PMS: Divize Babišovy "firmy"

Povedu stát jako firmu ... Slyšeli jste to už někdy ? Tak teď se všichni můžete podívat, jak jedna z divizí takové "firmy" v praxi vypadá. PMS.

 

 PMS není jen převrácenou zkratkou MSp (ministerstva nespravedlnosti) - je to především PROBAČNÍ A MEDIAČNÍ SLUŽBA. Jedna ze složek MSp.

MSp totiž vede Babišův poskok Pejsáček už 4 roky - a lze se tudíž právem domnívat, že tak, jak resort spravedlnosti, bude v budoucnu vypadat všechno, co Babišovci povedou. Protože - nezapomínejme, že  sestavili POUZE jednobarevnou - svou vlastní - vládu a na té sveřepě trvají... 

 Víte, co to je - Probační a Mediační služba ?

No, stručně řečeno - takový luxusnější Babišův Úřad práce. Kde jsou shromážděni ti, co by jinak - správně - byli nezaměstnaní, většinou i nezaměstnatelní - tak si je vydržuje Babiš - za vaše daně -  jako rezervní armádu voličů, aby mu byli dostatečně vděční - za to, že dostávají státní platy za nic - a volili ho. Stejně jako si kupuje důchodce, tak si kupuje i celá odvětví a profesní skupiny (pochopitelně že ne za svoje, ale za státní...) - především státních zaměstnanců, které stát "zaměstnává" - tak, aby nemuseli být na Úřadu práce - a namísto podpory jim vyplácí mnohem slušnější platy. Za nic. Za to, že svou pouhou existencí denně působí státu nemalé škody a spotřebovávají náklady, které jsou vyhozenými penězi z oken.

S PMS jsem se seznámil během posledního věznění v Ostrově nad Ohří, když jsem požádal o proměnu druhé poloviny trestu (tedy tří ze šesti měsíců) na trest domácího vězení. Zavolali si mě - a že musí vystavit "posudek".

Vystavovali ho celé tři měsíce, takže úplně ztratil jakýkoliv smysl. To jim ale nebylo zatěžko mi lézt do baráku. Prý se musí podívat, zda je způsobilý k výkonu domácího vězení. Řekl bych, že každý dům, který byl zkolaudován a je způsobilý k bydlení, je také způsobilý k výkonu domácího vězení - proč by neměl být, že ?

Takže : Vyplácali dvouměsíční práci nejméně dvou - ale spíše více -  lidí na naprosto zbytečnou činnost, o které předem museli vědět, že nemá vůbec žádný smysl. A pak ji s klidem hodili do koše. Hlavně, že plat běží...  

Tohle všechno vy všichni platíte na daních. Takhle prý "hospodaří" úspěšná firma. Může tomu někdo normální věřit ?!

 No - a tak jsem se na smysl takovéto činnosti chtěl - a šel - zeptat. Nejrpve Éélišky - to už máme na stránkách... (http://www.k213.cz/JOOMLA/2770-ostrov-absurdity).

 

A dnes i mluvčí Probační a Mediační služby Kristýny Labohé do ústředí PMS - a to je v Praze, v Hybernské, naproti Masarykovu nádraží (spolu se správní pobočkou Městského soudu).

Tady se nejprve podívejte na přehled mailů (mluvit samozřejmě nechtěla, poslala jen odpověď - podíváme se společně, jak nesmyslnou - prý dlouhodobě porušujeme novinářskou etiku, nedokázala už ale vysvětlit, čím. Jak jsme ostatně dávno pochopili, nejedná se o porušování novinářské etiky, ale o nedostatek servility, orgány MSp si totiž vytrvale tyto dva pojmy pletou - a nedostatek servility zase rozhodně není vadou novinářské etiky, spíše naopak).

 Zima bylo a mrzlo, až praštělo - tak se podívejte, co jsme i v tom mrazu přeci jen natočili ...

 Vstup před budovou :

https://youtu.be/NO3yQ-5AcvQ

 

Rozhovor po mobilním telefonu (svou linku nám madam mluvčí zásadně nebrala - to tak, ještě natočit pravdivý obraz této naprosto zbytečné zašívárny a flákárny) :

https://youtu.be/KfsmhuzofYo

 

___________________

___________________

 

___________________

___________________

Výměna mailů :

 This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.              23. února 2018 11:27

Dobrý den, paní magistro,
 
rád bych pro náš server natočil s Vámi - jakožto s mluvčí PMS - rozhovor o mediační a probační službě a její funkčnosti. 
 
Vyzkoušel jsem její služby na vlastní kůži za loňského pobytu v Ostrově n. Ohří, kdy příslušná pracovnice Eliška Srbová za celou druhou půlku trestu nebyla schopna vypracovat zprávu ohledně přeměny trestu na trest domácího vězení (podotýkám, že se jednalo o tři měsíce), přesto mě obtěžovala - naprosto bezdůvodně - tím, že musí vidět můj dům (nikdy jsem nepochopil, proč), což jsem ovšem Vašemu pracovníkovi rovněž umožnil.
 
Přesto, napsala závěrečnou zprávu, že přeměnu nedoporučuje, ač jsou prý vnější podmínky splněny, protože bych prý "pokračoval v trestné činnosti" - ta měla spočívat v dodržování trestního řádu. 
 
Chci se zeptat, k čemu je státní služba, která za celou druhou půlku trestu není schopna zpracovat příslušný posudek, čímž neplní svoje základní poslání - a když ho konečně zpracuje (týden před koncem trestu) - a zjistí, že přeměně trestu nic nebrání - tak ji stejně nedoporučí, protože prý by dotyčný "páchal dál trestnou činnost" - což, pokud měla toto přesvědčení, nemusela samozřejmě žádný posudek zpracovávat a mohla to napsat to rovnou. 
 
Takže mě bude zajímat, kolik stálo zpracování - naprosto zbytečné - tohoto posudku (trvalo 3 měsíce a byla to práce minimálně dvou lidí), a kolik tedy činí škoda způsobená touto bezdůvodnou činností státu, stejně jako to, proč není pracovnice PMS schopna zpracovat posudek tak, aby vůbec měl nějaký smysl - když je to práce maximálně na týden. A proč k tomu potřebuje  3 měsíce.
 
Samotná Srbová nás, když jsme za ní přišli,  vehementně odkazovala na Vás, tedy na mluvčí PMS, takže se na Vás také obracím. Se žádostí o poskytnutí odpovědí na otázky, které jsem výše popsal. 
 
Rozhovor se Srbovou najdete ZDE : 
 
 
 
K natočení rozhovoru bychom se dostavili příští týden, navrhuji úterý, 27. února, kolem poledne, do vašeho sídla naproti Masarykovu nádraží, pokud by se nehodilo, navrhněte jiný termín. 
 
Budu se těšit na odpověď a zejména poskytnuté odpovědi. 
 
S pozdravem 
 
za server k213.cz 
Ing. Jiří Fiala 

___________________

26. února 2018 13:36

Dobrý den, pane inženýre,

 

na základě Vaší žádosti Vám zasílám následující informace.

Metodický standard postupu Probační a mediační služby (PMS) v rámci přípravy podkladů pro rozhodnutí soudu o podmíněném propuštění doporučuje, aby odsouzený podal podnět PMS ke spolupráci ve věci nejpozději 4 měsíce před možným termínem podání žádosti o podmíněné propuštění, a to z časových důvodů.

Středisko musí mít dostatečný časový prostor pro zpracování stanoviska pro soud, informace musí ověřit a objektivizovat. Střediska místně příslušná věznicím zpracovávají velké množství tohoto typu stanovisek, tudíž tříměsíční lhůta pro vypracování stanoviska je standardní.

Pokud středisko není vypracováním stanoviska k podmíněnému propuštění pověřeno přímo ze strany soudu a reaguje na podnět samotného klienta, je vstup PMS do případu a zahájení spolupráce čistě na vyhodnocení PMS. Jedním z kritérií je rovněž to, zda se klient s podnětem k zahájení spolupráce obrátil na PMS s dostatečným časovým předstihem před podáním samotné žádosti o podmíněné propuštění k soudu, (tj. ve lhůtě nejpozději 4 měsíce před podáním žádosti k soudu).

Každopádně spolupráce klienta s PMS a to i v případě, kdy by zpracováním stanoviska pověřil PMS soud, je dobrovolná.

Dále Vás chci informovat, že pokud máte konkrétní výhrady k odborné spolupráci s Probační a mediační službou, postup je následující. V dané věci se písemnou formou obraťte na vedoucího místně příslušného střediska, které zpracovávalo stanovisko k podmíněnému propuštění. Ten věc posoudí a bude Vás informovat o výsledku svého šetření.

Jinak k Vašemu návrhu o rozhovor se mnou v úterý 27.2. 2018 Vám sděluji následující: úkolem tiskového oddělení PMS a tiskové mluvčí je informovat zástupce médií. Není však povinností tiskového oddělení vyhovět požadavku na formu poskytnutí daného výstupu – informace Vám v tomto emailu poskytuji písemně.

Server K 213, jehož jste šéfredaktorem, nepovažuje PMS dlouhodobě za médium, které by respektovalo základní principy novinářské etiky, tak jak je definuje např. etický kodex Syndikátu novinářů ČR (http://syndikat-novinaru.cz). Z tohoto důvodu Vám vyjádření k Vaším dotazům nebude poskytnuto před audiovizuálním záznamovým zařízením.

S pozdravy,


Mgr. Kristina Labohá
tisková mluvčí

Probační a mediační služba
ředitelství
Hybernská 18
110 00 Praha 1
tel.: +420 224 424 183
gsm.: +420 737 247 167
email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
http://www.pmscr.cz 

___________________

___________________

Tak si, prosím, všimněte : 

"Ve lhůtě nejpozději 4 měsíce před podáním žádosti k soudu..."

Přičemž : Žádost o přeměnu na domácí vězení můžete podat po uplynutí půlky trestu.

Tedy : Musíte mít nejméně 8-mi měsíční trest, abyste si - podle PMS - mohli požádat o jeho proměnu na trest domácího vězení - neboť lemplové z PMS zpracovávají "posudek", který běžnému člověku zabere maximálně půlku pracovního dne, 3 měsíce (!!!) - takže ho nejsou schopni dříve dodat.  (mimochodem, u mého, 6-ti měsíčního trestu by to v praxi znamenalo, že bych si o proměnu na domácí vězení musel zažádat ne v půlce trestu, ale měsíc před jeho samotným nástupem (!!!!)

V praxi to pak znamená, že u trestů pod 1 rok fakticky nemá smysl o přeměnu na domácí vězení vůbec žádat, protože se to stejně "nestihne vyřídit". 

Zato MÁ SMYSL o tuto proměnu žádat u trestů nad 1 rok - jenže ty se zase - alespoň většinou - zas za takové prkotiny neudělují. 

Čímž jsme se právě dopracovali k vysvětlení, proč se údajně trest domácího vězení "v praxi neosvědčil" a soudci ho prý "neradi dávají" - no protože u skutečných grázlů skutečně nemá žádný smysl - budou samozřejmě páchat dál, jakmile k tomu dostanou příležitost, což trest domácího vězení většinou umožňuje. 

Napadlo by vás to ?? Že je to až tak jednoduché ? 

Nízké tresty (do jednoho roku) prostě přeměnit nelze, protože lemplové z PMS jsou líní jako prasata a neschopní jako Sobotkova vláda, takže nestihnou "zpracovat" potřebné podklady - a vysoké tresty zase proměňovat na domácí vězení prostě z logiky věci nemá smysl. 

A tuhle naprosto zbytečnou a zadarmo drahou sebranku darmošlapů si vy všichni platíte na daních !!! 

A TAKHLE, prosím, vypadá jedna z divizí té slibované a vybájené Babišovy "firmy"... 

___________________

A s paní "mluvčí" jsme si ještě trochu "podiskutovali"... - než nám - jak se u buranů sluší a patří - praštila telefonem... 

__________________

26. února 2018 14:16

Dobrý den, paní magistro, 
 
Server K 213, jehož jste šéfredaktorem, nepovažuje PMS dlouhodobě za médium, které by respektovalo základní principy novinářské etiky, tak jak je definuje např. etický kodex Syndikátu novinářů ČR (http://syndikat-novinaru.cz).
 
Můžete být konkrétnější ? Co za co považuje PMS, je mi vcelku jedno, ale zajímá mne, v čem server K 213 nerespektuje základní principy novinářské etiky. Můžete to přesně specifikovat, nejlépe na příkladech ? Jaké principy a čím byly kdy porušeny ? 
 
Jinak bych se musel domnívat, že jste si to právě vymyslela, abyste nemusela na kameru odpovídat, což je ovšem Vaše zaměstnání, a tedy i porušení Vašich pracovních povinností.  
 
S pozdravem 
 
Ing. Jiří Fiala 

___________________

Odpověď samozřejmě - žádná... 

___________________

Vyplynuvší dotaz

26. února 2018 19:32

Vážená paní mluvčí, 
 
ještě jeden dotaz bych měl v návaznosti na to, co jste sdělila písemně : 
 
Jestliže doba potřebná pro vyjádření se (a zpracování zprávy) PMS např. k přeměně trestu na domácí vězení je nejméně 4 měsíce, znamená to v praxi, že tresty nižší než 4 měsíce na domácí vězení fakticky přeměnit vůbec nelze ? 
 
Což tedy v důsledku říká, že ty nejnižší a nejmírnější tresty si dotyční odsedí beze zbytku celé v kriminále - zatímco na tresty domácího vězení se budou proměňovat tresty za skutky daleko horší a daleko vážnější ? 
 
Nemáte pak dojem, že je ta činnost PMS vlastně postavená úplně na hlavu ? 
 
S pozdravem 
 
Ing. Jiří Fiala 

__________________

 Odpověď - rovněž - žádná... 

 

___________________

___________________

Comments  

0 # Ing. Jiří Fiala 2018-02-27 22:15
Šéf GIBS: Babiš chce, abych hned skončil. Jinak prý bude skandál

tn.nova.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-02-27 22:16
"Když se dohodneme, bude to bez skandálu." Babiš na mě tlačí, abych odešel z funkce, říká šéf GIBS

zpravy.aktualne.cz/.../...

___________

GIBS se má stát další pobočkou "firmy" - a bude vypadat jako PMS...
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-02-27 22:17
Hromadná žaloba bude vyloučena, pokud stát jako škůdce jednal v roli suveréna

ceska-justice.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-02-28 11:02
Jakou funkci si chce jeste MAFIAN Bures prisvojit?
- premier
- sef GIBS
- nejvyssi statni zastupce? Z.
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-02-28 11:29
Okamurovci žalují Pelikána : Jen houšť !!!

blesk.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-02-28 15:31
Mafian polozil na stul 1 mio. EUR a prohlasil, ze je to odmena za informaci, vedouci k dopadeni vraha novinare.
Zapomnel zrejme jen dodat, ze ten 1 mio EUR prave dostal od "Itala".
Ten kdo se ozve, tak tim da jen najevo, ze stopy nejsou dukladne zameteny a toho stihne stejny osud, jako toho novinare.
Pak si nekdo ma v SR prijit pro odmenu! Z.
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-02-28 17:07
Svoboda slova je Zakladni lidske pravo:

Zastreleni novinare na Slovensku ukazuje, jak je toto pravo neprijemne politikum.
Z vlady Fica odstupuji ministri a je jen otazka casu, kdy Fico sam poda demisi.
V CR by nejradsi Bures zakazal obcanum cist jine noviny, nez jeho.
Casy CENZURY, jak za Husaka, za Hitlera,... se vraci zpet.
Pisne Karla Kryla tak zacinaji byt opet aktualni. V jedne z nich zpival:
A bylo jim to malo, porucili detem, modlit se jak si pralo velicenstvo kat.
Demonstrace proti temto praktikam politiku by mohla nest transparenty:
"Chceme zpet Svobodu slova" Z.
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-02-28 17:11
Strážníci odvezli uprostřed noci spoutanou ženu za město, podle soudu je to přestupek

novinky.cz/.../...

Babišovská justice - předzvěst neradostné budoucnosti... Takhle to bude za chvilku vypadat běžně...
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-02-28 17:12
Rychetský a Pelikán to s řečmi proti Okamurovi přehnali. Je to na trestní oznámení, překvapil zkušený publicista

www.rozhlas.cz/plus/nazory/_zprava/1788417
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-02-28 17:13
GIBS nefunguje dobře - a tak se na to budeme dál mlčky dívat...

GIBS nefunguje dobře, ale stíhaný premiér bez důvěry by Murína odvolávat neměl, říká státní zástupce

zpravy.aktualne.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-02-28 19:08
Co má Babiš na šéfa GIBS Murína?

ceska-justice.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-02-28 19:09
Podporujete terorismus, vzkázal turecký vicepremiér. Česko nařčení odmítá

echo24.cz/.../...

Propuštění Muslima je podporou teroristů, vzkázalo Turecko Česku v nótě, ČR to odmítá

lidovky.cz/.../...

______________

A co byste od teroristického státu taky čekali ?!!
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-03-01 16:15
Andrej Babiš chce do GIBS dostat svého člověka, spěchá a dělá to velmi nevybíravě, říká Žáček

video.aktualne.cz/.../...
____________

Myslím, že to je všem jasné na první pohled. Pokud by se snad našel někdo, kdo by se domníval, že Burešovi jde o to, aby GIBS správně fungovala, pak doporučuji studený hadr na hlavu - to obvykle rychle pomůže od horečky...
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-03-01 17:19
Nejasnosti kolem vrazdy novinare.
Byl snad vrah byvaly Estebak napojeny na justicni mafii?
Z.
novinky.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-03-01 17:21
Místo Italů justiční mafie? Publicista naznačil, co mohlo stát Kuciaka a jeho partnerku život

info.cz/.../...

Evropská komise po vraždě Kuciaka prověří toky evropských peněz na Slovensko

irozhlas.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-03-01 17:22
Nesledujte jen Italy, stopa vrahů vede jinam. Kuciak se dotkl obří korupce v justici, tvrdí novinář

zpravy.aktualne.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-03-01 19:25
Kritizovat justici - riziková záležitost :

Nová stopa vede k Nejvyššímu soudu

zahranicni.ihned.cz/.../
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-03-01 19:30
Predsedníčka Najvyššieho súdu SR Daniela Švecová nedisponuje informáciami o manipulácii pri prideľovaní spisov.

spravy.pravda.sk/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-03-02 07:33
Bures nazyva Piraty - "Kluci".
Co by tomu rikal, kdyby ho kluci oslovovali - stara strukturo, soudruhu Estebaku?
Z.
novinky.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-03-02 07:34
Vida !! Milenci, co se měli brát...

blesk.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-03-02 08:06
Za jak dlouho budou muset mit obchody v CR 50% zbozi od Burese?
Jim rizene ministerstvo se snazi!
Z.
novinky.cz/.../...

Bez přihlášení nemůžete vkládat příspěvky.