Polsko stále v kurzu

Odpověď Katolickému týdeníku, který se rozhodl do zahraničí rovněž nakouknout. Bohužel, zpracován oficiální - a jedině povolenou - propagandou.

 

Úhel pohledu Jaroslava Šubrta

 

Jiří Fiala

<This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.>
25. ledna 2016 12:53 Komu: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. Kopie: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

 

Vážený pane redaktore,

chci se tímto vyjádřit k Vašemu článku v Katolické týdeníku "Kam směřuje Polsko", který - ač částečně přinášejíc jisté pozitivní
informace - jako celek nelze označit za objektivní a odpovídající reálnému dění v Polsku, ani vůli většiny jeho občanů.

Těmi pozitivními informacemi bezesporu je to, že se čtenář dozví, že v Polsku po nástupu pravicové vlády Práva a spravedlnosti, probíhají zásadní změny a že probíhají velmi rychle.

Připusťme, že se polská pravice poučila z chyb svého předchozího vládnutí, na které také doplatila - a kterými byly především váhavost a podcenění nebezpečnosti (vnucuje se spíše pojem podlosti) politického nepřítele se zahraniční pomocí především Ruska.

Ve Vašem článku chybí jakékoliv vysvětlení této rychlosti a zásadnosti - které český čtenář ovšem snadno pochopí, pokud si uvědomí, že předchozí pravicová vláda skončila po letecké katastrofě u Smolenska, již má podstatná část polské společnosti za připravený levicový puč a za atentát na tehdejší kompletní vedení země.

Nutno doplnit, že tato katastrofa nebyla z pohledu mnoha Poláků dosud spolehlivě a objektivně vyšetřena a oficiální verzi toho, co se stalo, má většina Poláků za rusko-komunistickou propagandu a fabrikát tajných služeb.

Těch tajných služeb, kde nová vláda urychleně vyměnila kompletně celé velení. 

Polsko, jako postkomunistická země, je v některých ohledech zcela jistě srovnatelné s Českou republikou ( i když v jiných zase zásadně odlišné) - a naše zkušenosti jednoznačně hovoří o tom, kdo ještě v současnosti především tvoří osazenstvo bezpečnostních složek, kde nikdy žádná skutečná demokratizace neproběhla a které jsou dodnes baštou bývalých i současných komunistů a jejich pohrobků, potomků a rodinných příslušníků.


Bez uvedení těchto skutečností je Vaše informace o zásadních personálních změnách v bezpečnostním aparátu státu zcela zavádějící a
tragicky neúplná. 


Ještě horší to vidím u tvrzení ohledně změn na polském Ústavním soudu, kde Vaši formulaci že "se vládní strana pokusila ovládnout ústavní soud" nemohu označit jinak než za hrubou dezinterpretaci, podloženou patrně tragickou neznalostí předchozího stavu - a dovoluji si Vás v tomto směru odkázat na poměrně zasvěcený Koudelkův článek,

http://svobodneforum.cz/zdenek-koudelka-spor-o-polsky-ustavni-tribunal-fakta-a-ucelove-lzi/


jenž změny na polském Ústavním soudě podrobně rozebírá a interpretuje.

Dle našeho polského zpravodaje - plně v souladu se skutečností.

Tyto změny bych označil za odstranění anomálií předchozí vládní garnitury, která se na poslední chvíli pokusila zprivatizovat si Ústavní soud pro sebe - což kupodivu žádnou reakci v EU, ani u Vás, zjevně nevyvolalo a nikdo se proti tomu v zahraničí neozval, natož aby
inicioval proces sledování prý ohrožené demokracie v Polsku.

Vaše stanoviska v tomto ohledu, jaksi á priori předpokládající, že EU ví všechno nejlíp, minimálně pokud jde o demokracii - a má tudíž i právo zasahovat do vnitřních záležitostí svrchované země s demokraticky zvolenou vládou, vyjadřující vůli většiny svých občanů, nemohu označit jinak než jako výraz naivity.

Polská společnost jistě rozpolcená je. Stejně jako ta česká.

A - stručně řečeno - toto rozpolcení lze - pro každého pochopitelně a názorně -  zobrazit jako rozpolcení mezi tou částí společnosti, která za bývalého komunistického režimu byla u moci nebo této moci aktivně přisluhovala - a těmi, kdo stáli - a dodnes stojí - na druhé straně.

V Polsku vyhráli právě teď ti druzí - a chtějí, aby se jejich země stala moderní demokratickou společností, navždy zbavenou
komunistických bratrstev ovládajících veškerý veřejný život, média - a bezpečnostní složky, včetně justice pak především.

Ti, kteří v Čechách chtějí totéž, by polské pravici měli bez okolků nejen držet palce, ale i pomáhat, kde se dá - třeba vysvětlováním
jejích postupů, třeba protesty proti neomaleným zásahům ze strany EU vůči suverénnímu státu, což není nic jiného než jen jakási novodobá Brežněvova doktrína omezené suverenity.

Je s politováním, že tohle všechno nechápe redaktor Katolického týdeníku a ve své naivitě podporuje ty, kteří - bez zahraniční
pozornosti - kroutili krkem polské demokracii dávno předtím, než si Polska začala naše mainstreamová média vůbec všímat.

To nejlepší na závěr : Vyjadřujete - údajné -  obavy, že by novou personální politikou v médiích mohla polská média přestat plnit roli
hlídacího psa demokracie ?!!

A jak ji, prosím Vás, plní u nás - o kteroužto zemi kupodivu obavy nevyjadřujete ?!!

Babišovy deníky zdegenerovaly na úroveň inzertních plátků, kde se nedočtete vůbec nic, do veřejnoprávních médií se nedostane nic, co by ohrožovalo současnou vládu a její ministry, natož pak justici nebo bezpečností složky.

Já o tom jistě psát mohu, naše webové stránky se totiž ničím jiným nezabývají a pronásledování, které za to - jako jejich šéfredaktor - zažívám, by se nedalo přirovnat ani k husákovské normalizaci a tehdejšímu pronásledování chartistů.

Ostatně osm zatčení za posledních deset let mluví poměrně výmluvně za vše.

A to Vám - jako redaktorovi, hlídajícímu "demokracii" - nevadí ?

Proti tomu nehodláte bojovat ?

Přeji Vám doplnění Vašich dosud dosti neúplných informací a věřím, že by Vaše redakce mohla - v rámci širšího pohledu na věc - alespoň něco z tohoto stanoviska převzít a otisknout - a prokázat alespoň špetku občanské a redakční statečnosti.

Té, kterou v naší redakci prakticky denně prokazujeme plnou měrou.

http://k213.cz/JOOMLA/2233-okno-do-polska

S pozdravem

Ing. Jiří Fiala
redakce www.k213.cz

____________________________

 

____________________________

KATYD - Perspektivy

<This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.>
25. ledna 2016 16:28 Komu: Jiří Fiala <This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.>

 

Vážený pane Fialo,
děkuji za Váš zájem o naše periodikum a za Vaši reakci na článek o Polsku. Článek měl předem daný rozsah, takže leckteré aspekty, na něž upozorňujete, zůstaly bohužel opomenuty. A také můj pohled na dění v Polsku se v řadě jednotlivostí zkrátka liší od toho Vašeho. Přesto si beru k srdci Vaše přání, abych si stále (samozřejmě pokud mi to čas dovolí) doplňoval své dosud dosti neúplné informace.
S pozdravem,
Jaroslav Šubrt
KT

____________________________

 

 

Comments  

+1 # Ing. Jiří Fiala 2016-01-25 16:28
Když čtu článek Katolického týdeníku "Polsko stále v kurzu", nestačím se divit. :eek:

Dnes se Katolické noviny snaží nepřímo, ale přece jen zřetelně, navést svou čtenářskou obec, že v Polsku se volbami dostal k moci nějaký kontroverzní režim, vzbuzující důvod k obavám. :eek:

Otevřeně se ptám redakce KT: Kde byl Váš hlas v letech 2011-2014, kdy se polská společnost, dnes voliči PiS, nesčíslnými veřejnými protesty či dva a půl miliony podpisů na peticích, domáhala připuštění KATOLICKÉ televizní stanice TV TRWAM do éteru v rámci pozemní digitální televize? :-?

Kde jste byli, redakce KT, když režim těch, co ve volbách 25. října 2015 definitivně prohráli, vyhodil na dlažbu mnoho pravicově a zvláště, protože v Polsku, katolických redaktorů z veřejnoprávní televize? :sad:

Pokud je o závěr článku, lze souhlasit s ním, že k malování čerta na zeď doopravdy není důvod.

Trefily ovšem KT kozla konstatováním, že Poláci nejednou dokázali, že jsou ochotni za práva a svobody, jsou-li tyto ohroženy, obětovat i to nejvyšší.

Musím dodat - jak pro koho. Na jedné straně tzv. "Klub na Obranu Demokracie", ten opravdu organizuje po celém Polsku i v zahraničí demonstrace prý na podporu nezávislosti Ústavního soudu, ve skutečnosti ovšem na obranu svých někdejších koryt. :-?

Na straně druhé jsou to skutečně Poláci, demonstrující na podporu vlády, kterou si zvolili.

Ale demonstrace Poláků na podporu vlády (a samozřejmě také jako odpověď na demonstrace KODu) česká media veřejnosti tvrdě zamlčují. :sad:

Díváme-li se na videa, rozdíl patrný: KOD - protože jde hlavně o dědice komunistické PLR, tvoří většina starších občanů, plných zlosti - ovšem ! Padnou vysoké estébácké penze a všelijaké výsluhy za komunistický režim. :eek:

A provládní demonstrace? Najdeme i symboly náboženské, to k Polsku patří - a jedině dobře, pokud bude i patřit nadále - a především jsou zastoupeny všechny generace. :-)

A také jejich projev je oproti demonstracím KODu především kultivovaný.

O co vlastně jde? O to, že opozice v Polsku nechce být klasickou opozicí v pravém slova smyslu - odmítá všechny výzvy PiS i Kukiz 15 (hnutí, které lze nazvat konstruktivní opozicí, která své vize s PiS diskutuje) k jednání v rámci parlamentní demokracie.

Nepředstavuje dokonce ani konkrétní vizi, konkrétní program v rezortech života země, kryje se jen s jediným cílem: Odstranit vládu PiS.

PiS musela ve volbách zvítězit už jen právě pro onu absenci vize ze strany Občanské Platformy.

Dokud OP vládla, byla jejím programem likvidace PiS, ve volební kampani 2015 kandidátka OP Kopaczowá dokonce strašila veřejnost v televizi, že volbou PiS se stane Polsko konfesním státem! (Co na toto KT?)

Mnoho občanů rozesmála odpověď jednoho z polských internautů na sociálních sítích - "ne za PiS, ale za OP paní Kopaczové bychom měli konfesní stát - islámský".

Zkrátka takovýto "program" - bez vize - nemohl vytvořit dlouhodobý potenciál důvěry voličů.

Dnes se tedy domáhá bývalý režim pomoci EU "zdolat PiS".

Jenže jak se minulý týden ve Štrasburku ukázalo, všem Schulzům, Timmermanům, Verhofstadtům a jim podobným totálně chyběla jakákoliv znalost konkrétních skutečností, které by skutkovou podstatu porušování demokracie v Polsku dokazovaly.

Proto musela protipolská štvanice v tomto orgánu prohrát - a naopak, Polsko si získalo u mnoha osob z tohoto okruhu i respekt.

A jak sledujeme poslední dny - i představitelé Německa, kterému se jednoznačně nelíbí, že Polsko namísto servility vůči němu vystupuje jako suverénní stát, cítí, že jim nezbývá, než z ostrých protipolských projevů vycouvat.

O tom svědčila nakonec i rychlá návštěva ministra zahraničí Německa Steinmeiera ve Varšavě. Shodli se s ministrem zahraničí Waszczykowským v tom, že rozdíl názorů už holt zůstane, avšak že to nebrání v tom, aby Polsko a Německo přáteli zůstaly i nadále.

Naopak, snaha denunciovat Polsko v zahraničí, jak to představitelé dnešní (destruktivní) opozice předvedli v případě EU, je vnímáno polskou veřejností stále více jako plivání na svou vlast v zahraničí, a logicky vzato: Podobně to může vnímat i inteligentní představitel jiných národů. Perspektivu to nemá.



Pokud jde o Ústavní soud v Polsku: jednou z cest je porovnání s obsazením a zákonem kodifikovaným fungováním ÚS v jiných státech EU. Došli bychom k tomu, že polský model je podobný německému.



A pokud jde o polský episkopát, doporučuji čtenářům, a zvláště těm z řad věřících katolíků, polský týdeník www.niedziela.pl anebo také www.fronda.pl


A společnou modlitbu se všemi Poláky na světě ve 21.00 - před obrazem P. Marie Częstochovské z Jasné Hory, přenášenou televizí TRWAM, internet www.tv-trwam.pl

pro vlastníky "satelitu" to je ASTRA 2C 19,24E, transpondér 048 frekvence 11186 MHz, polarizace V, symbolová rychlost 22000 kbit/s a v příhračních oblastech také z pozemních vysílačů v prvním polském multiplexu DVB-T.

FreeEurope :-)
+1 # Ing. Jiří Fiala 2016-01-25 16:30
Já bych k tomu jen dodal :

Zblbnutí mainstreamem.

Přesně podle Göbbelse : Tak dlouho se bude omílat, že nová polská vláda JE PROBLÉM, až to přijde všem samozřejmé a normální - a přitom nikdo nebude tušit, proč vlastně.

Ale to přeci nevadí - hlavně že mají lidi pod kůží, že chtít vyhodit estébáky JE PROBLÉM . A to i pro EU. :-?

__________________

Dobrý den,
děkuji ještě jednou za Váš postřeh a precizní článek k Polsku. Dnes jsem k tomuto tématu už hodně napsal - tak ve zkratce: Pokud jde o tajné služby, byla organizační hierarchie odlišná od československé, nicméně co bylo hlavním tématem: Po roce 1989 převzaly vlády tzv. "III. Řečipospolité", především WSI (Wojskowe Służby Informacyjne) v nezměněném stavu a obsazení! To dokonce byla rarita! Za vlády PiS v letech 2005-2007 byla provedena verifikace WSI, a zjištění byla ohromující: 40 oficírů včetně šéfa Dukaczewského prošlo pětiletým školením u GRU! Tedy v SSSR, či pak v Rusku, nikoliv dokonce ani v estébáckém učilišti, které bývalo v Legionowě (to je město hned na severním kraji Varšavy, v dosahu varšavské rychlodráhy SKM). Na podzim r. 2007 tedy padlo rozhodnutí WSI rozpustit a nahradit novou službou. WSI - tedy "wojskowe" se zajímaly a infiltrovaly oblasti naprosto nevojenské, avšak strategické: Veškeré zahraniční styky, zahraniční obchod, energetiku. A vláda Občanské Platformy sice neobnovila WSI v jeho původní podobě, avšak všechny tyto Rusy školené "výtečníky" reaktivovala ve svých službách. A Dukaczewského do poslední chvíle před volbami jako experta uváděla platformní rádoby veřejnoprávní televize!
A nejen to, snažila se Jaroslawa Kaczynského a tehdy v r. 2005-2007 náměstka ministra vnitra Macierewicze (dnes ministra obrany) dostat před státní tribunál - právě za verifikaci WSI! To už byla přímo veřejnosti hozená rukavice! OP reaktivovala osoby WSI zpět do významných pozic úplně stejně jak za normalizace v Husákově Československu staré stalinisty, odstavené od koryt dočasně v r. 1968.
Pokud Smolensk: Po stránce technické je jednoznačně jasné, že to byl řízený výbuch ještě ve vzduchu, a nikoliv náraz na "pancéřovou břízu". Na přípravě cesty letadla se podílely osoby z WSI nebo prostředí WSI. To, že na likvidaci prezidenta Lecha Kaczynského byl zainteresován nejen Putin, ale právě i celé prostředí WIS a kolem WSI - určité prokazatelné vazby na WSI právě jsou konstatovány u bývalého prezidenta Komorowského - je i logické. Vše bude ovšem ještě předmětem pečlivého šetření, a to si vyžádá čas.
Fakt je ten, co jsem dnes popsal. PiS čelí dnes nestandardní situaci, kdy jí nebylo dopřáno ani obvyklých 100 dní "ochrany", jak je zvykem u nově zvolených vlád vyšlých z vítězných voleb, od prvné minuty je terčem útoků - a to i platformní veřejnoprávní televize, která členy nové vlády ani nepouštěla na obrazovku, anebo jim věnovala jen minimální čas! Krom veřejnoprávní TVP v Polsku značné portfolio diváctva zaujímají ještě velké televizní skupiny TVN, vlastněná ruským mediálním koncernem ITI (!!!) a Polsat esbeka Solorze, aktéra historické korupční tzv. Rywinovy aféry. A každá z těchto skupiny disponuje mnoha televizními kanály od (dez)informačně-zpravodajských po různí zábavné, seriálové, sportovní aj.
Pro ilustraci si dovolím vlastní postřeh z vyhlašování výsledků voleb - zrovna jsem měl sám na obrazovce Polsat. Po vystoupení těch, co prohráli, měl vystoupit představitel vítěze voleb ..avšak..místo něho nastopila série reklam.
A tak i po změnách v TVP zůstávají Polsat a TVN nadále ve staré sestavě. Kdyby v Polsku nebyla demokracie, musela by vláda za protivládní vystupování či dokonce podněcování k demonstracíim KODu hledat jakoukoliv cestu, jak tyto televize zavřít. Naopak....Je pluralita, je rovnováha. Opozici nikdo nesebral hlas.. Kdo věří TVN či Polsatu, ten ať si věří, u jiných občanů mají možnost se - i také profanovat.
Českým divákům, kteří si přejí nahlédnout do Polska prostřednictvím televizí, krom TV TRWAM mohu doporučit TVP Polonia, či zpravodajskou TVP Info. Lze jje i mimo hranice Polska sledovat samozřejmě na internetu, anebo také na "satelitu", ovšem pro mnohého českého diváka je tu ten problém, že vysílání, ač sice šířeno bezplatně, čili je nekódovaně, se vede ze satelitní pozice Eutelsat Hotbird 13E, kterou mají v českých zemích instalovánu jen nadšenci satelitního příjmu. V příhraničních oblastech lze tyto i ještě další kanály TVP (i TVP1, TVP2, TVP Kultura a TVP Historia) sledovat v tererestrické televizi v rámci třetího polského multiplexu DVB-T. V plánu jsou přípravy ještě na zahájení anglickojazyčného kanálu Poland24, není však zatím ještě informace o tecnických prostředcích, jaké budou k šíření použity.

Freeeurope
-2 # Ing. Jiří Fiala 2016-01-25 18:48
Problém Polska je vykonstruovaný, a v Polsku nejednou slyšíme názor, že především Německo tím zakrývá vlastní problémy, na prvním místě s nekontrolovaným přílivem uprchlíků :-) , mezi nimiž je velké procento těch, kteří skutečnými pomoc potřebujícími uprchlíky nejsou :-| .

Nejen to, byli do Německa dopraveni bez jakékoliv verifikace jejich totožnosti. Nemuselo jít proto jen o Syřany či Iráčany, či Eritrejce, nebo Afghánce z území ovládaného Talibánem, případně Nigerijce, hledající útočiště před vražednou fanatickou Boko Haram...

Tímto nekontrolovaným přílivem Merkelová dala pokyn k porušení zákonů stanovujících povinnosti vůči bezpečnosti Německa, za což Bavoři podali stížnost na Merkelovou německému Ústavnímu Soudu.

Skandál pak v Německu vyvolala cenzura kolem násilností, vyvolaných davy částí přistěhovalců.

A o co jde nyní: Německo opět chce pomocí EU dosáhnout direktivního rozdělení tohoto "civilizačního přírustku" do jiných států EU.

Brání se tomu zdaleka nejen Polsko, ze zemí, o kterých těžko mít byť i jen potuchu, že by byly nějak kontroverzní, je to Dánsko, to už kontroluje hranice s Německem.


Samozřejmě nejde o otázku, zda pomoci či nepomoci, a to ani v případě Polska. Naopak, křesťanská láska a morálka velí pomoci v nouzi, v katolickém Polsku tím spíše. Ovšem každý stát má právo rozhodnout se, koho přijmout a nepřijmout, čili použít rozpoznávací nástroje na to, komu opravdu třeba pomoci v nouzi, a kdo zkrátka je vykuk, ženoucí se po lepším - hlavně bezpracně nabytém.

Polsko se tedy ve věci uprchlíků akorát nepodrobuje unijnímu, ve skutečnosti německému, diktátu, na druhé straně hlásí připravenost přijmout ty potřebné, přičemž výrazně upřednostněn je příjem úplných rodin s dětmi, přednostně křesťanů, kteří jsou v islámských zemích krutě pronásledováni a často ohroženi na životě. :eek:

A pak faktor, o jehož přítomnosti ze strany EU ani v Česku nepadlo jediné slovo: Ukrajina.

Polsko přijalo už skoro milion uprchlíků z Ukrajiny, z oblastí silně dotčených válkou či terorem na Ruskem okupovaných územích.

I to stojí Polsko nemalé náklady.

A zdaleka nejde jen o Poláky z Ukrajiny, jde o spoustu Ukrajinců. V této věci EU nejen nepomáhá, Německo už vůbec ne, téma Ukrajina a ruská agrese jsou tabu. :sad:

Freeeurope
-1 # Ing. Jiří Fiala 2016-01-25 19:57
Vrcholný důkaz poctivosti pošty :-)
A pak že se krade !! A to - prosím - v Praze !!

Obyčejná obálka - s desetitisíci - a došla !!! :eek:

novinky.cz/.../...
______________

Někdo prostě zaplatil daně. Usoudil, že ministerstvo už bude vědět, co to je a od koho ... :-)
-1 # Ing. Jiří Fiala 2016-01-25 22:46
0 # Ing. Jiří Fiala 2016-01-26 17:39
Monika Le Fay: Znám norské rozsudky. Hrozné čtení… :eek:

svobodneforum.cz/.../
0 # Ing. Jiří Fiala 2016-01-26 17:40
svobodneforum.cz/.../



V otázkách toho, co třeba řešit na Visegrádu, může ministr zahraničí Zaorálek z polské strany očekávat od Polska opravdový zájem na prohloubení vzájemné spolupráce ČR a Polska, zde je s názory na věc, jak jsou prezentovány v Polsku, shoda. A to je dobré znamení.

Freeeurope
0 # Ing. Jiří Fiala 2016-01-26 17:42
Náš furiant v. Norsko ;-)

paragraphos.pecina.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2016-01-26 17:43
0 # Ing. Jiří Fiala 2016-01-26 17:44
Svědek Zeman předvolán k soudu :-)

Aneb Zemana jako svědka zastoupí před soudem vedoucí odboru legislativy Kanceláře prezidenta ČR - viz dnešní mainstream.

Jelikož dle občanského soudního řádu (či jiného procesního předpisu) nelze svědka zastoupit před soudem na základě plné moci ani nijak jinak, tak Zeman musí vypovídat sám.

Takže, když nepřijde, tak ho dá soud předvést, napálí mu pokutu, nebo bude mít za to, že pohrdá soudem?

Blbci, co jmenoval blbce za soudce, se to aspoň vrátilo jak bumerang.

Inu Zeman český Mugabe jest. PR
0 # Ing. Jiří Fiala 2016-01-26 17:46
Ale že to trvalo :sad: . Myslím, že foto hovoří za vše.

novinky.cz/.../...

J.K. :-|

___________________________

zpravy.aktualne.cz/.../...
_________________________

Policisté ubili bezdomovce, u soudu dostali osm let do vězení

tyden.cz/.../... :-)
0 # Ing. Jiří Fiala 2016-01-26 17:49
Od papíru k elektronickému spisu: Státní zastupitelství hledá inspiraci i v zahraničí

nsz.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2016-01-26 17:51
Pospíšil a Kikina-Klaus? :lol:

Hygienici podali trestní oznámení na 30 mužů, podezírají je z šíření HIV

zpravy.idnes.cz/.../...


Podle šéfa AIDS centra Nemocnice Na Bulovce Ladislava Machaly jde o homosexuální muže původem z Prahy, z nichž někteří mají prestižní povolání. „Při pohlavním styku nepoužívají ochranu,“ řekl MF DNES. Hygienici podali trestní oznámení na základě poznatku epidemiologů. :-?
0 # Ing. Jiří Fiala 2016-01-26 17:57
Odvolejme ombudsmana, když bude vystupovat proti ČR, navrhuje poslankyně

zpravy.idnes.cz/.../...

Bez přihlášení nemůžete vkládat příspěvky.