Patolízal v roli prezidenta

je vždy národní tragédií...

 Tahle země opravdu neměla na prezidenty od konce poslední války štěstí. Beneš už byl nemocný a slabý, když po válce (znovu)přebíral funkci, zejména pak slabý na to, aby dokázal účinně vzdorovat komunistům. Jím také skončila éra prezidentů, za něž se národ nemusel v zahraničí stydět.

A pak už to máme ránu za ranou ...  

Gottwald - syfilitik a poslušný agent Moskvy. Kdo čím zachází, tím také schází - není jistě náhodou, že zesnul, navrátivše se ze Stalinova pohřbu.

Zápotocký - dělnický prezident z (rudého) Kladna, jinak též mezinárodním zatykačem hledané kápo z koncentračního tábora, kde údajně věrně sloužil nacistům. Vždyť to - konec konců - není zas takový rozdíl, že ?? Nacisté - a komunisté. Snad jen v barvě košil a některých výrazech... Holanďané, kteří zatykač nechali vydat, se netajili tím, že pokud by přijel k nim, tak ho (zatykač) také budou realizovat...

Novotný - neslavný pražský zámečník, nenávidějící především inteligenci a studenty. Asi pro nemalé komplexy, které ze svého vzdělání měl. Jako nefalšovaný Pražák - pohrdající venkovem a prací na něm, jeho výraz "zemedělství" vstoupil do historie, právě s jeho jménem. Také, pravda, neměl rád Slováky a za své vlády je dokázal držet na uzdě. A k jeho cti nutno přidat, že si dokázal - vzdor tradiční servilnosti - udržet určitý odstup i od sovětského politbyra, zejména když Chruščova vystřídal pučem dosazený Brežněv. Ten mu to následně také spočítal, když ho bez protestů nechal na jaře r. 1968, kdy se stal všeobecně vysmívanou brzdou nového obrodného procesu, padnout.

Svoboda - v době nástupu do funkce už takřka senilní stařík, jehož úkolem, coby hrdiny Sovětského svazu,  bylo jediné - a sice držet na uzdě sovětské vládce, aby Pražskému jaru nezakroutili předčasně krkem. V tomto bodě naplno selhal, přesto - nutno dodat, že jako jediný z tehdejší politické reprezentace se přeci jen těšil jakémus takémus respektu ruských okupantů, kteří si ho nejen nedovolili sesadit z funkce, ale dokonce poslechli jeho výzvy k jednání, včetně toho, že do Moskvy na jednání dopravili i ostatní, v té době již zavržené, představitele čs. vlády a KSČ, tou dobou současně také hlavní představitele Pražského jara. Je patrně vcelku mimo diskusi, že kdyby při vpádu vojsk 21. srpna byl býval byl prezidentem někdo jiný - třeba Čestmír Císař, který byl na jaře téhož roku při prezidentské volbě rovněž kandidátem - ruská okupace by asi byla ještě brutálnější - a hlavně - by s poraženými představiteli Pražského jara už okupanté nejednali a neztráceli čas, a rovnou si dosadili svou věrnou kliku, tedy především Biľaka s Husákem.

A jsme tím pádem u dalšího :

Husák - jediný slovenský prezident, představitel smutného období normalizace, makiavelistický pragmatik, přezdívaný prezidentem zapomnění.

Všichni výše uvedení mělo jedno společné - a to včetně Beneše, byť u něj jen v omezené míře : Totiž povinnou servilitu k mocnému východnímu sousedovi. Který původně ani sousedem nebyl, tím se stal až po válce, odtržením Podkarpatské Rusi - a tedy i vznikem přímé hranice mezi ČSR a sovětskou Ukrajinou.

Smutná přehlídka tzv. "dělnických prezidentů" ... Opilci, primitivové, zbabělci, zrádci, patolízalové...

Bohužel, ani tzv. Sametem tato smutná řada nikterak nekončí, byť se na to mnozí jistě právem těšili...

Havel - opilec a nikotinový závislák, co vyměnil revoluci za post prezidenta - a dál už ho nic nezajímalo, především pak vypořádání se s bolševikem ne. Toho nechal na všech klíčových pozicích - řádit dál.

Klaus - sám ruský agent, jako ostatně celý porotekční Prognosťák. Proto si tam také tuto "intelektuální" zálohu strany chovali a pěstovali. Aby rodné straně nedala nikdy ve skutečnosti zaniknout...

Pokud lze na adresu Klause něco pozitivního říci, pak snad jedině to, že právě pokud jde o servilitu, projevoval ji vcelku nejméně - opojen vlastním narcismem.

No - a už jsme u jádra pudla - tedy u té "ozdoby", co "krášlí" Hradčany v současnosti. Zeman.  

V něčem je nová. Víte, v čem ?? Je totiž bezesporu prvním prezidentem, který projevuje servilitu směrem dolů, nikoliv sice k prostým občanům, jimž má správně sloužit, ale k představiteli nejmenovaného hnutí a tomuto hnutí samotnému. Pravý "nadstranický" prezident.  

Mimochodem, sám nám tím otevřeně říká, co si myslí o sociální demokracii a jejích členech, a to přesto, že z této partaje vzešel a dlouho ji sám vedl.

A co nám otevřeně říká ?! Že i mravně zvrhlý estébák je mu milejší, nežli primitivní a zastaralí socani, kteří ho ovšem zvolili a dlouhodobě udržují u moci.  

Těžký alkoholik a nikotinový závislák - se projevuje - mimo jiné - i svou naprostou nepevností a nestabilitou - a neuvěřitelně přehnaná servilita, na pozici hlavy státu zcela nevídaná, dává průchod všem jeho mindrákům a závislostem.  

Mohli jsme to vidět v případě návštěvy čínského potentáta, kdy prezident samostatné evropské země pasoval tuto zemi sám a zcela dobrovolně do pozice jakéhosi čínského lokaje a přívěsku, jenž je připraven přijímat - a vzorně plnit - jakékoliv rozkazy. Do trapnější pozice snad nedostal tuto zemi ani Hácha, když jednal v Berlíně s Hitlerem a vrátil se už jen jako mluvčí nesamostatného německého Protektorátu. Jeho omlouvala vojenská agrese mocného souseda, Zemana neomlouvá nic, ani jeho závislost na chlastu ne.  

Vrcholem této opilecké servility je pak spojenectví s estébákem a jeho nejmenovaným hnutím, kdy to paradoxně není estébák, kdo by přilézal za prezidentem o přímluvu, ale prezident sám, kdo kudy chodí, tudy doporučuje svým stoupencům, aby volili ANO a estébáka osobně a podlézá mu způsobem nedůstojným už i prostého náměstka na estébákově ministerstvu, natož pak prezidenta republiky.  

Prezidentovo veto pod zákon o střetu zájmů je pak jen smutným vyústěním této servility, notabene - z druhé strany - NIČÍM NEOPĚTOVANÉ (!!) - čímž se prezident republiky dostává do role neúspěšného nápadníka, neustále odmítaného nadutou milenkou, jež má za to, že si může z nápadníků bohatě vybírat...

Zatímco servilitou k Číně ztrapňoval celý stát, servilitou k estébákovi alias Burešovi ztrapňuje nejen sebe, ale především funkci, kterou zastává.

Pokud jde o meritum věci, pak je mimo jakoukoliv diskusi, že samozřejmě, že ministr vlády se má věnovat ministrování, a ne své firmě, natož podnikání v mediální oblasti - a samozřejmě, že je to v rozporu s posláním a definicí politika, natož ministra vlády - a samozřejmě, že by to bylo nemravné, i kdyby to nebylo nikde napsáno. Jinde to taky často napsáno nikde mít nemusí - protože si to prostě nikdo nedovolí. Natož aby hlava státu podávala (vládě, parlamentu) ponížené supliky o tom, jak je to vlastně v pořádku - a jak by tímto zákonem byla porušena estébákova práva...

Že současným stavem jsou hrubě porušována práva každého občana tohoto státu, pro něž má státní aparát - a politici především - pracovat, to Velkému Patolízalovi asi nedochází. Bude to chtít chvilku mezi jednotlivými alkoholovými opojeními, aby mu to někdo soudný stačil vysvětlit...

Veto prezidenta pod zákon o střetu zájmů členů vlády degraduje prezidentský úřad jako takový, zesměšňuje jeho současného - byť už zdánlivě více nezesměšnitelného - představitele a vmanipulovává prezidentskou kancelář do role estébákova detašovaného pracoviště.

Tak je také napříště zapotřebí  na prezidentskou kancelář, ztělesňovanou současným opileckým patolízalem, nahlížet.

Je na občanech, jak dlouho tuto všeobecnou - a i za "dělnických prezidentů" zcela nevídanou degeneraci a degradaci úřadu prezidenta - hodlají tolerovat a trpět...

________________

 

________________

              

_______________

_______________

 

 

 

Comments  

0 # Ing. Jiří Fiala 2016-12-19 21:15
Zažil i přežil jsem všechny :-)

Naprostá pravda, jen prý Novotného vydávali jako nejpohlednějšího státníka na známkách? O.
_______________

No, to asi jen na našich. Ale to vydali i ty ostatní.
O Novotném to, pravda, říkali, i když nevím, co na něm kdo viděl... :-?
Ostře řezané rysy - ošklivý nebyl, to připusťme, ovšem od prezidenta se obvykle čekají jiné kvality než od manekýnů... :-)
0 # Ing. Jiří Fiala 2016-12-20 08:13
Jak se V. K. stal agentem KGB

www.youtube.com/watch?v=Sfl10mJHVI8
0 # Ing. Jiří Fiala 2016-12-20 14:09
pravyprostor.cz/co-se-opravdu-deje-v-polsku/ 

Doporučuji všem, kdo navštíví  stránky K 213. Autorovi se podařilo co nejméně slovy povědět co nejvíce a také přesně.  Opravdu vynikající novinářský článek.

Freeeurope :-)
0 # Ing. Jiří Fiala 2016-12-20 15:56
Vraždy pražských taxikářů potrestal soud doživotím. Pachatel zabíjel, aby měl na drogy

zpravy.aktualne.cz/.../...

Pochybnosti v případu taxivražd: Mohl David V. stihnout zabíjet?

blesk.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2016-12-20 16:05

Bez přihlášení nemůžete vkládat příspěvky.