Levý soud v Plzni

Aneb: Plzeňské počty. Co se jich prvňáček nedopočítá ...

 

O plzeňské justici jsme - zejména v souvislosti s případem p. Sedláka a jeho syna - psali již mnohokráte, je - vedle hradecké - jedna z nejhorších a nejzaostalejších v zemi,

 

jistě ne náhodou odtamtud vzešly takové právní výkvěty jako  - naštěstí již bývalá - ústavní soudkyně Vlasta Formánková, pohrdání rodičovskými právy, a zejména právy otce, tam dosahuje jinde nevídaných rozměrů - a právě případ pana Sedláka o nich nemálo vypovídá.

Teď ovšem - pozor, novinka - dostal (čerstvě !!) zcela konkrétní, řekněme - numerické - zhmotnění.

Šlo o výkony rozhodnutí - a pokuty za ně.

Doplňme nejprve, že pan Sedlák - na rozdíl od naprosto běžných zvyklostí a ustálené judikatury v tomto ohledu - NEMÁ VŮBEC UPRAVENY ŽÁDNÉ PRÁZDNINY, ANI SVÁTKY - po celý rok tedy platí jen základní - dodejme, naprosto nedostatečný -  rozsah styku se synem (každý druhý víkend od soboty rána do neděle odpoledne - ani to páteční odpoledne, jinde naprosto samozřejmé, mu povoleno nebylo), a to vzdor tomu, že si před každými Vánocemi, Velikonocemi či jarními prázdninami takové - zjevně odůvodněné a opodstatněné - návrhy na úpravu styku podává.

Právě proto, že syn k otci značně lne, mají tamní soudy nemalé obavy o to, aby nelnul k otci přespříliš, a tudíž aby pak neměly problém vysvětlit, proč je vlastně u matky, u které být nechce.

S porušováním rozhodnutí o předávání dítěte začala matka, když hned zkraje předávání dítě - tuším 2x - nepředala - za což dostala výzvu k plnění a první pokutu - 500,- Kč. To dnes jakoby nebylo.

Potřetí nebyla potrestána vůbec, když se vymluvila na to, že prý nevěděla, že už je nový rozsudek v právní moci, ač jsme ji na to výslovně upozornili - a zpětné vyznačení data platnosti rozhodnutí to také potvrdilo. V době porušení platný byl, upozorněna byla, krom toho - neznalost zákona, stejně jako nevědomost o právní moci, i kdyby skutečně byla, neomlouvá - tudíž měla zcela logicky dostat pokutu znovu. Nedostala. Pro matky máme přece vždy a všude obzvláštní pochopení.

Pak přišla ona situace se zimními prázdninami - na našich stránkách zachycená jako Klouzando Grando - kdy se matka - v den předání nezletilého - nedostavila k soudu, neboť prý je velmi nemocná. Současně tvrdila, že žije sama - ergo - o dítě se neměl kdo starat, tudíž jsem otci doporučil, ať dítě nevrací, neboť by se o ně neměl kdo postarat.

Mimochodem, přímo povinnost ze zákona - postarat se o dítě, pokud druhý z rodičů nemůže - a tady matka zjevně nemohla, byla dokonce tak nemocná, že - v jednom a tom samém městě - nemohla dojít na soud k soudnímu jednání, jež sama vyvolala.

Syn tedy strávil u otce celý týden prázdnin - šťastný, spokojený, spravený na těle i na duchu - viz tehdejší reportáž.

Za toto "porušení vykonatelného rozsudku" - dodejme, že ze strany otce porušení první a zákonně odůvodněné - dostal otec  - ne napomenutí, ne výzvu - ale rovnou pokutu - a jakou !! 10.000,- Kč !! Za jedno jediné "porušení".  

Feministické svině jsou totiž neobyčejně mstivé a za lásku dítěte k otci se mstí vůbec nejvíc.

Následovaly - po několika marných návrzích na úpravu prázdnin, Vánoc a jiných svátků, vždy zamítnutých - loňské jarní prázdniny - a těsně před nimi jednání soudu.

Přímo na jednání jsme podali návrh na úpravu jarních prázdnin - soudkyně prohlásila, že už se to nestihne vydat (s doručením by problémy neměla, protože jsme všichni byli v jednací síni !!)  - takže jsme to pochopili tak, že nebýt technických problémů, předběžko by soud vydal.

A dítě si tedy otec nechal na celé jarní prázdniny - první po šesti letech (!!!)

Což matka od začátku věděla, stejně jako termín, kdy dítě dostane zpět - přesto nelenila, a sobě i dítěti zpestřila prázdniny tím, že na něj denně posílala policajty, kteří stepovali před domem a hustili atmosféru na obou stranách. Pro matku jistě příjemně strávené prázdniny po policejních služebnách - ale co by pro zničení svého dítěte neudělala, že ?!!

Dítě nakonec - policajti nepolicajti - dostala přesně, jak jí bylo na začátku oznámeno.

Přesto - nadešly další - tentokrát hlavní - školní prázdniny - a matka měla "důvodné obavy", že by syn chtěl opět u otce zůstat - a tak se rozhodla ho před a přes prázdniny prostě nepředávat - a vydržela to až do začátku září, kdy dítě také ještě stihla jednou - asi ze setrvačnosti - nepředat.

Celkem nepředala dítě - jenom v tomto období -  11x !!!

Obě strany podaly návrhy na výkony rozhodnutí - matka chtěla, aby byl otec "přísně potrestán" za to, že si nechal syna na jarní prázdniny (jak to soud - kvůli "technickým problémům" - nestačil vydat) - a my jsme logicky chtěli, aby byla matka potrestána za 11 nepředání syna v rozporu s vykonatelným rozsudkem.

A - z logiky věci - jasně vyplynulo, že jestliže otec dostal za jediné nepředání pokutu 10.000,- Kč - pak zde za každé nepředání minimálně stejně tolik, ale spíše více, protože to bylo opakovaně po sobě a navíc po dlouhou dobu .

Má to logiku ?

Pro každého, kdo tuto story zatím slyšel - tak má.

Jenom pro plzeňské soudy nemělo.

V 1. stupni rozhodly tak, že : Otec - za jediné nepředání, navíc za popsané situace, kdy soudu bránily ve vydání PO - podle samotné soudkyně - technické problémy a pokročilá doba (ta je v Plzni naopak tradičně značně opožděná, pokročilosti jsme si zatím nevšimli...) - pokuta 2.000,- Kč.

Matka - za 11 nepředání - nikoliv po deseti tisících, jak byste snad logicky čekali - ale po tisícovce za každé - tedy 11.000,- Kč celkem.

Obě strany se odvolaly - a odvolací - krajský - soud na to měl - níže popsaný - "právní názor".

Mnohokrát jsme ho sice v praxi viděli, ale otevřeně to napsat do usnesení - to ještě ne.

Krajský - Levý - soud - nám totiž otevřeně sděluje, že rodiče nejsou tak docela stejní - a je potřeba rozlišit, kdo je kdo, resp. kdo je ten preferovaný rodič - čili kdo má dítě v péči ( u nás skoro vždy matka) - a na něho pak uplatnit zcela odlišná měřítka ve všech ohledech nežli na toho, kdo dítě v péči nemá.

Že to nemá - ale ani tu sebemenší - oporu v zákoně ?

Že je to otevřené porušení Ústavy minimálně v bodě rovnosti před zákonem a rovnosti občanů obecně ?

Jistě. Tak si běžte stěžovat !! Třeba k Formánkové - která tyto soudy vedla a všechny tyhle právní výkvěty osobně školila a jsou její neposkvrněnou vizitkou !!

Věc má ještě jednu právně - procesní perličku : Ten levý Levý je totiž bývalým předsedou soudu pro Plzeň - město, odkud ten případ na kraj přišel, všechno to jsou jeho bývalí kolegové či podřízení - a měl se z logiky věci okamžitě vyloučit už když uviděl jméno dítěte. Nebo to dát někomu jinému.

Ale to by pak přece nebyly ty správně levé soudy.

A nebyli bychom v Plzni.

Takže - otci pokutu nechali, ještě podotkli, že ji měl soud udělit daleko dřív - a teď, co s chudinkou matkou ... no jo, taky porušila, to asi nepůjde zatlouct - no, tak jí tu pokutu aspoň pořádně snížíme ...

Takže čteme tuto - kouzelnou - větu :

"Odvolací soud proto dospěl k závěru, že pokuta uložená matce (za 11 porušení !! - to už raději zamlčíme...) musí být vyšší než pokuta uložená otci (za jediné porušení !!!) "

- a protože jsme ji otci nesnížili - a dostal ty dva tácy - no tak matce - velkoryse - necháme táců pět, ať nežerem !! A ať nežere ani Rösch, že jeho klientka konečně dostala taky vůbec nějakou pokutu, že ?!!

Jak jsou v té Plzni ale úžasně spravedliví, což ?!!

K úplné představě o plzeňských počtech nutno ještě dodat, že 11x porušit rozsudek je pro soudy obou stupňů "poprvé", a to za výše popsané situace, kdy matka již dlouho předtím dostala jak napomenutí a výzvu k plnění, tak i pokutu za totéž.

Neměli by se opravdu ti soudci vrátit do škol, a to až na první stupeň, aby jim tam prvňáčci mohli vysvětlit, kdy a co je poprvé, co podruhé - a tak dále, až po jedenácté ?!!

A teď už se sami začtěte do výtvorů plzeňských justičních literárních tvůrců ...

____________________

 

____________________

In English you´ll find at :

 

https://www.linkedin.com/pulse/parents-double-standard-eyes-court-tomas-dubsky-cgma?trk=mp-reader-card

 

____________________

 

Saqib Abid

Saqib Abid

Business Development Manager at The Global Traders

Great post!

Ferreira José

Ferreira José

Proprietário, Seg Park Estacionamento

Ótima publicação!

Ajayi Ara

Ajayi Ara

Internship at NNPC-PPMC

Great post!

Ionut Vasii

Ionut Vasii

Marketing And Tehnical Manager AgriBusiness

Great post!

king Hubert Addo Ampratwum

king Hubert Addo Ampratwum

Financial Services and Rugby Union Agent

Great post!

Deepak Mahajan

Deepak Mahajan

Chief Financial Officer at IDS Infotech Limited

Great post!

端木 卓健/ Hashiki Takuken

端木 卓健/ Hashiki Takuken

KOIKE

Great post!

Alan C. Gailey, LTBWM

Alan C. Gailey, LTBWM

Leadership development, talent development, organizational development, project/program management; Business Consulting

Great post!

Murphy Karen

Murphy Karen

Sales Associate at Weichert Realtors, Middletown Nj / Surgical Services Buyer Bayshore Community Hospital, Holmdel,NJ

Great post!

Eric Alexander - Open Net

Eric Alexander - Open Net

Vice President of Human Resources Long Term Care Industry Taking care of people who can't take care of themselves.

Great post!

Eric Alexander - Open Net

Eric Alexander - Open Net

Vice President of Human Resources Long Term Care Industry Taking care of people who can't take care of themselves.

Great post!

Justin Lee

Justin Lee

Business Consultant

Great post!

Monica Florez (L.I.O.N.)

Monica Florez (L.I.O.N.)

Custom Closet Designer/Sales/Organizer at The Container Store

Great post!

Monica Florez (L.I.O.N.)

Monica Florez (L.I.O.N.)

Custom Closet Designer/Sales/Organizer at The Container Store

Great post!

Howard Strauber

Howard Strauber

Principal at InVested Consultants/ 9000 plus connections

Great post!

Ihab Sbeih

Ihab Sbeih

Senior Business Development Manager at Dubai industrial City

Great post!

Robert C C Opara

Robert C C Opara

Chief Executive Officer at Robarin Holdings Limited

Great post!

zhou zaoyu

zhou zhaoyu

Port manager (discharging &loading cargo at port department)

好文章!

 

 

Comments  

+10 # Tom 2016-01-06 17:51
11x ???!!!
To je maření úředního rozhodnutí jak vyšité, o to by se měl zajímat prokurátor. :eek:
______________

Tomu jsme to oznámili taky - ale, to víte - ty plzeňské počty .. když pro ně je to pořád poprvé ... :lol:

Zato já jsem prý nenapravitelný - speciální - recidivista, co pořád dokola útočí na státní orgány.
Asi jim příště řeknu, že 11x jsem před soudem ještě nestál - a až budu, tak je to přece pořád poprvé !! Ať se jdou zeptat do Plzně !! JF
:D
+8 # Naďa 2016-01-06 19:53
Je to hanba soudu. Ztrácí, ba ztratili to nejcennější - důvěru lidu, víru ve spravedlnost. Co teď se zažitým oslovením - VÁŽENÝ SOUDE - ??? Zmačkat, vyhodit, pošlapat...zákony jsou nedokonalé, soudy neschopné.
-1 # Ing. Jiří Fiala 2016-01-06 20:04
Olda :

Levý soud v Plzni :

Nomen omen :-)
+2 # Saxána 2016-01-06 21:50
Nemyslím si, že by soud měl brát v úvahu při neřádném předávání dětí něco jako - poměrný systém - že když matka má dle rozhodnutí soudu právo na většinu dnů (5/6) a otec zbytek (1/6), tedy, že i pokuta za ignorování rozhodnutí soudu by byla v tomto poměru. Zejména otci by mělo být přáno, když má tak málo přiděleného času na výchovu syna, zvláště ve věku, kdy již páni kluci opravdu tatínka potřebují více. Tedy aby spravedlnosti bylo učiněno zadost - pokuta by měla být pro mámu i tátu stejná, pokud pravidla nedodrží. A je to velká újma nejen finanční pro všechny, protože dohodou rodičů by zejména chlapec měl život o dost veselejší a zdravější. Hanba soudu, hanba advokátovi, hanba OSPOD !
0 # Ing. Jiří Fiala 2016-01-08 12:49
Znásilnili dívky, podřízli chlapa. Autora fám o cizincích hledá policie

hradec.idnes.cz/.../... :-?

Bez přihlášení nemůžete vkládat příspěvky.