NEPŘEHLÉDNĚTE !! Ministerstvo záměrně neodškodňuje...

říká nám sama Česká televize. Dodejme, že řeč je o Babišem řízeném ministerstvu pro místní rozvoj.

 A - jak vidět - je to standard na všech Babišem řízených ministerstvech.

Zřejmě usoudil, že - aby jako byl vzorný, co ušetřil - přestane uznávat nároky občanů obecně - a tím jako bude za hrdinu. Aspoň pro vládu a její členy.

Přesně totéž totiž začalo dělat i MSp od doby, kdy tam babišovci nastoupili. Včetně toho, že se přestalo dostavovat na soudní jednání úplně (proč by taky, přece vyhrávají automaticky a předem), včetně toho, že na mnohé podněty a žádosti přestalo zcela reagovat (!!) a nakonec i včetně toho, že když bylo vedro, tak si prostě zavřelo a šlo se koupat k vodě.

Ne sice, že by předtím bylo MSp nějakým pohádkovým dědečkem, čarujícím na požádání miliony z klobouku pro poškozené občany, ale přeci jen - aspoň tu a tam - a zjevně největší a snadno prokazatelná zvěrstva - občas odškodnilo, dokonce někdy i samo, bez soudu.

To ale s nástupem primitivních babišových populistů definitivně skončilo. A - jak vidět - nejen na MSp, ale - jak již řečeno - na všech babišovci řízených ministerstvech.

Namísto toho nastoupila primitivní propaganda (proto si přeci Babiš koupil média, ne ?), vykreslující poškozené jako vykutálené vyčůránky, kteří chtějí stůj co stůj pumpovat ze státu peníze - a babišovci jim to zkrouhli.

Abychom pochopili a docenili rozsah takto napáchaných škod, je třeba si uvědomit, k čemu tady stát máme.

Sotva kde najdeme nějakou definici, že k tomu, aby se poškleboval svým občanům, nota bene těm, které poškodil nesprávný postup úředníků - a - nutno dodat - že ten se stal - zejména s nástupem Babišových primitivů do jím řízených resortů - zcela masovým. (Ne, že by předtím nebyl vůbec, to samozřejmě ano, a dost často, ale přeci jen je znát rapidní zhoršení od doby, co koblihový král rozházel po ministerstvech své burany a primitivní příbuzné, kteří pak nezvládají ani běžnou, dříve samozřejmou agendu).

Stát má svým občanům sloužit - ne sice rozdáváním peněz zbůhdarma, ale zcela jistě dobře fungujícím státním aparátem, který nikoho nepoškozuje a rychle a přesně plní úkoly, ke kterým byl zřízen.

A k tomu samozřejmě platí i schopnost omluvit se a nahradit způsobenou škodu, když už k ní - a to by mělo být zcela výjimečně - dojde.

Babišovci to prostě obrátili. Ke škodám dochází naprosto masově, a to ve všech resortech, i když ten spravedlnosti je vidět nejvíc - a aby to tak nebilo do očí, stát se přestal omlouvat, nároky uznávat, natož vyplácet.

Jenže : Takto se chová gauner, ne stát. Alespoň ne slušný stát.

Výsledkem je nejen to, že třeba v resortu spravedlnosti vzrostl počet žalob o odškodné dvojnásobně jenom za krátké období vlády Babišových primitivů (tedy pravý opak toho, co Babiš a jeho géniové zamýšleli) - to jsou - řekněme - vyčíslitelné škody hmotné - ale jsou tu i škody další - a - řekl bych - ještě daleko horší - totiž nehmotné.

Škody na tom, že lidé definitivně přestali státu věřit, že mu jde o jejich dobro, škody z toho, že občané - pokud se tak nestalo už předtím - přestali ten stát považovat za svůj - a - otevřeně řečeno - to je to nejhorší, co se každému státu může stát.

Protože pak skutečně mizí důvody jeho existence, jestliže může být svým vlastním občanům ukradený, případně se na něj dívají jako na zjevně nepřátelskou - a navíc zákeřnou a podlou - organizaci, která je okrade, kde může, přepadne, napadne - prostě otevřeně terorizuje - a ještě se jim pak vysměje do očí.

Pokud si Babiš představuje, že takto občané mají vnímat svůj vlastní stát - který definitivně přestal být jejich a staví se k nim jako podlý nepřítel - pak je otázkou, jestli tohle má být cílem jakékoliv vlády a jejích jednotlivých členů.

Protože to je myšlení - takové - řekněme - estébácké.

A napáchané škody z něj plynoucí patří k těm nejhorším, co se pak odstraňují celá desetiletí .

 

______________________

http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/1097181328-udalosti/216411000100901/obsah/490486-odskodneni-za-pochybeni-ministerstev

______________________

______________________

 

 

 

 

 

 

Comments  

0 # Ing. Jiří Fiala 2016-09-02 19:41
StB byl složkou SNB, přímo podřízena ÚV KSČ, tedy dělala jen to, co si přáli komunisti.

Že to dělali dobře, měli zpětnou vazbu ve volbách, kdy KSČ vyhrávala s 99.8 %. :-)

Už jsi to tady psal, společnost se měla především vypořádat se starýma strukturama.

To se nestalo :eek: , nevím kdo za tím stál, zda Havel?

Proto tady dnes ještě soudí Horváthová, která poslala na smrt Wonku. O. :sad:
0 # Ing. Jiří Fiala 2016-09-03 17:51
Vy dnes mj. za McCrayem, Czernin pro změnu vdával dceru.

Jak symptomatické ☝

Aneb nonkonformista vs. konformista,
0 # Ing. Jiří Fiala 2016-09-03 20:30
Bolševici z MS si své spolugrázly samozřejmě vždycky podrží ... Co až někoho napadne odvolávat je, že ??!!

parlamentnilisty.cz/.../....
0 # Ing. Jiří Fiala 2016-09-04 10:18
Odskodneni je naprosto normalni v zahranici, tam se nemusi podavat Zadost o odskodneni.
Sam soudce rozhodne o odskodneni a zanese to do rozsudku!
V CR produkuji soudci stovky Usneseni v pingpongovem kolotoci, na rozsudek dojde rada az po 10-ti letech a o odskodneni tam neni ani zminka.
Takze obcanovi nezbyva, nez zadat o odskodneni a dalsich 5 let se dohadovat o priznani par tisic Kc. Tech par tisic za ta ztracena leta zivota vubec nestoji.
Proto opakuji:
Jen "skutecna" Sametova revoluice zamerena na justici muze zlepsit stav v justici!!!
Demonstrace za propusteni nevinneho Necesaneho se k tomu ted prave hodi. Soudce VSP Lnenicka bude muset odlozit talar po sepsani jeho nesmyslneho rozsudku a bud odejit do duchodu, nebo si najit jinou praci.
Takto by meli skoncit i jini, dnes jiz presluhujici Komunisti u soudu.
Rychetskymu je jiz 73 let a demence u techto lidi je jiz na postupu.
Z.

Bez přihlášení nemůžete vkládat příspěvky.