Toho známe !

Kárný senát NSS zbavil funkce zlínského soudce Jana Bobka.

 

Znám ho hned ze dvou kauz, které jsem u něj měl, znám i jiná rozhodnutí kárného senátu NSS, proto si myslím, že k tomu mohu něco stručně říci (či napsat).

Bobek se mi jevil jako soudce velice slabý, asi proto ho taky - nakonec - dali - a to už v předdůchodovém věku - na opatrovnické oddělení, kam, jak známo, se chodí za trest nebo bez praxe na zkušenou. Před důchodem už to mohla být jen ta první možnost.

Bobek byl případem, kdy jsem se musel ptát, jestli se tahle země - za sto tisíc měsíčně - nevzmůže přeci jen na někoho, kdo by měl v oboru alespoň základní orientaci - odpověď byla - vzmohla by, ovšem mimo současnou justici a mimo struktury, které těmto lidem brání, aby uplatnili svoje znalosti a zkušenosti.

Bobek o opatrovnictví nevěděl skutečně nic - a na rozdíl od jiných, se tím ani netajil. Nevěděl, jak se zadávají znalecké posudky a komu, co v nich má být, jak se formulují otázky - nevěděl prostě nic. Když něco rozhodoval, tak vždy podle návrhu OSPOD, takže v podstatě rozhodoval OSPOD, ať by byl ten návrh sebeubožejší.

Jinými slovy : "Vysoce kvalifikovaná" justice opisovala slovo od slova od pologramotné husy z OSPODu, která často neměla ani maturitu.

To je ta "vysoká kvalifikace", nezávislost a " vysoká profesionalita" - a co já vím, co ještě.

Na druhé straně Bobek rozhodně nebyl z nejhorších. Jako soudce sice byl neskutečně slabý, práci na stejné, spíše však lepší úrovni by zvládnul po zácviku každý středoškolák, ale aspoň nebyl mstivý a zlý. Jsou mnohem horší případy soudců - a ti všichni soudí klidně dál.

Konečně, vzpomeňme si na psychopata Bláznu, kterého kárný senát téhož soudu dokonce 2x po sobě zprostil - přitom Blázna je naprostá zrůda, psychopat, nebezpečný široké veřejnosti, nota bene ve funkci soudce. Byl by jí nejspíš nebezpečný i jako prostý občan, přesto - podle téhož NSS - není společnosti ani zdaleka tak nebezpečný jako Bobek, který "jenom" zdržoval vystavení rozsudků ...

Kdyby ho aspoň zbavili funkce s odůvodněním, že nemá pro svůj obor vůbec žádné vzdělání, bylo by to blýskání na lepší časy - ale prodlužování odesílání rozsudků ??

Jsou desítky soudců mnohem horších než Bobek - hloupých, neschopných, závistivých, mstivých - všichni zůstávají ve funkcích...

Bobek je - bohužel - názorným příkladem toho, že jaká je justice jako celek, takové jsou i její špičky : Nejraději útočí na nejslabší, na ty, kteří se nemohou nebo neumějí bránit.

A to je vskutku zprávou, ze které nejen nemohu mít radost, ale ze které jde přímo mráz po zádech....

_______________________

http://zpravy.aktualne.cz/regiony/zlinsky/karny-senat-nejvetsiho-spravniho-soudu-zbavil-funkce-zlinske/r~ca36b734226d11e683920025900fea04/

_______________________

 

Comments  

0 # Ing. Jiří Fiala 2016-05-26 18:53
Kárná fraška

Dobrý večer,

Bobek byl předhozen veřejnosti jako vynucená oběť, aby Baxa ukázal, že jeho koncepce kárného trestání a nezávislé justice je nejlepší.

Kdo si vzpomene na nedávno před kárným senátem NSS stojící M. Spáčilovou, která za mnohem horší prohřešky v počtu nedodělků, nevydaných rozsudků, některých i 20 let starých, atd., nadále zůstává soudkyní, ten se musí Baxovi jen smát!

A to se M. Spáčilová ještě ve své obhajobě zmohla na takové perly jako, že po předchozím kárném řízení byla tak unavená a vyčerpaná, že si poté v práci musela odpočinout, haha.

V každém jiném zaměstnání by Spáčilová letěla na hodinu.

Ovšem Bobek měl mj. i tu smůlu, že neměl onu Bobkovou na NS, jako Spáčilová svého Spáčila na NS.

Takže, když se v neděli Baxa v OVM ironicky ptal, jaký přínos by měl Pelikánův návrh na povinnost občanů být účastni soudního rozhodování jako přísedící, tak se i my musíme ptát Baxy, k čemu jsou kárné senáty NSS, které rozhodují zcela svévolně, nepředvídatelně - viz kauza Spáčilová ve srovnání s kauzou Bobek.

Nezbývá tak, než se ušklíbnout nad Baxou, a zcela oprávněně.

PR
0 # Ing. Jiří Fiala 2016-05-26 19:27
Předseda soudu měl být již dávno vyhozen ! O. :-)
_______________

Předseda soudu - namísto vyhození - instaloval svou manželku do odvolacího senátu ... :D
0 # Ing. Jiří Fiala 2016-05-26 20:12
Již dávno měly být zrušeny některé celé soudy, OS Chrudim, KS Hradec Králové včetně své slavné pobočky V Pardubicích a další.

Úroveň těchto soudů jsi Jiří poznal nejenom na mé kause.

J.K. :-)
0 # Ing. Jiří Fiala 2016-05-26 20:14
Koukám, že původní název článku - viz internetový odkaz - dokonce chápe NSS jako Největší soud ... :eek:
0 # Ing. Jiří Fiala 2016-05-26 20:21
0 # Ing. Jiří Fiala 2016-05-26 20:22
Potupné vysvlečení z taláru, byť pomyslné, musel ve středu absolvovat před kárným senátem Nejvyššího správního soudu (NSS) zlínský soudce Jan Bobek. Kárný senát jej zbavil funkce za to, že ve více než třech desítkách případů i několik měsíců nenapsal rozsudky, přitom šlo o řízení týkající se zejména péče o děti. Bobkovi přitížilo i to, že před půl rokem jej kárný senát trestal za stejné prohřešky.




novinky.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2016-05-26 20:23
0 # Ing. Jiří Fiala 2016-05-26 20:31
Kárný senát zbavil soudce Bobka funkce. Kvůli průtahům při vyhlašování rozsudků lidovky.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2016-05-26 20:34
Soudci hrozí postih za satirické texty. Jejich autorství však nepotvrdil

zpravy.idnes.cz/.../...
0 # Kalan 2016-05-26 20:53
Přesně tak. Gargulákovi si ze soudu ve Zlíně (v Brně) dělají rodinný podnik. Ta jeho manželka je arogantní a na funkci soudkyně naprosto nekompetentní. Zjevně ještě ani jedno dítě vychovat nemohla a rozhoduje o jiných. Jako advokátka matek je skvělá. O nějakém nestranném rozhodování u ní naprosto nemůže být řeč. Ona je jedním z těch příliš mladých soudců, kteří dostali do rukou moc rozhodovat o druhých příliš brzy, kdy na to životními zkušenostmi ani lidsky ještě nemůžou mít (ona určitě nemá) a dál přispívají k degradaci soudnictví v ČR. A k averzi k němu. A nikdy si to nepřipustí. Odborně: např. bez mrknutí oka převede povinnosti povinného na oprávněného, je vynikající atestovanou dětskou psycholožkou....a jen jako perličku, její zřejmě "právní názor" je, že Zlín a jeho okolí leží v Čechách (nedělám si legraci). JUDr.Bobek se jim nehodil. Odbornost (v opatrovnictví), délka řízení a rozsudků skutečně silně kulhaly, ale on jediný se paradoxně aspoň choval slušně k účastníkům řízení.
0 # Ing. Jiří Fiala 2016-05-29 11:58
Radostný život u policie :

novinky.cz/.../...

Bez přihlášení nemůžete vkládat příspěvky.