Normalizace je naplno zpět, Honzátko dostal desku i medaili,

aniž o ně stál.

 

O tom, že bezpečnostní složky nikdy nepřestaly být komunistické, výmluvně svědčí následující zpráva o znovuodhalení pamětní desky strážmistru Honzátkovi, kterého zabil Ctirad Mašín na služebně SNB v Čelákovicích, když si tam přišli pro zbraně.

Mašínův skutek nelze v žádném případě soudit podle toho, že Honzátko byl v okamžiku smrti svázaný a omámený a nekladl momentálně odpor. Pokud by svázaný a omámený nebyl, odpor by dozajista kladl nebo minimálně přivolal posily a vzhledem k tomu, že Mašínové nebyli v situauci, kdy by mohli brát zajatce, což ostatně občanská válka umožňuje málokdy, válečná logika jim velela jedinou možnost : Zlikvidovat nepřítele dřív, než on dostane šanci k témuž vůči nim.

O tom, že Československo se po násilném komunistickém puči nacházelo ve stavu nevyhlášené občanské války, může pochybovat jen ten, kdo nezná historická fakta, ani souvislosti. Komunisté vyhlásili válku většině vlastního národa - a vůbec se nerozpakovali útočit se zbraní a v mnohonásobné přesile na všechny, koho měli - často byť i jen domněle - za nepřítele, tedy například rolníky v polích, které prohlašovali za kulaky, zabavovali jim pole, která jim předtím, při pozemkové reformě naslibovali a vyháněli je z jejich domovů a statků do pohraničí, nebo je rovnou po stovkách zavírali do pracovních táborů, táborů nucené práce, věznic, nebo praporů PTP.

Hranice zadrátovali a každého, komu by se tento údajný ráj začal zajídat a chtěl by zemi opustit, zastřelili.

Jakou šanci asi měli většinou neozbrojení kopečkáři, kteří chtěli jen svobodně žít někde jinde, proti po zuby vyzbrojené armádě, připravené v záložních postaveních podél celých hranic s Německem a Rakouskem ?

Jaké šance asi měli neozbrojení sedláci proti hordám skutečných ozbrojených teroristů, totiž Lidových milicí, této "pěsti dělnické třídy", vzniklé a udržované zcela mimo zákon, byť ani komunistickému režimu nic nebránilo tuto ozbrojenou složku legalizovat - a nikdy to neudělal, takže - a málokdo to dodnes ví - v případě skutečného válečného konfliktu se svobodným světem se velení západních armád netajilo stanoviskem, že v případě dopadení těchto band a jejich zajetí ve válečných operacích nebudou tyto považovány za válečné zajatce a nebudou brány do zajetí.

Mašínové tuto komunisty hozenou rukavici - jako málokteří - zvedli a cítíce se povinováni hrdinskou památkou svého otce, na ozbrojený teror komunistů odpověděli stejnou mincí.

Nelze jim to vyčítat, vyčítat to lze ale všem ostatním, kteří s komunistickou diktaturou nesouhlasili a přáli si obnovu demokratických pořádků - že se k nim nepřidali.

Mašínové tak dodnes stojí jako osamělý vztyčený  mravní prst, před nímž se - nikoliv s nenávistí, ale se studem - kloní i mnozí, kteří byli na jejich straně - a nic podobného ani náznakem nedokázali.

Protože Mašínové položili výzvu i laťku hodně vysoko. A také v praxi předvedli, že i osamocená skupinka, je-li statečná a schopná, může i celému státnímu aparátu zatraceně zatočit hlavou a ohrozit jej v základech.

Obnovení desky strážmistru Honzátkovi je také výmluvným důkazem o zpracování mas komunistickou propagandou až dodneška, neboť nebyla nikdy žádnou přijatelnou alternativou  nahrazena.

Dovolily by si snad současné "bezpečností složky" vztyčovat pamětní desky na úřadovnách gestapa, "zákeřně přepadených bandity", tedy partyzány ??

Naopak : Byly by první, kdo by běžel podat trestní oznámení pro propagaci fašismu a jiných podobných hnutí směřujících k potlačení práv a svobod občanů ...

A našel by se bezesporu dostatek státních zástupců ochotných to také neprodleně stíhat.

A teď ještě k Honzátkovi samotnému !!

Co myslíte, stál by o pamětní desku od současných fízlů a komunistů ?? Nota bene s komunistickou hvězdou v záhlaví ... ??

(Všimněte si mimochodem, že sami komunisté potvrzují, oč tady šlo - tedy že o boj proti komunismu, nikoliv proti legitimní státní moci - protože to by jinak státní policajt měl na desce českého lva, a ne komunistickou hvězdu, že ??)

Honzátko byl pokřtěný evangelík, stejně jako bratři Mašínové. Možná to veřejnost ani neví, ale v převážně evangelickém Polabí - nic zvláštního. Údajně chtěl od SNB odejít, pokud je to pravda, jen to dost rychle nestihnul. Byl prostě ve špatný čas na špatném místě - a hlavně : Ve špatné uniformě.

Asi si měl o dost dříve všimnout, co stejné uniformy páchají na sedlácích  v celém Polabí, především na Kolínsku, odkud také Mašíni pocházeli - a které se, mimochodem, z toho dodnes nevzpamatovalo - a zpustlé vesnice uprostřed úrodných Čech, hluboko ve vnitrozemí, jsou toho výmluvným důkazem.

Proč KSČM neodhaluje pamětní desky tam ??

Tam, kde kdysi kvetly bohaté statky - a dnes jsou z nich jen rozvaliny, plné Cikánů a přistěhovalců bůhví odkud ??

Troufám si tvrdit, že Honzátko by o komunistickou desku sám nestál, natož pak o jejich medaile - ale, pravda, zeptat se ho nemůžeme.

Že se přidal v nesprávnou chvíli na špatnou stranu, byla jeho chyba, za kterou draze zaplatil - alespoň pro výstrahu všem ostatním, kteří by se ke státem páchanému násilí a teroru vůči vlastnímu obyvatelstvu chtěli přidat rovněž.

Ne že Mašíni byli teroristé, to on byl členem teroristické státní organizace, ač momentálně teror nevykonával a snad se chtěl od něj i distancovat - ale, bohužel pro něj, pozdě.

Lze nad tím jen vyslovit politování.

Jako nad každým zbytečně zmařeným životem, jako nad zmařenými šancemi celé země stát se pevnou součástí vyspělého demokratického světa hned po 2. světové válce, jestliže tam pevně patřila před ní.

Mašínové dál zůstanou vztyčeným mravním prstem, rozdělujícím společnost na zbabělé a statečné, na zodpovědné a ignoranty, na schopné převzít odpovědnost za svůj osud - a na ty ostatní.

Snažme se vždy o připomenutí a uctění památky především hrdinství těch, kteří to zasluhují a kteří - jako mravní vzor - mohou sloužit budoucím generacím.

A to strážmistr Honzátko - při vší úctě k jeho zbytečné a nešťastné oběti - nebyl.

 

______________________

 http://www.lidovky.cz/ucteni-masinovy-obeti-honzatko-dostal-medaili-i-pametni-desku-p68-/zpravy-domov.aspx?c=A160930_143846_ln_domov_rsa

______________________

______________________

 

 

 

 

 

 

 

 

Comments  

0 # Ing. Jiří Fiala 2016-10-01 10:42
Skláním se před skvěle napsaným článkem -
taky sobotní zájem tomu odpovídá !

Boji zdar       +F+ :-)
0 # Ing. Jiří Fiala 2016-10-01 10:51
Samotného mne to překvapilo, že po ránu hned 7 tisíc. Doufejme, že voliči pilně studují a příští víkend Vás pošlou do 2.kola. PR :-)

____________

Studuje bezesporu hlavně konkurence. Ale - ať !! :P
0 # Ing. Jiří Fiala 2016-10-01 12:21
Mimochodem, o správnosti tehdejšího postupu Ctirada Mašína výmluvně svědčí skutečnost, že je komunisté nevypátrali a ještě dlouho nevěděli, čí práce to přepadení vlastně byla. A to byl také jediný smysl popravy Honzátka.

Což - pokud by Honzátko přežil - by se dozvěděli rázem a kolem Mašínů by se pak rychle začala stahovat stejně vražedná smyčka.

Co s těmi, které dopadli, komunisté dělali, názorně ukázali na Švédovi, Janatovi a Ctiboru Novákovi, strýci Mašínů, když je v NDR dopadli - a na Pankráci pak - po brutálním a dlouhém mučení - popravili. Roztržením na posuvném stole. :eek:
0 # Ing. Jiří Fiala 2016-10-01 12:27
0 # Ing. Jiří Fiala 2016-10-01 12:25
A ještě jeden aspekt nelze opomenout : Zastrašovací, který fungoval velmi účinně.
Do té doby totiž komunisté dělali masové nábory do SNB, případně dalších složek, většinou z hloupých venkovských kluků, ze kterých se rázem stali polobozi.
Najednou uviděli, že přepadat jiné a krást jim majetky, byť v uniformě jakéhosi režimu, se nemusí až tak vyplácet, jak si zpočátku všichni mysleli.
Po akcích bří Mašínů mnozí esenbáci začali vystupovat, jiní se ani nepřihlásili, i když to původně zvažovali - zkrátka, mělo to všestranný výchovný účinek.
Který dnes velmi chybí. :-)
0 # Ing. Jiří Fiala 2016-10-01 12:34
Ad Peroutka a Zeman :

Článek se našel, sic ho nenapsal

Peroutka - aneb důkaz o tom, kde bolševik Zeman sbírá inspiraci pro své podlé a přisprostlé mediální útoky - samozřejmě v Rudém Právu, ostatně - kde jinde?!

Je to i důkaz o tom, že Ovčáček, Mynář aj. ze Zemanova okolí nikdy žádný článek nehledali, jen veřejně a dlouhodobě lhali, neb nemohli přiznat, že údajný prezident údajné demokratické ČR používá jako informační zdroj tiskovinu zjevně nedemokratické organice, jako byla KSČ.

Přitom kdokoliv si zajde do Klementina, do Národní knihovny, tak si onen článek z 1937 taky snadno najde.

A Kaslová může případně podat návrh na obnovu řízení, neb má nyní k dispozici důkaz v její prospěch: současně se potvrdilo, že soudce Novosad z Městského soudu v Praze je Zemanův prdolezec (nikoliv nadarmo Novosad zastává významnou funkci v Soudcovské Unii, tolik velebené Zemanem) a dement, který sic ví prd, hlavně že to tak bylo, jak sebejistě a s jistotou blba popsal ve svém zmršeném rozsudku, mj. zcela typickém pro českou justici. PR :roll:
0 # Ing. Jiří Fiala 2016-10-01 15:28
Jirko, to máš opravdu těžký.

Kolik je rodin, kde si opravdu nikdo, zdůrazňuji nikdo, nezadal s rudou pakáží?

Málo, strašně málo. Důvod se vždy našel: byt, studium dětí nebo klid od manželky a dovolená v Jugoslávii. Kdo dokázal "poškozovat" svoji rodinu a výhody nečerpat? Já jsem to štěstí měl, u svých příbuzných práskače a slouhy nemám. Naopak tam mám vyvlastňování, perzekuce a popravy. A žádné státní byty čí obsazování domů v Sudetech. Jak říkal Paroubek: Kdo z vás na to má? Ono to je skutečně o morálce, pevné víře, znalosti historie i vlastního rodu. Nic víc a nic méně. Pak je jasné, že já Honzátka a podobné sráče hájit nebudu a ani nechci. To bych musel obhajovat i takového Heydricha nebo Caucesca.

Takoví to přece byli pozorní a vzorní otcové rodin .... :P
JK :-)

___________

Důvod ke zbabělosti se vždy najde, hlavně, když se usilovně hledá. Důvody ke statečnosti se hledat obvykle nemusí, ty každý vidí na první pohled, jen málokdo je dokáže poslechnout.
0 # Ing. Jiří Fiala 2016-10-02 06:43
Normalizace je naplno zpět.
novinky.cz/.../...
J.K.
_______________

Aneb : Socani se vrací do lůna rodné strany - ze které pošetile kdysi vystoupili....

Bez přihlášení nemůžete vkládat příspěvky.