MÚ KM : Čistá pětka !

Dostali jsme odpověď z Krajského úřadu ve Zlíně ohledně našich stížností na Městský úřad v Kroměříži, jeho fungování a jeho pracovnice.

 

Stojí za vidění i bližší seznámení.

Je v něm slušně - a poměrně podrobně - rozepsáno, v čem všem MÚ při své předchozí práci pochybil - a pokud bychom to stručně shrnuli - tak jednoduše ve všem. A to se vyřízení týká jen jedné jediné věci - totiž poskytnutí vyžádané informace a rozhodnutí o něm.

Vzhledem ke skutečnosti, že nové vedení města nastoupilo před rokem - a mělo tedy rok na to, aby Úřad přetvořilo k obrazu svému - tak můžeme konstatovat, že úřednice úřadu NEUMÍ DOSLOVA VŮBEC NIC  z toho, co umět dávno mají a co je předmětem jejich vlastní náplně práce.

Jak jsme si všimli, nové vedení města přišlo hlavně ze škol. Nerozumí-li úředničině, bude jistě rozumět řeči školních známek : Krajský úřad jim totiž vystavil jednoznačné vysvědčení : ČISTÁ PĚTKA - aneb : Z toho, co umět máte, neumíte  VŮBEC NIC.

 Chybí už jen jediné - totiž vyvození odpovědnosti.

Jak to, že po roce působení ( a mnohé z nich tam působí jistě mnohem déle, volby se přeci týkají jen volených orgánů, tedy starosty a jeho místostarostů, a nikoho jiného) vůbec neznáte základní profesní předpisy pro svůj obor, neumíte podle nich postupovat, nepostupujete podle nich - a tím hrubě poškozujete občany, jejichž záležitosti máte šetřit a vyřizovat !!!

Za co berete svoje platy, když jste - po roce - naprosto bez kvalifikace ?

A jako všude, kam jsme zatím kdy přišli - zjevně jsme první, kdo po nich vůbec něco chtěl, kdo se dožadoval, aby Úřad vůbec něco dělal, když už si ho občané zaplatili na daních.

Až doposud - kontrola žádná, jinak by to samozřejmě nebylo možné.

Vyvození odpovědnosti nulové až do těchto chvil.

K čemu takové úřady vůbec jsou ? Kdo je potřebuje ? A kdo je potřebuje v této podobě ? Hnutí ANO a Babiš, za které tam skoro všichni přišli ?

A jak asi vypadají ostatní úřednice - když takhle vypadá a věci vyřizuje jejich vedoucí ?!!!

__________________

 

Nutno ještě dodat, že ani tohle - jinak vcelku zásadní - usnesení neřeší, zda nám má Úřad poskytnout informace, které on sám označuje za soukromé - zatímco my nikoliv.

Totiž zda je vedoucí OSPOD vdaná, případně kolikrát, kolik má dětí a kolik z nich ve vlastní péči, jak vychází s jejich otci (otcem), zda kdy porušovala vykonatelný rozsudek o předávání dítěte (dětí) a jaké má vůbec vztahy s jejich otci (otcem).

Protože u vedoucí OSPOD - a na tom trváme - to nejsou žádné soukromé, natož důvěrné informace, ale povinná součást profesního životopisu.

A jestli se jí to nelíbí, ať jde dělat do účtárny nebo na IT nebo do soukromé sféry - tam to budou zcela jistě její soukromé údaje, po kterých ostatním nemusí nic být.

Ale pokud šéfuje oddělení Městského úřadu, jenž má na starosti rodinu, tak to JSOU  setsakra  VEŘEJNÉ INFORMACE , které je povinna publikovat.

A ne-li, sejdeme se u správního soudu a tam si to vysvětlíme, a to i při plném vědomí toho, jak tyto instituace v současnosti vypadají. Podobně, jako tahle, než jsme tam přišli a než byla právě rozkryta svou nadřízenou složkou ...

____________________

 

 

 

____________________

 

____________________

Jiří Fiala

<This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.>
29. listopadu 2015 21:22
Komu: meu <This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.>
Kopie: "jaroslav.nemec" <This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.>

Vážený pane starosto,

dovoluji si Vás odkázat na náš článek, zveřejňující stanovisko a
rozklad Krajského úřadu ve Zlíně ohledně profesní zdatnosti vašich
pracovnic při poskytování informací podle zákona č. 106/99 Sb.

Mám za to, že jako starosta města byste měl z uvedeného stanoviska
vyvodit personální odpovědnost vůči osobám, jichž se to týká - a to
především vůči Marii Sumcové, která odpověď na požadavek o poskytnutí
informací vystavila a stejně tak i vůči její nadřízené, tedy tajemnici
Janě Kuté, která je za ni odpovědná a která - zdá se - nejen že neumí
jednat s lidmi, ale také nezná základní procesní předpisy pro svou
funkci.

S pozdravem

Ing. Jiří Fiala

http://k213.cz/JOOMLA/2201-mu-km-cista-petka

 

____________________

 

 

 

 

Comments  

+2 # Ing. Jiří Fiala 2015-11-29 20:09
Na srdce jsou Poděbrady ...

... a na hlavu Kroměříž. Tak už tomu rozumíš? :lol: O.
+2 # Ing. Jiří Fiala 2015-11-29 22:52
Ono se není čemu divit a jen tak hned se to asi nezmění. :eek:
jpeg.cz/images/2015/05/27/BENPZ.jpg

J.K. :-?
+2 # Ing. Jiří Fiala 2015-11-29 22:54
Zb.:

Díky Jirko, už je to v pohodě. Přečetl jsem si to s velkým zájmem.
Jinak, máš jistě pravdu, jenže "soukromnost" je opravdu dost zvláštní pojem, který se dá vykládat podle toho, koho a jak se týká. Šlo to tak daleko, že druhdy kniha veřejná čili katastr nemovitostí dneska může mít různá neveřejná místa. Pokud vím, tak si je tam chtěli prosadit právě soudci. Nevím, jestli se jim to podařilo. Je to tím víc zajímavé, že by zveřejnění některých údajů tam obsažených doložilo jejich klientelismus, ne li víc... :eek:
Jenže to víš, objektivizace vlastnosti jménem "veřejnost" stojí nějaký čas a já ho bohužel už nemám.
Jak to, že to naši psychovědátoři vůbec nevidí? Jedno vysvětlení tu je: Prostě blbá státní ideologie a politika by jim přestala snášet zlatá vajíčka. Jenže příčiny toho jevu jsou podstatně hlubší.

--
Mgr. Zb.Šimůnek, :zzz
+1 # Saxána 2015-11-30 10:43
Miloslava Chalupová ______________________ Původní zpráva: ________________________
> Od:
> Komu:
> Datum: 30.11.2015 11:04
> Předmět: každému
>


Právní r e v o l u c e : 1. krok
Nemáme jiný nástroj k odvolání prezidenta, než legislativní. Odhlasuje-li Parlament ČR - /"Prezidenta republiky volí Senát."/ - bude to kvalitnější způsob volby, prostřednictvím moudrých lidí, které volíme většinovým způsobem. Kandidáty by potvrzovala skupina poslanců, senátorů i občané formou petice.



Pro urychlení a možnost každému - podepsat petici, obce by byly nově povinovány touto činností - kdy by byl občan legitimován a tím podpis považován za ověřený. Použitelné i jinak - referenda i petice ukládané zákonem. Souběžně zachovat stávající možnost, která je současně reklamou i představením se (či věcného záměru u referend) veřejnosti.

www.youtube.com/watch?v=SlmAXS2-nW0
+4 # Naďa 2015-11-30 20:22
Tak to je slušná ostuda MÚ Kroměříž. :cry: Ale takovou by měla valná většina úředníků. Myslí si, že s občany budou zametat podle denní nálady...pravidla a hranice žádné. Takovými úřady by měla projít pořádná "čistka", ono by jich ze státních peněz mohlo být každopádně méně. Za to pracovitějších, čestnějších a odpovědnějších.
0 # Ing. Jiří Fiala 2015-12-03 11:39
Kyselina do školy nepatří, určila vyhláška. Učitelé přišli o pokusy, školáci o olympiády
zpravy.aktualne.cz/.../...

Bez přihlášení nemůžete vkládat příspěvky.