Justice na pořadu dne

 Zveřejněné výsledky senátních voleb opravňují k jednoznačnému závěru :

 Jestliže jsem mohl - jako pro většinu neznámý kandidát - dostat zhruba 7,5% hlasů s jediným programem - programem zásadní reformy justice, a to za situace, kdy moje kampaň nemohla být srovnatelná s kampaní vedenou velkými stranami, lze se oprávněně domnívat, že kdyby srovnatelná byla nebo mohla být, že by to bylo nejméně 10%.

Přitom - žádná z větších stran o justici nic neví, v programu ji nemá, nerozumí ji a už vůbec neví, co s ní má dělat - a estébákovo hnutí je toho nejlepším a živoucím důkazem.

Jičínsko a Nymbursko jistě mohou mít svá specifika, ale rozhodně to nejsou regiony natolik výjimečné, aby jejich volební výsledky nebyly přenositelné i do ostatních částí země.

A v celé zemi získat 10% ??!! Která ze stran by o to nestála, resp. si to dovolila ignorovat ?

To nemůže přehlížet ani ta v současnosti nejsilnější, tedy estébákovo hnutí se zhruba 20% hlasů, neboť kterýkoliv z konkurentů, přidal-li by si ke svému volebnímu výsledku ještě dalších 10%, tak ji hravě strčí do kapsy.

A že by o TOHLE nikdo nestál ???  

Tomu se mi nechce věřit.

Těch zhruba 2700 hlasů, KTERÉ JSEM V SENÁTNÍCH VOLBÁCH DOSTAL,  má i jednu velice kouzelnou moc : Od nynějška už mohu vystupovat ne jen jako předseda vcelku nevelkého sdružení, roztroušeného navíc po celé zemi, ale jako konkrétní mluvčí těch 2700 hlasů - a ne jen tak odněkud, ale přímo z tohoto volebního obvodu. A ty nelze ani přehlížet, ani ignorovat, alespoň bych to nikomu v politice činnému neradil.

Tedy ne už nějaký osamocený a ze slušné společnosti vyloučený zoufalec, jak se mne neustále dokola snaží veřejnosti presentovat mainstreamová média a současní mocní, ale representant síly, se kterou je radno počítat a která může ve zlomových chvílích i rozhodnout situaci.

Ještě si dovolím malý návrat k těm volebním výsledkům :

Za okomentování rozhodně stojí např. výsledek z Valdic. Tamní věznice totiž tvrdila, že potenciálních voličů, tedy majících bydliště v tomto senátním obvodu, je tam všeho všudy 15, běžně jich prý chodí k volbám - tak maximálně dva.

A přitom jsem ve Valdicích dostal 28 hlasů !! Tak - od koho ??

Buďto je tam těch vězňů daleko více, a věznice tedy lhala - anebo jsou ty hlasy zdaleka nejen od vězňů ... Jednoduchý závěr. Ukazující na to, že zásadní reformu justice si přejí asi nejen její přímé oběti, ale dost možná i její současní zaměstnanci...  Jen se to bojí oficiálně říct.

Stejně tak stojí za okomentování i výsledek v Jiřicích, odkud odvysílala - naštěstí - televize svou reportáž.

A z ní jsme se dozvěděli, že oprávněných voličů je tam něco přes padesát (taky podezřele málo na počet vězňů a na to, že mají být umístěni co nejblíže svému bydlišti), odvolilo pouze  zhruba 15 (přitom zájem o volby tam byl zjevně enormní a nečekaný) - a z toho já jsem dostal  7 hlasů (!!), alespoň podle výsledků voleb !!

Tomu prostě nelze věřit.

Že by ti vězni stáli ve frontě jenom proto, aby vhodili hlas panu Czerninovi nebo Malému, kteří o ně neprojevili - a to ani náznakem - nejmenší zájem ?? Ve věznici nebyli, v programu pro ně zjevně nic nemají, tedy pokud vůbec lze u nich o nějakém programu mluvit...

To je prostě nesmysl - anebo lež a podvod.

Pro Jiřice ostatně typický, protože tato věznice od samého začátku "spolupracovala" daleko hůř než Valdice, většinou ani neodpovídali na maily, odmítali i rozdělit letáčky vězňům - prostě, jedna velká sabotáž voleb a volebního práva tamních odsouzených.

V souvislosti s Jiřicemi také proto uvažuji o podání trestního oznámení na vedení věznice pro bránění svobodnému průběhu voleb.

A samozřejmě se mohu jen ptát : Kolik hlasů bych tam asi byl skutečně dostal, kdyby volby mohly proběhnout tak, jako všude jinde - totiž že voliči mají plné právo se seznámit s celým programem jednotlivých kandidátů a poté se svobodně rozhodnout, komu hlas dají, přičemž ty hlasy také budou spravedlivě sečteny a oznámeny ??!!

Politika je - aspoň zpočátku - děsná dřina. Obíhat ty vesnice - to dá tedy děsnou fušku, ke konci jsem už byl tak vyčerpán, že už jsem si říkal, že padnu na postel a nevstanu z ní - až po volbách, děj se co děj.

A není to ani žádný med - potkávat denně nezájem, totální neznalost, apriorní odmítání čehokoliv,  někdy i otevřené nepřátelství - to nikoho nepovzbudí.  O to více pak povzbudí, když - tu a tam - narazíte i na někoho, koho to opravdu zajímá, natož je to JEHO  problém. A chce ho řešit.

Volební výsledky jednoznačně ukazují, že prozatím stále naprostá většina voličů podléhá síle peněz a moci, kde jsou, tam se přidávají. Osobnostní kvality jsou pro ně až ve druhém sledu. Jak krátkozraká je to politika, to by ukázala první skutečná krize, kterou by je měli tito zvolení - namnohde naprostí kašpaři - provést.  

 

_______________________

                  

_______________________

_______________________

 

 

 

 

Comments  

0 # Ing. Jiří Fiala 2016-10-09 12:31
Ještě si neodpustím poznámku k jižní Moravě - a jejímu povedenému hejtmanu Haškovi.
Tento profesionální podvodník a zrádce má ještě tu drzost vykládat, že má dost hlasů na to, aby jednal s partnery o koalici.

Zrádce míval v opovržení i vítězný nepřítel. Dal jim obvykle jejich 30 stříbrných (mezinárodně uznávaná taxa za prodej vlastní cti a svědomí) - a sdělil, ať se mu urychleně klidí z očí.

Totéž by měli sdělit všichni potenciální partneři Haškovi, pokud by s nimi chtěl jednat.

Protože s křiváky se nevyjednává, ti se jenom trestají.
Taky by to vyjednávání bylo jen ztrátou času... :roll:
0 # Ing. Jiří Fiala 2016-10-09 12:59
I v Polsku třeba změny justice... :-)

polskaniepodlegla.pl/.../...

Soudcovské prostředí, to jsou dědici PLR, nejvyšší čas..... :eek:

Freeeurope
0 # Ing. Jiří Fiala 2016-10-09 15:50
...i na konci sebedelší noci přijde úsvit, na konci sebedelšího tunelu opět vyjedeme na světlo.

Asi tak pohlížím na výsledek voleb.

Tentokrát jsem šel k volbám v ČR a volil jsem kandidáty,  které nekandidovaly politické strany, a kteří  neměli nic s lokálními nebo i "nadloklálními" či partajními lobby.

Výsledek voleb?

Podobný jako v  případě ing. Fialy.

Vzdor výsledku voleb, jaký celkově je hnusem, ukazujícím  strašný stupeň duševní devastace, úpadku jeho inteligenčního stupně společnosti, je důležité, a proto i potěšující, že se našlo více lidí, kteří volili kandidáty, jež nebyli podporováni masivními mediálními kampaněmi.

To je šance - totiž toho, že v budoucnu se odváží je napodobit i další voliči. Na druhé straně - od držitelů moci v babišistánu či agrofertistánu lze čekat represe anebo přinejmenším aktivity blbců a služebníčků  k jejich diskreditaci.

Jenže: I tady má hůl dva konce. Dnes, v době informačních technologií, se nedá nic tak dobře utajit, a i tisíckrát opakovaná lež Goebbelsova stylu po čase je díky informačním technoloiím prohlédnuta více lidmi. Takže po nějakém čase, zejména až se dotknou více lidí citelněji následky špatného vládnutí, anebo opaku populistických slibů, může i ANO skončit - třeba i tak, že jej nezvolí témeř nikdo. To vlastně se stalo - v Polsku 2015.


A tak sdílím radost z toho, že ing. Fiala, i přes všechny mu kladené překážky - postoupil i takto.

Freeeurope :-)

Bez přihlášení nemůžete vkládat příspěvky.