Jediný v Evropě

Ostudy, kterou dělá nejen své zemi, ale i celé Evropské unii, si začínají všímat zahraniční média.

Jediný president členského státu EU, který otevřeně podporuje ruskou agresi na Ukrajině a nazývá ji občanskou válkou.

 

Jediný president členského státu EU, který otevřeně podporuje - a to i na mezinárodní scéně - Vladimíra Vladimíroviče.

Kdo je vlastně český president, ohánějící se údajným mandátem z všelidového hlasování ? A - dostal by ho i dnes, po všech těch ostudách, táhnoucích zemi do mezinárodní izolace, nebo minimálně na pranýř Evropy ?

Přebíráme nový dokument televize Ukraine Today pod názvem "Čeští přátelé Kremlu".

__________________

https://www.youtube.com/watch?v=c9W__Ut1UQ4&feature=player_embedded

__________________

 

 

 

Comments  

-2 # Ing. Jiří Fiala 2016-01-11 18:15
NSS se zase blýsknul :-?

13. 11. 2015 - Právo - Jindřich Ginter - Trhy & ekonomika - str. 19:


Exekutor je jenom člověk, pravil soud

Nejvyšší správní soud (NSS) ve svém zamítavém rozhodnutí o kárné žalobě podané letos ministerstvem spravedlnosti na libereckého exekutora doslova uvedl, že „exekutor je člověk – nikoliv automat.“ Řekl, že ho nebude trestat za právní názor, když jasno ve výkladu exekutorského řádu, který se mění i několikrát do roka, vlastně nemá nikdo.

Ministerstvo spravedlnosti žalovalo exekutora z Liberce letos za to, že přede dvěma lety nechával na katastru zřizovat zástavní práva na nemovitostech dlužníků nejen z titulu pohledávky, ale rovnou i kvůli jištění vlastních nákladů.

„To bylo v rozporu s doslovným výkladem (dnes již zrušeného) § 69a exekučního řádu. Exekutor zase na svoji obranu použil systematický výklad exekučního řádu, podle kterého se náklady exekuce uspokojují společně poměrně spolu s vymáhanou pohledávkou. Jednoznačný výklad § 69a exekučního řádu tedy vlastně neexistoval,“ vysvětluje analytik právních informačních systémů Codexis Martin Eliášek na odborném portálu Pravniprostor.cz, kde byl judikát i s komentářem tento měsíc zveřejněn.

Ministerstvo argumentovalo tím, že exekutor tím při dražbách poškodil další věřitele, protože se tím před nimi se svojí vlastní pohledávkou upřednostnil.

NSS odmítl řešit, čí výklad byl správný. Podle něho kárné řízení není prostředek pro sjednocování judikatury. Uvedl, že „nemíní soudní exekutory postihovat za jejich právní názory“.

„Neexistoval jednoznačný výklad § 69a exekučního řádu,“ píše soud. Konstatoval, že exekutor by měl být kárně zodpovědný za nesporné přehmaty. Pochybení libereckého exekutora nepovažoval za takový případ.

„Ani to, že exekutor během kontroly neseznámil pracovníky ministerstva v komplexní formě se svou právní argumentací, neznamená, že ji nemohl použít později. Exekutor, ostatně jako jakýkoli člen jiných právnických profesí, řeší tolik spletitých problémů aplikační praxe, že po něm nelze požadovat, aby na každou výtku bezprostředně reagoval. Soudní exekutor je člověk – nikoliv automat,“ uzavřel soud. :-|
-1 # Ing. Jiří Fiala 2016-01-11 18:20
Odvolaná pražská soudkyně Hošková se do taláru nevrátí, potvrdil soud :-)

praha.idnes.cz/.../...
-2 # Ing. Jiří Fiala 2016-01-11 18:21
Pelikánová: Češi ignorují evropské soudnictví, přitom není vzdálené

lidovky.cz/.../...
-4 # Ing. Jiří Fiala 2016-01-11 20:58
Bože, smiluj se nad občany České republiky.

Ten nejodpornější sliz vede národ, zjevně na okraj civilizovaných národů. :-?

T.
-2 # Ing. Jiří Fiala 2016-01-12 18:35
-2 # Ing. Jiří Fiala 2016-01-12 18:43

Bez přihlášení nemůžete vkládat příspěvky.