Wagnerová : Zbabělost - základní kvalifikační předpoklad senátora

Bývalá ústavní soudkyně Eliška Wagnerová předvedla, co je - podle ní - základním kvalifikačním předpokladem senátora : Především - ZBABĚLOST. A snaha si za žádnou cenu nepálit prsty.

Tedy pravý opak toho, co je obsahem senátorské přísahy a také popisu práce vrcholného politika tak, jak ji pořád ještě chápe většina lidí...

Připomeňme, že tato bývalá ústavní soudkyně měla kdysi neobyčejné starosti o Mgr. Kutěje, jestli náhodou na podávaných ústavních stížnostech nevydělává příliš (protože jich prý podává také "příliš")- což jsou tedy opravdu starosti - a vyjádření -  pavlačové drbny.

To jen abyste věděli, koho jsme měli na Ústavním soudě, koho dnes máme v Senátu a kdo se vydává za "tribuna lidu", hájícího veřejné zájmy. A kdo za to také bere nemalé peníze.

Koho jiného by mělo zajímat hrubé porušování základních lidských práv na soudech, nežli bývalou ústavní soudkyni, že ??

Nakonec si říkám, že typický zbabělec Czernin - jen skutečně v Senátu věrně zapadl "mezi své..."

_________________

Dopis, na který se bývalá ústavní soudkyně - ani po měsíci - neuráčila odpovědět...

 

 

 

 Tedy : Přesně, jak uvedeno v úvodu : Ti, co zákon zjevně porušují, pronásledují toho, kdo na jeho přísném a přesném dodržování naopak trvá.

A to je právní stát ?

A to ještě nepomiňme skutečnost, JAK  ho pronásledují.

Přepadají – v mnohonásobné policejní přesile - jeho dům, vylamují mu dveře, odvlékají ho do vězení na celé měsíce -  de facto za vyjádření právního názoru, na který má každý jedinec dozajista právo, a, je-li podložen zákonem, i povinnost na něm trvat.

Ale abych se nezabýval jen evidentním formalismem, byť se zjevně neuvěřitelnými následky, mám za to, že rozhodně není od věci se zastavit také u stránky obecné spravedlnosti, které má justice správně sloužit – a ve své dnešní podobě se natolik odlidštila a zpustla, že s výkonem obecné spravedlnosti tak, jak ji chápe většina společnosti, už dávno nemá vůbec nic společného. Přesto v tom ona sama nevidí žádný problém…

A zvláště v tomto konkrétním případě to rozhodně stojí za vidění :

Původní trest (ten, co jsem nenastoupil a údajně mařil – za pohrdání soudem, 5 měsíců nepodmíněně, pro snazší orientaci č.j. 5 T 52/2013 OS v Kladně) byl uložen údajně za to, že jsem se soudce zeptal, jestli se nezbláznil, když při vazebním zasedání uvedl, že vidí vazební důvod v nepřebírání dopisů, ačkoliv žádné nedoručené dopisy, které jsem si na místě chtěl převzít, nemá.

Dlužno dodat, že se tak stalo v řízení, kde jsem byl 2 a půl měsíce zjevně bezdůvodně držen ve vazbě, pak propuštěn a za další dva měsíce trestní stíhání následně zastaveno, neboť žalovaný skutek nebyl trestným činem… (č.j. 6 T 4/2010 OS v Kladně).

Nevím, kdy jindy bych měl dozajista minimálně morální právo pohrdat soudcem než v tomto případě zjevně nezákonného pronásledování, které mne připravilo o půl roku života, a to bohužel ani poprvé, ani naposled.

Ale k  věci : Za prostý dotaz na soudce, který by jinak a jinde nemohl stačit ani k zahájení přestupkového řízení, jsem si odseděl 5 měsíců (!!) (zatímco on za zbavení osobní svobody a únos nebyl potrestán dodnes – mimochodem všechno trestné činy se sazbou nad 10 let !!) – a nedosti na tom, protože jsem odmítnul trest nastoupit, tak dalších 6 měsíců, rovněž nepodmíněně (!!!) – Nepřehlédněte ani to, že dodatečný trest, za údajné maření toho původního, je ještě vyšší než původní trest sám, což je zjevně jen další exces, nemající obdoby a srovnání ani v praxi naší současné justice !!!

Takže se dostáváme do zcela absurdní, neuvěřitelné, přesto naprosto reálné situace, totiž že za jediný dotaz na soudce, uskutečněný právě před 7-mi lety (!!!) následuje faktické doživotní pronásledování a stíhání, nikdy nemající konce.

V současnosti, jak jsem již uvedl, jsem dostal novou výzvu k nástupu trestu (po 2 letech na svobodě) – toho na 6 měsíců za údajné „maření“ (OS NB, č.j. 3 T 31/2016), podepsala ji opět vyšší soudní úřednice, takže z pohledu zákona opět neplatnou, samozřejmě trest nenastoupím (pokud mi nepošlou novou výzvu splňující zákonné požadavky) – a můžou mě soudit zase znova. A pořád dokola.

Za vyjádření právního názoru, podloženého – na rozdíl od jejich rozsudků – zákonem.

TOHLE  je právní stát ??  TOHLE  je demokracie ?? V členském státě EU ?? TOHLE  jsou lidská práva ??  TOHLE  totiž nebylo možné nejen za Husáka, ale ani za Heydricha.

A koho jiného by to mělo zajímat, než právě zákonodárce, že ?? Od toho si je přece platíme.

Jenom připomenu, že jsem již dávno navrhoval Senátu i prezidentu republiky, aby prosadili změnu trestního řádu v tom smyslu, že zahájení trestního stíhání osoby s více než třemi zprošťujícími rozsudky nebo jedním úspěšným mezinárodním je možné jen po souhlasu prezidenta republiky.

To není žádný žert, to je za současného stavu justice naprosto reálné a nezbytně nutné opatření k zabránění cíleného, opakovaného a zjevně bezdůvodného pronásledování justici nepohodlných osob, od kterých v minulosti utrpěla nějakou porážku. Natož pak na mezinárodním poli.

Žádám Vás, abyste se pokusila zákonnou změnu v tomto smyslu v Senátu navrhnout a prosadit.

Současně Vás žádám, zda byste si nevyžádala důvodové zprávy k těm rozsudkům a jejich vykonání, o kterých Vám píši.

A protože tohle všechno by měla být práce našeho senátora, tedy senátora za náš obvod, pokud v Senátu potkáte pana Czernína, senátora zadarmo drahého, vyřiďte mu, prosím, že mám za samozřejmé, že celý svůj plat automaticky odevzdává na podporu boje za lidská práva v České republice, když sám pro ně nejen nic nedělá, ale ani si neplní svoje nejzákladnější povinnosti, za které prokazatelně  plat bere.

Skutečnost, že ho jeho nová jatka a masné krámy zajímají zjevně mnohem více nežli dodržování lidských práv právě v jeho senátním obvodě, je smutnou vizitkou toho, jak nemá senátor nikdy vypadat, natož pak někdo, kdo se dovolává svých šlechtických předků. 

Je jim nemalou – a velmi reálnou - současnou ostudou.

Stejně jako smutnou vizitkou nemalé naivity a neinformovanosti těch 12 tisíc voličů, jejichž hlasy byl do Senátu zvolen.

 

S pozdravem

 

                                                                                                                                     Ing. Jiří Fiala

 

 

 

 

____________________

____________________

Comments  

0 # Ing. Jiří Fiala 2017-04-21 19:44
Ústavní soud opět nenašel dost odvahy, aby se postavil politickému tlaku, a rozhodl přesně v souladu s přáním momentálních držitelů moci. 

Samotný nález nemá smysl rozebírat, je právně plytký, spíše se lze zamyslet nad jeho důsledky pro trestní řízení, která se čekají.

Prvním na řadě by měl být Andrej Babiš, buď za dotační podvod s Čapím hnízdem, nebo za některou z daňových optimalisací.

Budou-li soudy rozhodovat podle precedentu Nagyovágate, závisejí rozsudky na tom, jak vysoký bude volební výsledek Babišova hnutí:

odsuzující v případě porážky, zprošťující, pokud bude Babiš ještě ve funkci; a pokud by náhodou ANO kleslo pod pět procent, lze čekat i nepodmíněné tresty. 
____________

Nepodmíněné tresty ihned po volební kampani, pokud ji nevyhrajete - tak o tom bych něco věděl... :-?
0 # Ing. Jiří Fiala 2017-04-22 17:14
Vážení,
 
takzvaní soudci z  KS Hradec Králové dokáží hodit bez skurpulí napadení kadeřnice v Hořicích na nevinného člověka Lukáše Nečesaného. Ten má zničený život, i když se zatím justiční zvůli a teroru ubránil již 2x u Nejvyššího soudu. Ztratil dva roky života ve vězení a ještě se nadále musí bránit ubohým pokusům Policie ČR (povedený kriminalista Jušta z HK) a soudním nedoukům.
 
Zároveň ten samý soud dokáže dát vrahovi z Vysokého Mýta v policejní uniformě (vraždil podnapilý a mimo službu) jenom podmíněný trest. Naštěstí se výjimečně odvolal státní zástupce a policejní vrah dostal u Vrchního soudu za svoji střelbu (1 mrtvý na místě, 1 postřelený) 15 let. 
 
 
lidovky.cz/.../...
 
 
Nenamlouvejte si, že Vás a blízké osoby nic obdobného potkat nemůže. Přeju Vám přežit každého kontaktu se státní mocí bez následků na zdraví a na životě.
 
 
A pozor s narušováním policejních zákroků jejich natáčením na mobil. Mobil je silná zbraň a vycvičený a ozbrojený policista se umí správně bránit a následně vymlouvat a lhát!
 
Naopak je podle něj čím dál více problematické to, jak lidé natáčením na mobilní telefon mohou narušovat policejní zákroky.
 
lidovky.cz/.../...
 
Odsouzenému policistovi se taky nechce nastoupit trest do vězení
 
lidovky.cz/.../...
 

Bez přihlášení nemůžete vkládat příspěvky.