslední chvíli - ale přece - probudili z letargie a pochopili, že jde o budoucnost země. Zda-li bude na východě, nebo zůstane v Evropě. Asi jako na Slovensku dokázali porazit mečiarismus. I když to taky dalo fušku. Pohodlí milujících tupců je totiž všude víc než pracovitých, myslících a přičinlivých lidí. 

Druhým poraženým, který může právem cítit výsledek voleb jako fiasko, je Michal Horáček. Neboť - vzdor tomu, jak dlouho kampaň vedl a kolik do ní investoval prostředků, skončil rozhodně mnohem hůř než očekával nejen on, ale i bookmakeři a vůbec širší veřejnost. Osobně jsem za tento výsledek rád, protože - zejména v závěrečné superdebatě - mne Horáček přesvědčil, že vekslákem nikdy nepřestal být a na nic jiného taky nemá, jako hlava státu by byl nemenší tragédií než Zeman, jenom s opačným znaménkem. 

Dalším hrubě poraženým je bezesporu Mirek Topolánek, jehož výsledek - s ohledem na to, že tu byl několik let premiérem - je ostudný. Výmluvná vizitka a vzkaz, že je živoucí politickou mrtvolou a nechť se vrátí na politický hřbitov, kam jedině patří - a o žádné comebacky se už nepokouší... 

Poraženým - a právem poraženým -  je i Marek Hilšer, exhibicionistický havlista - a osobně tento výsledek považuji rovněž za spravedlivý. Na to, jak dlouho tu kampaň vedl - průměrný výsledek - a zaplať pánbůh za něj. Voliči správně vycítili jeho přidrzlou strojenost a neopravdovost  a hlasy mu daly asi hlavně ženský, kterým se líbil jako fešák či jako nejmladší kandidát. Voličské motivy mnohých žen ještě dneska přesvědčují o tom, že nebylo od věci, že tak dlouho volební právo neměly - a k čemu jim dneska je. 

Posledním, kdo peleton uzavírá - a právem prohrál úplně - je pak Vratislav Kulhánek, jehož studený pohled mistra z výroby skutečně nikoho nenadchnul, ba ani reputace světově proslulé Škodovky, kterou řadu let vedl, mu nepomohla. 

Asi by se od něj nic zajímavého v politice čekat ani nedalo. Tedy - opět zasloužený výsledek... 

Co říci ke změně na Hradě ? 

Že je prakticky jistá - a že vzhledem k tomu, že každá změna je lepší než stávající stav, že je i velmi pozitivní, a to vzdor všem výhradám, které k p. Drahošovi můžeme právem mít. 

Je to úředník, není to státník, nemá energii, rozhodnost, obávám se, že ani pozitivní program - na Hradě bude prostě úředničit. Ale pořád lepší než dělat ostudu. Také se dá právem očekávat, že jeho doprovod - jeho skvadra - kterou si na Hrad přivede - bude výrazně lepší než ta banda buranů, kterou si tam přivlekl Zeman. 

A hlavně : Drahoš není z prognosťáku !! Vláda prognostických mafiánů, předem připravená KGB (a Zeman je toho zvláště odpudivým příkladem) - tak - snad - konečně skončí. 

A ještě něco skončí : Koalice presidenta s nechtěným předsedou vlády - estébákem Babišem - a jeho podpora Babišovy vlády, kterou jinak - krom něj samotného - nikdo nechce, a to ani tolerovat. 

Tím pádem by mohl skončit i Babiš v politice. Tím by se rozhodně Drahoš hned po nástupu výrazně zviditelnil - a získal popularitu u nebabišovské většiny národa. 

Do ideálního prezidenta má, bohužel, ještě hodně daleko - ale, jak se říká - mezi slepými je jednooký král... A to je právě Drahoš. 

Tímto také žádám všechny čtenáře našich stránek, kteří se cítí s námi ideově spřízněni, aby ve 2. kole k volbám šli a Drahošovi tam ten hlas hodili, dokonce bych řekl, že je to jejich vlastenecká povinnost.

Ta druhá možnost je totiž stále děsivou noční můrou, která v historické perspektivě bude jen neobyčejně ostudnou kapitolou v našich dějinách. 

Připomeňme jen, jakým prostým, ba sprostým podvodem se tam Zeman dostal - když nemálo krajně naivních voličů uvěřilo jeho cíleně šířeným báchorkám o tom, že Schwarzenberg představuje revizi Benešových dekretů - a tedy i revizi německého majetku a jeho vlastnictví především v bývalém pohraničí. Tohle si myslím, že byl promyšlený tah ruské KGB, který skutečně beze zbytku vyšel a na společnost, dosud stigmatizovanou strachem z Němců a jejich případné odplaty za vyhnání z domovů po skončení poslední války, plně zabral. 

Je to ostuda těch, kteří tomuhle zjevně nesmyslnému blábolu naletěli, přirovnal bych ho k ruským pohádkám o záchraně Prahy na poslední chvíli Sovětskou armádou (když ta se o den dříve osvobodila sama díky svým povstalcům) a znamená to jediné : Že ti, co volili Zemana, naletěli ruskému propagandistickému blábolu a že vůbec netuší, na čem dnešní Evropa stojí. 

Plyne z toho jediné : Zeman se dostal na Hrad propagandistickým podvodem, tedy rozhodně nečestným způsobem, a správně tam nikdy neměl být... 

Jsem si jist, že aspoň nyní jeho éra definitivně končí. 

Pozdě, ale přece. Z ostud, které napáchal, se budeme všichni vzpamatovávat ještě minimálně jedno desetiletí. 

_____________________

_____________________

Comments  

0 # Ing. Jiří Fiala 2018-01-14 10:14
Ani Zeman, ani Drahoš je fatální volba. Buď Rusko, nebo eurolevice. Není to volba směřující ke svobodě a demokracii.
Freeeurope

__________

Pořád je to menší zlo a menší ostuda.
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-01-14 14:11
U krajanů propadl... Aby ne, když ti - na rozdíl od těch tupců, co ho tady volí - umí jazyky a vidí, jakou ostudu nám všude po světě dělá...


novinky.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-01-14 16:42
novinky.cz/.../...

Ten Fischer ještě by byl výběr menšího ze zel. Já jsem volil se sebezapřením Hanniga, a to jsem rozvažoval do poslední chvíle Hannig – Ing. Hynek.

Bohužel, ti co myslí, a nebojí se, jsou většinou v zahraničí – a v myšlení je to vidět.

Nakonec i u Poláků v historii voleb z dob před rokem 2015 vítězívala pravice, a propadala „liberální“, ve skutečnosti levicová garnitura.

Dokud se totálně sama nezprofanovala i v zahraničí, i ve vlasti.

Jak dlouho to bude trvat u nás? Nebude-li jednoho dne pozdě?

Freeeurope

_______________

Mezi Hannigem a Hynkem je dosti velký a dosti podstatný rozdíl. Zatímco Hannig je tak děda do mariáše, Hynek je průbojný, sebevědomý a znalý politik, který ví nejen co chce, ale i co je třeba. Už dlouho jsem neslyšel nikoho tak výstižně popsat poměry, a především ve vztahu k EU...

Což by třeba Fischer, jakožto diplomat, měl vědět jako první, ale zdá se, že žije naprosto v oblacích, bez kontaktu s realitou. K tomu, nepříliš líbivá osobnost - a výsledek je - k zahození...
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-01-14 17:12
Femina před soudem :

novinky.cz/.../...

_____________

Být soudcem, budu velmi opatrný - příští nositelka státního vyznamenání za statečnost v boji... Bílý lev ji nemine...
0 # Kedul 2018-01-15 08:52
Hmm, ac si o teto pussy muzu myslet cokoli, zjevna chyba ochranky, ktera samozrejme dostala pochvalu pred nastoupenou jednotkou za to ze ve sluzbe chrapala a nedokazala zadrzet ani pussy zjevne vyjadrujici pouze politicky nazor natoz pak nejakeho strelce ci bodace obohacovace, byla ceskym soudem v raketovem terminu kvalifikovana a odsouzena jako vytrznictvi (kde je psychovysetreni podezrele s oduvodnenim ze to mohlo videt nejake dite v tv tu nahotu a tedy vcetne sexuologickeho profilu a zda je pricetna, kde je vyslech milionu svedku kteri nic nevideli ani neslyseli? kde jsou lzive policejni rozsahle elaboraty o neprebirani posty a mareni vysetrovani a podobne???).... jelikoz se samozrejme o vytrznictvi v tomto konkretnim pripade nejedna ... je to dalsi pekna (svetova) soudni ostuda a smireni s rozsudkem krasny priklad jiste korektniho a humalniho a zakonneho zachazeni s podezrelymi v ceskych celach...
0 # Kedul 2018-01-15 09:00
Je videt ze ceska pravni spravedlnost opet zvitezila a soudce se nenechal zastrasit a zmast ani medii ani nadrizenym prezidentem ani dukazy a uz vubec ne platnym zakonem ....

Ono za vyznamenani ceskym lvem se v ceskem pravnim systemu da povazovat i zaznam v rejstriku trestu za vytrznictvi ci marenku ....

Oba tyto paragrafy totiz vyjadruji naprostou zoufalost organu a soudu kdy clovek ktery opravdu nic trestneho nespachal tak je mu jako posledni zoufalstvi priklepnuta jedna z techto zcela praxi krive ohnutelna a na cokoliv podle potreby ceskym soudem napasovatelna pravni uprava ...
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-01-14 17:16
Machiavellista Babiš - jako první - háže Zemana přes palubu. Nejlepší signál o tom, že Zeman skončil.
Kdo by to věděl lépe, než StB, že ??

novinky.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-01-14 19:01
Zdena Mašínová si zjevně myslí totéž, co já... Jen já nejsem šokován tím, kolik lidí Zemana volilo - přeci jen žiju mezi lidmi víc než ona, a tak vím, kolik takových nevzdělaných pitomců všude je...

seznamzpravy.cz/.../...
0 # Saxána 2018-01-14 19:57
Konečně jedna z ženských přišla na to, kterého herce Marek Hilšer připomíná :)
www.facebook.com/.../
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-01-14 21:30
No, to jenom s hodně velkou fantazií.

A jestli to chápu dobře, tak jste ho volila proto, že připomíná nějakého herce ?

Jinak může být blbej jako štoudev ?
0 # Saxána 2018-01-14 22:01
Jen jsem si trochu "dovolila" - když nám ženským to volební právo nepřejete.
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-01-14 22:06
Kdyby někdy někde přišlo na přetřes volební právo žen a jeho opodstatněnost, tak tam běžte říct, že si vybíráte favority podle toho, jakého herce připomínají - a myslím, že to bude bohatě stačit... :lol:
0 # Saxána 2018-01-14 22:22
Ale jděte, určitě budete mezi prvními hodnotit krásu kandidátek - až přijdou :)
Nás ženské krása vnější nenachytá.
Aktivistou byl jako jediný z kandidátů - takže rozhodně nenarafičený a nezatížený totalitním režimem. Určitě přitáhl k volbám i mladé voliče. I v páru s manželkou jsou jiní - bezprostřední, milí, v pohodě.
Prozrazení podoby se stalo až teď, po volbách :)
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-01-15 21:40
Akorát že ty kandidátky se nějak moc v politice nevyskytují. A kdyby ano, asi by mě ta krása zajímala jen potud, pokud by ji dotyčná nabízela k využití, nikoliv na to, abych podle ní motivoval svůj politický výběr.

Ten bych dál dělal výhradně podle toho, co říká, co umí a co dokázala v minulosti.
No - asi právě proto tam žádné ženy, natož ty krásné, nejsou, že ? :-)

Bez přihlášení nemůžete vkládat příspěvky.