Pejsánek šlápnul konečně pořádně vedle. Přímo na minu.

Estébáckému babišovskému hnutí, vyhrabavšímu a sdružujícímu výhradně společenské dno a odpad všeho druhu a následně pak paralyzujícímu jeden státní úřad za druhým svými diletantskými hlupáčky, se konečně podařilo udělat průser celoevropského významu - což ostatně bylo jen otázkou času, kdy k tomu dojde.

A to času velmi krátkého.

 

Při pohledu na hloupoučkého pejsánka voděného na vodítku nejrůznějšími zájmovými skupinami, jen nikdy ne vlastní intuicí, znalostí a zodpovědností ve funkci ministra spravedlnosti, muselo být každému jasné, že kromě stovek vnitrostátních menších či větších průšvihů je jen otázkou času než udělá skutečně průšvih, kterým se zviditelní nejen estébák Babiš, ale závažnost situace konečně dojde i našim evropským a transatlantickým partnerům.

Stalo se.

Pejsáček - v honbě za lacinou popularitou, typickou pro populisty - naprosto nedohlédnul závažnost případu a zejména pak riziko možných reakcí poškozené strany - a pustil významného teroristu Fajáda z české vydávací vazby, ve které se nalézal na základě amerického zatykače.

A Američané si to nemíní nechat jen tak líbit.

Ozvali se nezvykle ostře a komentátoři všech zabarvení se shodují, že takový průšvih se spojeneckou zemí už dlouho nezažili.

Ponechme stranou, co za motivaci to vlastně bylo, dostat domů jakýchsi pět chlapů, kteří se flákali po Libanonu, zemi na kraji válečné zóny, kde je každý podezřelý a nikdo si nemůže být ničím jist - a co to je asi za rozvědku, která se chová tímto způsobem.

Všude jinde na světě by je nejspíš odepsali s tím, že za blbost se holt platí - a ať si poradí, jak umí, když se tam uměli tak skvěle přimotat.

Chápu plně, že Libanonci si jen zamnuli ruce, protože Fajád jim za to stál. Ostatně, nejlepší obrázek si uděláme, když si uvědomíme, kdo asi mohl být vojenským poradcem ve svržené ukrajinské vládě Viktora Janukovyče, která se neslavně proslavila tím, že si objednala snajpry na vlastní lidi demonstrující na hlavním náměstí v hlavním městě.

Do té doby poměrně nevídané divadlo.

Na druhé straně - při pohledu na rozezlenou americkou administrativu, můžeme mít - jistě právem - pocit nemalého zadostiučinění.

Kdopak tady léta vydával stupidní zprávy o tom, jak je ČR hluboce právním státem a jak tady skvěle funguje demokratická justice ?

Dokonce ani desítky amerických otců marně se zde soudících o vlastní děti nemohly na tomto - pro změnu americkém - idiotismu nic změnit.

Až - Fajád.

Jak se říká : Zkušenost je nepřenosná -  a - konečně vás taky jednou ťali tam, kde to sakra cítíte. Totiž do bodu boje s terorismem.

Co je to asi za zemi a co za justici, když je schopna mezinárodního teroristu vydat výměnou za pár otrapů, kteří tam zjevně neměli co dělat ?!!

A jaký asi návod takový postup poskytuje do budoucna ?!!

Tak, milí američtí přátelé, ještě věříte těm svým blábolům o tom, jak je tady justice v cajku a jak to všechno skvěle funguje, na čemž nic nezměnil dokonce ani Váš - naprosto bezdůvodně - vězněný občan Gil McCrae ?!!

Poděkujte své ambasádě, jak to tady má pod palcem - a jak se skvěle orientuje - zejména v české justici !!

Za to si ji přece platíte, ne ?

A ne špatně, že ?!!

_______________________

 

_______________________

 

Comments  

-5 # Ing. Jiří Fiala 2016-02-05 20:11
To prasení je Čechům vlastní

Slavná mobilizace v roce 1938, ale stačí zatlačit a stáhnou ohon. Tento stát potřebuje tvrdého diktátora, není schopen si sám vládnout. O. :-?
-3 # Ing. Jiří Fiala 2016-02-05 20:12
-3 # Ing. Jiří Fiala 2016-02-05 20:13
Krnda to zařídí.

novinky.cz/.../...

J.K. :eek:
-3 # Ing. Jiří Fiala 2016-02-05 20:20
Čeští úředníci šidí Evropskou unii a nechali se chytit :eek:

echo24.cz/.../...


Dopravní diletantismus nezná hranic

www.halonoviny.cz/articles/view/42326695
-4 # Ing. Jiří Fiala 2016-02-05 20:21
Soud rozhodl na politickou objednávku.Je to důkaz že nemáme nezávislou justici a tudíž nejsme právní stát jak se nám snaží vládnoucí garnitura podsouvat.




)

Politická špína,padni komu padni,proč trestáte obyčejné lidi?





)

Nezávislý soud rozhodl))))a abych nezapomněl, s teroristy neobchodujeme))))






)

Pokud dojde k výměně, měl by odstoupit ten, kdo tvrdil, že k ní nedojde? Nebo teď může politik beztrestně lhát?




)

Jsou tomu 3 dny, co nám politici sdělili jasné stanovisko: s teroristy se nevyjednává...a hle, zas lež! celé toto divadlo smrdí jak bolavá noha.




novinky.cz/.../...
:-? :eek:

zpravy.idnes.cz/.../
-2 # Ing. Jiří Fiala 2016-02-05 20:22
Takový bordel máte jen u vás !!! :eek:

Ransdorf nedostal léky? Švýcarská policie nařčení důrazně odmítla :-?

domaci.eurozpravy.cz/.../...
-3 # Ing. Jiří Fiala 2016-02-05 20:23
Za informace chtěla Praha 1 dva a půl miliónu, jinde to bylo zdarma

novinky.cz/.../...
-3 # Ing. Jiří Fiala 2016-02-05 20:23
Stropnický: Podmínkou propuštění Čechů bylo, že Fajád neskončí v USA :-?

zpravy.aktualne.cz/.../...
-3 # Ing. Jiří Fiala 2016-02-05 20:26
Bůh ochraňuj má lidská práva před ochránci lidských práv

pravyprostor.cz/.../
-2 # Ing. Jiří Fiala 2016-02-05 20:26
-1 # Saxána 2016-02-05 22:14
Janek Kroupa ČT 24 5.2.2016 čas 28:00 - 38:00
www.ceskatelevize.cz/.../216411000370205

volby předčasné ve vzduchu

Bez přihlášení nemůžete vkládat příspěvky.