Jadlovský : Živé svědomí Ministerstva zahraničí...

A horký brambor, který je potřebí rychle řešit... 

Dnešního dne předán dopis ministru zahraničí ČR s výzvou k aktivnímu jednání ve věci zrušení španělského zatykače na nevinného otce - a natočena na Hradčanech, před MZV, i krátká reportáž o tomto případu.  S využitím nádherného počasí, které dnes nad Prahou panovalo...

 

 

 

 

Vážený pan

Lubomír Zaorálek, ministr zahraničních věcí

Ministerstvo zahraničí ČR

Černínský palác, Loretánské nám. 101/5

118 00 Praha 1 – Hradčany

 

 

 

Vážený pane ministře,

               obracím se na Vás ve věci p. Mgr. Tomáše Jadlovského, Ph.D., a to jako jeho právní zástupce, i jako předseda sdružení K 213, které bezdůvodné pronásledování otců sleduje, monitoruje a snaží se je napravit.

               Jak jistě víte, současná situace p. Jadlovského je taková, že vzhledem k eurozatykači, jenž na něj vydala španělská policie kvůli údajnému únosu jeho syna, je fakticky omezen pobytem na Arménii, kde se v současnosti nachází  a která také tento zatykač odmítla respektovat. Je tam sám, jeho syn mu byl unesen matkou a jí najatými osobami – a nemůže se hnout. A to už dva roky.

               Minulý pátek bylo soudní jednání na Praze 5 ve věci jeho rozvodu, kde ho zastupuji a soudce, JUDr. Ing. Petr Pacholík, zjistiv současný stav, apeloval na obě strany, aby se snažily o smír, přičemž připustil, že základní podmínkou nejen smíru, ale i vůbec jakéhokoliv posunu ve věci, a to nejen rozvodu, ale i v opatrovnické kauze, vypořádání SJM, atd., je především zrušení zatykače, aby se p. Jadlovský mohl volně pohybovat, mohl sem k soudním jednáním přijet a jich se účastnit a zejména, aby o jeho péči nadále nepřicházel jeho syn, který tím dozajista trpí nejvíce. Soudce se sám nemálo podivoval, jak je možné, že kvůli vnitřní rodinné záležitosti je zatykačem otec tak dlouho a z malicherných důvodů blokován v cizí, vzdálené zemi.

               Chci tím říci, že popud k napsání tohoto dopisu nebyl už můj nebo našeho sdružení, ale vyšel přímo ze soudu, tedy ze státního orgánu, jenž bychom měli brát v úvahu a respektovat a jestliže i tento orgán vidí zatykač jako neopodstatněný, byť zásadní problém, bylo by zapotřebí s tím něco udělat – a řekl bych, že v tomto případě je to především na Vás a na vašem ministerstvu, jež má styky s cizinou v kompetenci.

               Já vím, že p. Jadlovskému píšete dopisy z vašeho ministerstva, celou řadu, ale ještě jsem si nevšimnul, že by někam vedly nebo měly nějaký konkrétní výsledek.

               Chci Vás proto zdvořile požádat, abyste se osobně této věci věnoval a vzal si zrušení zatykače nad p. Jadlovským jako svou osobní záležitost na starosti, a to nejen proto, že to je náš občan a dokonce váš bývalý zaměstnanec, ale především proto, že ten zatykač je zjevně bezdůvodný, nespravedlivý a hrubým způsobem zasahuje do rodinných záležitostí celé řady lidí, jeho nezletilého syna pak především.

               Obraťte se, prosím, na španělskou stranu, aby důkladně zvážila účelnost a další platnost vydaného eurozatykače za situace, kdy nezletilé dítě je stejně u matky (dle přání a rozhodnutí španělských soudů) a otec je tímto zatykačem v podstatě odsouzen k vyhnanství, a to v cizí, vzdálené zemi, kde nemá nejen syna, ale ani nikoho z rodiny a svých přátel a dvouletý nedobrovolný pobyt by sám o sobě mohl být považován za zcela dostačující trest, připustíme-li, že je p. Jadlovského za co

 

 

 

 

https://youtu.be/i1MfRIfogas

 

____________________

____________________

Comments  

0 # Tomáš Jadlovský 2017-04-24 22:50
Děkuji mnohokrát! Snad bych jen upřesnil, že Španělsko si soudní příslušnost k mému synovi přivlastnilo v rozporu s unijním právem v roce 2012 a dodnes věc není vyřešená. Evropská komisařka Věra Jourová, stejně jako české instituce se tváří, že problém neexistuje, případně, že se vyřešil tím, že někdy v letech 2014-2015 došlo k tajnému předání příslušnosti. Je to po dlouhé době od norimberských procesů poprvé, co byla v Evropě uplatněna retroaktivita, která je v právním státě nepřípustná, ovšem v EU ano, hlavně, aby MZV, Jourová a české soudy neměly žádnou práci.
0 # Tomáš Jadlovský 2017-04-24 22:51
Nebudu popisovat celou historii, v současnosti dokončuje režisér Ján Mančuška film, kde bude vše shrnuto a stránkám K 213 ho rád nabídnu. I on točil na MZV a doslechl se, že si za vše mohu sám, protože jsem v letech měl 2012-2014 měl za situace dvou protichůdných usnesení k jedinému dítěti jasnovidecky předvídat, že v zájmu matky český soud předá příslušnost španělskému, a to ještě podvodem a nastolí tím nucené manželství. To bylo vidět minulý týden na zmíněném rozvodovém jednání, kdy po šesti letech od začátku řízení (o rozvod jsem požádal v roce 2011) bylo v našem lidskoprávním ráji už první jednání, na němž soudce řekl, že vlastně neví, jestli se dá manželství rozvést. Vše se rozhodne v nejbližší době, v březnu ukončil Ústavní soud dokazování a potom bude boj o syna pokračovat.
0 # Tomáš Jadlovský 2017-04-24 22:51
Znám MZV za 12 let práce dost dobře, abych věděl, že se pohne jen v mediálně zajímavých a vděčných případech, aby rozhořčená veřejnost měla dojem, jak diplomacie bojuje za své občany. Kdo čte noviny, ví, jaké případy mám na mysli. Snad bych jen upozornil čtenáře a diváky, aby nebrali můj pobyt v Arménii jako nějaký trest. Ničeho nelituji, nejsem truchlící typ a vždy v životě jsem se snažil z každé situace, i kdyby byla hodně smutná, získat něco pozitivního a povedlo se mi to i tady. Z bezpečnostních důvodů, právě kvůli klidu před chapadly těch, kteří chtějí otce nejen připravovat o syny, ale též v jejich zájmu o majetek, nyní nebudu psát, jak a kde žiju a co dělám, ale jednou, až skončí všechny soudy, tak to vyjde najevo, třeba dalším filmem nebo reportáží K 213.
0 # Kedul 2017-04-24 23:26
novinky.cz/.../...
Inu pisarska chyba se vloudila i do egypta... ale samozrejme to nemelo na vysledek (u nas tomu rikaji prokazani viny, ale ve skutecnosti to neni nic jineho nez hloupe okecani zjevne nespravedliveho rozsudku) rozhodnuti zadny vliv ...(holt slabsi pravnik ktery misto tech klicek pouzil inteligentni argument - inteligenci u soudu nepouzivejte ... hlupak ji nepochopi a cemu nerozumi to odmita nebot se toho cemu nerozumi prirozene boji) to jenom pro doplneni pana Rychetskeho z US a jeho "uvah" (ja uz se nestydim rict klidne verejne kecu, protoze nic jineho to nebylo a nic lepsiho z US nedostanete) v odpovedi na dopis pana Fialy...
0 # Tomáš Jadlovský 2017-04-24 23:34
Mám senát Šimáčková - Lichovník - Uhlíř, takže soudruh předseda mne mine. Ale i tak se těším na vysvětlování, jak šestitýdenní lhůta může trvat sedm měsíců, proč je v zájmu dítěte nerozveditelné manželství jeho rodičů na 16 let - zatím mám odkrouceno 6 let čekání na rozvod a za 10 let už bude syn plnoletý, mezi tím se dá stihnout i Štrasburk. Nález pak zveřejním, počtete si také.
0 # Kedul 2017-04-25 05:27
Lide, kteri jsou schopni vydat jednou tak (podle zakona)podruhe onak (proti zakonu a to ve zcela shodne veci) podle toho jak se vyspi nemuzou nikdy zklamat..... pokud budete mit stesti, a Vas pripad neskonci "zduvodnenim" ze je to bezna praxe, pak to bude pouha nahoda... i tak preji onu nahodu i kdyz jsem jaksi spise proti hazardnim hram...
0 # Ing. Jiří Fiala 2017-04-25 20:07
Ten senát dobře znám. :-?

To je ten skvělý senát, co prohlásil, že dostat za pohrdání soudem 5 měsíců nepodmíněně, je sice ojedinělé (rozuměj - nikdy se to ještě nestalo), ale u takového zločince, jako jsem je, to může projít... :P
0 # Kedul 2017-04-24 23:31
Jeste jedna vec ... bohuzel jsem shlednul neco zprav na nove ... pan redaktor komnentoval pripad obvineneho slovy "obvineny mel dost casu ve vazbe prostudovat spis, je tedy pravdepodobne, ze jej neodsoudi" ... nevim nevim jestli mu tuto vetu nenapsal sam prokurator ... tohle prece normalni inteligentni novinar nevymysli... clovek ktery cti pravni stat a pravo na spravedlivy proces by tuhle vetu nikdy nevypustil z huby...
0 # Ing. Jiří Fiala 2017-04-25 09:04
Co si myslíte, že MZV ČR udělá ve věci p. Jadlovského?


a)
Bude tlačit na Španělské království, ať zruší zatykač?

nebo

b)
Bude tlačit na Arménskou republiku, ať respektuje zatykač?

______________

c) Aurea via media... Kdo nic nedělá ... nic nepokazí - že ??
Toho se zatím drželi především... :-)
0 # Tomáš Jadlovský 2017-04-25 09:21
c)nebude dělat nic. Protože jak varianta a, tak varianta b vyžadují, aby se v pracovní době pracovalo. Zásadou státního úředníka je postupovat vždy cestou nejmenší námahy. Odůvodní se to nezávislostí justice a demokratickým dělením moci. Pokud si někdo položí otázku, proč nebyla nezávislá justice v Norsku nebo Rusku a MZV se tam montovalo do procesů Michalákové a Savčenkové, vězte, že podobnost je čistě náhodná a rozhodně nesouvisí s tím, zdali něčí příjmení končí nebo nekončí na -ová.
0 # Ing. Jiří Fiala 2017-04-25 09:35
Neb - třetí varianta byla samozřejmě správně...

Bez přihlášení nemůžete vkládat příspěvky.