700 tisíc každý měsíc vyhozených oknem, potvrzené podklady pro označení drzý, hloupý a nafoukaný smrad

Ministerstvo spravedlnosti - kupodivu - vcelku rychle a vcelku i věcně - odpovědělo na požadavek ohledně nákladů na odbor dozoru a dohledu a také ohledně vzdělání a praxe šéfa tohoto odboru, Mgr. Radka Visingera.

Obojí stojí za přečtení, a tedy i zveřejnění.

A obojí naprosto dokonale zapadá do představ, které jsem si o současném MSp vytvořil na základě výstupů, jež odtamtud vycházejí.

Počtěte si sami (vybírám z dopisu, zaslaného dnes mailem z MSp) :

 

 

K bodu č. I:  Odbor justičního dohledu čítal ke dni 24. 11. 2015 celkem 18 zaměstnanců. Průměrný plat těchto zaměstnanců (včetně vedoucích pracovníků) činí 38.928,- Kč, plat ředitele odboru pak 51.960,- Kč. Celkové měsíční mzdové náklady uvedeného odboru činí 700.704,- Kč.

 

K bodu č. II: Mgr. Radek Visinger, Ph.D. absolvoval právnickou fakultu University Karlovy v Praze, obor právo a právní věda, a v roce 2014 ukončil doktorské studium na téže fakultě v oboru trestní právo, kriminologie a kriminalistika. Profesní praxi zahájil v roce 2009 na Ministerstvu spravedlnosti ČR, kam se po krátkém působení na Městském státním zastupitelství v Praze a Českém statistickém úřadu dne 1. 2. 2015 vrátil, a to na pozici ředitele odboru justičního dohledu.

 

Tedy : Vedoucí odboru - všimněte si dobře !! - NEMÁ VE VEDOUCÍ FUNKCI PRAXI VŮBEC ŽÁDNOU  !!! Jeho celá praxe je v současnosti vcelku směšných 6 let, a to všechno ve státních - a velmi špatně fungujících - institucích, čili o efektivním řízení sebemenšího útvaru nemá ani ponětí, nikdy to nedělal, neví, oč jde a nemá zcela prokazatelně sebezákladnější kancelářské návyky a zvyklosti, natož pak praxi v jednání s lidmi. Vzdělání na VŠ právnického směru si může - s prominutím- strčit někam, protože tady je na řídící funkci dozorového orgánu. Trestní právo by snad upotřebil jako soudce nebo právník, rozhodně ne na vedoucí funkci centrálního státního  orgánu, jehož definicí je dohlížet na řádný chod justice.

A teď si představte, že tenhle naprosto nedokvašený a nezkušený šmudla přijde za předsedou soudu - třeba Městského soudu v Praze - s tím, že tam jde vykonávat "dozorovou činnost..."

(Pravda, on samozřejmě nikam nechodí, správně tušíc, jak by dopadl, sedí v kanceláři a bere plat - doslova za nic - a je rád, že je rád... ale - asi by měl, protože naivní občan si u kontrolního orgánu obvykle představí, že taky někoho kontroluje ...)

Může mu být k něčemu jinému než k smíchu ?

A jsme u jádra věci - a u doložení mých tradičních vět, prokazatelných z každodenní praxe : JUSTICE ŽÁDNÝ DOHLED A DOZOR NEMÁ, nikdo ho nevykonává a ti, co ho vykonávat mají - a jsou za to, jak vidět - a ne špatně - placeni - jsou naprosto nepoužitelní, nemají ani praxi, ani vzdělání - a jediné, co skutečně umí, je být nadutými a arogantními vůči ostatním. Typická vlastnost hlupáků, především pak mladých hlupáků, kteří ještě v praxi neviděli prudké přistání z výšky na čumák, obvykle končící jeho totální devastací.

 

Jinými slovy : Pokud jste hledali podklady pro tvrzení, že minimálně MSp je zcela rozvrácenou strukturou, která neplní - a ani nemůže plnit - dokonce ani svoje nejzákladnější funkce, tak tady je máte.

Konečně, opeřenec, který tomu všemu velí (= má velet), na tom nebude o mnoho lépe, ba, nutno se obávat, že ještě hůře.

A tomuhle estébák Babiš říká, že "najal odborníky" ?!!

Takovými může klidně dláždit celou Vyšehradskou, ostatně většina z nich se ani na nic jiného nehodí.

Co s tím ?

Jednoduchá odpověď : Nevolit slovenského estébáka, který se na nic jiného než na podvod na voličích samozřejmě nevzmohl. Za ODS to o mnoho lepší nebylo, ale přec - aspoň tu tvář si MSp snažilo zachovat, dnes už nemá ani tu.

Tvrzení, že estébák (se svými diletanty) za pouhé dva roky zcela rozvrátil justici, dostalo tak hmotnou - a řádně podloženou - podobu.

Za stát, který tohle připouští a toleruje, se může slušný člověk jedině stydět.

A trvat na okamžité nápravě.

Vemte si jenom, co by za 700 tisíc měsíčně udělalo například naše sdružení ohledně kontroly justice - a co dělá už dnes, úplně zadarmo !!! A nakolik se výstupy naše dají srovnat s těmi za 700 tisíc z vašich kapes, které jste povinně státu odvedli.

Jedno je jisté  a mimo diskusi už nyní : S takovýmhle ministrem a s takovýmhle MSp justice nbude lepší nikdy, právem tímto orgánem soudci pohrdají - pohrdat jím musí každý, kdo se seznámí s jeho současným stavem - a po těchto datech je proč se domnívat, že ministerstvem spravedlnosti má právo pohrdat i každý sečtělý občan.

_____________________

 

_____________________

 

 

 

 

 

 

Comments  

+3 # Saxána 2015-11-27 17:29
Chybí tu kolonka k hodnocení článku beze slov, takže +* :roll: .
+2 # Ing. Jiří Fiala 2015-11-28 10:12
Pro tento zločinecký stát, který prostřednictvím policejně justiční mafie zlikviduje ročně tisíce svých slušných občanů /a nejen svých Mc.Cray apod./, je 700 tisíc/měsíc směšná částka a pro vedoucího dohledu, kterému chybí ona část mozku/a nejen jemu/ je to dobrý start pro jeho další kariéru z místa, na které není třeba žádné odborné praxe, kde má přímo dáno jak se chovat, tj. povýšit lež nad pravdu a za lží si stát.

Dokud bude fungovat tento policejní stát, nic se nezmění.

J.K.
+2 # Ing. Jiří Fiala 2015-11-28 18:27
Bananove zeme maji justici fungujici o rad lepe nez CR. :-?

Padouchovi vilu zabavili a prodali, v CR se stale lamentuje co s tim...

novinky.cz/.../... :-x :-?

Kul.
+5 # Saxána 2015-11-28 18:31
..."kvůli takové kravině" .... co teď se stane
www.ceskatelevize.cz/.../215452801240039
+1 # Ing. Jiří Fiala 2015-11-28 21:16
V Plzni vše při starém ... :sad:

denik.cz/.../... :-?

Olda
0 # Ing. Jiří Fiala 2015-11-28 23:01
+1 # Ing. Jiří Fiala 2015-11-29 13:21
ČR podepsala Opční protokol k Úmluvě o právech dítěte - s právem individuálních podání jednotlivců :-)

mzv.cz/.../...

Bez přihlášení nemůžete vkládat příspěvky.