Rakouská prázdninová bomba

právě vybuchla. S odjezdem na prázdniny.

Rakouský Ústavní soud nařídil zopakovat druhé kolo prezidentských voleb, ve kterých údajně těsně zvítězil - řekněme - tradiční - kandidát, oproti kandidátovi - řekněme - netradičnímu, tedy takovému, kterého mainstream nepreferoval a nepodporoval.

Už při vyhlášení výsledku rakouských voleb - údajně prý velmi těsného - si všichni, co se o politiku trochu zajímají - mysleli své. Prostě jste to začachrovali, aby nevyhrál ten, kterému říkáte "populista", "pravičák", "nacionalista" - a Bůh ví, jak ještě.

V hodném občánkovi má vzniknout dojem. že kdesi nahoře stojí něco - skoro jako Bůh - a TO NAHOŘE  pokaždé v tichosti "upraví" volby tak, aby dopadly podle přání současných mocných - tedy bank, EU a nadnárodních koncernů - kteří jednak nemají rádi zcela nové tváře a přílišné výchylky kurzu a jednak se bojí radikálních změn, byť i oni musí vidět, že současný systém se ubírá - do háje.

No, a podle toho se právě pozná právní stát - a v něm také respektuhodný Ústavní soud.

Anebo - spolek kašpárků, odkývavších všechno, co si současní mocní přejí - ať už je skutečnost, natož vůle obyvatelstva, jakákoliv. Konečně, tu lze přece modifikovat, upravit, a hlavně "správně prezentovat" - k čemu bychom jinak měli náš mocný mainstream ??!!

Právní vyspělost země se pak pozná - mj. i podle toho  - že pravda nakonec přeci zvítězí - a není "upravena" tak, aby "vyhovovala".  Pochopitelně - těm, co ji upravují a co ji upravovat mohou.

Prvním takovým právně vyspělým šokem, který nebyl "upraven", bylo britské hlasování o EU - teď se - jen o týden později - přidává rakouský Ústavní soud a říká : Ne, ne, ne - to hlasování dost možná bylo "upraveno", hlasy "sečteny" tak, aby to vyšlo - byť o chlup - současným mocným - ale skutečnost je jiná - a mají-li mít volby smysl - pak je třeba je zopakovat, za daleko bedlivějšího dozoru - protože výsledkem asi budou mnozí překvapeni neméně nežli výsledkem plebiscitu v Británii.

Asi netřeba připomínat, jak se v podobných situacích vždy a bez výjimky zachoval náš "Ústavní soud" - a jeho specialista, soudce Šimíček, kterému záhadně a výhradně přistávají žaloby na neplatnost voleb na stole.

Vždycky je samozřejmě všechno v nejlepším pořádku, k žádnému podvodu při sčítání hlasů nikdy nedošlo - jak to vůbec může koho napadnout (!!!)  - a hlavně :  Se nebude nikdy nic opakovat, holoto !! (když už nám dalo tolik práce ty výsledky nafixlovat tak, aby byli mocní spokojeni...).

Rakouský Ústavní soud právě předvedl, že si ho daňoví poplatníci neplatí zbytečně - že skutečně hlídá demokracii, aby ji nikdo nenarušoval a aby odrážela vůli většiny společnosti, byť může být pro současné mocné značně překvapivá.

A my se jen můžeme ptát : A kdy se na takovou úroveň dostane také náš Ústavní soud a jeho soudci ? Na úroveň, aby dokázali rozhodovat "Padni komu padni" - a sklízeli za to zaslouženou úctu - a ne trafiky vysloužilců - a opovržení společnosti, alespoň té její části, která jim vidí pod prsty ?!!

Není od věci si připomenout, k čemu se vlastně volby konají.

Ne proto, aby si současní mocní potvrzovali svoje posty a dekorovali se demokratickým peřím - protože jinak je od jihoamerických či asijských diktátorů nic neodlišuje - ale proto, aby se zjistila skutečná vůle společnosti - a nemuselo se pak bojovat v ulicích.

Nezapomínejme, co - velmi výstižně - kdysi řekl JFK :

"Kdo činí pozovolné změny nemožnými, číní současně revoluční změny nevyhnutelnými..."

Tak by si na to měli "dobrotiví ochránci výsledků voleb" a jejich "upravovatelé" - "upravující" tak, aby společnost "neutrpěla příliš velký šok" - vždycky včas vzpomenout.

A včas - to znamená : Dřív, než bude pozdě...

__________________

https://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/408151-volba-rakouskeho-prezidenta-neplati-rozhodl-soud.html

_________________

          

________________

 

 

 

 

 

 

 

Comments  

0 # Ing. Jiří Fiala 2016-07-01 15:56
Brexit, Brexit, Brexit - byla to chyba nebo ne - ve vztahu k možnému ohrožení měnového systému?

Ovšem, už sama relativní těsnost výsledku britského referenda je "vratkým parametrem", "vratkým" proto, že nějaká jednorázová událost, třeba projev politika, nebo rozhodnutí může způsobit, že výsledek bude překvapivě opačný od očekávaného. Vzato takovýmto pohledem, bývalo by bylo logičtější, kdyby byl britský premiér dal podpořit referendem např. požadavek reformování maastrichtské smlouvy s cílem vytvořit EU národů, tedy s vedením, delegovaným národními parlamenty, a podpořil tak nakonec i návrhy, projevované představiteli Polska.

A co může nyní přinést jiný zvrat? Ozývá se dokonce MMF (Mezinárodní Měnový Fond), varující před ohrožením měnového systému ve světě, jehož zdrojem je jedna z největších mezinárodních bank, investiční banka Deutsche Bank. Má pobočky po celém světě, i v každém větším českém, slovenském nebo polském městě. Deutsche Bank v minulosti vydala množství cenných papírů (v podstatě peněžních derivátů), které nejspíše nejsou kryty. Ze zpráv lze vyrozumět, že situace v jejich oběhu je nepřehledná i analytikům.

A co Brexit ve vztahu k tomuto nebezpečí ohrožení měnového systému? Nebude výhodou pro Britanii být z obliga vůči dalšímu utužování centralismu i ve finanční oblasti ze strany představitelů EU?

A diktátu EU jednotné měny? Dodejme jen zdravým selským rozumem, že peníze byly, jsou, a musí být jen obrazem skutečně na trhu realizovaného zboží, tedy produkce. A že z toho lze dovodit, že z titulu tohoto vztahu peněz a produkce nemůže pod jednotnou měnu integrovat národní ekonomiky různých výkonností, např. řeckou a německou. Pokud v oběhu bude množství peněžních derivátů takové, že vzniká nepřehledná situace (v tom, produkci čeho vůbec zastupují) a tištěny na jejich základě další peníze, pak jako bumerang může taková situace v koncovém efektu trefit i tu výkonnou ekonomiku - v tomto případě např. německou. A zvláště, jestliže Deutsche Bank je dominantní především německá banka.

A co my a intervenční nákup ČNB s umělým snížením ceny koruny? ČNB tedy nakupuje eura - a zeptejme se: V jaké podobě? O jaké peníze, nebo peněžní deriváty se jedná? Či jaké jiné zástupce měny? (Třeba i zlato - jehož 50 tun ze státního pokladu bylo za časů Tošovského prodáno, takřka "za babku"?). Hrozba by tu byla -
pokud představitelé českého finančního světa v rámci oněch intervencí nakupují případně i ony nebezpečné deriváty, s prapůvodem v Deutsche Bank...

Jisté je, to už ukázala krize v r.2008, že tonoucí se bude snažit dostat co nejvíce toxických úvěrů pryč. V USA se tehdy soustředili pak hlavně toxické úvěry v Lehmann & Brothers, ten jich předtím rozšířil hodně také do světa i do Evropy, než krachnul.

A co očekávat od Deutsche Bank? Jaká zde byla historie transakcí a nákupů ze strany českého finančního a bankovního systému?

Zdroj zpráv o nebezpečí Deutsche Bank trvá už delší čas, a vyplývá ze zpráv známé televize Bloomberg, vysílající zprávy ze světa burz a financí.

Finančnictví není mým povoláním, takže samozřejmě vítán upřesňující názor nezávislého finančního analytika. Ve vztahu k Brexitu a k dalšímu fungování EU je to jistě zajímavé a potřebné téma.

Freeeurope
0 # Ing. Jiří Fiala 2016-07-01 16:05
ozvěny Brexitu - a co finance?!!


Ejhle! www.dw.com/.../9097
I tady už je o Deutsche Banku. Akorát, že nepotěšující zprávy ještě přehlušují ozvěny Brexitu. Tak toto jsou anglojazyčné stránky německé "vládní" především do zahraniční vysílající rozhlasové a televizní stanice Deutsche Welle - známé z rozhlasových vln pamětníkům holševické éry, za dob ČSSR...tehdy hlas nesoucí nám necenzurované informace, a dnes Bohužel propagandistická trouba estébačky "Eriky".

Freeeurope :D
0 # Ing. Jiří Fiala 2016-07-02 15:51
0 # Ing. Jiří Fiala 2016-07-03 16:17
Jak funguje evropská unie? Pro politika nebo byrokrata je to jako nebe, protože je to moc bez odpovědnosti. Bylo to vymyšleno tak, aby velká masa lidí už nikdy nemohla kontrolovat vládu. Už nikdy! Z EU se stává diktatura,…má antidemokratickou podstatu…Žádají po nás, abychom se vzdali práva vládnout si sami. BrEXIT! …nyní jde o naši schopnost říct sami sobě, že jsme skutečně demokratický a svobodný národ. Jde o demokracii a o to, jak si jí ceníme…Jsme teď poddanými komplexní státní mašinérie, kterou řídí anonymní úředníci, které jsme nezvolili, ale kteří mají moc uvalit na nás zákony, o kterých jsme nedebatovali a které nemůžeme žádným demokratickým způsobem zrušit. Unie není nedemokratická, ona je antidemokratická…Říkají: Zůstat v EU je správné, protože tak to chtějí civilizovaní, sofistikovaní lidé…tato kulturní a politické elita má myšlení, že jejich rolí na planetě je řídit životy nás všech. Myslí si, že lidé musí být řízeni a musí na ně být dohlíženo, myslí si, že světu musí být nařizováno shora a že oni mají být ti, kteří nařizují…shlížejí dolů na plebs a říkají, že nejste dostatečně chytří, abyste rozhodli o budoucnosti své země…nakonec dojde k tomu, že když cpete lidem do chřtánu diktaturu, kterou nechtějí – vzepřou se. (vice zde: www.youtube.com/.../
0 # Ing. Jiří Fiala 2016-07-03 16:23
prvnizpravy.parlamentnilisty.cz/.../...

_________________
Evropská unie si nalhává, že je funkční, a popírá vůli lidí…Brexit je „majákem naděje“, řekl lídr britských euroskeptiků Nigel Farage.
novinky.cz/.../...

____________
Pravda a láska se přežila; teď frčí lež a nenávist. Markéta Šichtařová a Vladimír Pikora
slovensko.co.uk/.../
0 # Ing. Jiří Fiala 2016-07-03 16:25
Čeští poslanci (nejen) za ČSSD odmítli odsoudit vraždění Arménů. :sad:
lukaslhotan.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=532772

Bez přihlášení nemůžete vkládat příspěvky.