Poděkování do Polska : Byli jste vždy 10 let před námi, ale my to brzy doženeme

Na vaši statečnost, s jakou jste se - jako první - pustili do reformy komunistické justice, pohlížíme s obdivem, i zadostiučiněním...

 

 _____________________

 

Rezidua PLR v talárech prosadila pekaře na soudce Nejvyššího soudu

http://wpolityce.pl/media/336957-tak-kasta-promuje-fachowcow-wojskowy-piekarz-z-kontrowersyjna-przeszloscia-zostanie-sedzia-sadu-najwyzszego

překlad do češtiny :  Freeeurope

 

Takhle "kasta" propaguje „odborníky“! Soudcem Nejvyššího soudu bude vojenský pekař s kontroverzní minulostí.

Soudcem Nejvyššího Soudu bude plukovník Piotr Raczkowski ze Zemské Justiční Rady! Znám z faktu, že svou kariéru začínal jako pekař, obdržel na toto místo pozitivní doporučení Nejvyššího soudu. 

„Nie matura lecz chęć szczera zrobi z ciebie oficera!”, rýmuje se v polském jazyce žertovné rčení „Nie matura, leč chenč ščera zrobi z tiebie oficera“ přepsáno foneticky do češtiny, ne matura, leč chuť poctivá....“. Tohle rčení pasuje jako ulité na soudce Raczkowského, jenž se z pekaře změnil na oficíra Polské lidové armády, následně právníka, a nakonec v soudce a vícešéfa Zemské Justiční Rady. Dnes Nejvyšší soud doporučil Raczkowského do obsazení Nejvyššího soudu většinou svých hlasů. Nejvyššímu soudu tak zjevně nepřekáží soudcova kontroverzní minulost a hodnocení, které se za ním táhne.

V polském jazyce si rovněž přečtete: NASZ NEWS. Awans dla członka „kasty” za ataki na rząd i prezydenta? Prof. Kocot dostanie posadę w Sądzie Najwyższym (NÁŠ NEWS: Povýšení člena „kasty“ za útoky na vládu a prezidenta? Prof. Kocot dostane místo na Nejvyšším soudě)

Historii soudce  Raczkowského popsal dnes týdeník  „Do Rzeczy” (česky „K věci“ – pozn. přek.). Autor publikace zveřejnil, že Raczkowski svou kariéru soudce začínal jako pekař a syn policajta (za PLR – pozn. překl.). V Polské lidové armádě se zabýval  ubytovatelstvím, a po roce 1989 ukončil právnickou fakultu se známkou „dostatečnou“ - a absolvoval soudcovskou aplikaci.   Týdeník připomněl, že se soudcem  Raczkowským jsou spojeny kontroverzní aféry,  jako např. rvačka s jiným soudcem, využívání služebních aut k soukromým účelům a další mravní excesy.  

V polském jazyce k přečtení: UJAWNIAMY. Sędzia Godyń skazywał opozycjonistów w stanie wojennym i współpracował z bezpieką PRL, a teraz dostaje medal od kasty sędziowskiej (ZVEŘEJŇUJEME. Soudce Godyń odsuzoval za výjimečného stavu opozičníky a spolupracoval s Bezpečností PLR, a nyní dostává od soudcovské kasty medaili).

Soudcovské prostředí má na vojáky z dob PLR zvláštní slabost. V pátek portál wPolityce.pl zveřejnil, že soudce Janusz Godyń, jenž  za výjimečného stavu odsuzoval opozičníky, dostal prestižní cenu od Zemské Justiční Rady, vyznamenání  a medaili. Jejím  členům minulost soudce Godyně rovněž nepřekážela.  

Freeeurope

 

P.S. V Polsku jim asi chyběla plzeňská práva...Ale tohle, co dělají rezidua PLR, přece dobře známe i z domova, že?

Pozn. red. :  

Zato současným komunistickým soudcům v ČR jejich minulost zatraceně překáží !! Když mě naposledy odsuzovala ta psychopatka Sochorová na KS v Praze, neopomněla zdůraznit, že jedním z mých hlavních zločinů je konstatování v odvolání, že soudce Krejčík, z OS v Nymburce, který na mě vydal bezdůvodně zatykač těsně před předloňskými Vánoci,  je bývalý vojenský prokurátor... Tohle je prý přesně to, co sem vůbec nepatří a takhle se vyjadřovat nesmím...

Jinými slovy : Právě za to jsem dostal těch 6 měsíců nepodmíněně...  

_____________________

_____________________

Comments  

0 # Ing. Jiří Fiala 2017-04-24 20:55
Ale soudruzi !! Jakápak "kontroverzní minulost" ??!!

Přece vždy věrně sloužil straně, je hloupý, dnes ve vysoké funkci, tudíž zcela oddaný a snadno vydíratelný - proto - a zcela jasně - "náš člověk" !!

Co to melete, o jaké "kontroverznosti" to mluvíte, vy imperialističí agenti a zaprodanci ??!!

Fuj, že vám huba neupadne !! :-?
0 # Ing. Jiří Fiala 2017-04-24 20:58
Letní škola vězeňství

jinepravo.blogspot.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2017-04-24 20:59
Ministr Pelikán jednal s generálním tajemníkem Rady Evropy Jaglandem: ČR se chce připojit k mnohostranným úmluvám co nejdříve

portal.justice.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2017-04-25 09:08
Detektiv nabízel podezřelým dohled nad případy, míní policie

zpravy.idnes.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2017-04-25 09:08
Někdejší advokát Holomek podal dovolání, má si odpykat devět let

domaci.eurozpravy.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2017-04-25 09:12
Má fakt dobrý kámoše... Topolánek... Obklopil se samými "záviděníhodnými" lidmi - viz Dalík...

Důmyslně tuneloval firmy, nyní Topolánkova společníka dostihly dluhy

ekonomika.idnes.cz/.../...

Bez přihlášení nemůžete vkládat příspěvky.