Kapři si svůj bahňák nikdy nezruší...

Senátoři ČSSD zabránili schválení zákona o povinnosti státu vymáhat po úřednících způsobenou škodu ...

 Jistě zajímavé, že právě senátoři ČSSD - tedy vládní strany, která má úředníků nejvíc. Tím zároveň i říkají, co jsou její úředníci zač - a k čemu je potřebuje.

Jsou to doživotní místa odměnou za věrnost, od kterých se nečeká žádný správný nebo spravedlivý výkon funkce , ale věrnost straně, a to nejen úředníka, ale i celé jeho rodiny - až za hrob, nejlépe ještě déle - a proto - jaká odpovědnost, že ?!! To by nás pak taky příště nemuseli volit (a nabádat k tomu i ostatní).

Současný stav je prý ten, že stát škodu může - ale nemusí - vymáhat.

Z bohaté a rozvětvené praxe především škod způsobených justicí mohu doložit, že :

- stát - za prvé - udělá všechno pro to, aby škodu nemusel vůbec uznat - zatluče i nezatlučitelné, čest nebo slušnost jsou při tom naprosto neznámými pojmy, tu už dávno ztratil a ani se nehodlá namáhat s jejich obhajobou, natož znovuzískáním

 

 - stát - za druhé - udělá všechno pro to, aby škodu (když už ji - zcela výjimečně - přiznat musí) nevymáhal a její vymáhání zmařil - přičemž o škodě a povinnosti ji nahradit rozhodují stejní úředníci, kteří ji způsobili nebo jejich kolegové - ale někdy dokonce i personálně titíž, kteří ji mají na svědomí. Stát je tak otupěle drzý, že mu to ani nepřipadá trapné nebo divné nebo nedůstojné - přitom je to týž princip, jakoby o vině a trestu zločinců rozhodovali zločinci sami.

Co myslíte, kolik by si asi tak "naložili" za vraždu, vydírání, loupež ?!!

Jsem rád, že tohle hlasování alespoň jasně ukázalo, kdo tento neskutečný bordel udržuje, komu vyhovuje, kdo ho tady zavedl a bude donekonečně ochraňovat - je přece mnohem lepší, když za neschopnost - natož pak za zjevné naschvály - platí všichni, než jen ti, co to zavinili !!

A spravedlnost ?!!

Po té se vůbec neptejte. Tu přece vykonávají - sami úředníci.

Neboť i soudce není nic jiného než zase jenom -  státní úředník.

 ______________________

______________________

http://www.novinky.cz/domaci/401800-senat-shodil-povinnost-vymahat-skodu-po-urednicich-rozhodly-dva-hlasy.html

 Doporučuji ctěné pozornosti čtenářů zejména diskusi, dokazující, že ne všichni zblbli stejně jako senátoři ČSSD v Senátu.

A doporučení ?!!

Opět - tradiční a jediné - NEVOLTE JE !!  A přesvědčte o tom i ty, kteří je až dosud - z lenosti, pohodlnosti, zbabělosti či jiných motivů -  volili.

http://www.novinky.cz/diskuse?id=441971&articleId=/domaci/401800-senat-shodil-povinnost-vymahat-skodu-po-urednicich-rozhodly-dva-hlasy.html&sectionId=8&page=1#c15212538

 

___________________

 

__________________

__________________

 

 

Comments  

0 # Ing. Jiří Fiala 2016-04-27 19:41
Obraz radostného života v České republice - života, ze kterého nepostižitelní "úředníci" udělali peklo - a nikdo na ně nemůže ...

novinky.cz/.../...
0 # Kalan 2016-04-27 20:49
Tohle je přesně ta pověstná špička ledovce, která v plné nahotě vysvětluje téměř vše o současném stavu společnosti v České republice. Zemský ráj to na pohled, mít pravomoci a tučné příjmy, ale žádnou zodpovědnost. A i přesto, že už to nemůže být okatější, a to je pro mě nepochopitelné, lidi půjdou a budou zase házet hlasy těm samým "vzorům", které místo v senátu, parlamentu a ve vládě, mají být na Úřadu práce (v tom lepším případě).
0 # Kalan 2016-04-27 21:05
zpravy.aktualne.cz/.../...

a tohle je z podobného soudku, to se to rozdává ze "státního"....to to té Marksové dlouho nevydrželo.....a po Vodičkové taky nikdo nic nemůže chtít?...vlastně jak říká Bohuš, šak si nic nepučila, tož co by to splácela...
0 # Ing. Jiří Fiala 2016-04-30 19:43

Bez přihlášení nemůžete vkládat příspěvky.