Úklid stolu

Za čas se stane, že se na kraji stolu nahromadí tiskoviny a listiny, jež jsme neměli čas plně vyřídit, tedy probrat a zprovodit ze světa, neb nám to práce na bezodkladných věcech neumožňovala. A najednou se stane, že se dostaneme i k těm méně urgentním - třeba s cílem mít zase jednou čistý stůl.

 

Probírajíc se odloženými a převážně vůbec nebo jen povrchně přečtenými tiskovinami, došel jsem mj. i k tiskovině Babylon a probral jsem se jí. A ejhle - nebyli jsme na Právnické fakultě, neboť odtamtud pocházela - natáčet vůbec zbytečně.

Našel jsem tam - dole přiložený - článek Petra Macha vcelku objektivně popisující drasticky tragickou roli prezidenta Zemana, a to ještě v souvislosti s oslavou 17. listopadu loni na podzim.

Jistě si vzpomenete na to fiasko, kam studenti, jimž populistický opilec svátek v podstatě ukradl, vůbec nesměli, a to ani položit kytici - a Albertov převzala do režie opilcova klaka a ministerstvo vnitra. Tedy tajní s tradicí odkazující spíše na Bretschneidera a uniformovaní odkazující zase spíše na Gustapo a jeho vodní lázně v průběhu Palachova týdne.   

Chudák Jan Opletal se nutně obracel v hrobě. Spolu s ním Jan Palach a další studenti, kteří za svobodu a pokrok položili své mladé životy.

Pan Mach dále v článku píše, že v reakci na toto opilcovo faux-pas, kde se navíc obklopil rasisticko-xenofobními extremisty, vedlo až ke zrušení dlouho plánované návštěvy představitelky EU pro zahraniční věci Federicy Mogheriniové, což je ten nejostřejší mezinárodní políček, jaký vůbec lze na úrovni hlavy státu uštědřit.

 

Opilec toto všechno dobře ví a vyvodil si z toho ponaučení už předem.

Za hranice nejezdí, tam ho taky nikdo nezná a nikoho tam nezajímá. Zeman se soustřeďuje na své milé (burany) doma. Tedy na ty, co ho "žerou", před ostatními se nechává ochránit deštníky, tajnými, případně vyklizením a uzavřením celého prostoru a navezením svých sympatizantů obvykle ze zapadlých koutů Moravy (kde předtím naplňovali stejně zapadlé šenky).

A když už Zeman za hranice jede, pak do zemí, nad nimiž Středoveropan jen užasle kroutí hlavou, co tam český prezident asi tak může dělat.

Získal tak pověst exotického patolízala, ke kterému se - jako k dotěrnému hmyzu - chovají s patřičným odstupem už i ti, k nimž se přišel lízat - tedy zejména představitelé Číny či Ruska.

Střih.

Včera byl hostem Debaty ČT 24 Jiří Paroubek, dnes soukromý ekonomický "rádce" nakupující ropu, ovšem ještě předevčírem premiér a předseda sociální demokracie. A o té také byla nejdelší řeč. Tedy jak vidí tu současnou a jestli by se k ní nechtěl vrátit, případně proč ne. Ne jedna otázka padla i na Zemana, případně jeho spory se Sobotkou - a zaznělo také - z jeho úst - že jeho (Zemanova) popularita roste a že dnes mu údajně věří až 60% dotázaných a že si - Paroubek - myslí, že kdyby dnes byly prezidentské volby, vyhrál by je Zeman už v prvním kole.

Při pohledu na Machův článek a zejména pak holou realitu je každému soudnému člověku jasné, co nám hrozí : Mezinárodní izolace. Celoevropská ostuda, z níž jsme ostatně nikdy nevybředli. Česká mečiarizace. Přičemž nutno dodat, že i historicky mladší a kulturně méně zkušený slovenský národ se dokázal Mečiara včas zbavit, když zjistil, že mu hrozí - právě to, co teď, bohužel - českým zemím : Obdoba exkomunikace z vyspělejší části  světa.

Střih.

10. ledna uplynulo 30 let od smrti Jaroslava Seiferta. Jediného českého nositele Nobelovy ceny za literaturu. Tu cenu dostal samozřejmě - na rozdíl od jiných - právem. Nedovedu si představit, kdo jiný by si ji zasloužil víc. Zato si dovedu představit, že by byli i jiní, co by si ji zasloužili neméně - především Karel Čapek. Ale třeba i Milan Kundera, Ludvík Vaculík, nebo další. Měli ovšem tu smůlu, že psali - převážně nebo výhradně - česky. Tedy jazykem malého národa, jehož vyspělost a krásu nelze dost dobře přeložit. Tedy : Krásu jazyka.

Když je Seifert jediný, tak jich asi nemáme na rozdávání.

Slyšeli jste o tom výročí někde něco ? Já ne.

Až se zpožděním - při úklidu stolu - že se chystá vydání jeho souborného díla. A že průběžné vydávání jeho sbírek muselo být - v r. 2011 - zastaveno. Víte proč ? Pro nezájem.

Rok 2011 jsem skoro celý strávil ve vězení. Koupit jsem si ji tedy nemohl.

Logická souvislost : 60% obyvatelstva věří Zemanovi. Kolik z těch 60% vůbec zná Seiferta a kolik z nich má doma jeho dílo, nebo aspoň jedinou sbírku ?

Střih.

Hromnice. Byly nedávno. Druhého února. Jako křesťansky nevzdělanému člověku mi vždycky vrtalo hlavou, proč jsou to zrovna Hromnice. Důvod - resp. původ - jsem se dočetl až letos. Z Katolického týdeníku - konečně, to by mělo být jeho účelem a posláním (nikoliv ani fušování do mezinárodní politiky, ani oslava feministek).

Hromnice - jsou proto, že se světí hromničky. Tedy svíčky na ochranu před zlým. Dříve hlavně před bouřkou. Dnes těch zel známe mnohem více  - a mnohem horších nežli je jen vybití elektrostatického napětí při srážce dvou atmosférických front.

No - a to je zase jenom povrchní informace : A proč se světí zrovna na Hromnice ?

Hromnice - jinak ovšem svátek uvedení Páně do chrámu - nám připomíná, že Ježíš byl toho dne uveden do chrámu a tam se podrobil tradičnímu židovskému obětování (obřízka, rituální očištění matkou, zasvěcení prvorozeného syna a oběť dvou hrdliček podle Třetí knihy Mojžíšovy). A při něm byl přivítán i korunními svědky izraelské víry, totiž Simeonem a Annou, kteří v něm rozpoznali dávné naplnění ideí a legend "o velkém světle, které jednou uvidí lid chodící v temnotách..."

Simeon znal toto proroctví - stejně jako "VĚDĚL, JAK TO DOPADNE, KDYŽ JASNÉ SVĚTLO PRONIKNE PAPRSKY TAM, KDE PŘEDTÍM DLOUHO VLÁDLA TMA"

Jinými slovy - věděl, jak dopadne ten, kdo světloplachému hmyzu, uvyklému žít v temnotách, přináší světlo poznání, lásky a pravdy. Že velmi často končí tu na kříži, tu na hranici (z polen a smůly), tu ve vězení. Protože hmyzu uvyklému temnotám je často velmi nepříjemné, když mu někdo posvítí do očí...

Takže - od toho ty svíčky !! Přece - symboly světla !! Co mají ochránit před temnotou - všeho druhu.

Střih.

Říká se : Když jdeš, podívej se, koho po cestě potkáváš. Podle toho poznáš, kde jsi a zda jdeš správně.

Výše zmíněný a níže uvedený článek pana Macha - evidentně odráží prostředí, ve kterém se pan Mach pohybuje, a které velmi dobře zná. Prostředí úředníků a diplomatů EU, lidí vesměs vzdělaných, sečtělých, znalých jazyků i mezinárodního prostředí. Lidí denně mnoho hodin pracujících s internetem a zvyklých se v něm snadno a pohodlně orientovat. Tedy :  Přesný opak toho, v čem je jako ryba ve vodě Miloš Zeman a zejména pak jeho voličská základna.

Přesto : Pochod proti norskému Barnevernetu, na podporu paní Michalákové. Které v Norsku odebrali děti. Kdo zná spis, ví, že právem.

A koho na tom pochodu nevidíme ? Pana Petra Macha !! Vedle něj pana Zdechovského.

Předpokládám, že je to týž pan Mach, který napsal níže připojený článek.

Z téhož tématu si udělal stěžejní program a dílo také hradní opilec Zeman. Týž Zeman, kterého pan Mach tak ostře - a právem ostře - v článku odsuzuje.

Není mu ani trochu divné, že naráz jdou - spolu -  stejnou cestou ?!! Dalo by se říci : Ruku v ruce ?

Není ani tohle pro něj důvod k zamyšlení ?

Jak že to bylo s tím světlem a světloplachým hmyzem ? Že prchá, vyrušen - a nepříjemně vyrušen - prudkým světlem, které je mu nepříjemné, natož aby je ocenil ?

Pan Mach protestuje proti Barnevernetu a odebrání dětí v zemi, jejímž poslancem jednak není a jednak jež pro toto odebrání měla dobré a pádné důvody - zatímco v zemi, jejímž poslancem jsou jak pan Zdechovský, tak pan Mach, jsou denně mrzačeny před soudy desítky dětí, odbírány obvykle tomu lepšímu z obou rodičů - a páni poslanci nedemonstrují ? Nepořádají protesty ?

Konečně, tady by ani nemuseli - tady by plně stačilo s poslaneckým průkazem se jít podívat na ty soudy, jichž se to týká - seznamy rádi dodáme - a splnit svou kontrolní povinnost, kterou jako poslanci vůči svým voličům mají.

Udělali to někdy ?

Udělají to aspoň v budoucnu ?

I když za to nebudou (koupenými) médii zrovna slaveni, ale spíše naopak - mohou ztratit cenné body u veřejnosti, masově zpracovávané feministickou propagandou, plnou "samoživitelek", žijících ze státních dotací a na ně navázaných feministických organizací ?!!

Ba, co víc - mohou být prohlášeni za stoupence či alespoň sympatizanty "těch gaunerů" z K 213, jejichž web denně sleduje celé ministerstvo vnitra ministrem počínaje a poslední uklízečkou konče - a jejichž předseda - ten arcisatan a arcilotr - putuje - pokud zrovna nepíše - z kriminálu do kriminálu ?!!

Nezapomínejte, páni europoslanci : Světloplachý hmyz reaguje podrážděně na příliš silné světlo. Přičemž pojem "příliš silné" může často znamenat - i vůbec nějaké .

___________________

 

 

 

 

 

Comments  

0 # Ing. Jiří Fiala 2016-02-13 16:39
Že by neúčast Mogheriniové byl políček? Té mladičké levičácké nanynky a především velké obdivovatelky Putina? Nic na tom nemění výše její funkce v orgánu EU....
Freeeurope
_________________

Neúčast a zrušení plánované návštěvy je dosti podstatný rozdíl.
0 # Ing. Jiří Fiala 2016-02-13 16:42
Uz bylo dost "Svejkovani" na Hrade:

At Zeman nebo Paroubek, oba jsou nevhodni kandidati.
Ti vhodni jsou jiz 1 rok pred volbami pomlouvani, aby k zadne zmene nedoslo.
Upadek naroda je jiz znat. Zemana by volili predevsim lide se zakladnim vzdelanim, tedy sveho "delnickeho" prezidenta.
Uz za dva roky v 2018 oslavi CR 100 let nezavislosti a komunisticky puc se jiz jiste pripravuje.
Jednu velkou loupez vystrida zase jina.
V takovychto nemravnych cyklech se "vyviji" zeme ve stredu Evropy, v ktere pretrvava stale Komunisticke pravo (z 1963), protoze poslanci nechteji prevzit a do zakonu zaimplementovat zasady Evropskeho prava, ktere teprve vytvari spravedlnou demokracii.
Kdo byl ve vlade v 2001, kdyz vznikl "zlodejsky" zakon zvany Exekucni rad c 120/2001?
No preci Zeman s ministrem (ne)spravedlnosti - Rychetskym.
Z
0 # Ing. Jiří Fiala 2016-02-13 16:43
Svobodu pro Kajínka aneb Hurvínek opět promluvil o válce

paragraphos.pecina.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2016-02-13 18:52
Kdyby si připili Mogheriiová se Zemanem, nedivil bych se.....Sice jsem napsal "nanynka", ve skutečnosti věkově už je to čtyřicátnice. i když levicovou nanynkouv i přes tento věk zůstává. Pokud její kvalifikační zázemí: Vystudovala politologii v Římě. Ve vztahu k hlavním událostem dneška je zajímavé to, že už její disertačka se týkala vztahu politické filisofie a náboženství a - a také v islámu! Už jako teenagerka se stala členkou italského komsomolu - "Federazione Giovanile COMUNISTA Italiana" a jinak jednou z předních bojovnic za gender. Je členkou dnešní Italské Demokratické strany, před přejmenováním jmenovkyně dnešní polské Strany Demokratické Levice, přičemž jak ona italská tak i ta polská, představují jen inovaci někdejších komunistických stran. Od r. 2014 je Mogheriniová místopředsedkyní Junckerovy komise a fakticky jakousi "ministryní zahraničí" EU. Nezapomeňme, že v Itálii je člen této levicové strany Renzi premiérem - ten také Mogheriniovou kdysi vytáhl do "vysoké politiky". A od r. 2006 do loňska byl tento člen této strany (dříve komunista) také prezidentem (G. Napoletano...loni jej vystřídal Sergio Mattarella). U nás unikly nejspíše pozornosti velké demontrace italské veřejnosti proti připravovanému zákonu uznávajícího mj. manželství buzerantů a leseb.
Těžko říci, co s Miloušem - ten je proti imigrantům, Mogheriniová pro.....což je dokonce opak od jí ctěného Putina.

Freeeurope
0 # Ing. Jiří Fiala 2016-02-13 19:58
0 # Ing. Jiří Fiala 2016-02-14 11:07
Exekutoři chtějí, aby jim věřitelé propláceli marné exekuce

novinky.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2016-02-14 11:09
V Praze v noci hořela dvě policejní auta, zřejmě je někdo zapálil

novinky.cz/.../...

_________________

Asi z vděčnosti za pomoc a ochranu.
0 # Ing. Jiří Fiala 2016-02-14 11:12
Dobrý den pane Fialo,
právě jsem si na webu přečetl článek, že soudce JUDr. Holcman obdrží 5. dubna cenu města Zlína za r. 2015.

No naštěstí je v článku uvedeno, že cenu obdrží za "za rozsáhlou literární a publikační činnost, dlouholetou podporu
lidových tradic a za dobrovolnou činnost v oblasti mládežnického fotbalu".
www.zlin.eu/.../

Po mých negativních zkušenostech se soudcem JUDr. Holcmanem jsem zcela
konsternován informací, že takový soudce, který prokazatelně porušil coby
soudce vůči mé osobě zákon, který prokazatelně lže, který byl totalitním
členem zločinecké organizace KSČ, má obdržet cenu města Zlína za r. 2015...

V příloze Vám posílám jedno z mých posledních odůvodnění mé námitky
podjatosti proti soudci JUDr. Holcmanovi a podání, kterým řeším chybějící
dokumenty ve spise - dokumenty prokazující nelogické úkony soudce JUDr.
Holcmana, které stihl ve věci mé dcerky napáchat, než byl 2.4.2015 vyloučen
z projednávané věci nadřízeným soudem.

Klidný zbytek víkendu - neděle.

S pozdravem
Martin
________________

T "podpora lidových tradic" - to, předpokládám, bude asi hlavně pálení slivovice ...
0 # Ing. Jiří Fiala 2016-02-16 14:59
Buzeranta na Hrade
v cele jeho parade
nechce narod cesky

a tak mu to sdelte hezky
Z.

Bez přihlášení nemůžete vkládat příspěvky.