Nový pomocník policajtů v důkazní nouzi : Recidivisté

Když už fízlové při vyšetřování zprasili, co se dalo - a dokonce na to u soudu někdo i přijde -

pak - aby zabránili nejhoršímu - což pro ně samozřejmě je nést odpovědnost za svou neschopnost věc skutečně vyšetřit, za zmanipulování důkazů, potažmo celého vyšetřování a psychický i fyzický nátlak na vyšetřovaného- pomáhají si, čím se dá. Pak už je všechno dovoleno a všechno dobré - aspoň podle jejich "právního názoru".

I taková ubohost, jako "svědectví" spoluvězně - rozumějme, snadno koupené za dvacku cigaret - je jim najednou dobré - a pro soud je to najednou "věrohodný důkaz", ač jinak a v jiné situaci takové svědectví většinou soudy rovnou odmítnou, potažmo prohlásí, že nemá cenu ani zlámané pětky - viz svědek, spoluvězeň, který chtěl svědčit ve prospěch Kájínka.

Nečesaný senior se proto rozhodl podat na policajty z Hradce trestní oznámení - a bláhově se domnívá, že snad bude vyšetřeno.

Pokud je to tak, jak se to zatím u soudu jevilo, pak je zřejmé, že do kriminálu patří nejen všichni vyšetřovatelé, kteří věc "vyšetřovali", ale také hradecká státní zástupkyně, která - vzdor názoru Nejvyššího soudu - trvá sveřepě na svém - stejně jako - značně ubohý -hradecký senát krajského soudu.

A, co myslíte - zavřou radši - a správně - tyhle všechny mocné zlotřilce - nebo jednoho bezbranného nevinného ??

Na druhé straně, pokud by byl dán právu průchod a všichni, co se na vyšetřování a souzení tohoto případu podíleli, by putovali do vyšetřovací vazby, byl by to bezesporu začátek skutečné reformy justice.

Na ten si ale budeme muset ještě hodně počkat.

Ani Pejsáček, natož pak jemu velící velkoestébák nejsou ničeho podobného ani vzdáleně schopni, vždyť by to někoho mocného mohlo bolet, ba i bolelo - a mocní mají vždycky prostředky, jak to vrátit.  

Pro Lukáše Nečesaného to zatím nevidím dobře. Ne že by se na důkazní situaci něco změnilo, ale moc dobře víme, jak to končívá, když jsou mocní v ouzkých, potažmo zahnáni do kouta. Nekončívá to - prozatím - jejich koncem, ale velkými problémy pro ty, co je tam zahnali.

A toho jsou si jak Pesjáček, tak velkoestébák Babiš moc dobře vědomi.

To si radši Pejsáček bude vyřizovat pilotní průkaz - tam mu zdaleka tolik nebezpečí nehrozí. A - krom toho - brzy ho jako pracovní pomůcku bude i potřebovat.

Až poletí z ministerstva...

________________________

Nezapomínejme, že výraz "kriminální policie" má - minimálně v češtině - dvojí význam.

Jednak to může být policie, která vyšetřuje kriminální činnost zločinců - jak je dosud většinově chápána - ale také to může být policie, která je svou podstatou, svými projevy, svým personálním obsazením, svou většinovou činností, sama ztělesněním kriminality a kriminálníků.   A ten druhý význam právě u nás dochází svého úplného naplnění.

Nutno doplnit, že kriminální policie by nemohla existovat bez stejně kriminální justice, protože je vždy jen její prodlouženou rukou...

________________________

 

https://www.novinky.cz/krimi/410165-otec-lukase-necesaneho-podal-dalsi-trestni-oznameni-na-policisty.html

 

https://www.blesk.cz/clanek/zpravy-krimi/408926/otec-necesaneho-podal-trestni-oznameni-na-policisty-ovlivnovali-klicoveho-svedka-tvrdi.html

 

________________________ 

                  

________________________

 

Comments  

0 # Ing. Jiří Fiala 2016-07-25 21:16
Rozsah práva EU v České republice roste, loni EK zahájila proti českému státu 21 nových řízení

ceska-justice.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2016-07-25 21:26
Ústavní soudce Suchánek jel v obci 96 km/h. Stíhat ho nelze, policie to odloží

domaci.eurozpravy.cz/.../...
______________

A to jako proč nelze ??
0 # Ing. Jiří Fiala 2016-07-25 21:28
Unie obhájců neuspěla. Údaj o zařízení na snímání kláves a nahrávání okolí je státní tajemství

ceska-justice.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2016-07-26 05:59
Takto to dopadne, když se z hovna stane PÁN. Tento trouba by za normálních podmínek v právním státě měl tak na pořízení velorexu.

Aneb na pedál plynu dokáže šlapat kdejaký trouba, před ním to dokázal jeho předchůdce Husák, jízdou 160/km za hodinu na silnici s povolenou devadesátkou. Ti ostatní, Lessy, Červíček a další měli štěstí, že je buď nikdo nezměřil nebo.... znáte to jak to v této zemi chodí.

novinky.cz/.../...

J.K. :-)
0 # Ing. Jiří Fiala 2016-07-26 05:59
Policie si svědky vždy najde. Znám to i ze své praxe.

A když vraždí sami policajti....

blesk.cz/.../...

J.K. :-)
0 # Ing. Jiří Fiala 2016-07-26 06:25
Hate Free infekce. Infekce naší doby.

pravyprostor.cz/.../

_____________

Jednoho infikovaného známe z MSp. :-)

Bez přihlášení nemůžete vkládat příspěvky.