Na západní frontě klid

Již pátým rokem odehrávající se příběh otce bojujícího o svého syna Tomáška zažívajícího těžko uvěřitelné události.

Náš příběh začíná v roce 2010 kdy proběhla justiční bitva v Plzni, která se zapsala do historie hned z několika důvodů, soudkyně Mgr. Bohdana Kučerová slepě poslouchala příkazy právního zástupce matky Rősche, pletla si občanské jednání s trestním hlavním líčením a konečně svým zmateným jednáním dohnala p. Fialu k přivolání hlídky Policie ČR, aby u ní byla vyloučena přítomnost drog. Aby si alespoň částečně schladila žáhu, poslala alespoň usnesení o uložení pokuty na 10,000Kč

V únoru 2012 došlo v případu k dramatickým změnám, a protože se vše odehrává  poblíž našich západních hranic, u Mariánských Lázní, převzali jsme název příběhu ze světoznámého Remarquova románu.

Poté se prodloužená chapadla výkonné moci pokoušela Tomáška ještě několikrát ukořistit (Zprávy ze západní fronty). V článku Jako na zavolanou pan Fiala komentoval článek v Plzeňském deníku o "psychologovi" Karlu Brőcklovi, který vypracovává "znalecké" posudky zásadně ve prospěch matky.

10. ledna 2012 byl Tomášek rozhodnutím Krajským soudem v Plzni svěřen do péče matky (otázka pana Fialy Jak je to možné?!). Otec pak převzal - na týden - syna poté, co matka "onemocněla", aby se zase vzápětí během jediného dne záhadně "uzdravila" (Na západní frontě vítězíme i nadále!). Syna předal až po dvanácti dnech (Západní fronta uzavřena vítězstvím), během kterých se syn zotavil a přibral.

Přístup plzeňského soudu je popsán ve článku Rovnost rodičů v plzeňské praxi. Na Velikonoce na západní frontě byl Tomášek s otcem, aby následně Soudilo se po plzeňsku, kde se pracovnice OSPOD během řízení o změně výchovy snažila zmanipulovat výpověď Tomáška, ale Pravda v ohni neshoří... To, že je Tomášek raději s tátou, dokazuje i dopis panu Fialovi (Den dětí na západní frontě).

Ve snaze zajistit synovi klidné Vánoce, obrátil se starostlivý otec dopředu na OSPOD, ale Nemůžete jistě čekat zázraky..., naštěstí nakonec Tomášek Vánoce u táty strávil a zejména naše reportáže s fotkami šťastného syna dohnaly matku k zuřivosti a sepsání výzvy k odstranění osobních dat a fotografií zejména ze stránek K 213! Jaké to musí být zklamání, že práva dítěte jsou upravena Občanským, a ne Trestním zákoníkem...