Ode zdi ke zdi,

tak je zvykem českých vlád.

Kdo slyšel dnešní Zprávy na ČT 1 - a obsáhlou reportáž o tom, že už se - konečně - za neplacení alimentů přestane zavírat a bude se to řešit civilně-exekuční cestou, tedy exekucemi na majetek, na plat a na řidičáky - musí nutně nabýt dojmu, že tady vládnou garnitury, které vůbec neví, co se kolem nich děje, kam směřují a kam chtějí směřovat a zůstávají zcela odtrženy od reality všedního života.

 

Chtělo by se říci : KONEČNĚ !!  Konečně, že to někomu, kdo o tom může rozhodovat, došlo - že zavírat za neplacení alimentů je jednak blbost, která se nakonec obrátí především proti tomu, komu měla sloužit především - totiž proti dítěti - jednak evropská i světová anomálie, která nás přivedla až na první místo v Evropě v počtu vězňů na počet obyvatel, což je v podstatě ten nejsmutnější evropský primát, jakým se může tento úpadkový stát honosit.

Nebudeme se široce rozepisovat o tom, nakolik je politická representace opožděná za naším sdružením, jež tuto myšlenku veřejně prosazuje už skoro 15 let - a zejména v počátcích to byla pro naše justiční a ospoďácké komanče myšlenka natolik revoluční a kacířská, že se ji i báli vyslovit, natož se k ní veřejně přihlásit - a trvalo jim celých 15 let než tu odvahu sebrali - to zpoždění konečně každý vidí na první pohled - ale podíváme se radši na tu tzv. levici a pravici v politice.

Protože tohle je zrovna příklad jako z čítanky, na kterém lze jasně demonstrovat, že u nás žádná pravice není, nebyla, resp. byla naposledy před poslední válkou - a že pokřivené populistické úlety přitroublíků vydávajících se za pravici na tom nemohou nic změnit.

Byl to buzerant a velkomanekýn Pospíšil, za koho se navrhoval nový trestní zákoník - a taky navrhnul a prošel přes Parlament - a to i přes naše odůvodněné protesty (nakolik byly odůvodněnými, ukázal přesvědčivě následný vývoj). Zákoník, který výrazně zpřísňoval tresty za neplacení výživného - a to až na 5 let (!!!), takže v praxi to často vypadalo tak, že vůbec nejhorší, čeho se u nás můžete dopustit, je nezaplatit pár tisícovek výživného - což je daleko horší než el paso nebo vražda, kterou jsou - jsou-li spáchány na justici nepřátelských osobách - vlastně jen přestupky, nezasluhující pozornost soudu. A když, tak zcela minimální.

Stalo se přesně to, co jsem tehdy předpokládali a před čím jsme důrazně parlament varovali - totiž že se brzy naplnily kriminály až po okraj, ba i přes něj - aniž to mělo sebemenší vliv na platební morálku povinných rodičů. Přesně podle hesla "Kde nic není, ani smrt nebere."

Přitom ODS, odkud ta buzerantská Pospíšilovská svině byla, se vydávala a vydává za PRAVICOVOU stranu !! Tedy stranu, kde by osobní svoboda a odpovědnost měly stát nade vším - a to, jestli platím výživné, natobene různým feministickým mrchám, jež předtím svévolně rozbily svoje rodiny, je moje soukromá věc, do které stát nemá co zasahovat, zvláště pokud mi znemožnil účast na výchově vlastních dětí.

Skutečná pravicová politika je tedy přesně opačná než tahle plzeňská buzerantská svině v praxi předváděla.

Uplynul historicky velmi krátký okamžik  - a vládne tu koalice tradiční levice (u nás nutně postkomunistické) a směsice populistů s estébáky. Tedy staré struktury se starým myšlením. Babiš budiž jejich typickým ztělesněním.

A - ejhle !! Typicky pravicový prvek - tedy vypuštění komunistického paragrafu o neplacení výživného - je najednou jejich programem !!

Protože prostě viděli, že to tak dál nejde, přeplněné věznice a zbytnělou justici, zabývající se naprostými kravinami, nejde utáhnout donekonečna - a hlavně, že to žádný kýžený efekt v podobě placení výživného stejně nenese.

Kdyby ta politická reprezentace nebyla natolik zaostalá a zabedněná, musela by si navíc všimnout, že například masová střídavá péče by tenhle problém vyřešila takřka úplně, už proto, že by pak výživné neplatil skoro nikdo. Jenže - z čeho by pak ty různě porozváděné mrchy žily, že ?!!

Babiš se prý chlubil v jedné diskusi, že celý svůj plat věnuje na samoživitelky.

Nevím sice, z čeho potom žije, možná bychom se na něj, chudáčka, měli složit - ale rozhodně bychom ho měli včas naučit nazývat věci pravými jmény. Měl to, samozřejmě, udělat především ten, kdo s ním u té diskuse seděl, ale můžeme to udělat i my, na dálku.

A pravým jménem tenhle fenomén zní : Celý svůj plat věnuji na rozbíjení rodin.:-)

To je ale krásný volební slogan, že ?

Jistě ho budou všichni - a zejména ženská část populace - rádi volit !!

Přitom - kdo by na tom byl dnes hůř nežli ten, kdo byl - jako údajný domácí násilník - vykázán na hodinu zbytu ?!! Ten nejen že nemá žádné peníze, ale často ani košili a boty a kde složit hlavu. A dojímá to snad někoho ? Zakládá na to někdo fondy ? Obětuje na to ožrala Zeman či estébácký populista Babiš svůj plat ?

Piřtom dobře víme - a každý, kdo s tím pracuje, to dříve či později pozná - že naprosto drtivá většina těchto "oznámení" je účelově vymyšlená, aby rozvádějící se manželka získala nemalou - ba trvalou a nesmazatelnou - výhodu ve všem, co se rozvodu týče, a to výhodu natolik trvalou, že v žádném ohledu nepomine ani tehdy, když se i prokáže, jak to bylo - a že si to všechno vycucala z prstu.

Ale "Věnuji celý svůj plat na podporu domácích násilníků" by asi neznělo tak hezky, jako to o těch samoživitelkách - ač významově se jedná vlastně o totéž. Protože především právě ony jsou ty pravé domácí násilnice, akorát že nerozkryté hloupou a neschopnou policií, jež jim všechno ráda zbaští i s navijákem - a ubožák se stěhuje v pyžamu na ulici, do mrazu.

Patnáct let v závěsu za naším sdružením tedy naše " moudrá a spravedlivá vláda", složená výhradně z neschopného lidského a společenského odpadu, přišla na převratnou myšlenku, že se za výživné přestane zavírat.

Přitom tento prokazatelně s komunismem spjatý paragraf neměl v trestním zákoně demokratického státu co dělat už rok po revoluci. Byť rovněž tak zvané.

Patnáct let trvalo, než se naše stránky dostaly pod kůži nejširší veřejnosti. Neboť tahle změna vědomí není ničím jiným nežli jejich odrazem.

Přesto, anebo spíše právě proto, o našem sdružení nesmělo - jako již tradičně - v této souvislosti padnout ani slovo. Co slovo, ani zkratka !!

My to přežijem´, jako jsme přežili věznění, křivé soudy a denní pronásledování na každém kroku, o kterém se Havlovi a jeho chartistům ani nesnilo.

Nevím ale, jak to přežije naše zfeminizovaná a na dvěstětřináctce vystavěná trestní justice - protože ta nic jiného neumí a umět ani nechce.

A přeorientovat se na justici západně-demokratického střihu - to dá zatraceně fušku !!

A komu by se chtělo, že ?!! Když i bez práce mají pohodlnou budoucnost zajištěnu prakticky doživotně !!

Pro ty to bude rozhodně největší šok.

A bude-li reforma provedena dostatečně rychle, mohlo by se i rychle projevit, kolik z nich je na soudech zbytečných, kolik nadbytečných a kolik bylo nadbytečných už při nástupu po škole - a je i nadále, často celý život.

Proto to taky tak dlouho muselo trvat. :-)

 

___________________________

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comments  

-1 # Ing. Jiří Fiala 2016-01-16 13:09
Násilí na ženách v Kolíně. Proč Femen a Pussy Riot mlčí? :-) lidovky.cz/.../...
-1 # Ing. Jiří Fiala 2016-01-16 13:10
Kdo byl Jiří Horák alias Monti

ceskapozice.lidovky.cz/.../...

Bez přihlášení nemůžete vkládat příspěvky.