ODS slibuje - my zajistíme...

Při dnešních cestách po Jičínsku

(jel jsem pověsit baner na hlavní cestu z Jičína do Hradce, podél R 35 - kousek před Hořicemi - a cestou zpátky jsem projížděl mnohé vesnice, jsoucí na cestě k domovu) jsem viděl řadu vývěsních obecních tabulí.

Všechny již bohatě polepeny volebními plakáty, některé dokonce tak, že ty prvně nalepené už ani nebylo vidět. To se týkalo hlavně komunistky Beranové, anebo Tomáše Czernina.

Jediný Táborský, resp. jeho soc. dem., lepili plakáty tak, že měli všude dva - a to velké - takže zabraly prakticky celou tabuli, zvláště pokud byla menší, a na ostatní už logicky nezbylo místo.

Kde to bylo nezbytné, tak jsem jim jeden sundal - drzost nelze trpět donekonečna. Ostatně, některé radnice - ty, které na to myslely - mají - správnou - zásadu, že každá strana, každý subjekt může mít na obecní tabuli jen jeden plakát, a ještě k tomu mají stanoveny rozměry - tak, aby nebyly příliš velké.

Táborský by podle těchto pravidel nepověsil prakticky nikam nic.

Všude jsem viděl i velký plakát ODS, který si dal policajta Červíčka jako vůdce kandidátky, s výraznou fotkou - myslím, že o demokratičnosti této strany, i jejím intelektuálním pozadí to nemálo vypovídá...

Ale - něco se jim povedlo. Právě tenhle plakát. Netušené kouzlo příležitosti a nechtěného.

Je tam totiž - pod fotkami kandidátů - napsáno :

"SLIBUJI" - to velkým písmem - dále už pak malým - "že zajistíme zvýšení bezpečnosti ..." a na poslední řádek jim zbylo "v dopravě".

Protože mám mnohem menší letáčky než všechny tyto velké strany, jeho velikost stačila akorát na překrytí posledního řádku.

A ve vzájemné kombinaci to pak znělo takto :

"SLIBUJI, že zajistíme zvýšení bezpečnosti..."

a na to plynule navázal letáček :

"Ing. Jiří Fiala - přináší zásadní reformu justice."

Dalo by se tak říci, že konečně i ODS mohla udělat něco užitečného... A vzácně ani nelhala...

_________________

             

_________________

 

Comments  

0 # Ing. Jiří Fiala 2016-09-20 18:40
Prokuratura a její vývoj na našem území

epravo.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2016-09-20 19:31
Oceňuji,
jak jsi neúnavný a tvořivý !
+F+

Bez přihlášení nemůžete vkládat příspěvky.