Hyperocha

 Blbé slovíčko pro "přeplatek". Aneb : "Hospodárnost" podle soudu - v praxi. 

 Zatímco v předchozím článku měl soud úžasné starosti o "hospodárnost"  - na cizí účet - tedy žalobce nechá poplatky zaplatit, a pak se rozhodne, že s ohledem na stav obsazení úřadů, o které se zde jedná, bude lepší, když je bude ukazovat veřejnosti co nejméně - talk jinde předvádí, co si pod pojmem "hospodárnost" představuje, pokud jde o cizí majetek. 

Tzv. hospodárnost - a co si pod ní představit (k213.cz)

Odstavec 20 je zcela výmluvný, symbolický, typický a ukazuje jak zcela zvrácené myšlení soudů (jež patrným omylem začaly považovat už za standardní), tak i obrovské díry legislativy, především pak zákona o Insolvenci, jenž byl zjevně stvořen za jediným účelem, byť jej v proklamaci nenajdete : Štědře živit armádu exekutorů, INS správců a soudců - a hlavně nedopustit, aby dlužník někdy v budoucnu svoje dluhy skutečně splatil - a měl klid. 

 

Odstravec 20 říká asi toto : Ať dlužíš, co dlužíš, třeba i jen pár tisíc, sebereme ti absolutně všechno, to prodáme svým kámošům za babku (tedy např. dům za 5 milionů bratru za půl milionu, tedy za 10x míň) - a kdyby snad přeci jen ještě z toho něco oficiálně zbylo a nešlo to nepozorovaně rozkrást, tak ti to pak slavně dáme, aby se vidělo, jací jsme poctivci... 

Naprosto chybí jakákoliv provázanost na přiměřenost vzhledem k výši dluhu, naprosto chybí závazný postup při splácení - tedy např. že pokud je možno pohledávky uhradit z jiných zdrojů, např. z platu, nelze dlužníkovi nic prodávat, a zejména pak naprosto chybí ochrana obydlí dlužníka - tedy že pokud je k dispozici jiný majetek (a ještě třeba i pravidelné příjmy), nesmí se obydlí dlužníka prodávat vůbec (to je naprosto samozřejmé v jiných právních řádech), anebo, přinejmenším, až naposledy. 

 

Na tomhle příkladu je nejlépe vidět, kdo ten zákon tvořil a pro koho. Že to byla výhradně exekutorská lobby, která má dost na to, aby uplatila poslance, vlastně, pardon, zainteresovala na výsledku - zatímco dlužníci na žádnou lobby nemají, a tak jejich zájmy nechrání nikdo - takže můžou - podle zákona - platit donekonečna. 

Když je zaplacen dluh poprvé, tak ho přece mohou zaplatit podruhé a potřetí, až zkrátka nemají nic než holý zadek - a pak teprve jsou odkopnuti - a ještě je jim vysmáto, že asi "neuměli hospodařit", když se neuměli postarat sami o sebe. 

Přitom tahle zvěrstva u nás dělá v podstatě malá skupinka lidí, nezřízeně bohatnoucích - a hlavně :  Zcela bez skrupulí. 

V civilizovaných zemích jsou tito lidé eliminováni jak výběrem úředníků podle slušnosti a zázemí (což u nás chybí zcela), tak i zákonem, který má alespoň základní mantinely k omezení bezbřehé hrabivosti. 

U nás nic takového neexistuje, a divím se, že to mnohé nechává v klidu spát, divím se, že těch spálených domů není daleko víc a divím se, že si to patrně již tisícovky nechaly mlčky líbit. A ještě se styděly samy za sebe - že jako v životě neobstály - ač ve skutečnosti byly sprostě oloupeny grázly v talárech i bez nich, a to tím nejbrutálnějším způsobem. 

Je to samozřejmě především vizitka naší justice - které nelze bez podrobného dohledu svěřit vůbec nic, protože i to nejmenší dokáže tak převrátit a zneužít, že z toho zdravému člověku vstávají vlasy hrůzou na hlavě - a je to také vizitka našich poslanců a senátorů, že něco takového nechali v klidu projít a dnes k tomu mlčí. 

Protože je to svinstvo nemající jinde srovnání a obdoby. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Autorka citovaného textu, která považuje za naprosto normální někomu všechno sebrat, za babku rozprodat, a pokud něco "zbyde", tak mu to pak vydat... 

Takhle vypadá "hospodárnost" podle soudců. 

Je to totéž, jakoby doktor banální ambulantní operaci řešil rozřezáním celého těla, bez narkózy, které by pak poslátal pitevním švem - a prohlásil, že jinak to nešlo a že to bylo ku prospěchu pacienta. A pokud nepřežil, tak asi nebyl dost odolný - a neuměl se o sebe postarat. 

Jinde jsou takoví lidé v kriminálech, u nás sedí na soudech a v insolvenčních kancelářích - a ještě se společnost tváří, jako že tohle všechno je naprosto v pořádku. 

 

 

 

_______________________

_______________________

 

 INS : Už jste se předvedli (k213.cz)

 

 A ještě jedna mimotechnická poznámka : To, jak se zainteresovaní třesou na nakradený majetek a nemohou se ho dočkat, tak o tom výmluvně svědčí hladkost a rychlost, s jakou jsou návrhy vyřizovány. Nezažil jsem u jiného řízení. Natož třeba u výkonů rozhodnutí v dětských kauzách. Alespoň zde názorná ukázka, jak by to šlo, kdyby se chtělo, i všude jinde... 

___________________________

___________________________

Comments  

0 # Ing. Jiří Fiala 2024-06-16 12:06
Vzdělávání úředníků se zřejmě bude od příštího roku řídit novými pravidly

www.ceska-justice.cz/…ly/


_____________________

ceska-justice.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2024-06-16 12:07
O 274 tisíc méně. Exekucí letos opět výrazně ubylo

www.novinky.cz/…428
______________________


novinky.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2024-06-16 13:53
Detektivové neprokázali, že by se na silnicích kradlo. Přitom se tam krade ve velkém.
Pokud závěr o něčem vypovídá, tak jedině o naprosté neschopnosti současné policie vyšetřovat skutečnou trestnou činnost.

Jediné, co jim jde, honit ty, co o nich píší, jaká to jsou neschopná paka.

seznamzpravy.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2024-06-16 13:57
Zpoždění ČR za Západem
Letos by již údajně měl být zrušen novelou trestního zákoníku trestní čin neplacení výživného, jak u Moravce nyní navrhla Kovářová (bývalá ministryně spravedlnosti, sama to roky sabotovala) a Blažek.

Vzpomenete si ještě, kdy jste prvně přišli se zrušením trestnosti neplacení alimentů, abychom věděli, o kolik let je ČR civilizačně pozadu?

A abychom mohli tipnout, zda-li se vůbec dožijeme civilizační nápravy v jiných oblastech justice a aplikovaného práva.

LN
_____________

Snadná odpověď : Sdružení nedávno oslavilo 20 let existence, tento požadavek stál na samém jeho počátku a je součástí stanov, i úvodního prohlášení.

Zpoždění : Přesně 20 let.

20 let, vyplněných nejsprostším pronásledováním a persekucí těch, kteří často ani na alimenty neměli, nebo je právem neplatili (dítě nebylo jejich, případně soud nereagoval na evidentní naschvály matky při jeho výchově, především předávání).

Stát za to vyházel stovky milionů, další stovky milionů za věznění těch nešťastníků, kteří to odnesli.

Celou dobu jsme jim to věšeli na krk.
0 # Ing. Jiří Fiala 2024-06-16 19:59
Malí exekutoři se nechovají líp než velcí, v oblasti spravedlnosti nemá být tržní konkurence

plus.rozhlas.cz/…735

plus.rozhlas.cz/.../

Bez přihlášení nemůžete vkládat příspěvky.