Skutečná funkce MSp : Vyklešťování spravedlnosti ...

 Pokud máte - jako já - pocit, že MSp funguje stejně špatně jako kdykoliv dřív a nic se na jeho činnosti nezměnilo, pak jste na omylu. 

 

 

 Funguje totiž ještě daleko hůř. 

Následující článek jasně popisuje, co jsme - bez bližších kontaktů s touto, poměrně odpornou,  institucí - jen tušili. A cítili v kostech. 

Blažkovo MSp nejen že pokračuje ve stylu předchozích ministrů ANO, jde ještě mnohem dál. A to zejména, pokud jde o to skrýt před veřejností skutečný stav justice, zamlžit ho tak, aby byl nečitelný - a tudíž také nekontrolovatelný. 

Samozřejmě, že zamýšlená veřejná databáze rozsudků, veřejně přístupných, která by zprůhlednila činnost justice, umožnila kontrolu, jak bylo v které kauze rozhodnuto a zda jsou rozsudky srovnatelné z různých soudů a různých oblastí republiky, musela být trnem v oku všem, kteří o kontrolu činnosti justice nestojí. 

Ministerstvo spravedlnosti, ač má kontrolu justice přímo v náplni práce, se tak předvedlo, kdo o skrytí stavu justice před veřejností stojí nejvíc. 

Není jistě ani náhodou, že tzv. Blažkovo "pravicové" ministerstvo dál pokračuje v činnosti, zaváděné populistickými ministry z ANO, a namísto radikální změny a obratu tuto zamlžovací činnost ještě posiluje a zesiluje. 

Už chápete - na tomto malém příkladu - jak naletěli všichni ti (pitomci), co demonstrovali na výzvu Milionových spolků proti Babišovi a volili údajnou "změnu", když volili zkorumpovaný STAN spolu s ODS, jejíž zklamání co do vládnutí by už šlo vážit na tuny ?? 

Přesto se najdou naivové, kteří jim naletí vždy znovu a znovu - jenom proto, že si myslí, že - oproti estébákovi - volí "Změnu"... 

 

Blažek je samozřejmě ten poslední, který po nějaké "změně", natož průhlednosti justice touží. Jako představitel exekutorské lobby dobře ví, že kdyby ta změna opravdu přišla, byl by mezi prvními kandidáty ne na ministra, ale na vazbu, a to i se svou EXE ženou... 

 

 

 

 

 

_____________________________

_____________________________

 

 

 

______________________________

_____________________________

Bez přihlášení nemůžete vkládat příspěvky.