Segregace začíná ve školách

Na segregaci podle pohlaví ve škole nás upozornil jeden z našich čtenářů - resp. na článek, který o tom na aktuálně.cz vyšel.

 

 Autoři článku, natož pak autorky líčící akce, si zjevně neuvědomili, co o sobě a stavu společnosti u nás vypovídají.

Zatímco holky měly dvě hodiny péči o pleť, kluci měli dvě hodiny tělocviku.

Á propós : Akné mohou mít jen holky ?  

Nebo to kluky trápit nemá ? Nebo se s tím mají smířit ?

Nemyslíme si, že by se kluci měli líčit - a do značné míry si to nemyslíme ani o holkách, natož o tom, že by to mělo patřit do školní výuky.

Článek je prošpikován feministicko-segregačními bludy, jako např. "Žena má dobře vypadat" - jistě, má.

A umět má taky něco ? A jestli ne, tak proč se pak diví, že dostává v práci dvoutřetinový plat oproti mužům, když je tam jenom proto, aby "dobře vypadala", tedy něco jako dekorace na zdi, akorát, že obživlá ?

Otázka nestojí tak, jestli je líčení v rozporu s cíli a obsahem vzdělávání, ale tak, jestli snad chlapci právo na znalosti o péči o pleť mají, nebo ne - a když ano, tak proč oni je mají získávat u dermatologa, zatímco dívky klidně během výuky ve škole ?

Když jsem chodil do školy já, mívaly holky - kromě vaření (tam asi většina chyběla, v praxi jsem si nevšimnul, že by to na nich zanechalo stopy) - taky péči o dítě.

A kluci ne. Proč ?

Pak stáli - za pár let - před rozvodovým soudem - a tam jim nějaká husa v taláru sveřepě tvrdila, ať na svěření péče zapomenou (a tím i na svoje děti), protože neumí ani uvařit dítěti kaši, případně z toho byli ponižujícím způsobem přezkušování - dívky (zde již matky) nikdy.

Zafixované - velice primitivní - myšlenkové stereotypy mají - zdá se - hluboké kořeny, zejména u lidí s nižším stupněm intelektu, citu a empatie, ovšem dávno by byly překonány nebo upozadněny, pokud by o to úřady (a co jiného škola je, než úřad na vzdělávání) stály. Jak vidět - nestojí, naopak je pěstují.

A pak bude vláda vykřikovat o "kvótách pro ženy v politice" - k čemu ? Ony samy o ně nestojí - stojí o líčení, protože k tomu byly vedeny.

Vedla je snad škola k tomu být političkami ? A jak se v politice chovat ? Případně co to je služba občanům a veřejnosti ?

Ty, které se o to nezajímaly samy, nemají o tom ani potuchy - a pak je někdo bude cpát do volebních kvót ?!!

Proč ? A k čemu ?

Ředitelka školy zde názorně předvedla, co to je segregace podle pohlaví, dávno zákonem zakázaná.

Jestli v tom školní inspekce nevidí problém, je zralá k tomu, aby změnila zaměstnavatele.

Když už ne po dobrém, tak po zlém.  

_______________________

http://zpravy.aktualne.cz/domaci/kosmeticky-ucily-divky-na-zakladni-skole-jak-se-licit-s-prod/r~57aec50e533111e69966002590604f2e/

 

_______________________

                   

_______________________

Comments  

0 # Ing. Jiří Fiala 2016-07-27 13:14
To se mu zatraceně nebude chtít...


novinky.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2016-07-27 15:27
prozeny.cz/.../...

_________

Pokud nebudou umět uvařit, a místo toho se budou učit se líčit a k tomu číst feministický bludy z Mladý fronty, tak ho hodně dlouho mít ještě nebudou - a když, tak otrapu, co jim bude líto, že ho vůbec poznaly. :roll:
0 # Ing. Jiří Fiala 2016-07-27 15:48
Pelikán chce od Babiše o dvě miliardy navíc. Potřebuje prý více lidí v justici :eek:

domaci.ihned.cz/.../

_________________

Hlavně potřebuje zaměstnat celou rozvětvenou rodinu a vedení hnutí ANO, jinak zcela nezaměstnatelné ... :-)
0 # Ing. Jiří Fiala 2016-07-28 07:48
Dnes na Centrumu. Zena a vztahy. Chci se rozvest, nemam kde bydlet....tak nejvetsim problemem rozvodu podle tohoto clanku je bydleni.... PT
0 # Ing. Jiří Fiala 2016-07-29 17:56
perfektní je Váš názor, že ve školách by péče o dítě, jako součást předmětu Rodinná výchova (či za mne Výchova k rodičovství, kde to bylo i pro kluky), měla být povinná rovněž pro kluky.

Dejte to i do Vašeho volebního programu, do volebních materiálů a do volebního videa.

Kdysi jsem Vám psal, aby jste dal na web sekci (coby součást volebního subwebu), kde se Vás lidé mohou ptát jako senátního kandidáta a Vy jim budete na webu odpovídat.

Pomohlo by to iterakci s voliči a voličům poznat Vaše názory, postoje k jiným společenským věcem, událostem, problémům, než k justici.

Nechte voliče se Vás ptát. A dejte na webu řádnou upoutávku, na tuto možnost voliče ptát se senátního kandidáta skrze elektronické médium.

Samozřejmě, když dotazy nebudou reflektovat autocenzuru tazatelů, tak vyřadit.

zdravím, PR
__________________

Admin tuto sekci přislíbil na příští týden. JF :-)

Bez přihlášení nemůžete vkládat příspěvky.