Skupina pro obnovu spravedlnosti

Kdo sleduje oficiální velká média - a třeba dneska Českou televizi - musí nutně nabýt dojmu, že se slovník a tématika v nich popisovaná začíná zatraceně blížit popisu stavu (včetně terminologie), který mohl nacházet po předchozích 10 let skoro výhradně na těchto stránkách.

Jestliže mnohým připomíná současný stav státu a společnosti stav před Velkým Vítězným Listopadem, pak bychom použili příměru, že slovník a popisovaná problematika velkých médií se změnil natolik, že je to totéž, jakoby předlistopadové Rudé právo psalo o Chartě ´77 jako o významnných bojovnících za lidská práva, a ne jako o rozvracečích a samozvancích.

Pan Baxa nám sdělil - a našim dosavadním zkušenostem to zcela odpovídá - že u nás naprosto chybí erudovaní zákonodárci, tedy že zákony píší "děti po právnické fakultě" bez jakýchkoliv životních či i právnických zkušeností a praxe - a doložit to lze třeba právě § 213 - resp. 196, který v novele trestního zákoníku Pospíšilova feministická lobby upravila do podoby, že se do kriminálů začala stěhovat ne nepodstatná část mužské populace, aniž se na efektivitě placení výživného cokoliv změnilo, a když už kriminály praskaly ve švech a státní rozpočet se hroutil, tak to Klaus amnestií a MSp instrukcí neudělovat za dvěstětřináctku nepodmíněné tresty odnětí svobody (tedy pravý opak toho, co zavedl Pospíšil) "vyřešili" tak, že to zase vrátili do původní podoby, resp. ještě před ni, směrem, který naše sdružení prosazuje už dávno, tedy k odstranění tohoto přežitku komunistického trestního práva zcela - přesto, nikde jsme neslyšeli sebemenší kritiku Pospíšilova trestního zákoníku, který se - pochopitelně - výjimečně osvědčil.

Jak jinak.

Totéž teď ze všech stran slyšíme o novém Občanském zákoníku, slavně zahájivším svůj oficiální život v lednu tohoto roku. "Zásadní zlom v pojetí občanského práva směrem od komunismu k demokracii" byl a je natolik dokonalý a úspěšný, že už za tři měsíce potřebuje "zcela zásadní reformu" v mnoha oblastech civilního práva, které doslova paralyzoval.

A to ještě jeho další "kapitoly" ani neměly čas se naplno projevit.

Pospíšil se - dle svých vlastních slov - stal nepopulární ve své vlastní straně "na základě úspěšné reformy justice", které si ale kromě něj nikdo nevšimnul - a dnešní ministryně Válková nám už otevřeně sděluje, že zřídila "Skupinu pro obnovu spravedlnosti" jako poradní orgán ministra, což implicitně otevřeně indikuje, že tady dnes žádná spravedlnost neexistuje, resp. pokud ano, tak jen pro toho, kdo si ji umí sám urvat a zajistit - což je v podstatě návrat do středověku, kdy - chtěli-li jste bezpečně hospodařit, cestovat, zajišťovat pořádek na svěřeném území - museli jste si vydržovat, cvičit a platit vlastní armádu.

Kdo ji neměl, pro toho spravedlnost často zůstávala trvale slepá.

To je ale totální rozpad centrálního státu i ústředně řízené moci, tedy přechod od demokracie k naprosté státní anarchii.

A běda tomu, kdo v ní neumí žít - tedy především běda všem slabším, nemocným, starším, nemajetným, postiženým a různě jinak na boj o holé přežití ne dost pevně vybaveným lidem. 

Jestli tímhle směrem se má ubírat společenský pokrok, pak nás čeká návrat do jeskynních tlup a denní boj o holé přežití se sousední tlupou i s přírodou, poskytující obživu.

Je jistě hezké, že na zveřejnění "státních tajemství" už nemusíme čekat 50 let, ale že se je často dozvíme hned poté, co byla konkrétní klika mafiánů zbavena vlivu či funkcí a odstavena na druhou kolej - viz Topolánkův popis "kvalit" páně Pospíšilových na MSp, za kterého v kanceláři ministra "úřadovala" Lenka Bradáčová a kterého Nečas vyhodil z vlády poté, co se Pospíšil nestačil převléct ze ženských šatů a sekretářka neuhlídala včas dveře, takže to nešlo utajit.

Viz 

http://www.k213.cz/Co-mozna-nevite-o-Pospisilovi-Od-zdroje

Všechno, co jsme psali o Nečasovi, zcela potvrdila aféra "Nagygate" - hamižný, ušlápnutý závisláček, bez vlastní vůle, bez schopností a s nulovým sebevědomím, vydávaným - naprostým omylem - za "slušnost", který kvůli hamižné a nenasytné "milence" babochlapského vzezření i povahy klidně opustí rodinu s několika dětmi - a nakonec i vládu a zostudí nejen sebe, ale svou stranu, a bohužel i celý stát před evropskou veřejností.

Teď se dozvídáme, že druhý z ministerského tandemu ODS, brněnský mafián Don Pablo, v Praze známější jako Don Pařič, je také ukázkou toho, kdo u nás "vykonával spravedlnost" - jeho buranskými způsoby se cítí zhnuseni už i jeho mnozí spolustraníci - a že ti jsou na NĚCO  zvyklí!

http://eportal.parlamentnilisty.cz/Articles/6409-vime-jako-prvni-identita-namol-opileho-poslance-konecne-odhalena-prekvapive-to-nebyl-kalousek-ale-.aspx

Současný stav - nejen justice - pro který ANARCHIE je ještě možná slabé slovo, je toho jen logickým a zákonitým důsledkem.

Ale - jedna věc stejně není tak zcela jasná:

JAK TO, že tenhle lidský a společenský odpad (jinak to nazvat ani nelze) tady "legitimně a demokraticky" vládnul přes 20 let  - a  nikomu to nevadilo, alespoň ne natolik, aby se proti tomu dostatečně hlasitě ozval, natož bouřil?!

Kdo ty chudáky vyzdvihnul tak vysoko a po dlouhá léta je u moci udržoval, přestože sami by nemohli úspěšně dělat ani běžné referenty v právním oddělení úpadkové firmy?

A ještě u jednoho termínu se musíme zastavit, protože ho slýcháme dosti často, a sice jak v praxi vypadá a co to je tzv. "vysoká profesionalita".

Když přijdete na soud - prakticky libovolný - tak tu "vysokou profesionalitu" rozhodně nemůžete přehlédnout.

Předseda soudu neví, jestli Vás má přijmout jen v úředních hodinách, nebo i v běžné pracovní době, s ohlášením nebo bez něj - nejraději samozřejmě vůbec ne, když chcete napsat zápis z toho, co jste projednali, tak na Vás zírá, jakobyste právě přistáli z Marsu - tedy praxe, kterou i komunistické úřady vcelku běžně zvládaly (o těch předchozích ani nemluvě), je pro něj nedostižnou metou, justiční stráž sice ví, že je "úřední osobou", ale už ne kdy, kde a za jakých podmínek - a hlavně ví, že pokud Vás kdykoliv bezdůvodně napadne, vždycky jí to projde, přinejhorším přeřazením na jiný soud, soudce - či pracovnice OSPOD "vysoce profesionálně" vyslýchá malé dítě tak dlouho, dokud to neřekne, co chce soud - potažmo obvykle matka - slyšet... A tohle všechno je vydáváno za "vysokou profesionalitu".

Po mnohaletých zkušenostech s naší justicí, potažmo státními úřady obecně bychom ji definovali jako " neschopnost uživit se jakoukoliv poctivou prací, provázená rozhledem a schopnostmi tříměsíčního štěněte a zejména pak slepá poslušnost ke všemu, co chtějí shora", ať už tam sedí, kdo chce a co chce.

Často si přitom vzpomenu na - za totality poměrně populární - parodii Werichovy písně "Ten dělá to - a ten zas tohle" - a všichni dohromady neumíme NIC. Přesto za to NIC všichni - až na nepatrné výjimky - berou obrovské peníze, které by jinde nedostali ani za vysoce profesionální výkon v obdobné pozici. O justici to platí především. 

A tihle NICmachři se všichni poznají podle toho, že se vyznačují "vysokou profesionalitou", alespoň v podání těch, kteří mají ten neuvěřitelný chlív a šlendrián vysvětlit, zdůvodnit - a hlavně: Kteří za něj nesou rozhodující díl odpovědnosti.

Pak samozřejmě nemohou zbývat peníze pro lidi, co něco skutečně umí - ti jsou naopak nemilosrdně likvidováni, aby ta "vysoká profesionalita" ostatních tolik nebila do očí.

Kdo něco skutečně umí, ten tady obvykle v tom bordelu dlouho nevydrží, pokud se s ním otevřeně nechce pustit do křížku a nepochopí to jako životní poslání a zodpovědnost k příštím generacím.

SHRNUTÍ ZÁVĚREM?

Předchozí dva ministři spravedlnosti - jeden neschopný cyklista, vyhozený - údajně - pro transvestici v ministerském úřadě, druhý mafiánský ožrala "chlastající první ligu" i v Parlamentu.

Po čtvrt století "obnovy práva" ministryně Válková zřizuje poradní skupinu pro "obnovení spravedlnosti" - a předseda NSS Baxa říká, že v ní nemůže být, prý pro nevhodnost spojení jeho funkce s touto. 

S tím lze souhlasit, i když bychom jako rozhodující viděli jiné důvody, než které uvedl sám autor. Například spojení jeho osoby s touto funkcí při skutečné "obnově spravedlnosti".

Pojmenování poradní skupiny je bezesporu správné, teď ještě aby následovaly také správné skutky.

A teprve podle těch se pozná, oč jí vlastně jde.

Neboť podle hlasu poznáš ptáka - podle činů člověka.

A že se tady těch ptáků už vystřídalo, co?!

_____________________

Ptk

Tyhle PTÁKY  už k obnově spravedlnosti určitě nepouštějte!

_____________________

Válková dostala košem, předseda NSS odmítl funkci poradce. Proč?
http://domaci.eurozpravy.cz/politika/90819-valkova-dostala-kosem-predseda-nss-odmitl-funkci-poradce-proc/

_____________________

Bez přihlášení nemůžete vkládat příspěvky.