Česká vězení nejhorší v Evropě - a hlavně : Nejen ta !

Paní ombudsmanka udělala fascinující objev : Zjistila, že česká vězení jsou nejhorší v Evropě.

Jakoby si přečetla naše stránky. S velkým časovým odstupem, leč přec.

Od ní to zní jistě věrohodněji.

Nejhorší na nich je - stejně jako na celé české společnosti - že zůstala oběma nohama v éře socialismu, ze které se - jako celý sektor justice - nikdy nevyhrabala, protože se o to nikdo ani nepokusil.

Nutno zdůraznit, že česká vězení nejsou izolovanou a ze společnosti vyjmutou kapitolkou, namohla by taková být, pokud by taková nebyla minimálně celá justice.

Čteme-li tedy " česká vězení jsou nejhorší v Evropě", v praxi to znamená jediné "česká justice je nejhorší v Evropě", protože vězení jsou samozřejmě její nedílnou částí.

Nutno dodat, že se to všude - krom justice samé - dobře ví, včetně, samozřejmě, zahraničí. Cizinci k nám proto odmítají ve větší míře jezdit, natož uvolňovat investice, natož tady podnikat.

Jediný, kdo je s justicí spokojen, je ona sama. Nikdo ji nekontroluje, bere naprosto neuvěřitelné peníze za zcela programové flákání a tupost, lenost, zaostalost a neschopnost svých zaměstnanců.

A - jako vždy - ryba smrdí od hlavy.

Nelze rozhodně přehlédnout, že za vlády buranského estébáckého uskupení ANO se situace dále výrazně zhoršila, ač to vypadalo, že už to snad ani není možné.

MSp jako celek přestalo - pod vedením přitroublého pejsánka - fungovat úplně, rozpadly se tam celé odbory, formálně sice existují, ale nic nedělají, často tam jen sedí zaměstnanci beroucí platy a koukající celé dny z oken.

Soudy na tom nejsou o nic lépe, jak jsme se v současnosti přesvědčili v Nymburce, nemá tamní soud co na práci, soudci se nudí, je jich tam minimálně dvojnásobek, než by na danou agendu bylo potřeba, a tak si z nudy vymýšlí jednu kravinu za druhou, všechny směřující k napadání a terorizování občanů okresu, jejichž bezpečnost mají původně chránit.

Hlavní estébák, čapí hnízďák, sám o justici nic neví - ač za resort nese přímou odpovědnost - a ani ho nezajímá. Zajímat ho teprve začne, až ho postaví před soud za dotační podvody, a to zdaleka nejen s Čapím hnízdem.

Pak pozná kvalitu soudů, a následně - věřme - i věznic. Může pak srovnávat. S ostatní Evropou i se svým Čapím hnízdem, jež tak geniálně postavily jeho nezletilé děti. V asi pěti letech.

Inu, geniální geny se rozhodně nezapřou ...

______________________

 

http://www.novinky.cz/domaci/398677-ceska-vezeni-patri-mezi-nejhorsi-v-evrope-je-to-skola-zlocinu-varuje-ombudsmanka.html

__________________

 

 

 

Comments  

0 # Ing. Jiří Fiala 2016-03-26 16:34
Výchova soudců v Čechách aneb Úvaha velikonoční

paragraphos.pecina.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2016-03-26 16:35
Právo na zákonného soudce - náhodný výběr - asi se dá obejít.

"V pátek, ke konci pracovní doby na soudě, jste měl jít na podatelnu a zjišťovat, jaké tam přišly další žádosti o podmínečné propuštění. Z toho jste měl dovodit, jestli na tu další - Malinovu - budete na řadě vy. A když jste zjistil, že ano, měl jste instruovat Malinova advokáta, ať ji v pondělí hned ráno podají. Tím by se dostala na stůl právě vám a mohl jste o ní rozhodnout kladně."

zdroj : respekt.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2016-03-26 16:37
Dobrý den,

tak jsem včera, v 20:12h šoupnul Pecinovi na blog, do diskuse pod článek "Život a doba soudce Nováka", svůj příspěvek jak snadno lze technicky provést volbu soudců, plus další dnes ráno v reakci na toho trotla m, který neví, podle čeho by je měl volit.

Aneb česká chátra pořád volá po změně (zde m brečí, že na soudech jsou furt stejní lidi), ale když jim člověk naservíruje jak to změnit, tak je tou chátrou ironizován a napadán, že je to blbost, ačkoliv volby soudců v jiných státech fungují již desítky let.

Sami jen plkají o automatické losovačce na MSp, přitom někdo musí systém nejdřív nastavit, takže je to cinknuté hned od začátku, jako známé tzv. Karlovarské losovačky.

Česká chátra, která neví podle čeho volit soudce, ačkoliv je to zřejmé podle čeho: výsledky, vzdělání a osobnostní (t.j. morálně - sociálně - psychická) integrita.

Navíc soudní jednání jsou veřejná, takže posouzení, zda stávající soudce by vyhovoval i nadále, lze snadno získat.

Shrnuto: česká chátra si za to v jakém stavu je ČR a ona sama může jen sama, svojí neochotou převzít odpovědnost za výkon občanské kontroly nad justicí prostřednictvím mj. voleb soudců (které zajistí, že na soudech nebudou furt stejní lidi), stejně jako již předtím nad zákonodárci a exekutivou. Přitom historický vývoj je evidentní, od stavu kdy žádné volby zákonodárců (toliko jmenování) nebyly až po dnešní stav, to samé lze pozorovat u justice (nyní převážně jmenování ale i volby v řadě států), kdy tendence k volbě soudců bude posilovat jako přímý výkon demokracie.

Jestli chcete, můžete jim to vysvětlit v článku na Vašem webu, či to poslat opeřenci na MSp, aby se dovzdělal, a trochu tím zpacifikovat pučisty s jejich Nejvyšší radou soudnictví.

P.S. Pecinovi ten matfyz vlezl mírně na mozek, když po diskutujících chce, aby před publikováním na jeho blogu dokázali, že nejsou ROBOTI. Blog o právu, a klade stupidní otázku: Dokážte, že nejste robot. Pecina by mohl již vědět, že negativní skutečnost se nedokazuje, viz tzv. negativní teorie důkazní. Lol.

zdravím, PR
0 # Ing. Jiří Fiala 2016-03-26 16:38
Pokutu nového majitele vozu platí ten původní. Autobazar zažaluje stát

zpravy.idnes.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2016-03-26 16:39
Ano, všimli jsme si ... Dodneška je neopravili.

Policie vám nově bude moci vyrazit dveře kdykoliv
globe24.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2016-03-26 18:49
Jsem svůj bratr ...

Nechtěl do vězení, tak se čtyři roky vydával za příbuzného. Dostal občanku i řidičák

novinky.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2016-03-27 13:13
Vyvrácené dveře měsíčkáři :


Co teprve páchají těm opravdovým ? Všichni jsme to viděli v Černošicích, nechají jej odejít. O.

Bez přihlášení nemůžete vkládat příspěvky.