Pelikán : Neschopnost a pokrytectví přímo v ČT

estébáckého ministra v přímém přenosu :

Pelikán získává, resp. už dávno má, pověst naprosto zbytečného a totálně neschopného ministra, který kdyby nebyl, tak by to nikdo ani nepoznal, natož aby někomu scházel. Což, konečně, platí pro viditelné špičky ANO, dosazené do vlivných státních funkcí, tak nějak obecně.

Sotva by ale někdo mohl najít údernější argumentaci k podpoře výše uvedeného, nežli tu, kterou poskytuje opeřenec sám. A to v přímém televizním přenosu.

Dnes byl hostem ČT 24 (na to kupodivu čas má - na řízení resortu ovšem nikoliv) - a zejména závěr tohoto pořadu - od  zhruba - minuty 23 opravdu stojí za to :

Redaktorka (Zuzana Tvarůžková) se ptá, zda pan ministr souhlasí s promítaným "zákrokem" policie, která napadla a zmasakrovala mladíka v restauraci jenom proto, že u sebe neměl občanský průkaz, resp. ho odmítnul předložit.

Pan ministr s tím sice nesouhlasí (souhlasit už by bylo přeci jen příliš) - ale současně jedním dechem dodává, že se s tím vcelku nic moc dělat nedá, akorát apelovat na policii, aby se prý chovala slušně !!!

Slyšíte dobře.

On - ministr spravedlnosti, zodpovědný za odškodňování pochybení státu, veřejně prohlašuje, že s naprosto bezdůvodným policejním násilím, SE VŮBEC NIC DĚLAT NEDÁ,  maximálně jakýsi morální apel (na zcela amorální lidi).

Pejsáčku, poslouchej dobře, když Ti radí zkušenější, teď Ti zadarmo poradím, CO  SE S TÍM DĚLAT DÁ.

Především Tvoje vlastní ministerstvo pošle oběti zvůle písemnou omluvu, a to ještě dřív, než podá dotyčný žalobu. Současně navrhne i částku odškodnění, aby na policejní zvůli měl dotyčný důvod zapomenout. Tady bych to viděl tak na 10 tisíc.

Současně - si důkladně přehraje dotčený záznam, z něj identifikuje fízly (a vojáky), kteří toho kluka bezdůvodně napadli - a tu částku jim do halíře předepíše k úhradě. S tím, že pokud rychle nezaplatí, podá na ně trestní oznámení pro výtržnictví (napadení na veřejnosti ničím jiným samozřejmě není), a to za zvláště přitěžujících okolností, neboť se ho dopustili při výkonu služby, jejímž smyslem není napadat veřejnost - ale pravý opak.

Pokud tohle udělá (MSp), následně o tom natočí videoklip - a ten umístí na svoje stránky. I bez něj Ti, pejsáčku, garantuju, že to bylo napadení ze strany fízlů na dlouho poslední. Protože zvěst o povinnosti odškodnit oběť zvůle se i sama roznese rychleji než blesk.

Tak přesně  TOHLE  se s tím, pejsáčku, dělat dá. Ba dokonce i má - a je to Tvoje povinnost. Pokud to nevíš, rezignuj na funkci a současně oznam ČAKu, že vystupuješ z advokátní komory, protože jsi takový neskutečný blb, že nevíš, co máš - dokonce jako ministr - dělat s policejní zvůlí, z čehož plyne, že i jako advokát jsi naprostá nula. Bezcenná nicka.

Proto tě tam taky estébák Babiš potřebuje a udržuje. Nicky - to on rád. Ty dobře a dlouho poslouchají. I naprosté nesmysly.

Lepší veřejnou demonstraci blbosti, neschopnosti a zbabělosti jsi ani nemohl předvést - díky za ni. Zvláště pak v předvolebním období.

A z toho plynoucí vzkaz pro občany :

Chcete-li mít tyto neschopné, zbabělé a hloupé tupce, neschopné ochránit dokonce i ty nejzákladnější občanské svobody a práva - volte estébácké hnutí ANO.

A do dvou let vás budou mlátit fízlové na ulicích zcela beztrestně, stejně beztrestně se vám budou kdykoliv vloupávat do domů, tam si brát, co se jim zlíbí - a vy se na to všechno akorát budete mlčky smět koukat.

Když si půjdete někam stěžovat, neschopní a poslušní panáčkující pejsáčkové vám sdělí, že se s tím nedá nic dělat - a že se s tím máte smířit.

Takhle zajišťuje estébácké hnutí vaši bezpečnost, svobody a práva !!

Po estébácku.

 

____________________

http://www.ceskatelevize.cz/porady/10095426857-interview-ct24/216411058040503/

Minuta 23 a dále :

___________________

           

___________________

http://www.ceskatelevize.cz/ct24/domaci/1775641-musime-u-sebe-nosit-obcanky-a-jak-lze-prokazat-totoznost-jinak

___________________

Comments  

0 # Kalan 2016-05-03 19:59
Neuvěřitelné. Toto je opravdu český ministr spravedlnosti? Toto je ten garant spravedlnosti v ČR? (není to náhodou ten, co chce omezovat svobodu slova?) Tak to aby si občané ČR začali raději velmi rychle zřizovat nějakou domobranu na ochranu před organizací s názvem Policie. Premier občanům ČR sdělil, že pro něho platí jiné pravidla a on dluhy prostě platit nebude, Rychetský, že soudce za blbost trestat nelze a ministr spravedlnosti?, že s neadekvátním postupem policie nemůže nic dělat. Tak to se už nedivím, že i uprchlíci z válkou zničených zemí, raději berou roha, když slyší, že by měli jít do ČR.
0 # Ing. Jiří Fiala 2016-05-03 20:00
Estébácké soudy (v Kolíně a KS v Praze) dělají všechno pro to, aby - i přes rozhodnutí Ústavního soudu - nemusely vrátit Mašínům ukradený statek.

Zjevná snaha věci protahovat, až stará paní zemře a problémy se tak vyřeší samy...

A takováhle pakáž nám káže o "dobrých mravech".
______________

Zdena Mašínová statek zatím nezíská, soud líčení odročil

tyden.cz/.../...

______________
0 # Saxána 2016-05-04 08:30
Často stejné soudružky rozhodovaly za justici ve věci odporu proti nespravedlnosti kandidáta do Senátu J.F.

echo24.cz/a/ipMSA/konec-manipulacim-s-pripady
0 # Ing. Jiří Fiala 2016-05-04 09:01
Rozhodnutí ÚS může zvrátit kauzy

Lidé obvinění ve známých kauzách mají šanci na odškodnění. Získali totiž možnost naprosto znevěrohodnit důkazy získané odposlechy či domovními prohlídkami. A případ Jany Nečasové Nagyové už nikdy nemusí být dotažen k rozsudku.

Podle Ústavního soudu se stala procesní chyba, když si státní zastupitelství vybírala soudy, které měly rozhodovat o návrzích na vazbu, domovní prohlídky či odposlechy. Navzdory tomu, že soudy byly z druhého konce republiky. To podle ÚS není možné. O návrzích na vazbu či domovní prohlídky musí vždy rozhodnout místně příslušné soudy, píše MF Dnes.
0 # Ing. Jiří Fiala 2016-05-04 08:59
Mizivá pokuta za dálnici D1

Přísný tón nasadilo ministerstvo dopravy, když ohlásilo pokutu pro firmy, které v páteční odpolední špičce s téměř hodinovým zpožděním otevřely druhý jízdní pruh na D1. Šéf resortu Dan Ťok zároveň slíbil, že stát začne za nedodržování smluv rozdávat více trestů. Vzápětí však vyšlo najevo, že chyba, která citelně zpozdila řidiče ve směru na Brno, stála sdružení firem jen deset tisíc korun, píší Lidové noviny.

Vzhledem k ceně zakázky jde spíše o symbolickou pokutu, domnívá se list. Zakázka na modernizaci 4,5 km dlouhého úseku má stát 685 milionů bez DPH.
0 # Ing. Jiří Fiala 2016-05-04 09:00
Pokuta za průšvih na D1 jen 10 tisíc. Je to málo, přiznal ministr Ťok

byznys.lidovky.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2016-05-04 08:59
Chudáci exekutoři. Bez ironie, jejich povolání je teď za trest

lidovky.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2016-05-04 10:54
0 # Ing. Jiří Fiala 2016-05-04 10:58
A kdopak to prinutil Ministerstvo spravedlnosti CR ke zmene vyse odmen pro exekutory???
Zrejme nejaky urad v Evrope - mimo CR!!!
Jen tam je ozebracenym obcanum v CR pomozeno!
Ministr Pelikan by se sam do boje s tou bandou nikdy neodvazil jit.
Z.
0 # Ing. Jiří Fiala 2016-05-04 10:59
Prislusnost soudu:

Nekdy soudci CR rozhoduji o tzv. "Mezinarodni soudni prislusnosti" takovym zpusobem, ze rozhoduji podle kriminalniho(!) judikatu 31 Nd 316/2013 na zaklade chybneho a jiz dlouho neplatneho komunistickeho zakona!!!
V takovych pripadech se nejedna jen o podvodne urceni soudce, ale predevsim o rozhodovani o "pouziti prislusneho mezinarodniho prava", ktere je mnohdy jine (spravedlivejsi) nez to nesmyslne ceske.
Z.
0 # Ing. Jiří Fiala 2016-05-05 14:26
Za vlády postkomunistické Občanské Platformy v Polsku se podobné výstupy děly také.

Např. na demonstraci v oslavu znovudobytí polské nezávislosti 11. listopatu - to bylo, tuším, v r. 2011 (ale nejsem si už tak jist letopočtem, jeden 11. listopad např. přijeli bít Poláky do Varšavy autobusy německých levicových bojůvek, což vyvolalo tehdy neobyčejné pobouření nejen ve Varšavě, ale po celé zemi).

Policajti - a jak vychází najevo, iniciovaní primátorkou Varšavy Hannou Gronkwiecz-Waltz (za PLR skalní soudružkou a členkou bolševické státostrany PSDS, dnes jednou z nejzarytějších bojovnic proti dnešní vládě)- převlečení do černých maskáčů bez označení policie, vyvolávali nepokoje, tedy normální provokatéři - a pak podobně bili pokojné demonstrující.

A ovšem, jeden má trvalé následky.

Video/audio záznam byl přehrán a samozřejmě koloval po sociálních sítích všude, kde se dalo - a po delších pokusech tohoto policejního násilníka uchránit od trestu vyfásl tento za "překročení svých pravomocí" a "napadení s trvalými následky" rozsudek tři roky basy.

Zkrátka v Polsku, jak vidět, se proti svévoli policajta "něco dělat dalo".

Netřeba už zdůraznit, že 11. listopad 2015 se konal už po zdrcujícím říjnové výprasku "Platformy" od voličů v parlamentních a senátních volbách, a tak si Varšava masově připomněla tento Den Nezávislosti, a v naprostém klidu a se spoustou různých kulturně-vlasteneckých podniků.

Je to pro českého člověka neobyčejná atmosféra. Ovšem nechyběly v "platformní" minulosti případy vynucování přiznání policajty vyhrožováním a surovým zbitím zadrženého, a dokonce smrtí zadrženého, šetření se neskončila, a takové případy se dostávají i také do televize. Dokonce i za "platformních" časů.

Bohužel - na rozdíl od ČR.

Kdyby prohlásil "pejsáček" v televizi nad takovou událostí v Polsku, že se nic nedá dělat, pravděpodobně by lidé vyšli do ulic a žádali demisi, a pokud ne, určitě by se nenašel poslanec, nebo právník, nebo jiná osoba se vztahem k právu a veřejným věcem, který by nepřešel takovou věc mlčením. :eek:

Freeeurope
_________________

Tady, zdá se, stádo už zcela otupělo a je možné na něm štípat dříví donekonečna. Jednotlivci se pak pozdě diví, až to postihne zrovna je - ovšem dokud se to dělo druhým, tak samozřejmě ani nepípli a bylo jim to jedno.
Tady se musí hrozně pohodlně vládnout - ať uděláte cokoliv, nic neriskujete, žádný "hněv lidu" vám nikdy nehrozí, i kdybyste ty lidi denně přepadal a mlátil u nich doma nebo jim ty domovy vylupoval.
Jsou to přece státní úřady - ty jistě ví, co dělají - a dělají to jistě správně.
Tupost naprosto neuvěřitelná, leč reálná.
0 # Ing. Jiří Fiala 2016-05-05 19:06
vod.gazetapolska.pl/.../

A jedno krátké video z Krakova, dobře charakterizující Polsko dnešních dnů: Demonstrace KOD ("Klub na Obranu Demokracie") svolávaná protivládními revolucionáři tratícími v důsledku říjnových voleb koryto, a proti akci KOD s úsměvem a zpěvem satirických popěvků národovci, klub Gazety Polské, a řadoví občané, oslavující 3. květen, svátek polské Ústavy.

Mámě tedy za sebou i prodloužený víkend, neboť výročí Ústavy 3. května je v Polsku státní svátek, a den pracovního klidu.

Letos to bylo výročí 225.

Místy ty demonstrace nabývají i komediálního zabarvení, ale není to zase happening jaký někdy vídáváme v českých zemích - je nakonec na čtenáři či divákovi, aby si udělal nad krakovským videem úsudek sám.:-)

I o těch protivládních demonstracích, které tak ráda vidí česká mainstreamová media.

Na konci volají občané "precz z komuną" - pryč s komunismem....:-)

Freeeurope
0 # Ing. Jiří Fiala 2016-05-05 19:11
Na to video se opravdu podívejte - jaká hrstka tam toho KODu je ... :-)

Hrstka zapšklých postbolševiků - žádné masové protesty, jak tvrdí naše TV ... :-)
0 # Ing. Jiří Fiala 2016-05-05 21:38
Proces "Demokratizace" v Cesku neprobehl:

Komunisti na Ukrajine - jsou zakazani.
Komunisti na Slovensku - maji pouze 0,7% volicu.
Komunisti v Cesku - (3. nejsilnejsi strana) maji 15% volicu.

Kdyz se v Cesku k KSCM prictou strany s infiltrovanymi komunisty 1. ANO (21%), 2. CSSD (20%), pak dostavame katastrofalni vysledek 56% volicu!
Z.
0 # Ing. Jiří Fiala 2016-05-05 21:38
Dementní část populace, co za žvanec bez práce prodá i vlastní mámu ... :roll:

Bez přihlášení nemůžete vkládat příspěvky.