ESLP fakticky zablokoval vyřizování stížností z ČR

Resp. babišovské ministerstvo dosáhlo svého : Do české kanceláře soudu dosadilo své puslušné husičky, poctivě topící každou stížnost,

 

 která z ČR přijde a mohla by znamenat pro ČR ostudu nebo dokonce mezinárodní průšvih. A to je - přiznejme si to otevřeně - skoro každá, resp. 90% z nich.

Čím závažnější, tím menší šance na to, že se vůbec soudcům dostane.  

ESLP tak pro Českou republiku fakticky přestal fungovat, a to i symbolicky, jak fungoval předtím.

Tedy tak, že stát sice - alespoň v některých křiklavých případech -  odsoudil, ovšem na výkon rozsudku nikdo nedohlížel, "vykonávala" si je česká justice sama, což je totéž, jakoby odsoudili někoho k 10-ti letům nepodmíněně, dali mu do ruky rozsudek a řekli - "Na, a běž se zavřít !!"  

Tuhle šaškárnu babišovci utnuli úplně - usoudivše, že nejjednodušší přeci jen bude, když žádné stížnosti nebudou - a ty nebudou jenom tehdy, když se včas ztopí, tedy hodí do koše předtím, než se k posouzení soudcům vůbec dostanou.

Scénář je mnohačetně stejný : Pečlivě vyplníte a přesně podle instrukcí pošlete fomulář, stažený přímo ze stránek soudu - a do 3 měsíců vám přijde vyrozumění, že stížnost obsahovala nedostatky - ty a ty - většinou banální a snadno odstranitelné formality - a proto byla její přijatelnost zamítnuta. Pokud jste tak dokonalí, že nic neopomenete a žádnou chybu neuděláte (což je tedy málokdo, ale najdou se i tací šikulové) - pak sdělení o zamítnutí sice neobsahuje určení, co jste neudělali správně nebo dokonale, ale výsledek je přesto stejný : Odmítnuto, jako zjevně nepřijatelné - a tentokrát už zcela bez vysvětlení či udání důvodu. Prostě žádný důvod zamítnutí či odmítnutí nebyl - tak ho ani nebudou uvádět - a stěžujte si, kam chcete.

O tom, co to je za výsměch spravedlnosti a vůbec smyslu existence ESLP, netřeba hovořit.

Co by se kdo zabýval stížnostmi, když je lze snadno ztopit - a tím pádem je česká justice hnedle v nejlepším světle - protože na ni prakticky žádné stížnosti nejsou, anebo - "neuspějí"...

Když jsme do Štrasburku jezdili s Karlem Berkou, blahé paměti, vždycky říkával : ESLP - to je jako pojistka na přetopeném kotli. Aby nevybuchnul. Ucpeš-li jediný pojistný ventil, začne se hromadit pára ( v tomto případě vztek) - a ten jednou vybuchne.

Nechci být špatným prorokem, ale řekl bych, že Babiš i jeho Pejsáček skončí - a nebude to dlouho trvat - stejně jako Mussolini : Pověšení za nohy, před svými mministerstvy, prostřílení od hlavy k patě.

Jsou ovšem lidi, co se z historie poučit nedokáží.

Pak jim zbývá jediné : prožít ji znovu.  

_________________

Jeden z mnoha, co se o svou zkušenost podělil s veřejností - těch se zcela identickou zkušeností, kteří ji sdělili naší redakci jenom za posledního půl roku, bylo pět. Všichni - úplně totéž. To už jistě o něčem vypovídá...

http://holek.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=548054

________________

               

________________

________________

 

 

Comments  

0 # Ing. Jiří Fiala 2016-09-04 19:43
V roce 2004 jsme tam byli spolu na kontrole spisů. Pamatuješ si na ten jedovatý ksicht bezpohlavní JUDr. Hubálkové? z české sekce? Spisy přinesla v krabici a ve spisech nebylo učiněno nic. Teprve stížnost na jakéhosi od ESPL hlavouna tehdy tu válcovnu stydkých retů rozhýbal. Chodili jsme tehdy od jednoho skleněného paláce ke druhému, jako ta slepička. O.
________________

Rozhýbalo je jediné : Že jsme tam pravidelně jezdili do Rady Evropy, poslanci nás znali, a to zdaleka nejen čeští - a soudružky z českého odboru ESLP dostaly strach, že by mohl být průser - tak to najednou šlo.
Bordel tam ovšem měly neuvěřitelný, to jsem tedy žasnul. Stránky neočíslované, dělat si s nimi mohl co kdo chtěl - naivita vedení ESLP, uvyklého na západní poctivost jako samozřejmost, byla naprosto neuvěřitelná a skutečně trestuhodná... :eek:
0 # Ing. Jiří Fiala 2016-09-05 14:55
Kdyz u ESLP v ceske sekci pracuje Komunistka Hubalkova, tak se clovek nemuze divit, ze to ceske komunisticke pravo musi byt prece bez chyby!
Bordel si musi kazdy uklidit doma sam (ve svem state) a neotravovat s nim ve Strasburku.
Jedina moznost zlepseni katastrofalniho stavu je "skutecna" Sametova revoluce zamerena na justici!
Komunistky nemaji u ESLP co pohledavat 30 let po revoluci 1989.. Je treba je tez odstavit.
Z.
0 # Ing. Jiří Fiala 2016-09-05 21:00
O tomhle něco vím ...

novinky.cz/.../...

A udělal jsem si obrázek. Neb mám pocit, že jsem se také stal vzorkem průzkumu. A ten probíhal takto :

Zavolal mi nějaký maník, z cizího čísla, ani netuším, kde na mě vzal číslo, ale je veřejné, tak to asi nebude problém. Pokud někdo hledá zrovna mě. Ten ale zrovna mě zjevně nehledal.

Zeptal se nejprve, jestli se za poslední volební období situace v mém kraji zlepšila nebo zhoršila. Řekl jsem, že zhoršila (v uplynulém volebním období mě celkem 5x bezdůvodně zatkli, což je zatím absolutní rekord - to jsem mu ale neříkal, proč si to myslím).

Pak se zeptal, jestli vím o něčem v okolí, co bylo postaveno za evropské peníze. Řekl jsem, že vím (přímo silnici před domem, a to v celé obci). Což mu nějak asi nešlo do toho, že se situace zhoršila (nová silnice samozřejmě nemá na stav lidských práv nejmenší vliv, těmi se naopak často chlubí právě totalitní režimy - stejně jako přehradami, apod.).

Pak se zeptal, koho chci volit, a když jsem mu řekl, že SZR, tak ho to evidentně rozhodilo natolik, že se mě ještě 3x zeptal, jestli si tím jsem jist. Odpověď, že jsem, ho opět zcela konsternovala.

Pak prohlásil, že mi dotazník pošle písemně, na mail - a zavěsil. :sad:

Nikdy mi nic neposlal. :sad:

Pochopil jsem, že do výzkumu jsem se zjevně nehodil. Asi mi už nikdy nezavolají.

Ale už vím, jak se u nás dělají průzkumy...

Jako všechno - co se nehodí, neexistuje... :sad:

Bez přihlášení nemůžete vkládat příspěvky.