O cenách K 213 rozhodnuto, Rypák udělen MSp, Vrána neobsazena

Rozhodování o letoších nominantech bylo vcelku snadné, jednoznačné - a v souladu s přáními, vyjádřenými ve velké většině mailů či podnětů, které jsme dostali a zaznamenali.

 

Na udělení Rypáka pro ministerstvo spravedlnosti panovala od začátku téměř absolutní shoda - což bezesporu také o něčem vypovídá. Až nás překvapůilo, kolik obsahově stejných mailů, často dokonce od zcela neznámých lidí, na toto téma přišlo.

Ne nadarmo se říká "Hlas lidu - hlas Boží", proto se konečně i dělají volby (alespoň to je jejich původním posláním), protože jestliže se hodně lidí na něčem bez jakýchkoliv manipulací shodne, má to opravdu značnou vypovídací hodnotu. A na ministerstvu spravedlnosti jste se shodovali z 90%.

Ostatní návrhy byly většinou návrhy jednotlivých soudců nebo státních zástupců, kteří sice obecně škodí - ale dle našeho názoru, nevybočují z šedého podprůměru, který je u nás standardem.

A připomínáme jen, že podstatou ceny je výrazné VYBOČENÍ - ať už pozitivním (Vrána), nebo negativním směrem (Rypák).

Z velké shody na letoším negativním nominantovi - a nakonec i oceněném - jasně plyne, že zatímco za Pospíšila sice MSp fiungovalo špatně, ale aspoň nějak - dnes se rozpadá za chodu, celé odbory přestávají plnit své původní funkce - a bráno kolem a kolem - kdyby dnes MSp v jeho současné podobě někdo z hodiny na hodinu zrušil, asi jedinými, kdo by to vůbec zaznamenal, by byli sami jeho zaměstnanci, a to jenom proto, že by se konečně museli začít něčím poctivě živit.

 

Pokud jde o Vránu - tedy pozitivní ocenění - dostali jsme sice i tady několik nominací, ale dle našeho názoru popis rozhodných skutečností na konstatování VÝRAZNÉHO VYBOČENÍ  nestačí.

Přesto je povedeme i nadále v patrnosti, třeba pro příští rok, pokud by se tyto nominace opakovaly.

Je bezesporu velmi smutnou - byť současně i velmi výmluvnou a velmi pravdivou - skutečností - když jsou jednotliví soudci (či soudkyně) navrhováni na tuto cenu za prosté vydání spravedlivého rozsudku - který, a na to nezapomínejme, by měl být v právním státě naprostou samozřejmostí. Proto tu justice vůbec je, a jestliže za ty neskutečné peníze, které do ní padají jak do žumpy, funguje asi z 2-3% tak, jak má - pak je lepší žádnou justici nemít.

Že se ze spravedlivého rozsudku stala výjimka téměř na úrovni nerozlišitelné statistické chyby, je smutnou realitou a výmluvným obrazem naší justice.

Justice, která nezná soudní poroty, nezná službu veřejnosti (jinak by se nemohla takhle chovat), zná jen arogantní, nabubřelé, hloupé a drzé panstvo, které si myslí, že občané jsou tady od toho, aby mlčky trpěli jejich zvůli, naschvály a křivárny.

Takhle vypadá justice, kterou si spravují soudci sami - protože, co si budeme nalhávat - parlament či jiné státní orgány o justici slyší jen tehdy, když panstvo chce zase zvýšit platy. Což je, pravda, celkem často, ale na porozumění stavu a problémům justice to rozhodně nestačí.

Celkově máme za to, že se stav justice - stejně jako stav a dodržování lidských práv obecně - za tento rok dál výrazně zhoršily, a to především díky lidem, které dosadil a dosazuje Babiš a jeho estébácké hnutí.

Tak, jak byly v severních Čechách prolomeny limity těžby, tak byly v justici prolomeny limity, které ještě za ODS platily - takže dnes už neplatí vůbec nic a každá úroveň je pro Babiše - a následně i pro justici - dost dobrá.

Je to samozřejmě možné pouze a výhradně díky dvěma proměnným - a sice jednak díky menšině, která Babiše a jeho estébáky zvolila - a pak také - díky mlčící většině, která to zatím mlčky trpí - a platí ze svých daní.

Věřme, že i tyto stránky budou  přispívat k tomu, aby se oběma proměnným otvíraly - a otevřely dokořán - oči.

Protože Babiš a babišismus - to je - přiznejme si to upřímně a otevřeně - mečiarismus v českých zemích, byť se stejným původem a kořenem. A také se stejnými důsledky, jaké kdysi hrozily Slovensku, pokud by se Mečiara nezbavilo - totiž evropská i mezinárodní izolace a odsun na absolutní periferii dění, rozhodování a působení v Evropě.

A na to bychom měli denně myslet, dokud ještě není úplně pozdě.

_____________________

ZDE - rozhodnutí o udělení Rypáka, předané dnešního dne do podatelny MSp.

 

 

______________________

Comments  

-4 # Ing. Jiří Fiala 2015-12-10 15:35
Tak to vypadá, když zemi vedou mafiáni.
novinky.cz/.../...
novinky.cz/.../...
J.K. :-?
-3 # Ing. Jiří Fiala 2015-12-10 15:36
Další výsměch policejně justiční mafie.

novinky.cz/.../...

J.K. :-|
-1 # Saxána 2015-12-11 09:19
Já bych se tedy s dovolením přihlásila o tu vránu bílou . :eek:

Věřím, že se v obou komorách najde potřebný počet hlasů ke změně - volbě prezidenta Senátem (byla by to volba moudrých - vycházející z většinového volebního systému do Senátu, méně politická, než když v minulosti volily komory obě - v Senátu je dost nestraníků). Účinnost novely Ústavy ČR od r. 2016 s ukončením dosavadního mandátu? Systém kandidátů na základě petice by mohl zůstat, dokonce i jako výhradní možnost - z lidu. Petiční výkon by obce měly mít jako povinnost ze zákona - z důvodu dostupnosti každému, ochraně osobních údajů a snadnému okamžitému ověření totožnosti petentů. Petice "stěhující se po republice" by mohla zůstat jako souběžná, zajišťující současně představení kandidátů občanům.
0 # Ing. Jiří Fiala 2015-12-11 15:53
blesk.cz/.../...
________________

Pokud se poněkud cáklá rodina dostane do vysoké politiky, tak už to není jenom její věc. :-?
-1 # Ing. Jiří Fiala 2015-12-11 15:54
Stejné zkušenosti se stejnými lidmi ... :-|

_____________________

INSTALAČNÍ MATERIÁL – HERMAN, s. r. o.

Havlíčkova 26

682 01 VYŠKOV


Stanislav a Marie Hermanovi

Osvoboditelů 789/75

683 23 IVANOVICE NA HANÉ



Ve Vyškově, 11. prosince 2015


Vážený pane Babiš,

Vážený pane místopředsedo vlády,

Vážený pane předsedo hutí ANO,

Vážený pane poslanče a ministře financí,



obraceli jsme se na Vás, abyste řešil nefunkčnost státní správy a Ministerstva spravedlnosti ČR. Vaše odpověď zněla, že Ministerstvo financí ČR nemá ve svých kompetencích jakkoliv zasahovat do probíhajících soudních či jiných právních řízení a že se máme obrátit na Ministerstvo spravedlnosti ČR.


Několikrát jsme Vás informovali o nefunkčnosti Ministerstva spravedlnosti ČR jak písemně, tak na mítincích ANO 2011. Obsazujete funkci neschopným ministrem spravedlnosti, který neřeší závažné podněty, chod Ministerstva spravedlnosti ČR a bojí se hovořit s občany.


Proto se na Vás obracíme jako na kompetentní osobu shora uvedených funkcí, které mají být službou občanům ČR. Tímto, že neřešíte závažné podněty a Vámi neřešením těchto závažných podnětů nemůžeme platit DPH, zdravotní pojištění, protože jsme neobdrželi peníze od dlužníků (zlodějů), kde toto neřeší kompetentní úřady a také stát a soudy, které nás nutí platit za cizí subjekt otop, energie a užívání našich prostor.


Tento stav neřeší soudy a včetně Vašeho neschopného ministra spravedlnosti. Vaše paní ředitelka Uhrinová mi sdělila do telefonu, že nejsme sami, kdo si stěžuje na pana ministra spravedlnosti, ale těchto stížností máte více.


O těchto stížnostech jsme Vás informovali na mítinku v Olomouci, kde tyto soudy nad kterými má dělat dohled Ministerstvo spravedlnosti ČR, a tímto protiprávním jednáním likvidují naše firmy a rodiny. Dodám jen několik občanů: Alois Hlásenský, Miroslav Stach, Ing. Jiří Fiala, Miroslav Krejčí, Ing. Pavel Kulendík. Nebudeme se rozepisovat, protože těchto občanů je mnohem více.


Také jsme Vás informovali o nefunkčnosti Ministerstva pro místní rozvoj ČR, kde je za hnutí ANO 2011 Vaše paní ministryně. Tuto nefunkčnost ministerstva, které kryje závažné trestné činy a svým protiprávním přístupem kryje Krajský úřad v Brně. Na tento soud jsme podali podjatost z velmi závažných důvodů, že Krajský úřad v Brně neuposlechl soudní příkaz, kde nám měl vrátit peníze za neoprávněnou pokutu. Jelikož tak neučinil, tak jsme museli na tento úřad podat exekuci.


Několik našich předešlých advokátů psalo těmto úřadům několika jejich závažných pochybeních, ale Vaše ministryně je zřejmě slepá a hluchá. Také jsme Vás zasílali Reportéry ČR – Šikana občana ve Vyškově, kde nás úřady šikanují. Váš poslanec Okleštěk sdělil, že je vidět, že proti nám je mafie. Proč tuto soudní a úřední mafii neřeší Vaše ministerstva?


Konkrétně i Vy jako místopředseda vlády, kde máte neschopné ministry, které raději odvolejte, aby nedělali občany nešťastnými. Orgány veřejné moci parazitují na skupině občanů, na kterých se obohacují a uměle zaměstnávají (i politici jako je například trafika ombudsmana). Situaci, kterou Vám už více jak rok popisujeme, než aby se vyřešila, tak narůstá.


Ze zákona jsme splnili svoji oznamovací povinnost všem úřadům a politikům, proto i tito politici jsou povinni ze zákona plnit svoje povinnosti, protože jsou pro občany. Jestliže nikdo nic nemůže, tak je tedy zrušme a zůstane více peněz ve státním rozpočtu pro občany, kteří se snaží v tomto státě poctivě pracovat a nejsou řádně placeni jako tito neschopní a lidmi volení politici, kteří před volbami slibovali, co budou všechno dělat podobně jako šmejdi, kteří se snaží prodat nekvalitní zboží.


Marie Hermanová Stanislav Herman INSTALAČNÍ MATERIÁL – HERMAN, s. r. o. :eek:
+2 # Ing. Jiří Fiala 2015-12-14 21:21
Policejní stát posiluje - a nejen na silnicích. :eek:

novinky.cz/.../...

J.K. :zzz

Bez přihlášení nemůžete vkládat příspěvky.