Pokusní králíci

Je s nemalým podivem, že nikdo neprotestuje proti roli pokusných králíků, do které občany ČR justice dostala.

 A co by o tom svědčilo lépe, nežli právě případ Nečesaného ??

Jde sám a dobrovolně podat vysvětlení a svědectví k věci, do které se shodou náhod připletl. Naivní, důvěřivý občan. Načež je na něj shozena veškerá vina. Poté je křivě odsouzen, uvězněn - a to ne za prkotinu, ale těžký zločin. Nebýt soudce Nejvyššího soudu, který se - tradičně jako první - nad případem vůbec nějak zamyslel - tak by si to také celé odseděl, a nikdo by ani nemukl. Zničený celý život.

Nedosti na tom. Když už se prokáže, že jeho odsouzení je nanejvýš pochybné, tak justice - v duchu svých nejhorších tradic z doby 50. let - udělá všechno proto, aby svůj vlastní šlendrián skryla - nejlépe tím, že ho odsoudí znovu. Dotyční aktéři ještě mají tu drzost útočit na Nejvyšší soud, který - alespoň v tomto jediném případě - vzácně a správně zafungoval, jak má.

Soudce nižších stupňů nejen že nikdo nežene k odpovědnosti, ale ještě se všichni mlčky dívají, jak sebevědomě drze a před zraky nejširší veřejnosti páchají klidně dál své masové zneužívání pravomocí, jenom proto, aby si potvrdili svoje ohrožené ego.

A Nečesaný chodí k soudům, jednomu, druhému, třetímu, pak je znovu odsouzen, jde do vězení - pak ho na Vánoce Nejvyšší soud kupodivu pustí. V rozhodnutí, na které má sice právo, ale které - alespoň podle mého vědomí - nemá obdoby a srovnání, i když tady je pochopitelně zcela na místě. Jenomže ono je na místě i ve stovkách dalších případů, které ovšem nemají to štěstí, že by se ho dočkaly...

Nepřipomíná vám to tak trochu hru Naši furianti ??

Já ho zavřu !! Flek !

A já ho taky zavřu !! Re !!

A já ho zase pustím - a trhněte si nohou !!

Úžasná zábava, že ? Pokud se ovšem nekoná na Vás, nebo na Vašich příbuzných... A pokud za nic - a hlavně za výsledky - nijak neručíte, a nejsou na Vás nijak přenášeny ...

Obyvatelstvo ČR tak bylo - zjevně se svým tichým souhlasem - vmanipulováno do role pokusných králíků v rukách několika stovek justičních grázlů, kteří si na něm - stejně jako kdysi dozorci SS v koncentračních táborech na vězních - zkouší, co vydrží. Naprosto nezávazně, a hlavně zcela beztrestně.

A teď - to hlavní. Justice má přece i svého ministra. Za tohle všechno zodpovědného, na čemž nic nemění ani skutečnost, že mu byl udělen titul Pejsáček roku. Tedy neškodný ňouma, jemuž je vlastní role pejsáčka pod stolem, ze kterého občas poslušně zaňafá...

K případu Nečesaný se Pejsáček vyjadřoval, na základě stížností jeho rodiny, a to v tom smyslu, že je všechno v pořádku (jak jinak, že ?? Jeho přece nezavírají, navíc mu i dají včas nažrat ...), Nečesaný to udělal, a basta.

Lidé, kteří se účastnili hlavních líčení a mají jakési základní povědomí o obsahu spisu a důkazní situace, dobře ví, že důkazy žádné nebyly, naopak se začala vyjevovat jedna špatnost za druhou, od policií dohozeného "svědka" Fundy, sehnaného v base, kterému bylo za křivé svědectví přislíbeno zlaté tele, až po vyšetřovatele Juštu, který spí s manželkou jiného podezřelého v jiné kauze - a všechno jí vyklopí, včetně toho, jak narafičili stopy na místě činu, kvůli čemuž si také půjčovali Nečesaného boty a oblečení...

Jeden grázl vedle druhého, všichni nesrovnatelně horší než Nečesaný - a všichni buďto v uniformách, nebo rovnou v taláru ... A panu ministrovi Pejsáčkovi přijde "všechno v pořádku...".

Já se přiznám, že nad tím žasnu.

Žasnu i nad tím, jak je možné, že se třeba mluví o odvolání ministra Ťoka (aniž bych chtěl hodnotit jeho práci, protože do ní - na rozdíl od "práce" Pejsáčkovy - nevidím a trvalo by mi drahnou chvíli se zorientovat v jiném resortu - tak přeci jen nějakou dálnici postavil a doprava - na rozdíl od justice - funguje - a i kdyby nefungovala vůbec, i kdyby ze dne na den přestaly jezdit vlaky a zbořily se silnice, pořád bych řekl, že by to pro občana nebyla taková tragédie, jako když ho někdo bezdůvodně zavře, případně mu ještě navrch sebere všechen majetek) - ale o Pejsáčkovi nepadne nikde ani slovo. A to ani ze strany médií, která se jinak tváří jako antibabišovská.

Přitom právě tady nade vši pochybnost Pejsáček prokázal, že nejen že je naprostý ňouma a organizačně neschopné jelito, ale jestliže nevidí pochybení v Nečesaného kauze, tak i profesně naprostý nýmand, ba idiot, zcela bezcenný právník, protože ta pochybení tady vidí i úplní laici, kteří s právem nikdy neměli nic společného...

Jak to, že veřejnost snese oslavné tirády neschopného, opileckého prezidenta na adresu amorálního slovenského estébáka, jestliže nesehnal - a to ani na post ministra (!!!) - nikoho lepšího, než právě Pejsáčka ??

Jinými slovy : Nejen že žádné odborníky sám nemá, ale ani je neumí sehnat, nebo přesvědčit, aby pro něj pracovali - což je docela závažná informace, především o hodnotě jeho manažerských schopností...

Konečně, podívejme se i na ostatní jeho "odborníky" a "odbornice" - neschopnou a vyměklou Jourovou, plandající jako hadr ve větru a chtící spáchat sebevraždu, sotva se dostane do prvních potíží - chování běžné feťačky budiž nám srovnáním, nebo feministku Jermanovou, neschopnou ani číst zápisy z jednání v parlamentu. To ještě Ťok mi z nich přijde jako nejschopnější a nejpoužitelnější - a zdá se, že něco dělá a něco je za ním i vidět...

Ale jak to, že se nemluví o těch ostatních, a o Pejsáčkovi především, protože jeho bezpříkladnou neschopnost, hloupost a profesní nezralost a nepřipravenost lze snadno demonstrovat na tisíci případech, včetně - a zejména - toho, že jeho resort skutečně smrtelně ohrožuje každého občana na jeho nejzákladnějších právech, tedy na právu na osobní svobodu a na právu svobodně vlastnit a užívat legálně nabytý majetek ??!!

Přiznám se, že je to pro mne zarážející zjištění, zejména u politiků, kteří se jinak tváří, jako že Babiše vůbec nemají v lásce, případně že jsou jeho alternativou - a přitom o těchto zcela zásadních skutečnostech nejsou schopni nikde utrousit ani slovo... Buďto je nevidí, nebo je vidět nechtějí, anebo je ani nejsou schopni vidět... Pak ale - co dělají v politice ??

A justice - přeměněná v organizovanou mnohačetnou zločineckou bandu - dál beztrestně ohrožuje celou společnost, přičemž na náhodu, že to někdy někde zastaví jediný osvícený soudce, se už rozhodně nedá spoléhat...  

 

___________________

___________________

Vzpomínáte ???

Bylo to jako na chartisty, já měl vstupenku č.7  O.  

 

___________________

___________________

 

 

Comments  

0 # Ing. Jiří Fiala 2016-12-22 09:36
Krakovští tuneláři v soudcovském taláru - video

vod.tvp.pl/28231715/21122016

Video - záznam pořadu TVP 1  (1. Programu veřejnoprávní Polské Televize), odvysílaný 21.12.2016 večer   „Investigativní magazín Anity Gargasové“  (Magazyn śledczy Anity Gargas) o  polské justice a také  souvislosti s obrovskou rozkradačskou aférou krakovského apelačního soudu – vztahuje se k příspěvku „Pojem soudcovské nezávislosti a právního názoru“.
I v Polsku - soudili lidi za všechno možné. Za každý odpor - hovoří Piotr Andrzejewski, bývalý (za časů PLR) aktivista opozice, dnes člen Státního Tribunálu. Soudci výjimečného stavu (v PLR) byli složkou režimu (stejně tak jako za normalizačního režimu v Československu). Lidé bojující za svobodu od nich dostávali mnohaleté tresty. Za III. Řečipospolité tito soudci a prokurátoři s úspěchem povyšovali a dělali kariéry. Kolik z nich nadále funguje v justici? Proč za své činy dodnes nenesli důsledky?
V druhé části videa podrobnosti o drzém tunelování peněz z Apelačního Soudu v Krakově za fiktivní služby.

Freeeurope :-)


P.S. některá slovíčka k pořadu:

Justice: Toto slovo v polském jazyce neexistuje, polský název = "wymiar sprawiedliwości"
Orzeczenie = posudek, výměr úřadu, rozsudek.
Orzeczenie biegłego = znalecký posudek
Orzekać = vynášet rozsudek, nebo nález (np. Sądu Konstytucyjnego)
Wyrok: rozsudek. Rozsudek odnětí svobody = wyrok pozbawienia wolności
NIK = Najwyższa Izba Kontroli = Nejvyšší Kontrolní Úřad (analogický českému NKÚ)
Skazać na ...Odsoudit k....

______________

Doplním slovníček
 
Kara = trest, bezkarny = beztrestný,  związki zawodowe = odbory, działacz = činitel, aktivista
0 # Ing. Jiří Fiala 2016-12-22 15:46
Odposlechy vězňů...

rozhlas.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2016-12-22 19:51
Dvakrát slíbil, že skončí. Žalobce potrestaný za Novákovu kauzu si rezignaci opět rozmyslel

lidovky.cz/.../...
_________________

Těžko se to končí, když ho nikdo nikam nechce - a čeká ho jenom cesta na Úřad práce. Tam mu sto klacků za flákání sotva kdo dá... :-?
0 # Ing. Jiří Fiala 2016-12-22 20:17
Bylo to jako na chartisty, já měl vstupenku č.7

Tehdy ten prokurátor nevypadal zrovna jako solidní státní vouředník, tvář měl nezdravě rudou, pazoury se mu třepaly že by moh v pekárně sypat mák. O.

____________

Správně tušil, že za to bude jednou sedět - a že to ani nebude zas tak dlouho trvat... :P
0 # Ing. Jiří Fiala 2016-12-22 20:58
Tam si mu měl nechal dýchnout, ale vypjatá atmosféra s tlačenicí a nelibost veřejnosti na kterou se nedostalo, patrně ovlivnila další, patrně si nechtěl zbytečně situaci hrotit. O.

_____________

Když máš před sebou trestní jednání, tak máš obvykle myšlenky jenom na ně. A nechtěl jsem to být já, kdo by byl obviňován, že situaci vyhrotil - tak ať si pak nese důsledky...
0 # Ing. Jiří Fiala 2016-12-22 20:59
Šámal - cesta do pekla... :D

ceska-justice.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2016-12-22 21:00
Jak vyhledat judikaturu ESLP? Ministerstvo natočilo instruktážní video

ceska-justice.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2016-12-22 21:10
Höschl: Nazývejme teror terorem. Lidem to pokrytectví hýbe žlučí

echo24.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2016-12-23 09:09
Milada Horáková by o Vánocích měla narozeniny...

Statečná žena Milada Horáková
novinky.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2016-12-23 20:48
Advokátka Machová: Pokud rodič dítětem manipuluje, fakticky ho týrá

(to má pravdu, madam)


denik.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2016-12-23 20:51
Ministerstvo dopravy ČR kvůli soudnímu sporu, resp. mimosoudnímu vyrovnání tají analýzu, která snímá vinu z lomu, tedy z toho, od koho ono ministerstvo žádá odškodnění! 

Dlouho utajovaná zpráva akademiků k D8: V místě hrozí i další sesuvy

novinky.cz/.../...

Bez přihlášení nemůžete vkládat příspěvky.