Nymburk : Trochu pozdní procitnutí !

Kdo se dnes zúčastnil soudního pojednávání proti předsedovi K 213 u Okresního soudu v Nymburce, rozhodně nelitoval - a většinou se nestačil nestandardnímu průběhu hlavního líčení divit.

 Tentokráte vývěsní cedule u jednací síně nenechávala nikoho na pochybách, co se bude projednávat - a jakého "zločince" zde budou soudit.

Soudkyně Holasová, přijedší chvíli předtím svým autem na soud, zahájila hlavní líčení přesně, ba i pozdravila venku sedící veřejnost. Její arogance se alespoň na vstupní chvíli vytratila.

Po zahájení hlavního líčení, kdy spolu s obžalovaným vstoupila dovnitř jednací síně i početná veřejnost, včetně předsedy Strany zdravého rozumu Petra Hanniga, chtěla soudkyně tradičně udělit slovo státnímu zástupci (opět nám dobře známý Ludvík Lukáš, přišedší na poslední chvilku, a to až do jednací síně, aby nemusel ani chvíli trávit na chodbě spolu s veřejností a obžalovaným), obžalovaný však rázně vstal - s tím, že má právo se vyslovit k soudci a soudu, který ho má soudit.

Následně vznesenou námitku podjatosti, byvší spíše rozsáhlou obžalobou nejen soudkyně, ale celé nymburské justice, by si asi nikdo nedal za rámeček. Obsahovala obvinění z rozsáhlého zločinného spolčení a spolčování za účelem přepadání a rabování majetku občanů nymburského okresu, krytí rozsáhlé trestné činnosti exekutorů, především pak domácího Pospíchala a rozsáhlého zneužívání pravomocí proti domnělým nepřátelům, ale i jen občanům nymburského okresu, kteří se nějakým způsobem stali předmětem zájmu zdejších justičních struktur.

Soudkyně Holasová, bývalá to předsedkyně soudu v Nymburce, byla bez skrupulí označena za hlavu tohoto zločinného spolčení.

Snášela to vcelku s blahosklonným úsměvem, a to až do chvíle, kdy je obžalovaný označil za zločince a grázly v talárech, terorizující širokou veřejnost.

Poté řeč obžalovaného soudkyně přerušila - s tím, že mu bere slovo, protože používá vulgárních výrazů - a nebrala námitky ani na to, že svou námitku podjatosti ještě zdaleka nedokončil.

Prohlásila, že obsah je jasný - a že námitku podjatosti zamítá, proti čemuž si může obžalovaný podat stížnost.

Obžalovaný ještě stačil doplnit, že k námitce podjatosti patří i masivní účast justiční stráže v jednací síni  , která tam zjevně nemá co dělat a rozhodně nesvědčí o přátelském, nebo i jen neutrálním poměru soudu k němu.

Obžalovaný si  také stížnost do usnesení na místě a bezodkladně podal.

Až dotud vcelku tedy standardní a předem očekávaný průběh, který bývalý státní zástupce Lukáš provázel škodolibými úšklebky.

Pak ale vývoj nabral vcelku málo očekávatelný obrat :

"Pane obžalovaný, co jste to namítal ohledně sdělení obvinění ?", zeptala se najednou soudkyně. A než stačil obžalovaný odpovědět, sama doplnila : "Že Vám nebylo sděleno platně obvinění ? Můžete mi popsat, jak jste obvinění převzal a jak vypadalo ?"

Obžalovaný po pravdě odpověděl, že ještě ve věznici Kynšperk, zhruba týden před svým propuštěním, dostal faxovou kopii, bez ověření, bez originálního podpisu i razítka - což rozhodně nelze považovat za stejnopis, natož pak za originál - a že na ní sice byly podpisy, ovšem výhradně ofotografované.

Státní zástupce namítnul, že obvinění bylo zasláno do datové schránky věznice, což považuje za doručené.

"Ano, ale věznici - ne obžalovanému!" upřesnila soudkyně.

Dále zkonstatovala, že kopie, doručená obžalovanému, skutečně neměla ani originální podpis, ani razítko, ale ani identifikační kód datové schránky, takže za stejnopis, natož pak za originál nemohla být skutečně považována ani omylem - z čehož plyne poměrně zásadní závěr : Obžalovanému nebylo k dnešnímu dni sděleno v předmětné věci vůbec obvinění, celé přípravné řízení je proto zmatečné - a věc se vrací státnímu zástupci k došetření.

Z jeho tváře mezitím, ještě než stačila soudkyně domluvit, zmizel úšklebný úsměv - a jeho oči začaly prozrazovat mírné zděšení.

A soudkyně - k nemalému úžasu především státního zástupce - pokračovala dále :

"Pane obžalovaný, kdy Vám byla doručena výzva k nástupu trestu - a kdy jste si podal návrh na odklad ?"

Obžalovaný potvrdil skutečnosti, soudkyni již známé ze spisu - tedy že návrh na odklad výkonu podal okamžitě po doručení výzvy k nástupu - a to spolu s oznámením o neplatnosti této výzvy vzhledem k formálním vadám.

Soudkyně zkonstatovala, že návrh na odklad byl podán řádně a včas, což nakonec potvrdil i příslušný soud - tím, že ho - sice pozdě, ale přece - vyřídil. A to tak, že žádost zamítnul - což si obžalovaný převzal po Novém roce, 9. ledna 2015.

"A teď, pane obžalovaný", pokračovala soudkyně "spolu se zamítnutím žádosti o odklad - přišla Vám také nová výzva k nástupu trestu ?!! Protože podle spisu to vypadá, že nikoliv."

Obžalovaný to potvrdil. Žádnou další výzvu k nástupu trestu nedostal - až ho 31. března přepadlo doma policejní komando .

Načež se soudkyně obrátila na státního zástupce : "Pane státní zástupce, před podáním obžaloby byste si měl být jist, že je vůbec důvod ji podávat - a tady to vypadá, že obžalovaný žádnou další výzvu k nástupu trestu nedostal, u té první si podal žádost o odklad - a logicky čekal na její vyřízení. Za této situace - alespoň podle mého názoru - je postavení obžalovaného před soud nedůvodné..." 

To asi pro případ, že by si pan státní zástupce snad myslel, že pouze doručí obžalovanému nové - tentokráte už snad originální - usnesení o sdělení obvinění - a žalobu do měsíce hodí zpátky na soud.

Státní zástupce evidentně přestal mít dobrou náladu - a krom zmizelého úsměvu také počal měnit barvy obličeje - i když na tom jeho, již značně poznamenaném - to lze ztěží přesně poznat.

Soudkyně mu totiž - sice takticky - ale jasně - sdělila, že v této věci obžalovaného prostě soudit nebude, a to i kdyby tam nakrásně doplnil, co by chtěl.

A - tím jednání soudu prakticky skončilo.

Soudkyně vydala oficiální usnesení - že se věc vrací k došetření státnímu zástupci - a - šlo se domů.

Veřejnost - z nemalé části neznalá justičního prostředí - jen němě zírala, neschopná slova v prvních minutách.

A Petr Hannig, zářící spokojeností, jen vytáhnul a dovyplňoval registrační papíry kandidáta do Senátu Parlamentu ČR, kde by - stále ještě obžalovaného - velmi rád viděl.

Asi nejen on.

A tak jsme se dnes z nymburského soudu rozcházeli poněkud překvapeněji, než by se dalo očekávat.

Zvláště to pak platí pro zcela neschopného státního zástupce, kterého sdružení K 213 zbavilo funkce - právě pro neschopnost a krytí trestné činnosti - již před 8-mi roky.

Dnešní konstatování soudu, který v podstatě převzal argumenty obžalovaného a ještě k nim doplnil svoje další, tak otevírá - po nabytí právní moci - cestu k rozsáhlému odškodnění obžalovaného, především pak za podzimní pronásledování policií, za zatykač a zatčení před soudem v Kladně, 16. prosince loňského roku - a především : Znovuotevírá cestu pro letitě bezdůvodně pronásledovaného obžalovaného k tomu, aby se - konečně - mohl v klidu soustředit na svou práci, při obhajobě zájmů nezletilých dětí před soudy - a také na svou volební kampaň do Senátu PČR (což není policie, ale parlament), kde si jeho hlas přeje slyšet stále více občanů ...

Jasný byl vzkaz i pana Hanniga veřejnosti : Za panem Fialou stojíme už minimálně 10 let - a budeme stát i nadále. Neboť pravda a právo jsou - a vždycky byly -  na jeho straně ..  

______________________

              

______________________

Zatím alespoň zvuk z dnešního jednání :

https://youtu.be/SA-Rex2K3WA

______________________

______________________

Na četné dotazy ohledně státního zástupce Lukáše - jeho podoby a vzezření - připojujeme jedno z posledních videí, pořízených před asi týdnem před nymburským soudem :

https://www.youtube.com/watch?v=vCuX_5ucM04

_______________________

 

 

 

_______________________

 

 

 

 

 

Comments  

0 # Ing. Jiří Fiala 2016-04-18 16:23
No . teda ..to GRATULUJI ,statni zastupce byl z jednacky vypraskan jak zpraskany pes...a jeste dnes se sel zpraskat alkoholem,- a kdo vi,jestli to vubec jeste rozchodi...

Št.
0 # Ing. Jiří Fiala 2016-04-18 17:39
Jirko, vyhrál si bitvu. Válka ale trvá dál.Protože případ je sledován z nejvyšších postů, udělala Holasová jen to co má. Rozhodně si nemysli že Ti stranila. Je to v ní jak koze. Ona se ještě projeví. O.
0 # Ing. Jiří Fiala 2016-04-18 18:36
Přemýšlel jsem, co to je za zemi - + 358 - a už to vím : Finsko !!

Přišla odtamtud tahle SMSka :
________________
Gratulace k dnešnímu stání v Nymburku ! Chtělo by se věřit, že pro hejska ze státního zastupitelství to bude znamenat kárný postih, vyústěný ve výpověď, ale nebuďme naivní, v ČR tohle nehrozí. Co je ale důležité, že se Vám otevírá cesta k náhradám škody a újmy způsobené PČR a jinými orgány. Vše tohle by mělo být předepsáno k náhradě tomu hejskovi, neboť práce komanda PČR nebude asi nejlevnější a Vaše dveře taktéž.
Hodně zdraví, pevné nervy Vám přeje sledovatel Vašeho sdružení z Helsinek ve Finsku - F.Z.
__________________

Děkuji - a zdravím do Helsinek !!

Jen pro upřesnění - on to ani není hejsek, spíš na první pohled postižený chudáček, fyzicky i psychicky. Takový - typický český státní zástupce.
JF


________________
0 # Ing. Jiří Fiala 2016-04-18 20:30
No, když Vám dodnes nezaslali řádnou výzvu k nástupu trestu, tak požadujte odškodnění rovněž za únos do Ruzyně včetně trestního oznámení na ty fízly, a odškodnění za zničené dveře, a odškodnění za pobyt ve vězení na jaře 2015.

Tvrdý odpor na tu chátru pořád platí. A nikdy to nevzdat !! PR
0 # Super User 2016-04-19 07:55
Nejvyšší soud opět pilně studuje - návštěvy 18.04.2016.

0 # Ing. Jiří Fiala 2016-04-19 15:19
Ahoj Jiří.

Gratuluji.

A je zde vidět dávná pravda, že nejlepší obranou je útok.
To ale každý neumí a všichni víme, jak by to dopadlo, kdyby tam stál sám nějaký tatínek a ne zkušený předseda K 213.
Jak jsem napsal, ta parta tam začíná být hodně nejistá a tak to hodili na vykulence ze SZ. (systém padajícího hovna) :-)

Ten to přepošle na pomahače a ti budou šetřit, kde udělali soudruzi z NDR chybu.

Jirka

Bez přihlášení nemůžete vkládat příspěvky.