Staří známí.

Aneb : Na pronásledování oponentů a kritiků justice doplácí především celá veřejnost.

Při pročítání a poslechu zpráv ohledně posledních největších justičních průšvihů nelze přehlédnout zprávy od našich starých známých : Z Prahy 10 - a z Kladna.

 Soudkyně z Prahy 10 Monika Spáčilová poztrácela spisy, minimálně u 15-ti spisů vůbec neví, kde jsou, další vyřizuje 20 let, atd. Soudit začala v roce 1993, nevyřízené případy má zhruba z téže doby - tedy CELÝCH DLOUHÝCH 25 LET SE NA SOUDU FLÁKÁ, BERE TĚŽKÉ PENÍZE - A NIKOMU TO NEVADÍ (!!!) ... Nikdo na to dřív nepřišel, nikdo to neřešil - a stát jí platil "za její zodpovědnou práci" jako mourovatý.

Dnes 90 tisíc měsíčně !!!

Praha 10 ... Není to náhodou ten (skvělý) soud, jak zaměstnává (dodnes)  bLáznu, jak se tam neumí justiční stráž chovat, jak přepadá pokojné návštěvníky soudu, jak tam povolali Výtiska právě v březnu 2011, ihned po mém vykonstruovaném uvěznění ??

Nezodpovídal Výtisk náhodou taky za činnost Spáčilové minimálně od r. 2011 do r. 2014, kdy se šel za ještě víc flákat na Městský soud coby jeho místopředseda ?

To patrně na základě referencí, jak skvěle a úspěšně vede právě soud na Praze 10 ...

Neměli by k tomu kárnému senátu poslat spolu se Spáčilovou i Výtiska ?

Mimochodem, už tak skvělá reference soudu ... Jeden magor 2x do roka před kárným senátem za bezdůvodné zatýkání a přepadání lidí na ulici, druhá - justiční hvězda - za 25 let není schopná vyřídit případ a vydat rozsudek !!

Kdybyste ale na soudě řekli nahlas, že je to líná svině, což je objektivní, prokazatelná skutečnost, tak dostanete 5 měsíců za pohrdání soudem ...

Á propós : Pohrdání soudem - a Kladno :

Další reportáž :

Prý v Kladně dramaticky vzrostla z roku na rok toxikománie a parky jsou plné injekčních stříkaček, že se tam lidé bojí chodit ...

http://www.ceskatelevize.cz/porady/10118379000-udalosti-v-regionech-praha/216411000140226-udalosti-v-regionech/

A co že dělal skvělý kladenský soud celý loňský rok ? No, přeci - honil mě, největšího a úhlavního nepřítele všeho justičenstva...

Co dělala chrabrá kladenská policie ?

No přece číhala na mě kvůli pohrdání soudem a přepadala mě na schodech soudu při natáčení reportáže !!

Samozřejmě, že pak nemůže mít čas na honění narkomanů, natož dealerů !!!

A tak aspoň zpětně sbírá po nich použité a infikované stříkačky ...

Inu, zneužívání státem svěřených pravomocí se Kladeňákům prodražuje ... denně. A denně to ohrožuje zejména jejich děti na zdraví i životě. Ale dokud je důležitější honit lidi za otázku na soudce, tak se zlepšení asi čekat nedá.

 

Další soudní hvězdu - tentokrát z Prahy 4 (ale to jsme pořád na těch samých Mičánkách !!) Janu Veselou známe už osobně. Ano, to je táž, co soudila dítě Larryho. Táž, co se snažila polovičnímu Američanovi upírat jeho vlast (ten kluk se totiž narodil v USA) a jeho prarodiče ze strany otce.

Během jednání obvykle nevyřešila nikdy nic, poté, co uplynula půlhodina či hodina, tak to zase klidně odročila - a NIC SE NEDĚLO ... Měsíce, roky...

Už od pohledu - nepoužitelná, líná a totálně neschopná husa. Jeden z otců mi pak říkal, že ji kdysi navštívil v kanceláři - na počítači si právě hrála pasiáns... 

Prostě - typická česká soudkyně ... A opět : Říct to nahlas, už bych byl zase před soudem ...

Dneska totéž - byť jinými slovy - říká samo vedení soudu. S osmiletým zpožděním za těmito stránkami.  

Nedopouští se pohrdání soudkyní rovněž ?!!

__________________________

Soudkyně poztrácela spisy, může přijít o plat. Na rozsudek čeká i případ z roku 1995

http://zpravy.aktualne.cz/domaci/soudkyne-poztracela-spisy-muze-prijit-o-plat-na-rozsudek-cek/r~5a2d50a8dc8e11e59d7b0025900fea04/

_________________________

 

Těmhle kriplům se skládáme na sto tisíc každý měsíc ... A oni, chudáci, tak těžce dřou ... až si z toho hrají na počítačích hry .. takže jsou tak přetížení, že už jim na souzení ani nezbývá čas ...

 

"Krutý trest" - třicet procent z platu dolů ? To jako že místo sta tisíc bude brát 70 měsíčně - a dál si bude hrát na počítači ?!!

 

Najdete jinde jiný stejně bohatý stát, který by si mohl dovolit těmhle lemplům platit takovouto "podporu v zaměstnanosti", resp. "těžkém údělu" soudce ?!!

_________________________

 

 Pro jistotu přebíráme i celý článek - kdyby ho náhodou chtěli smazat ...

 

 

Soudkyně poztrácela spisy, může přijít o plat. Na rozsudek čeká i případ z roku 1995

 

Při nedávné kontrole vedení Obvodního soudu pro Prahu 10 zjistilo, že soudkyně Monika Spáčilová ztratila několik spisů, řadu let nevypracovala rozsudky nebo kauzy protahovala o víc než dva roky. Teď Spáčilová již podruhé čelí kárné žalobě a Nejvyšší správní soud bude na konci března rozhodovat, jaký trest nakonec dostane

 

Praha - Již podruhé našli nadřízení v práci soudkyně Moniky Spáčilové vážné nedostatky. Při detailní kontrole vedení Obvodního soudu pro Prahu 10 zjistilo, že ztratila několik spisů, řadu let nevypracovala rozsudky nebo bez důvodu protahovala případ o víc než dva roky. Nedávná prověrka odhalila pochybení u více než čtyřiceti věcí. Jedna z jejích kauz se dokonce táhne už od roku 1993 - dosud bez výsledku.

 

Teď Spáčilová čelí kárné žalobě, kterou se bude zabývat Nejvyšší správní soud, a hrozí jí vážný trest. Může přijít každý měsíc o desítky tisíc korun. 

 

 

Podle žaloby, kterou má deník Aktuálně.cz k dispozici, Spáčilová nejméně v jedenácti případech ztratila spis a poté ho ani nezačala včas rekonstruovat. Jde například o kauzy, kdy se lidé soudili o desítky tisíc korun jako náhradu škody nebo o zaplacení 605 tisíc korun za rekonstrukci domu.

 

Na rozsudek čeká patnáct let

 

Jeden z případů, v němž se jedná rovněž o náhradu škody, je dokonce z roku 1995 a dodnes neskončil. "Rozsudek nebyl nikdy písemně vyhotoven, rozeslán účastníkům a věc není dosud pravomocně skončena," konstatuje v žalobě předsedkyně Obvodního soudu pro Prahu 10 Jaroslava Pokorná.

 

Nadřízení u dalších kauz zjistili, že rozsudek Spáčilová nevypracovala, nebo když jej napsala, tak nebyl nikdy odeslán. Třeba jeden z účastníků líčení na něj čeká již patnáct let.

 

 

Monika Spáčilová má více než dvacetiletou praxi. U Obvodního soudu pro Prahu 10 působí od roku 1993 a mezi roky 2004 až 2014 byla dokonce jeho místopředsedkyní. Její specializací jsou zejména občanskoprávní případy.

Pokorná jí také vyčítá, že si v jednom případě špatně přečetla žalobu. To si myslela, že žalovaná před začátkem líčení zemřela, a následně řízení o
dědictví zastavila. Teprve až po odvolání státního zástupce vzala své rozhodnutí zpět. "Usnesení o zastavení řízení lze označit za zcela nesmyslný krok," uvedla Pokorná.

 

 

 

Vedení soudu navrhlo přísný trest

 

Pod kritikou je Spáčilová i kvůli dlouhým průtahům. Předsedkyně Obvodního soudu pro Prahu 10 popsala v žalobě kauzu, v níž soudkyně osm měsíců nenařídila jednání. Během této doby byl však na majetek žalovaného muže vyhlášen konkurz. A ten, kdo se s ním soudil, přišel o možnost získat zhruba 130 tisíc korun. V jiné kauze, v níž se jedná o zaplacení 207 tisíc korun, pak nadřízení odhalili průtahy v délce dva a čtvrt roku.

Soudkyně Spáčilová si vyžádala zaslání otázek prostřednictvím e-mailu. Poté ale na dotazy deníku Aktuálně.cz, které se týkaly jejích pochybení uvedených v kárné žalobě, deset dní nereagovala. A Petra Sojková ze sekretariátu předsedkyně napsala, že neví, kdy na ně odpoví.

Díky své více než dvacetileté praxi má v současné době Monika Spáčilová hrubý plat okolo 95 tisíc korun. Už v roce 2014 přišla kvůli pochybení na tři měsíce o deset procent ze svého
platu. "Odsouzení na ni nemělo žádný vliv," uvedla Pokorná.

 

Proto nyní Nejvyššímu správnímu soudu navrhuje trest mnohem přísnější. Chce, aby Spáčilová po dobu dvou let přišla každý měsíc o třicet procent ze svého platu. Soud o tom bude rozhodovat na konci března. "Porušení pracovních povinností soudkyně je v tomto směru zcela výjimečné intenzity," zdůvodňuje Pokorná, proč takový trest navrhla.

 

 

Pochybení u více než 110 případů

 

 

Na začátku března se bude Nejvyšší správní soud nicméně zabývat případem další pražské soudkyně. Jana Veselá z Obvodního soudu pro Prahu 4 čelí žalobě zejména kvůli průtahům, které ve své agendě způsobila. Prověrka její práce odhalila pochybení u více než 110 případů. Šlo třeba o stanovení výživného pro nezletilé, určení, kdo se bude o dítě starat, nebo popření otcovství.

Podle statistiky z loňského října neměla Veselá vyřešeno přes 310 případů. To je oproti ostatním soudcům ze stejného úseku na Obvodním soudu pro Prahu 4 o 130 věcí více. Vedení jí dlouhodobě zdůrazňovalo, že ve svých kauzách musí konat minimálně jednou za tři měsíce. "Soudkyně, oproti svým kolegům, úkony v požadovaném odstupu nezvládá," konstatuje místopředsedkyně soudu Andrea Lomozová.   

A také možná proto se na Veselou začaly hromadit
stížnosti. Za poslední dva roky jich bylo 23, z toho deset bylo uznáno jako důvodných. Veselá Aktuálně.cz řekla, že se až do jednání Nejvyššího správního soudu nechce vyjadřovat. Lomozová v žalobě však uvádí, že si je svého pochybení vědoma a lituje ho. Vedení Obvodního soudu pro Prahu 4 navrhuje, aby přišla po dobu šesti měsíců o deset procent ze svého platu.

 

 

_________________________

        

 

_________________________

Comments  

0 # Tomáš Jadlovský 2016-02-27 15:32
Dalším trestem by mohlo být přeřazení na opatrovnické oddělení, to už se někde na neschopné soudce úspěšně aplikovalo. Poslouchat rozhádané rodiče a feministické bláboly, to dá zabrat! Ale zase na druhou stranu, soudkyně se tam finančně zahojí, najde si oblíbené znalce, ochotné platit provize a přidělí jim všechno, co půjde.
0 # Ing. Jiří Fiala 2016-02-27 16:21
Tak Veselá už na opatrovnickém oddělení je, tu už by museli jedině šoupnout k popelářům ... Tam by viděla, za jak dlouho by vydělala 100 tisíc a co by na to musela odpracovat.
0 # Ing. Jiří Fiala 2016-02-27 16:27
Byla místopředsedkyní soudu ... Jak asi museli vypadat ti jí kontrolovaní ... A jak je mohla a v čem kontrolovat, sama taková bordelářka. A kdo ji tou místopředsedkyní jmenoval a na základě čeho ?

Poskládalo by se to všechno jako domeček z karet, jen do něj fouknout...
0 # Ing. Jiří Fiala 2016-02-27 16:30
Je Nejvyšší soud vázán svým vlastním rozhodnutím ve věci?

epravo.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2016-02-27 16:30
Údaje o trestním řízení? Média by měla informovat až u soudu

mediamania.tyden.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2016-02-27 19:24
Rád bych připomenul případ soudce Čonku z obvodního soudu pro Prahu 6.

zpravy.aktualne.cz/.../...

lidovky.cz/.../...

Jistě by se podobní našli i u jiných soudů, ale chybí vůle a tak jim to zatím prochází.

J.K.
0 # Ing. Jiří Fiala 2016-02-27 19:34
0 # Ing. Jiří Fiala 2016-02-27 19:34
Na konsensu, že komunistická strana půjde od válu, ale křivdy, které spáchala, se budou napravovat pouze v malé míře a přísně selektivně, stojí celý polistopadový režim.

slepeckahul.pecina.cz/2016/02/vitezny-unor.html
0 # Ing. Jiří Fiala 2016-03-01 17:07
Nesmysly z Rady Evropy:

Tento skandalni clanek od Rady Evropy by zaslouzil okomentovat.
Psala to Nemka Anne Sanders, osoba neznala pomeru v justici CR, na zaklade asi zpravy od Soudcovske unie CR.
Darebacek Honzik je tam popsan jako obet Ministerstva spravedlnosti.
Dle ESLP podvodny a nespravedlny proces s Kinskym (slo o restituci 2 miliardy EUR) je tam vylicen jako zasah politiku do rozhodovani soudu.
Aby se ta Nemka zajimala o to nejdulezitejsi - proc nebylo v CR za 12 let zaimplementovano Evropske pravo podle jednotlivych Narizeni Rady Evropy, tak to ji ani nenapadne. Nechava se pouze obelhavet propagandou z jednotlivych statu!
Takto to chodi v Bruselu. Tam nemaji ani tuseni o podvodech justicni mafie.
Napiste ji o pomerech v justici v CR a nebo ji rovnou odkazte na cteni techto stranek (pry cerpa taky z tisku).
Je cas, aby se Rada Evropy probudila.
Z

ceska-justice.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2016-03-01 17:08
0 # Ing. Jiří Fiala 2016-03-01 17:09
Odpovědnost za methanolová úmrtí

paragraphos.pecina.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2016-03-01 17:10
dalsi mrtvy jiz nemel silu bojovat s justicni mafii v Brne

popsal poměry v brněnské a zlínské expozituře ÚOOZ a poukázal na těsné vztahy policistů s podsvětím. Mimo jiné prý řekl, že už nemá sílu ani prostředky bojovat proti policejní a justiční mafii.


novinky.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2016-03-01 17:11
Starosta obce Mnichov na Domažlicku - muž na pravém místě.

novinky.cz/.../...

Největším jeho proviněním bylo, že nenechal řešit případ člověka, který řekl jistému policajtovi pravdu do očí. "Jsi zmrd."

Jinak by se nic nedělo.

J.K.
0 # Ing. Jiří Fiala 2016-03-01 17:11
Milo-u-skova masaz z Bruselu:
blesk.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2016-03-01 17:12
wpolityce.pl/.../...

Dnes ráno polské velvyslanectví okamžitě reagovalo na ranní zpravodajství ČT24, ve kterém sice bylo hovořeno o stíhání jednoho z nacistických káp z Osvětimi, ovšem ČT použila formulaci "polské vyhlazovací tábory". Polská ambasáda musela poučit ČT, že to byly nacistické vyhlazovací tábory na území okupovaného Polska. Termín "polské vyhlazovací tábory" je šířen hlavně z německého merkelistánu, ovšem přejímaný tu i tam ochotně i levičáky či pologramoty mimo Polsko. ČT polské amnbasádě odpovídá, že prý vina je na to mladé teprve se zaučující redaktorce!!! Nu což, v prostředí korupce a nepotismu je možné všechno.
Nakonec pamatuji dávnější zpravodajství ČT ze vzpomínkové slavnosti na Westerplatte - Merkelová tam mluvila o událostech v Gdaňsku 1981, které předznamenaly pád železné opony i německé znovusjednocní. Gdaňsk se německy nazývá Danzig ...a ovšemže ve zpravodajství ČT tenkrát tlumočili "události v Dancingu....". To jsem se nejvíce zasmál, ale nedalo mi to nevzpomenout na Jakešovy farmy na výkrm bojlerů....

Freeeurope.

Bez přihlášení nemůžete vkládat příspěvky.