KS : Nevíme...

Nevíme, neposkytneme ... 

 

 

 

 

 

 

______________________

 

KS v Praze

JUDr. Lenka Škubalová

 

                                                                                                                                     K č.j. Si 345/2016

 

Vážená paní místopředsedkyně soudu,

 

               Váš dopis ze dne 14. října považuji za otevřené přiznání neschopnosti řídit podřízené soudy, protože takové řízení není bez informací možné. Pokud informace nemáte, je to totéž, jako byste napsala, že o podřízených soudech, které máte jak na starosti, tak na zodpovědnost, nic nevíte a ani netušíte, co se tam děje. Čemuž věřím, že to tak skutečně je, ale to Vás rozhodně neomlouvá, naopak. A naivita, se kterou to přiznáváte, je zcela zarážející – a táž, jakobyste otevřeně přiznala, že na řídící funkce nemáte základní předpoklady a jen naprostým omylem se právě v nějaké – dosti zodpovědné – nacházíte.  

 

               Ale k věci : Pokud informace nemáte, tak si je zjistěte. Nic jednoduššího Vám nemohu a neumím poradit. A dodávám : Od toho tam jste - a za to berete peníze. Ne zrovna malé.

 

A jestli je to pro Vás neřešitelný problém, pak mi sdělte, kdy budu mít na soudě v Nymburce nachystány Rajmovy trestní spisy, abych si tyto informace zjistil – za necelou hodinku – sám.

 

Ovšem, že o podřízených soudech nic nevíte – a ještě se k tomu hrdě hlásíte – je bordel, možný opravdu jen v české justici.

 

Mimochodem, co když ten kretén (myšlen samozřejmě Rajm) vyhazuje obžalované z hlavních líčení běžně, takže v podstatě nemáte z Nymburka jediný platný trestní rozsudek ??? To myslíte, že se Vás to – jako místopředsedkyně KS – netýká ??

 

Tenhle přípis považujte samozřejmě za odvolání proti sdělení, které jste mi poslala – a hluboce se nad sebou a nad svým dalším působením v řídící funkci zamyslete.

 

S pozdravem

 

 

 

                                                                                                                                     Ing. Jiří Fiala

 

 

______________________

______________________

http://www.k213.cz/JOOMLA/2478-rajm-2

______________________

______________________

Comments  

0 # Saxána 2016-10-25 10:21
D ů l e ž i t ý DETAIL:
Státní zástupce reaguje na námitku obžalovaného týkající se výzvy k nástupu trestu, kterou vyhotovila vyšší soudní úřednice, tedy osoba neoprávněná:

Čas 23:25 www.youtube.com/.../

"V tomto směru odkazuji na zákon o VSÚ, podle § 12 tohoto zákona vyšší soudní úředník může provádět veškeré úkony soudu 1. stupně, s výjimkou úkonů, uvedených v § a-f, přičemž výzva k nástupu není v tomto ustanovení uvedena. Z toho tedy jednoznačně vyplývá ....."
0 # Saxána 2016-10-25 10:27
§ 12
Vyšší soudní úředník v trestním řízení může, nestanoví-li zvláštní zákon jinak, provádět veškeré úkony soudu prvního stupně s výjimkou
a) .........

Pan státní zástupce ignoroval část paragrafu : (vyznačeno proloženě)

"§ 12 Vyšší soudní úředník v trestním řízení může, n e s t a n o v í - l i z v l á š t n í z á k o n j i n a k , provádět veškeré úkony soudu prvního stupně s výjimkou..."
Právě v tomto textu (proložené písmo) je vetkáno - že NEpravomoc úředníků není - jen pod taxativním určením písmen a-f, nýbrž i vyplývajíc ze zvláštního zákona, kterým je trestní řád. Je to např. právě úkon vyhotovení výzvy k nástupu trestu, který musí provést předseda senátu !!
0 # Saxána 2016-10-25 10:30
Pokud státní zástupce neuvádí ŘÁDNĚ CELÉ ZNĚNÍ PARAGRAFU, ale tento si svévolně zkrátí o zásadní větu = jedná se o zneužití pravomoci úřední osoby??

Ministerstvo vyhotovilo po původní ztrátě spisu alespoň spis částečný - četla jsem tento spis cíleně k této věci a jako pomůcka k pochopení justičním pracovníkům může posloužit pojistka v zákoně, kdy případné pochybení vyššího soudního úředníka může být napraveno - ke všem úkonům VSÚ je možné se odvolat.
K výzvě nástupu trestu však odvolání možné není - i proto pravomoc byla ponechána předsedovi senátu!

Spis možno vyžádat na ministerstvu jako důkaz k odvolacímu řízení -
č. 473/2006

Bez přihlášení nemůžete vkládat příspěvky.