Rozčarovaný Dalík se podělil o zážitky a dojmy

Dalíka značně rozčarovalo, že za kšefty a kšeftíky, které měl za "normální", jde sedět -

 zatímco ti kolem něho, kteří se všeho rovněž účastnili, nebo to alespoň věděli, sedět nejdou. Včetně, pochopitelně, expremiéra Topolánka.

Při pohledu na tento případ vyvstává zvláště okatě špína vrcholné politiky, resp. lidí, kteří ji v současnosti - až na pranepatrné výjimky - zastávají.

Co to je asi za premiéra, který si takového cápka, jako je bezesporu Dalík, nic neumějícího - vyjma čachrů - žádné zkušenosti nemajícího - vyjma zkušeností veksláka či dealera, kterým se novodobě říká - vznešeně - "lobbisté" - vezme za nejbližšího spolupracovníka a nechá ho - jménem vlády - čachrovat se zahraničními dodavateli, představiteli, apod. ?!!

A co to je asi za stranu, která si do čela může dát "chlapa s gulema", tedy evidentně primitivního burana s vyjadřováním negramotného pasáka ovcí, o jehož "výjimečné" morálce bezesporu svědčí, že sotva přijde do politiky, okamžitě manželce zahne s první mladší husou, která mu stoupne do cesty.

Jediným - leč výstižným - slovem : Chátra.

Zbývá dovysvětlit, proč právě chátra nám vládne.

 Z Dalíkova divení se, které skončilo až odvolacím rozsudkem, jasně plyne, že se tyhle věci děly naprosto běžně, a to zřejmě i za předchozí - Zemanovy - vlády, protože takový zásadní obrat o 180° by nebyl možný, tedy pokud by se vrcholné státní orgány chovaly předtím diametrálně jinak.

Dalík vlastně prezentoval své rozčarování z toho, že zjevně počítal, že patří do první - privilegované a rovnější - skupiny občanů, rovnější než jsou si rovni všichni ostatní - tedy skupiny, pro kterou trestní stíhání neplatí, ať už spáchá cokoliv a která - když už napáchané průšvihy přerostly únosnou mez a je nutno s nimi něco dělat - dostane "zlatý padák" + zajištěné další místo se zlatým dnem kdekoliv ve státní správě nebo sféře.

Jako teď naposledy Šlachta, traktorista s pravomocí přepadat vlastní vládu, který - když zjevně nebyl a není schopen prokázat, proč kvůli jeho fikcím a několika kabelkám vyžilé zlatokopky musela tato padnout  (i když o jejích "kvalitách" lze s úspěchem pochybovat na všech polích její činnosti, počínaje jejím problematickým sestavením) - měl být pohnán k odpovědnosti - namísto toho si ještě hraje na ublíženého bojovníka proti korupci a je mu nabízeno jedno lukrativní místo za druhým - místo toho, aby se - naprosto správně - vrátil na svůj traktor.

Chápu, že Dalíkovo probuzení ve skupině prostých - a tedy stíhatelných - občanů je značně nepříjemné, ba šokující. Peníze, co nakradl, teď dobrovolně odevzdal dalšímu velkozloději, právníku všech velkozlodějů a tunelářů u nás - který si jen v klidu počká na své palmáre - jež - zcela legálně - vyúčtuje -a tuneláři ať si za své kšeftíky sedí - on je přece zcela z obliga.

Chápu, že mezi životem v privilegované skupině nenapadnutelných - a životem prostého občana, lopotícího se za pár korun - a běda, jak jednou zaplatí za stočné o korunu míň, v tu ránu má na krku celou armádu do té doby státem zbůhdarma placených darmožroutů - je nebetyčný rozdíl, ač Ústava říká něco jiného.

A proto, milý Dalíku, vítej mezi prostý lid !! Doufám, že Ti v kriminále seženou nějakou bezva prácičku, třeba navlíkat gumičky za závratných 200,- Kč měsíčně (+ svačinu navíc k tomu), abys věděl, jak se vydělávají peníze - a co to je deset melounů, které Ty sis myslel, že dostaneš ještě jako bonus k luxusní večeři se zástupcem cizí firmy ucházející se o státní zakázku.

Inu, probuzení ze světa movie stars do světa otrhaných čarodějnic - jak to názorně vidíme ve Švandovi dudákovi  - jistě zabolí, ale o to je pravdivější. Aspoň teď víš, cos měl správně - jako pravá ruka premiéra - dělat : Starat se, aby ten propad nebyl tak prudký a propast tak strmá - protože - a teď už to víš - můžeš do ní spadnout i Ty.

Zatímco ostatní v ní mohli žít celá desetiletí, zatímco Ty a Tobě podobní jste si z jejich daní mastili kapsu, namísto abyste se starali, jak je rozumně a účelně proinvestovat - a nezapomínali, že každé výsluní jednou končí - a pak se vracíte mezi stíny, ať se vám to líbí, nebo ne.

__________________

 www.neovlivni.cz

http://neovlivni.cz/deset-stranek-rozhovoru-s-markem-dalikem-jak-se-k-nim-dostat/

_________________

               

_________________

 

 

 

 

 

 

Comments  

0 # Ing. Jiří Fiala 2016-08-18 16:14
Ten Plíšek z TOP 09 -
- to je kretén pár excellence.

Jeho návrh na zavedení 3M lhůty pro vydání elektronického platebního rozkazu nic neřeší, žalovaný na to hodí odpor či mu nebude vůbec doručen, takže EPR se zruší a jde to do klasického soudního řízení, u českých soudů obvykle trvající roky či desítky let, haha. :roll:

Plíšek - paralegál z hopky Topky, haha. :-) PR
0 # Ing. Jiří Fiala 2016-08-18 17:09
Civilista Šlachta ve vedení celníků nemá co dělat, zlobí se odbory. Nikdo jiný však neměl zájem

zpravy.aktualne.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2016-08-18 17:45
Polská prokuratura vyšetřuje předsedu ústavního soudu

zahranicni.eurozpravy.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2016-08-18 17:45
Civilista Šlachta náměstkem ředitele celníků? Nezákonné, tvrdí šéf policejních odborů

archiv.ihned.cz/.../
0 # Ing. Jiří Fiala 2016-08-19 14:23
Topolanek uz v nazvu sve knihy myslel na sveho vekslaka Dalika, kdyz mu sdeluje:
Hlavne se neposrat!!!
Stejne jako Rath unikal vezeni, tak i Dalik vyuzije vsech klicek.
Z.

_____________

Topolánkovi se to plácá - on do kriminálu kroutit čtyřku nejde... :-)
0 # Ing. Jiří Fiala 2016-08-19 14:29
Zde neco pro zasmani:
Zlodej byl asi bankovni urednik a tak na miste zanechal pouze uroky ve vysi 2%!
Z.
novinky.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2016-08-19 14:29
Takto pruzne reaguji policiste u sousedu.
Z.
novinky.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2016-08-19 14:33
Okupace Prazskeho hradu Rusy nikdy neskoncila.
Soudruzi Husak a Zeman s okupantama stale spolupracuji!
Nove prezidentske volby v CR by to mely zmenit.
Dalsi Komunista nesmi byt zvolen!
Z
domaci.eurozpravy.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2016-08-19 14:34
Ruska propaganda a zradce na Hrade:

Hlavní politický spojenec Ruska pak podle nich je prezident Miloš Zeman.
„Prezident jednoho z členských států EU je pro ně cenným spojencem. Jakákoliv pozice je projevena ruskou stranou, prezident Zeman ji později hájí," vysvětloval Janda, který je dlouhodobým kritikem Zemanova pozitivního vztahu k Rusku.

Bez přihlášení nemůžete vkládat příspěvky.