Výtisk : Hlavně nejezděte !!

To bylo hlavním obsahem vzkazu, který nám poslal místopředseda Městského soudu v Praze Mgr. Michal Výtisk poté, co jsme mu poslali sadu otázek ohledně kárného řízení se soudkyní Monikou Spáčilovou, jejímž šéfem ještě přede dvěma roky byl.

 

Vyhnul se tedy odpovědím na kameru - vzácné to příležitosti sám vysvětlit to, co považujeme za nevysvětlitelné (jak může soudkyně 25 let chodit do práce a dohromady nic nedělat) - a omezil se na písemná sdělení.

Podle nich je on ten hlavní hrdina, který Spáčilovou objevil, donutil k odchodu z pozice místopředsedkyně soudu a zahájil prý kroky vedoucí ke kárnému řízení, které je v současnosti prováděno.

Nemáme sice - zatím - jak tato jeho tvrzení ověřit, ale už podle prvního dojmu vypadají značně nevěrohodně, protože pokud by to tak bylo - a on není předsedou OS pro Prahu 10 už dva roky - pak má kárné řízení v justici opravdu závratné tempo, kdy sepsání a podání kárné žaloby trvá dva roky a déle - roky, během kterých se dotyčná soudkyně fláká dál a bere nehorázné peníze z kapes daňových poplatníků.

Na to jsme se ho ostatně ptali taky, to už neodpověděl, prý to jsou příliš expresivní výrazy.

Chápu, že zeptat se kteréhokoliv soudce, za co bere svůj plat, je značně expresivní samo o sobě, natož se zeptat, jestli za to flákání není sto tisíc měsíčně trochu hodně !!

Ale - podívejte se sami, jak se pan místopředseda, dnes Městského soudu v Praze, s otázkami popral.

___________________________

 

Pro p. Mgr. Michala Výtiska, místopředsedu obchodního úseku MS v Praze


_________________________

Vážený pane magistře,

rádi bychom vysvobodili mluvčí vašeho soudu z ilegality, aby se před
námi mohla přestat skrývat a mohla zase chodit do práce - a proto nás
napadlo, proč se nezeptat přímo Vás, že ?, když se Vás to přece osobně
týká.

Chceme se Vás zeptat na pár věcí v souvislosti s navrženým kárným
řízením pro soudkyni OS P - 10 Moniku Spáčilovou, jejímž jste byl
šéfem a kolegou po několik let na Praze 10, kdy Vaším úkolem bylo -
mimo jiné - kontrolovat její práci a také to, jestli vůbec něco dělá.
V době Vašeho působení navíc dokonce jako místopředsedkyně soudu.

Otázka č. 1:

Jak jste kontroloval práci svých podřízených za dobu Vašeho působení
ve funkci předsedy OS P - 10, jak často a s jakými výsledky a zejména,
jak jste kontroloval soudkyni Moniku Spáčilovou a výsledky její práce?

Otázka č. 2 :

Jestliže se - po pětadvaceti letech - ukazuje, že bylo možné, aby
soudkyně celá léta nedělala buďto vůbec nic, nebo jen velmi málo -
jaký systém kontroly na soudě fungoval za Vás, před Vámi a jaký tam
funguje dneska ?

 


Otázka č. 3 :

Jaký systém kontroly - podle Vašeho vědomí - funguje na ostatních
soudech, především na Městském soudě v Praze, jehož jste v současnosti
místopředsedou, a zda je možné, že kdykoliv v budoucnosti se najdou u
soudců 25 let nevyřízené spisy, popřípadě se zjistí, že spisy vůbec
neexistují a nikdo neví, kde jsou ?

Otázka č. 4 :

Máte pocit, že výše zmíněný stav, kdy je možno 25 let prakticky
beztrestně skoro nic nedělat a brát za to nehorázné peníze, lze nazvat
"zodpovědnou a vysoce kvalifikovanou prací soudce", za kterou lze
požadovat platy v řádu násobků průměrné mzdy ?

Otázka č. 5 :

Uvědomujete si, že jenom v tomto konkrétním případě byla způsobena
státu škoda ve výši několika milionů korun, za kterou nesete minimálně
spoluodpovědnost a pokud ano, kdo a jak ji uhradí ? Pokud si to
neuvědomujete, myslíte si, že máte dostatečnou kvalifikaci a
odpovědnost pro pozici místopředsedy odvolacího soudu v hlavním městě?

Rozhovor a odpovědi na tyto otázky si přijdeme natočit - do budovy ve
Slezské, kde předpokládáme, že Vás najdeme - ve čtvrtek, dne 10.
března ve 13 hodin, pokud se Vám termín či místo nehodí, vyrozumte nás
o termínu a místě, které se Vám hodit bude.

S pozdravem

Ing. Jiří Fiala
za server K 213

 

 

___________________________

 

Vážený pane inženýre,

 

    velmi si vážím Vaší nabídky k uskutečnění monitorovaného rozhovoru, ale s ohledem na naši bývalou vzájemnou komunikaci a velmi expresivní výrazy, kterými jste mne, především v závěru, oslovoval, Vám nevyhovím. Šetřete tedy své náklady a  zbytečně dne 10.3.2016 do Prahy nejezděte.

     Pokud jde o Vaše otázky, na ty Vám, nakonec jako vždy, byť jen písemně, rád odpovím.

    K otázce č. 1 – Pokud jde o kontrolu práce podřízených, předpokládám, že máte na mysli především soudce. Ta byla vykonávána předně v souladu s pokynem Ministerstva spravedlnosti a předsedy Městského soudu prováděním pravidelných čtvrtletních kontrol neskončených věcí starších 3 a 5 let. O výsledku kontroly byl vždy informován předseda nadřízeného soudu a jeho prostřednictvím, za všechny obvodní soudy, ministerstvo. Tyto kontroly tradičně vykonávají v souladu s rozvrhem práce místopředsedové soudu a zprávu o jejím výsledku předkládají svému předsedovi. To Vás zajisté bude zajímat, pokud jde o práci místopředsedů, byť to není u soudů pravidlem, jsem kontroloval osobně jako předseda soudu, nikoliv tedy křížově jiný místopředseda. Mimo to probíhaly kontroly ad hoc, jejímž podnětem byla důvodná stížnost na průtahy, nebo podnět předaný z vyššího soudu či ministerstva, nebo podnět od dozorčích úřednic. Tyto kontroly byly buď směřovány do všech věcí projednávaných soudcem nebo jen účelově zaměřené na dílčí problémy.  

 

  Předesílám, což zajisté dobře víte,  že u Obvodního soudu pro Prahu 10 jsem byl od 1.4.2011 do 20.10.2014.  Za tuto dobu jsem podle § 88a zákona č. 6/2002 Sb., o soudech a soudcích, uložil 4 soudcům výtku za ojedinělá pochybení v práci. Ve třech případech jsem připravil kárný návrh proti soudci, přičemž ve dvou případech k jeho podání v souladu s ust. § 14 písm. b) téhož zákona nedošlo, neboť soudkyně dobrovolně rezignovaly na funkci soudce. V jednom případě kárný návrh podán byl a na jeho podkladě došlo k potrestání soudkyně uložením snížení platu.

 

    K otázce č. 2 – Předně Vám nemohu s jistotou říci, jaký systém kontrol fungoval přede mnou a již vůbec Vám nemohu říci, neboť to nevím, jaký systém funguje dnes.

 

    K otázkám č. 3, 4 a 5  – Pokud jde o Městský soudu v Praze, systém kontrol nevyřízených věcí je stejný jako popsaný v odpovědi na otázku č. 1. Nakonec, pokud vím, tento systém funguje snad na všech soudech v České republice. Již zmíněný mnou úspěšně podaný kárný návrh se týkal právě JUDr. Spáčilové, bývalé místopředsedkyně soudu. V rámci mnou prováděných kontrol spisů místopředsedů, jsem zjistil zásadní pochybení v  nenapsaných rozsudcích, v některých případech v kombinaci se ztraceným spisem.  Soudkyně JUDr. Spáčilová po provedené kontrole rezignovala, ještě za mého působení ve funkci předsedy, na funkci místopředsedkyně soudu.  Pokud jsem byl správně a neoficiálně informován, novým vedením podaný kárný návrh v zásadě reaguje na mnou učiněná zjištění a na skutečnost, že kolegyně ani po kárném odsouzení mnou vytýkané jednání nenapravila a rozsudky dosud nenapsala. Lze logicky předpokládat, že do návrhu byla přidána případná pochybení, ke kterým došlo po mém odchodu ze soudu.

 

                Vzhledem ke shora uvedenému Vám tedy pane inženýre sděluji, že mám „dostatečnou kvalifikaci a odpovědnost pro pozici místopředsedy krajského soudu“.

 

                S pozdravem

 

                Michal Výtisk

___________________________

 A teď - ještě něco k tomu, jak jsme pana Výtiska poznali my - a jaká byla historie naší "spolupráce", jak on to nazývá.

"Spoluprací" je zde totiž míněno krytí Bláznova bezuzdného řádění v průběhu roku 2011, kdy právě Obvodnímu soudu pro Prahu 10 připadnul onen nečestný úkol vypořádat se jednou provždy se sdružením K 213, a především pak s jeho nenáviděným předsedou (tedy se mnou), a to zinscenováním procesu ohledně tzv. "napadení justiční stráže", když videozáznamy nenechávaly - a dodnes nenechávají - nikoho na pochybách o tom, kdo koho napadl a hlavně - kdo celý konflikt se sdružením K 213 vyprovokoval.

Výtisk byl na soud pro Prahu 10 vyslán - osobně Sváčkem - hned vzápětí, tedy asi 3 týdny po tomto konfliktu - zjevně proto, aby na "průběh celé operace" dostatečně a uspokojivě dohlížel.

Předchozí předseda OS P - 10, stařičký pán, Dr. Vyklický (v souvislosti s otcovskou problematikou proslul zejména výrokem, že "Zdá se, že my v Čechách tak zcela nemáme jasno, jak s touto problematikou zacházet", vysloveným poté, co Štrasburský soud začal masově stěžujícím si otcům dávat zapravdu - na což mu Luboš Patera odpovídal tím, že "my to víme - to on to neví...") asi nepřipadal tehdejšímu vedení Městského soudu dostatečně pružný na to, aby skýtal záruky, že proces úspěšně - a hlavně v zájmu vedení MS - proběhne.

Mgr. Výtisk proslul - po svém nástupu - a zejména v přímé souvislosti s procesem proti mně - některými dosud nevídanými novinkami (krom masového nasazení justiční stráže snad z celé Prahy, nad kterým zůstával rozum stát všem tehdejším návštěvníkům soudu, a nejen jim, ale třeba i spoluvězňům, ba i bachařům, kteří - když viděli fotky z Míčánek - měli za to, že musím být minimálně hlavou mezinárodního drogového kartelu).

Tak například tzv. Svačinovým (ne Sváčkovým) stolkem, kam justiční stráž nutila odkládat  VŠECHNY  návštěvníky hlavních líčení, konaných proti mně, svačiny, nápoje a vůbec všechno, co si s sebou přinesli k občerstvení (často starší lidé, kteří třeba museli zapíjet léky) - neboť Blázna dostal strach, že by to po něm někdo z publika mohl hodit.

Pokud bych měl charakterizovat období působení Mgr. Výtiska ve funkci předsedy OS P - 10 (jak on to velkomyslně nazývá "vzájemnou spoluprací"), tak bych asi zvolil slova či výrazy jako bezbřehá zvůle, šikana veřejnosti - a to vše spojené s naprostým zmatkem a neproškoleností vlastních lidí, především Justiční stráže, která vůbec nevěděla, co smí a co ne, kde jsou její pravomoci a kde končí, zato věděla, že za Výtiska jí každé napadení veřejnosti bez problémů projde a nikdo to nebude vyšetřovat.

Suma sumárum : Mgr. Výtisk se aktivně podílel na potlačování lidských práv a útocích na veřejnost se zneužitím pravomocí, které justice má. A to minimálně po celý rok 2011.  Na základě toho byl následně povýšen na Městský soud. Jeho jedinou devizou je slepá poslušnost, o jiných kvalitách nám není ničeho známo.

To, co on nazývá "vzájemnou spoluprací", já bych spíše označil za naplnění skutkové podstaty několika trestných činů, za které měl stát před kárným senátem spolu s psychopatem Bláznou - neboť - na rozdíl od tohoto sadistického magora - si musel uvědomovat, co dělá a za co ponese odpovědnost i do budoucna.

Je jen otázkou času, než za tuto "spolupráci" bude i on postaven před soud.

A Spáčilová ? Ta do toho bordelu, který tam byl, zapadala jako poklička na hrnec. Protože kdo vede válku proti veřejnosti, nemůže mít čas na řádné vedení soudu. A tak toho taky naplno využívala.

Mimochodem, Spáčilová nebude jediná ... Máme tam zkušenosti i s dalšími soudkyněmi, třeba Nykodýmovou - a troufáme si říci, že je to v bleděmodrém totéž. Neboť ryba - jak známo - smrdí od hlavy.

A tou hlavou byl po tři kritické roky právě Výtisk.

__________________________

               

__________________________

__________________________

Protože tam byla spousta lidí kterým bylo odebráno pití a svačina, museli to nechat na stole, který tam kreténi z JS dovlekli, většina patřila přesšedesátníkům. Po skončení jednání si majitelé odmítali svou svačinu a pití vzít zpět, neb neměli důvěru, zda jim JS nebylo s občerstvením nějak manipulováno. O.

_________________________

 Jedna líná lemra, místo toho aby ji vykopli, tak ji kryjí a nabaluje se jen další zlo a faleš. O.

_________________________

Snímek (nejen) pro pamětníky : Míčánky, 18. července 2011.

Psychopat Blázna se rozhodl oslavit páté výročí vítězství p. Fialy ve Štrasburku proměnou jeho propadlé podmínky za údajné napadení státní zástupkyně Postupové (dnes soudkyně OS P - 9 Durdíkové).

Zvrhlost jednání justice už nemohla být větší. A zjevně si toho byla sama vědoma - proto ten panický strach. Nejprve z veřejnosti, pak už i ze svačin. Aby jimi někdo po justičních výkvětech v návalu lásky nemrštil.

Proto mezi uniformovanou ochrankou grázlů najdete i stolek, na svačiny určený. Zatím ještě prázdný.

Dílo a režie M. Výtiska osobně.

 

 Že se tam těch lehkoživků sešlo? A to ještě dalších 8 dělalo doprovod Tobě v zákulisí. Patrně budeš nějaký extravyvrhel, neb nebožtík Jonák si na MS v Praze vystačil se čtyřma. O.

_______________

Na šachtě pracující provinilci ti extra měli na zádech vápnem udělaný pruh přes celý chrbát. Prý aby se vobestraze lépe cílilo. Ty jsi už tento výdobytek neměl, ale bylo jich  kolem Tebe jak vos na bonbóně. O.

_______________

To je tížilo špatný svědomí. A hlavně strach - z někoho, kdo se
jich nebojí a za koho neujdou trestu, jen ještě neví, kdy to bude.

_______________

Comments  

0 # Ing. Jiří Fiala 2016-03-10 19:26
Prezident republiky jmenoval soudce obecných soudů

hrad.cz/.../...
________________

Je až neuvěřitelné, co tenhle pradebil dokáže napáchat škod během jediného volebního období.
Které pak budou příští generace půl století odstraňovat ...
0 # Ing. Jiří Fiala 2016-03-10 19:39
Zdravím,

vidím, že se Baxa ještě pořád kouše do zadku, jak ho Pelikán poslal s komisí na ustanovení Nejvyšší rady soudnictví do hajzlu, a místo toho vytáhl Pelikán tzv. Bílou knihu soudnictví, kterou hodil Baxovi a spol. k připomínkování.

Evidentně si Baxa zadal u Lidovek /České pozice článek (autor K. Léko): Rozpaky nad Robertem Pelikánem: Nemá výsledky.

Zmetek Baxa, který by chtěl mít soudcovskou samosprávu, jako nejvyšší orgán soudní moci, ovšem na rozdíl od zákonodárné a výkonné moci již nemíní se nikomu zodpovídat, jak příslušníci zákonodárné a výkonné moci musí pravidelně ve volbách občanům.

Baxa typický bolševický pučista s totalitním myšlením.

Naštěstí Pelikán nemá ani ty výsledky, které od něj požaduje ta justiční chátra.

Takže zatím Pelikán - Baxa 1:0. A to je dobře.

PR
0 # Ing. Jiří Fiala 2016-03-10 20:34
Což že by jste poslal Vytiskovi podepsat petici za zrušení definitivy?

Pořád má jistotu že tam bude na věky a podle toho se také chová.
KUl.
0 # Ing. Jiří Fiala 2016-03-11 10:26
Mají paláců zjevně pořád málo ...

zpravy.idnes.cz/.../...
0 # Super User 2016-03-11 10:33
Soudci už článek pilně studují - 11:33 - 16 návšev.
0 # Ing. Jiří Fiala 2016-03-11 10:36
Kdo sázel na to, že Janoušek se do kriminálu už v životě nevrátí - sázel samozřejmě správně - a vyhrál !!!

Janoušek je kvůli špatnému zdraví na svobodě. Soud ho pustil na dva měsíce zpravy.idnes.cz/.../...


prosinec 2015
Janoušek se už šestkrát dostal ven z vězení. Za odměnu i kvůli zdraví zpravy.idnes.cz/.../...

___________________

Mimochodem, sluší se dodat - aneb : komentář zkušeného kriminálníka :
Na Janouškově uvěznění nebylo standardního od samého počátku vůbec nic. V Brně, kde je vazební věznice a nemocnice - hlavně psychiatrická - neměl vůbec co dělat, pokud by tam nastoupil jiný vězeň, okamžitě by ho převezli, např. do Kynšperka, Nového Sedla, či jiné lákavé turistické destinace. Brněnská basa byla protekční flákárnou od samého počátku, když už pan velkovekslák usoudil, že "dostatečně vytrpěl", tak se šel zrekreovat na svobodu.
Běžným muklům se o něčem takovém nemůže ani zdát a v celkovém souhrnu je to velice výmluvnou vizitkou úplatnosti vězeňství a justice, kde zjevně za prachy můžete mít skoro cokoliv, včetně zastavení trestního stíhání či naopak zahájení objednaného trestního stíhání na nepohodlnou osobu.

______________________
0 # Ing. Jiří Fiala 2016-03-11 10:57
Bývalý šéf brněnských strážníků zatím do vězení nemusí, má chatrné zdraví

novinky.cz/.../...
__________________

Chudák malej !! Po operaci srdce ale nemá, že ? A i kdyby měl - to přece jinde a u jiných nikoho nezajímá ...
0 # Ing. Jiří Fiala 2016-03-11 10:58
Detektivové nabídli peníze za informace proti Rittigovi. Podle inspekce zákon neporušili

lidovky.cz/.../...
___________________

Nabídli peníze ? Svoje ?!!
To sotva, že ?!!
0 # Ing. Jiří Fiala 2016-03-12 14:38
... kde se soudní rozpínavost zastaví? Už nyní působí v bývalých kasárnách na Smíchově, na Mičánkách, nyní chtějí i Karlín. Dostanou Karlín? Zalepí jim to ten nenažraný rypák? Ještě jsou tady další možnosti, Ruzyně, Kbely. O.

___________________

Místo - laciných - vojáků budeme mít kasárny plné zatraceně drahých
talárníků zcela k ničemu.

Bez přihlášení nemůžete vkládat příspěvky.