Lichovník : Mazání medu kolem huby mocných je jeho jedinou skutečnou profesí...

 Kdo kdysi obdivoval Zemana za doplnění Ústavního soudu a jmenování nových soudců, tady má nejlepší důkaz, jakých...

 Následující zpráva není ani ze Silvestra těsně před půlnocí, ani to není aprílový žertík... Tohle zcela vážně řekl, prosím, současný ústavní soudce !!!

______________________

Kauzy Rath či Dalík ukazují, že jsou soudy pečlivé, řekl v Rozstřelu soudce

 
_______________________

 Pro nezasvěcené, nebo méně zasvěcené, připomeňme hlavní rysy, o čem se zde mluví - a vydává se to za "pečlivost".

Ratha soudili skoro dva roky - aby to nakonec dostal jeden z hlavních kriplů na Vrchním soudě, pověstný široko daleko a nám velmi dobře známý z kárného řízení s bLáznou. Byl to tehdy jeho obhájce. Připomeňme, že jeho obhajoba bLázny spočívala hlavně v nefalšovaném údivu, že by se měl soudce vůbec za něco někdy zodpovídat, nota bene za rozhodnutí zásadně porušující základní lidská práva... Na tomto svém přesvědčení zůstal a vydrželo mu až do konce - a vyplatilo se : Našel četné příznivce v kárné porotě NSS, která měla tentýž "názor" - a stejně černé svědomí jako Zelenka.

Co udělal Zelenka zde ? Vymyslel si naprostou absurditu (která mimochodem zarazila i Pejsáčka, když ten konstatoval, že takhle by šel zrušit prakticky KAŽDÝ  rozsudek), rozsudek zrušil a vrátil zpátky. Podotkněme, že jindy mu daleko zásadnější procesní pochybení vůbec nevadí.

Ergo : Nebyl to tento důvod, který oficiálně uvedl. A co to tedy bylo ? No - to se můžeme jenom domýšlet, i když moc těžké to asi nebude (Rath byl přece souzen za korupci v řádu stovek milionů, ne za to, že by ukradl flašku v obchodě jako bezdomovec - tudíž co asi bylo jeho hlavní devizou... ??!!)

A při morálním profilu Zelenky, se kterým se ani moc netají, je vcelku jasné, jaký byl skutečný důvod zrušení rozsudku ( a vyhození peněz za celý soud před 1. stupněm z okna, jistě v řádu rovněž desítek milionů - ale, my na to přece máme, že ??!!)

Tedy : Skoro jasná korupce úplatným zmetkem s morálním profilem naprostého grázla. Tohle jsou - podle Lichovníka - ty "pečlivé soudy".

A teď druhý ptáček : Dalík.

Rovněž - stejný druh trestné činnosti, že ?!! Souzen za korupci v řádech dokonce stovek milionů !! Kolik mu zůstalo za prsty, výmluvně dokazuje jeho italská vila a francouzský byt, kam se údajně chce přestěhovat.

Tomu sdělili jedno obvinění, ale soudili ho za jiné... Úžasná pečlivost !! Až člověku přechází zrak !!

Asi jakoby na stavbě zedníci stavěli z vepřovic namísto z pálených cihel a všimli si toho, až by na stavbu dávali střechu - a začali to vydávat za svou úžasnou pečlivost, že si toho vůbec všimli !!

Každý nechť si udělá vlastní závěr, jak "pečlivá" taková práce asi byla... Běžně se to nazývá idiotismem, ne pečlivostí.

A následně - nechť si také každý udělá obrázek o Lichovníkovi, co to je s prominutím za pitomce, mimochodem, typický bývalý funkcionář Soudcovské unie, co to servilitou dotáhnul až do Ústavního soudu, ač jinak ne že dohromady, ale naprosto otevřeně nic neumí, a to ani z toho, co by umět dávno měl, a to i jako soudce 1.stupně. A plácá do éteru nesmysly, zasvěceným i polozasvěceným směšné už na první poslech ... a není mu to trapné !!

A takoví lidi mají u nás ve vrcholové pozici rozhodovat o tom, co je mravné a zákonné, a co ne...

Kdyby to nebylo k pláči, smíchy bych se potrhal... 

 

 

 

_______________________

_______________________

Comments  

0 # Ing. Jiří Fiala 2017-04-25 20:14
Z příspěvků jednotlivých přispěvatelů možná zaujme :

__________________
Všechny uvedené body mají společného jmenovatele, a sice správně nefungující soudy. Všechno nutně skončí tím, že do jejich nezávislosti nikdo a nic nesmí zasahovat. Přes to se po dobrém nedostaneme. Nejdřív nás označí za narušitele systému a demokracie, pak přijdou pomluvy v médiích a zákazy, a nakonec veřejné přepadávání ozbrojenými složkami a justiční teror proti vůdcům. To není předpovídání budoucnosti, to je už dnešní realita. Hlavní problém je justice, ale rozsah a vážnost problému zná jen málo lidí. Normálně silná slova nepoužívám, ale česká justice je banda zločinců a psychopatů. V oblecích, kravatách, schopní žvanit o právu donekonečna, kteří vás ale bez mrknutí nechají okrást a zlikvidovat. Vést diskuze o blahu dětí s totálními hovady mi přijde jako ztráta času. 

Změnit celou justici, na to nemáme. Reálné a průchodné by snad mohlo být zavedení rodinného soudnictví, a to tak, aby s dnešní justicí nemělo nejlépe vůbec nic společného. Úplně jiní lidé s úplně jiným vzděláním, mimo soudní budovy, bez ozbrojené stráže, takové koutky pro děti a poradny pro rodiče, možná s určitými pravomocemi pro opatřování si informací, s ostatními pravomocemi maximálně omezenými. Zavedl bych  stanovování jen „nutného“ výživného, něco jako životní minimum. Víc může rodič platit dobrovolně. To by samo vyřešilo i velkou část dalších věcí a ostatní by šlo snáze.

__________________
Problém je v tom, že v dnešní době není vůle, aby občané, kteří soudce živí, také měli vliv na to, co soudci za jejich peníze (ne)pracují.
 
Hezky to vysvětlí následující vtip:
 
Čert omylem odnese do pekla anděla, protože si ho v chaosu splete s hříšníkem. V pekle svůj omyl brzy odhalí, ale odmítnou anděla pustit z pekla ven. Z nebe samozřejmě vyšlou do pekla zástupce, který trvá na propuštění jejich anděla, jelikož není pochyb o tom, že došlo k omylu, a to na straně pekla. Lucifer jim jejich žádost vyslechne, pochopí a kategoricky zamítne s odůvodněním, že podle pekelných zákonů je peklo neomylné a první pekelný zákon praví, „co peklo uchvátí, už nikdy nenavrátí“. Zástupce andělů pohrozí, že v tom případě to dají k soudu. Lucifer se po této výhrůžce začne smát na celé kolo, až se kotle otřásají a říká: „Co to je za blbost? Kde chcete vzít nezávislého soudce a právníky zastupující anděly?“
 
Je to přesně tak, jak popisuje vtip. Ano soudci možná zavedou Cochem – rozumějte způsob práva tak, jak ho měli na mysli Římané při zrodu principů římského (kontinentálního) práva –, ale jen proto, že na ně tlačí veřejné mínění, že jsou kritizováni a ČR má z mezinárodní ostudy kabát (nikde to není ideální, ale mnohaleté prokazatelné obstrukce u práv dětí nejsou v civilizovaných státech tak běžné tak, jako v ČR). Rozhodně nemůžete po právnících (soudci jsou také právníci) chtít, aby se vzdali svých pekelných kotlů a postavili se do fronty na andělská křídla. Tím bychom přišli o právníky i soudce. Čím by se právníci živili, pokud by většinu sporů nechali v klidu urovnat? Noční můrou právníků je štěstí a spokojenost ostatních lidí. Vím o čem hovořím, zažil jsem oba tábory.
 
Abychom jen neteoretizovali, tak něco ze života. Okresní soud v Jablonci nad Nisou č.j. 30 P 35/2015 obdržel od dítěte ve věku 12 let písemnou žádost o pomoc ve věci domácího násilí s tím, že OSPOD Jablonec nad Nisou, i Policie ČR mu jakoukoli pomoc výslovně odmítli. Soudce žádost založil do spisu a zcela ignoroval. Systém předpokládá, že sice došlo k nezpochybnitelnému pochybení, ale nikoho nelze kritizovat. Již řadu let se v tomto případu čeká, až se systém sám od sebe opraví. Neopraví, protože bez kritiky k žádné nápravě nemůže dojít. Stav nakonec opravilo dítě samo. Odešlo od týrající osoby.
 
Tak je to ve většině případů. Jedině veřejnost musí tlačit na soudce a právníky, aby společnosti škodili co nejméně. Společnosti si je platí a společnost je musí donutit ke zpětné vazbě. Výše popsaný případ se z pohledu institucí nikdy nestal. Když se nestal, nemůže být vyhodnocen. Když nemůže být vyhodnocen, tak i budoucí případy se vyřeší stejným způsobem, tedy že se nakonec jednoduše popřou. Nikdo nemůže být kritizován, protože nikdy nenajdete nezávislého soudce.
 
Toto není pesimizmus, ale strohý popis reality od člověka, který to zná z obou stran. Ten boj mezi peklem a nebem nikdy nevyřeší právníci a soudci. Vyřešíme to jen tak, že jim nebudeme dávat na výběr. Andělé si prostě svá práva vezmou sami a nebudou se soudců ptát. S pekelníky tu jejich hru hrát nemusíte. Jen je nechte, ať se smaží, když je to baví. Vy na jejich pravidla opravdu přistupovat nemusíte, určete si vlastní pravidla a donuťte je používat je.
__________________

Gratuluji, jeden z nejsmysluplnějších příspěvků, co jsem v této souvislosti a z těchto zdrojů vůbec četl. Samozřejmě, máte pravdu.

Ještě bych tam doplnil, že systém ochrany dětí není vytvořen a placen primárně od toho, aby jim škodil a stačilo by jasně stanovit pravidla a trvat na jejich dodržování.

Přišlo dítě bezdůvodně o jednoho z rodičů, který o jeho výchovu usiloval ?? Tak ho zaplatíš, ty krávo, cos to měla na starosti, ze svého !! A cena rodiče ?? Minimálně 5 milionů korun !! A to byste viděli, jak by se to hnulo !! JF
__________________
0 # Kedul 2017-04-25 20:30
Minimálně 5 milionů korun .. ale notak ... to neni ani castka kterou jediny justicni zmetek pobral na plate v ramci pripadu .... nepodcenujme se porad .... 100mega a samozrejme ne s eraru ... nemas .. no tak si mel justicni smejde jit delat neco uzitecneho a ne k..t pravo .. muzes si vyzkouset splatit dluh spolecnosti jako ti ktere jsi pripravil o svobodu rodinu a dum za 4 mesicne .. uvidime jak dlouho te to bude bavit a kdy se polepsis a splatis a nebudes porad marit svate uredni rozhodnuti ...
0 # Saxána 2017-04-26 09:41
VEŘEJNOST UŽ NECHCE NA NIC ČEKAT

Řetězovou hladovku - pro jiný systém voleb v r. 2017 ?
Důvodem - demokratické volby - svobodná soutěž politických stran BEZ diskriminace, která vznikla všem politickým stranám omezením svobody slova po vykoupení dvou deníku Andrejem Babišem.
Řešením je ustanovení většinového systému ve 200 obvodech.

www.facebook.com/.../?type=3&theater


"Musíme končit. .......
(1) Fungující demokracie a polarizace jsou v inverzním vztahu, za předpokladu, že dotyčná polarizace definuje p r o s t o r * s o u t ě ž e ."
zdroj : Giovanni Sartori - Strany a stranické systémy:
0 # Ing. Jiří Fiala 2017-04-26 11:57
Slonková, Kubík: Tajný plán, jak Agrofert ovládne firmu. Promluvil muž z Kosteleckých uzenin.
 
seznam.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2017-04-26 12:19
Co se stane, když tentýž občan řekne na služebně Policie ČR, že je novinář? Vypukne panika 

ostrava.idnes.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2017-04-26 12:20
Soud nepřiznal Rathovi odškodné 90 tisíc za náklady spojené s vazbou

ceskatelevize.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2017-04-27 16:40
Ústavní soud jiné kritizuje, svůj omyl neuzná. Písařka se spletla o 10 let, prý to nevadí

novinky.cz/.../...
0 # Kedul 2017-04-27 18:41
Proc by to melo vadit? Vzdyt klidne priznali ze spis nectou .. takze je uplne jedno co je v nem.... kdyz se zadari tak treba vydaji rozsudek dozivoti, prestoze se jednalo o spor o zavet a tedy majetek ... ale holt co peklo jednou schvati to uz nenavrati ....
0 # Ing. Jiří Fiala 2017-04-27 17:57
Soudy posílají lidi do vězení podle neplatných zákonů


Soudy poslaly Dalíka do vězení podle neplatného zákona, rozhodl Nejvyšší soud

novinky.cz/.../...
0 # Kedul 2017-04-27 18:47
Reklo se popravit tak popravit jakypak copak ... kdo neposloucha rozkazy ten nema u policie co delat .... takhle zasahovat do nezavyslosti soudu no fuj ... 9 z deseti soudcu se nad rozhodnutim NS pozvracelo ... prece definitiva je definitiva a vodtedka az do smrti to je jak reknu ja .. na naky zakony se Vam muzu vazeni laici co tomu nerozumi vy...t .. a jak soudce rekl tak udelal....
0 # Ing. Jiří Fiala 2017-04-27 20:35
Určitý pokrok se jim nedá upřít, dříve posílaly na smrt. O.

Bez přihlášení nemůžete vkládat příspěvky.