Polsko si připomnělo výročí výjimečného stavu

z r. 1981 a současně si nadělilo i (ne)malý dárek ...

 Polsko se stává naším věrným vnitřním obrazem. A pokud ne Polsko samotné, tak bezesporu způsob, jakým o tamějším dění referují naše mainstreamová média, především pak ČT.

Při příležitosti 35. výročí Jaruzelského vyhlášení výjimečného stavu demonstrovala v ulicích především polská opozice (= bývalí estébáci). Bylo jich daleko méně než původně ohlásili a než se snažily vyrobit i naše - zjevně levicová - média.

Přesto, kdo chtěl, tak i tak vidět mohl : Postarší lidi - kteří tvrdí, proč prý se neustále zaobírat minulostí... je prý třeba vidět budoucnost.

Když tohle říká někdo, komu už dávno není dvacet a kdo jako budoucnost může vidět tak leda nepříliš vzdálený vlastní funus, je to vždycky silně podezřelé. A skoro vždycky to znamená : Na minulost (raději) nesahejte, protože o ní nechceme nic vědět !! A sami dobře víme, proč !!

Jistě, to plně chápeme. Proč sahat na minulost, když její zločiny zůstaly nepotrestány (a mohly a měly by se potrestat !!) a když rody, které si obsadily všechna důležitá místa ve státní správě a v mocenských složkách, je mají obsazeny i nadále, byť už třetí - čtvrtou generací ??

Konečně, je jistě neméně zajímavé, že v případě stařičkých a nad hrobem se tetelících posledních žijících esesáků - nikdo neříká, že bychom se neměli ohlížet pořád do minulosti - a kdo by se to opovážil, byl by nejspíš rovnou obviněn z popírání holokaustu nebo něčeho ještě horšího.

Je třeba jasně říci, že pokud nebude minulost dořešena, je třeba - a musíme se jí - stále zabývat , a to tak dlouho, než ji vyřešíme a dořešíme - tedy než všechny zločiny budou potrestány, všechen uloupený majetek vrácen a ve státních službách budou pracovat lidé výhradně podle toho, že na to mají schopnosti, ne podle svých rodů, známých a příbuzných...  

Ano, před 35 roky vyjely do polských ulic tanky - a to poprvé - tanky vlastní. Jaruzelský a jeho kámoši to vydávali a vydávají za bůhvíjakou zásluhu, že předešli ruské agresi - a proti vlastním lidem poslali vlastní vojáky.

Polsko tak dobrých 5 let balancovalo na hranici občanské války - ke které nedošlo patrně jenom proto, že ta první strana - byla jaksi hodně slabá, tedy početně, zato měla zbraně.

Ta druhá strana, představující asi 95% obyvatelstva, zbraně neměla, zato měla oprávněný pocit historické jistoty, že má pravdu a že ta se časem prosadí i beze zbraní. Což se taky nakonec stalo.

Konečně, občanské války vypukají tam, kde je obyvatelstvo alespoň přibližně rozděleno na dvě zhruba stejně mocné a vlivné poloviny  a ne tam, kde hrstka partajčíků terorizuje - se zahraniční podporou za zády - celý zbytek společnosti.

Dnes v Polsku vládne pravice, strana Právo a spravedlnost. Ta o minulosti mluvit chce, protože ví, že bez jejího vyřešení se nikdy nepohne dopředu. A ona se dopředu pohnout chce.

A k výročí Jaruzelského puče si nadělila tento krásný dárek, který můžeme Polsku jedině závidět.

Á propós - přesně takhle začíná právní stát. A přesně takhle začne jednoho dne i u nás...

__________________

http://wpolityce.pl/polityka/319310-szok-kierownictwo-sadu-w-kajdankach-za-lapowki-a-kasta-sedziowska-wrzeszczy-o-niezawislosci-kulisy-wielkiej-operacji-cba-i-prokuratury-krajowej

 

Kulisy velké operace  CBA (Centralne Biuro Antykorupcyjne – zvláštní policejní útvar, pozn.) a  Zemské prokuratury!

 

Gigantický skandál v justici a důkaz toho, že soudcovská kasta se po léta cítila beztrestnou! Dnes ráno (ve středu 14.12.2016- pozn.)   

v rámci  gigantické operace CBA a Zemské prokuratury

zatčeno celé vedení Odvolacího soudu v Krakově.

Obviněni jsou z úplatkářství  monstrózního rozměru! Mezi zatčenými je také ředitel centrum nákupů pro justici Marcin B. Zatím Zemská Justiční Rada řve, že je ničena administrativní nezávislost soudů. Ta údajná nezávislost měla v Krakově svou cenu, dokonce 10 milionu zlotých

(cca 61 mln. Kč – pozn.)  úplatků.

 

Dosud shromážděný důkazní materiál ukazuje, že odvolací soud v Krakově (svým postavením z větší části svých funkcí odpovídá českému krajskému soudu – pozn.)  uzavíral s firmami smlouvy o provedení služeb v podobě analýz a elaborátů, za které platil průměrně po několika desítkách tisíc zlotých. Nejsou vůbec důkazy, že takové analýzy  byly provedeny !! Na odvolacím soudě chybí  jakýkoliv dokument, který by dokazoval realizaci uzavřených smluv. Hodnoty smluv anebo nákupů, které byly předmětem zakázek, udělovaných odvolacím soudem v Krakově, nepřekračovaly kvóty 30 tisíc EUR.   

– čteme ve sdělení   Prokuratury v Krakově.

     

 

Ředitel odvolacího soudu v Krakově Andrzej P. je podezřelý z překročení  oprávnění (v polském právu ekvivalentní českému „zneužití pravomoci veř. Činitele“ – pozn.)  a přivlastnění si peněz v kvótě 10384667,- zlotých.

 

Freeeurope   

__________________

__________________

 

Připomenu ještě, že o výročí polského výjimečného stavu, tehdy připravované vojenské intervenci za účasti čs. armády jsme psali již před několika lety pod názvem Operace Sněžka.

http://k213.cz/JOOMLA/oldweb/start.php?act=read&art=1178

 

http://k213.cz/JOOMLA/oldweb/start.php?act=show&typ=3

_________________

_________________

 

 

 

 

Comments  

0 # Ing. Jiří Fiala 2016-12-14 19:39
Soudci krajského soudu nejsou právníci? :-)

Krajský soud v Plzni hledá právníka/právničku

jinepravo.blogspot.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2016-12-14 19:41
Soudce způsobil průtahy ve dvou stovkách spisů, přijde o peníze

novinky.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2016-12-14 19:42
Další nové projekty v oblasti chovu zvířat představila Věznice Jiřice

portal.justice.cz/.../...
_____________

Některá zvířata tam chovají už dnes ... Všechna jsou tzv. "velká..."
0 # Ing. Jiří Fiala 2016-12-14 20:08
Jiřice, kozénky, ovečky ...

Není to taková švindl basa jako Oráčov za komunistů? Kousek od festu Oráčov byl statek kde fungovala vězeňská samospráva, kde pykali prominentní padouši. Také cyklista Šimůnek to absolvoval. Tuším že tam úpěl i ředitel Škody MB Zapadlo, s jeho bráchou jsem se setkal v UD Hamr. O.
0 # Ing. Jiří Fiala 2016-12-14 20:17
Zásady Gobbelsovské propagandy : 100x opakované lež se stává pravdou ...

Lež o přetížených soudech : Když pominu, že si 95% práce, kterou se zabývají (pokud vůbec něčím) vytvořili sami, tak už nelze pominout, co je na první pohled vidět :

Dneska jsem byl na odvolání na Městském soudě v Praze : Od dvou do půl třetí jsem tam seděl a čekal na jednání - NIKDE NIKDO, nikde se nesoudilo, všude vládnul klid a mír ... že by si člověk řekl : Tady aspoň drží ADVENT !! Akorát, že za miliony daňových poplatníků...
Čím dál hůř maskují, že ve skutečnosti nemají do čeho píchnout !!! A ne že "přetížené soudy...".

No, samozřejmě, že ten chcípáček Pelikán posílá další a další "soudce" do oběhu ... :sad:

Další pomoc přetíženým soudům: Robert Pelikán navrhl prezidentovi republiky 33 nových soudců a soudkyň
portal.justice.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2016-12-14 20:20
Policie v případu unesených dětí chybovala v drobnostech, tvrdí kontrola

usti.idnes.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2016-12-14 20:21
Plzeňská justice :

Brutálně napadl dva vrstevníky. Od soudu odešel s podmínkou

plzen.idnes.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2016-12-14 20:25
Justice šmahem „léčila” nesvéprávné, zarazil to Ústavní soud

novinky.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2016-12-15 09:54
Jinou dezinformací je dnes bagatelizace následků puče.

Prý sem tam nějaké to pobití, ale jinak výjimečný stav probíhal kulturně…….(….nebyl zmasakrován   kněz Jerzy Popieluszko ?? – všichni tři  pachatelé této bestiální vraždy   dosud pobírali penze ve výši 6000 až 7000 zlotek, čili 36 až 42 tisíc Kč měsíčně.------ nebyli postříleni pod zemí ve štolách horníci Dolu Wujek v Katovicích speciálními oddíly ZOMO ?? –ovšem, ti  ZOMO pozbývají svých vysokých penzí, konečně! … Nebyli v té stovce na ulici postřílených postříleni nezletilí středoškolští studenti ??!! ….nepočítaje lidi, kteří zemřeli v důsledku nějaké nemoci, protože nebylo lze čím zavolat lékařskou pohotovost, vypnuty byly v celé zemi telefony, a mobily ani internet tehdy neexistovaly…..nebyly tisíce vězněných a pronásledovaných vyhazovy z práce před rokem 1989 i po něm….).
  
A dezinformace v počátku hnutí KOD? Začala tím, že soudruzi a jejich media rozhlašovala, že vláda PiS chce, aby Polsko opustilo EU. Ovšem jakmile se ukázalo, že  to není pravda, že polská vláda  je horlivým zastáncem EU, ale chce její restrukturalizaci na demokratický princip a nikoliv socanský superstrát, potom počet demonstrujících z řad řadových občanů opadl velice rapidně.  

Ukázalo se ovšem, že místy hnali do demonstrací studenty ti z profesorů, co sloužili PLR, bývalí členové  komunistické státostrany, anebo někteří manageři, kteří jsou jimi přičiněním bývalé vlády, i to se proláklo.    Tolik historie.
 
A ČT?  Jak vidět,  sebere si  to, co se jí  hodí levicovým postkomunistickým a kryptokomunistickým silám. Ovšem pokud tak bude činit i nadále, lze se nadít, že to nebude bez odezvy.    
 
Freeeurope :-)
0 # Ing. Jiří Fiala 2016-12-15 09:57
JUSTICE - nejsilnější hlas poražených sil (u nás neporažených, naopak, při moci) :

Demonstrace KODu a podobných – jsou takové, jak jste viděl  spolu s dalšími televizními diváky v ČR. Časté kravály.  Čím menší počet, tím větší kravál.

Počet protivládních demonstrantů  se doopravdy scvrkává na estébáky, a ty, co za PLR požívali privilegií.  

Situace není zase jednoduchá, protože krom opravdu estébáků jde o některé celebrity, vyrostlé za komunismu nebo mu nějak poplatné  (podobně jak např. Helena Vondráčková, ale ty polské analogie dnes vystupují nesrovnatelně hysteričtěji, např. herečka Krystyna Jandová a podobní), nebo i někteří  vysokoškolští profesoři, kteří získali  vysoká postavení díky komunistické straně a jejím pohrobkům,   nebo – a to ve velkém  procentu - dnes justice, která přestává být justicí a stále více se „plete“ do politiky, i veřejně. ˇ(Ovšem dobře ví, že to je její vabank).

Z obyčejných lidí, kteří se dříve dali na takové demonstrace „chytit“, působila hlavně dezinformace části medií, kterou postupně poznávají.
0 # Ing. Jiří Fiala 2016-12-15 10:44
Zkrátka: Čím více se obrozuje opravdové Polsko, a vrací se na scénu elity, které jsou elitami svou přirozeností, životem, férovostí, smyslem pro pravdu, znalostmi, a na ní dík přirozenosti rostoucí moudrosti, tím více kraválů  pořádají elity umělé, stavěné komunistickým a postkomunistickým režimem. To je obraz polského  dneška.


Freeeurope :-)

______________

Trefně vystiženo. Nejen pro Polsko.
0 # Ing. Jiří Fiala 2016-12-15 11:00
Nějak nám pohubnul, Petříček. Už to není, co to bývalo za časů sexistů, kdy nás vyhazoval z úředních tiskovek... :-?
Jo, na každou svini se vaří voda... :-)

seznam.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2016-12-15 15:19
www.google.pl/.../
 
Našel jsem celou sbírku obrázků z Varšavy a několik i z jiných měst.
Některé polské zkratky v češtině: WSI Wojskowe Służby Informacyjne – rozpuštěny na podzim 2007,  ale co to bylo za subjekt, jsem v minulých mailech podrobně popsal. Nadále fungují v ilegalitě  a stojí za mnohými akcemi proti polské vládě – ruku v ruce s estébáky. ZAMACH = česky znamená ATENTÁT.
 
Jen poznámka: V případě Smolenska třeba dohlédnout mezinárodní důsledky, jakmile by se jasně usvědčily osoby, stojící za atentátem, a jestliže to byla KGB/FSB. Atentát na prezidenta státu NATO   z hlediska mezinárodně právního  je akt nevyhlášené války proti státu NATO!  Proto nemají zájem o tuto věc ani levicoví politici v EU.  

Postsmolenská vláda totiž odmítla pomoc NATO při vyšetřování, přestože to byl let  Polish Air Force 101, nikoliv civilní – postsmolenská vláda  veškeré vedení vyšetřování  předala  Rusku, a jako let civilní.  Šetření nová vláda iniciovala nanovo….A samozřejmě ti, kteří papouškují dodnes ruskou tezi, že pilot špatně vedl letadlo a rozbil jej o břízu (a tak, že na zemi, na které bylo několik desítek tisíc trosek, nebyl ani trochu kráter, ač to je podklad navíc bahnitý….). Konflikt  při  šetření  vzplál  i  mezi polskými experty universitními, bylo až k nevíře, jak se někteří  - ti co stáli za ruskou verzí – ponížili k bludům, jaké rozpozná i dobrý duchapřítomný středoškolák. Čím viditelnější blud, tím větší snaha diskreditovat, vysmívat se, či inzultovat – i veřejně, kolegy, kteří zkrátka nepapouškovali ruskou verzi.… .A ti, co hájí ruskou verzi,  dokonce stojí i proti celé řadě zahraničních kapacit hlavně z USA a Skandinávie, které  podaly také expertizy, hovořící o tom, že se jednalo o výbuch (výrazně např. dánský profesor Jörgensen).   

Přitom, pokud jde o ty zahraniční experty, které povolal Macierewicz, jde o mezinárodně atestované specialisty, kteří šetřili veliké letecké katastrofy, např. Lockerbee a mnoho jiných.

Nejde tedy o tým, svolaný dle náhodného klíče, ale dle klíče profesního. Zatímco tzv. „Millerova komise“ papouškující do voleb 2015 ruskou verzi, nemohla vykázat ani experty, profesně se vztahem k oboru…

Samozřejmě jde o hodně, protože odhalením celé pravdy do jejího detailu by zjevně rozmetalo celou koncepci postkomunismu jako cíle a současně prostředku zachování ruského politického vlivu v naší části Evropy….
 
Freeeurope       :-)
0 # Ing. Jiří Fiala 2016-12-15 22:51
Policisté z Plzeňska vjeli se služebním vozem na železniční přejezd, kde je uvěznily závory

blesk.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2016-12-16 11:47
wpolityce.pl/.../...

Wałęsa apeluje w zahraničním tisku: Vyhoďte Polsko z  EU! "Odebrat Polsku hlasovací právo je příliš!"

Ovšem, celá komunistická, postkomunistická a estébácká smečka, kterou lidi razantně odmítli v r. 2015 volit, dnes řve jednohlasně, do různých evropských a EU útvarů posílá zprávy, které ovšem jsou dezinformační, a EK je vedena lidmi, jimž je hrdinou Fidel, a kdož připodobňují Kaczynského Hitlerovi !

Tady prostě je komentář zbytečný. "Bolek" je estébákem od roku 1970, svědčí o tom nejen vázací akt, ale i kupy dokumentů, mimo jiné i soudní, z procesů třech loďařů, které on jako TS "Bolek" udal. On svou spolupráci popírá, tvrdí, že  materiály jsou padělkem - ovšem kdo by měl zájem v 70. letech?

Jsou i také účetní materiály, byl placen, a v pamětech jeho ženy pravidelně vyhrával ve sportce...



Freeeurope :-)
0 # Ing. Jiří Fiala 2016-12-18 14:38
Slovo polských novinářů....

m.niezalezna.pl/.../

Nelze nechat se znovu podvést profesionálními lháři- apel novinářů, překlad do češtiny:


Po mnoho týdnů trvá pokus destabilizovat politický život v Polsku. :sad:

Jde o znegování demokratických voleb a snahu za pomoci pouličních demonstrací - a dokonce zablokování práce Sejmu - vnutit vládě řešení v rozporu s vůlí vládnoucí většiny.

Faktickým cílem těchto akcí je navrácení systému, ve kterém silné skupiny byznysu a politiky diktují zbytku národa svá rozhodnutí. :-?

Tyto skupiny dnes ztrácí privilegia a vliv na Polsko. Mnoho  z nich se rekrutuje  z komunistického systému, a dokonce i z aparátu bezpečnosti PLR. :-?

Jsou mezi nimi lidé odpovědní za brutální porušování lidských práv a cenzuru, cenzuru, která se vrátila po smolenské tragedii.

Těžko lze zapomenout, že novináři, kteří  měli odvahu zveřejnit v této věci fakta nepohodlná vládnoucím, byli vyhazováni z práce a sledováni. Dělo se tak s plným souhlasem a dokonce za podpory těch, kteří se dnes  převlíkají do pírek obránců slova.

Redakce zveřejňující texty nepohodlné vládnoucím, byly vystavovány revizím a zbavovány prostředků na další činnost. :sad:

Dnes vzbuzuje nechuť to, že k pokrytcům, kteří po osm lat podporovali cenzuru a lživou propagandu, se připojují bývalí příslušníci komunistických služeb.

Ti,  pozvedajíce hesla o obraně lidských práv a svobody slova, brání privilegia, přiznaná jim za brutální ničení všech možných projevů občanské a vlastenecké aktivity. 

Nelze se znovu dát podvést profesionálními lháři.

Máme závazek informovat lidi o tom, co se v Polsku opravdu děje.

Současně se obracíme s výzvou na vedení  Sejmu, aby bez konzultace s novinářskými prostředími nezavádělo řešení, která - třebaže  mohou být potřebná vzhledem k bezpečnosti  parlamentaristů a představitelů vedení - jsou využívána jako palivo k ničení národní pospolitosti a demokracie. :eek:

***************
Tak potud novináři, a není jich málo...Ano, zachování plurality medií během těch 8 let bylo komplikované, a opravdu, čest neprodejným novinářům, jejichž zásluhou se nepodařilo tuto pluralitu zničit. I občanům. Třeba dva a tři čtvrtě milionů před lety za to, aby vším rudým a narudlým nenáviděná TV TRWAM mohla fungovat v éteru...

Freeeurope :-?

Bez přihlášení nemůžete vkládat příspěvky.