Pane Klímo, vydechněte

 - zhluboka se zase nadechněte - a jděte na pivo. Bude to mnohem užitečnější než popouštět uzdu své pověstné servility a oportunismu. 

Mohl bych použít i horší výrazy - třeba "uzdu zbabělosti, podlézavosti a vypočítavosti", ale zatím si je ušetřím. 

Nechte policii dělat svou špinavou práci, když už proti ní nikdy nijak neprotestujete, ač byste bezesporu měl,  beztak je v naprosté většině případů tak neschopná, že ji nedovede k cíli, ani s Vaší angažovaností - a - dobře Vám poradím - dejte ruce hodně daleko od každého případu otce, který údajně "unesl" svou dceru (nebo syna). 

Neznám sice tento konkrétní případ, ani jeho aktéry, ale zato znám desítky podobných, kde buďto otcové neměli tu odvahu vzít věci do vlastních rukou, nebo k tomu neměli podmínky - anebo je do svých rukou vzali - a vždy pak bylo na místě stát na jejich straně - a proti tzv. státním orgánům, jež svou neprofesionalitou, hloupostí, ale i otevřenými naschvály, masově porušujícími rodičovská práva, prosluly po celé Evropě jako černá a smutná výjimka z jinak běžně humánnější praxe. 

Vašim přemýšlivějším čtenářům či posluchačům pak doporučuji přidržet se zdravého lidského myšlení a cítění, neovlivněného žádnou propagandou, které velí vždy být na straně přirozených lidských vztahů a jejich ochrany a na straně slabšího - proti armádě bezcitných špiclů vyzbrojených vší nejmodernější technikou, schopnou dnes sledovat každý krok kohokoliv kdekoliv. 

Jestliže za těchto podmínek dokáže otec s dcerou těmto nohsledům vzdorovat celé dva měsíce, je hoden obdivu, nikoliv toho, aby se do něj obouvali podlízalové Vašeho typu, kteří obvykle o kvalitě opatrovnických řízení a tam vynášených soudů a panujících poměrů nemají ani potuchy. 

Ten, kdo jako já, viděl desítky, ba stovky křivých rozsudků, zmanipulovaných a v podstatě směšných posudků, vyvratitelných prostým soudným člověkem i bez odborného vzdělání už na první pokus, kdo zažil a ozkoušel úroveň vzdělání a morální kvality opatrovnických soudkyň, jež soudí obvykle za trest nebo pro totální neschopnost soudit na - podle vedení soudu - důležitějších úsecích, kdo zažil cynismus a katastrofální nevzdělanost "orgánů péče o dítě" - ten nutně musí mít jediné přání : Jestliže otec miloval svou dceru natolik, že byl ochoten pro její zdravý vývoj riskovat i několik let za mřížemi, zaslouží jedině obdiv a úctu - a uctivou vzdálenost od všech slouhů a lokajů Vašeho typu. 

Je bezesporu prazvláštním druhem pokleslé mysli se dobrovolně vmanipulovat do role policejního špicla a napomáhat placeným slídilům, jejichž jedinou mravní hodnotou vždy byla výše vyplaceného honoráře - a obávám se, že ani u Vás to nebude jiné. 

Nechápu, jak a za co Vám kdo mohl dát různé novinářské ceny a uznání, protože jediné, za co uznání bezesporu zasluhujete, je patolízalství hrubých rozměrů. 

A na závěr, abyste věděl, kdo Vám tyhle upřímné řádky, byť nerad, píše, mi dovolte, abych se trochu připomenul. 

Reflex č. 19 z r. 1990. Jeden z prvních porevolučních. 

Je tam jedna obsáhlá reportáž - Vaše reportáž - pod názvem "Mrtvý a živý" - o dvou ředitelích dvou normalizačních gymnázií, jež oba prosluli svou servilitou, udáváním studentů a posluhováním tehdejšímu normalizačnímu okupačnímu režimu a okupantům. Jeden - vzápětí -  skončil sebevraždou, druhý, podstatně drzejší, to všechno popřel, že jako nic nebylo - a hnal se dál kupředu coby představitel nové doby a tehdy vedoucího Občanského fóra. A najednou se ukázalo - že vlastně proti němu žádné argumenty nejsou k dispozici. 

Až - do té doby, než jeden bývalý student gymnázia si dal tu práci a našel na své vysoké škole, jejím studijním oddělení, dopis, jenž někdo zapomněl zničit - dopis téhož ředitele (jeho bývalého gymnázia), kterým tento ředitel vřele nedoporučuje jistého (téhož) studenta k dalšímu studiu na VŠ - pro jeho otevřené nepřátelské, protisocialistické a protikomunistické postoje. 

Jediný důkaz, který se proti němu (řediteli) našel - a který ho vyřadil např. z dalšího konkurzu na ředitelské místo. 

Tím studentem jsem byl já.

A protože - stejně jako dnes -, ani tehdy nebylo příliš mnoho hrdinů, kteří se otevřeně komunistům postavili a o kterých se dalo psát, zvolil jste si právě tento příběh mj. i jako oslavu hrdinství, kterého v té době nebylo nazbyt (jako by dnes snad bylo). 

A které - přiznejme si to otevřeně - chybí - vzdor bezcenným "novinářským cenám" - hlavně Vám. 

Příště své servilní fízlovstí alespoň nedávejte tak okatě najevo a nevytrubujte do světa, jednomu by se z toho po nedělním obědě mohl zvednout žaludek. 

 

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/patrali-jsme-kdo-je-unosce-ctyrlete-dcerky-a-proc-ho-policie-neumi-dopadnout-66464?dop-ab-variant=9&seq-no=3&source=hp

_________________

_________________

__________________

Comments  

0 # Tomáš Jadlovský 2019-02-24 13:53
S panem Žiškou jsme si psali a dal jsem mu před útěkem několik doporučení z praxe. Měl stejně otřesnou zkušenost s českou justicí jako já, jen všechno v domácích poměrech. Matka dítěte psychopatka a tyranka, navíc napojená na olomouckou advokátní mafii. Dítě otci nepředávala a soud to řešil tradičně česky - napomenutím, které matka nebrala vážně. OSPOD mu nikdy nepomohl. Ruku v ruce s týráním skrze dítě šla ekonomická likvidace pomocí exekutorů, takže se dostal do situace, kdy si řekl, že už toho bylo dost. Panu Žiškovi držím palce a už dnes je morálním vítězem a jeho dcera na něj bude pyšná, jako bonus k tomu, že se s ním nyní má dobře. Klíma je spodina české žurnalistiky, lhář, který už při psaní scénáře pro Requiem pro panenku lhal pro větší divácký efekt, stejně lhal i o mně, když ještě na Primě točil o mém útěku se synem. Nyní vystupuje jako volavka, aby se pan Žiška prozradil a mohl napráskat jeho pobyt. I se mnou to tak bylo a musím říct, že pana Žišku jsem před ním varoval.
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-02-24 15:26
Hodně mi tyhle případy připomínají pokusy o přechody hranic za totality, pochopitelně těch západních.

Na jedné straně nadšení a odvaha, to vše s holýma rukama, na straně druhé - po zuby ozbrojená armáda s nejmodernějším vybavením, sice bez nadšení i bez morálního kreditu, ale zato v předem připravených, zastřílených pozicích.

Komu tak asi bylo potřeba držet palce ???
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-02-24 15:51
Nespala: Nekonečné policejní prověřování je zneužitím práva pro mocenský boj

ceska-justice.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-02-24 21:08
Kdo si to dítě dříve ukradne, bude vítěz ?

Nechtěl jsem dceru takto stresovat, doufal jsem v rozumnou dohodu. Dnes vím, že bych postupoval stejně jako pán. O.

_______________
S grázly se žádné dohody uzavírat nedají - to je první - zásadní - poučení.
A druhé, stejně zásadní je, že jakékoliv ohledy a slušnost jsou jenom na obtíž.
Jenže než na to běžný otec přijde a zbaví se jich, má už válku prakticky prohranou.
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-02-25 14:51
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-02-25 15:55
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-02-25 15:59
Předkládání falešných důkazů je nově trestným činem, advokáti to kritizují

ct24.ceskatelevize.cz/.../...
__________
A co takhle předkládání falešných důkazů obžalobou ?? Viz viditelně Nečesaný - a jeho údajné pachové stopy na místě, co vytvářel s jeho botami Jušta ?

Konečně, stačí vzpomenout na Bláznu a jeho soud se mnou : Zjevně zfalšované zranění justiční stráže, které buďto vůbec nebylo, nebo bylo utrpěno někde úplně jinde... A soudce si soudí, jakoby právě prokázal, že to udělal obžalovaný, ačkoliv video, výpovědi i ostatní důkazy to spolehlivě vyvrátily.
Programově slepý soudce, programově podjatý státní zástupce... Jak to, že jsou dodneška bez trestu ??
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-03-03 16:19
p. Klíma se dále zviditelňuje ,
masový terorismus mu nevadí :

seznamzpravy.cz/.../...

+F+
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-03-24 11:45
Už ji matka chytla... (i bez Klímy) :


seznamzpravy.cz/.../...

Bez přihlášení nemůžete vkládat příspěvky.