Útěkáři - a nečekaně naplněná "demise"

"Demise" nakonec - zcela překvapivě -  splnila svůj účel. Ba co víc : Vysoce ho předčila - a přinesla i jiné, naprosto nečekané a nezamýšlené ovoce.

 Napadá mě jedno zvláště přiléhavé přísloví : Když Pán Bůh dopustí - i motyka spustí...

Tou motykou je zde bezesporu premiér Sobotka, osoba, která již byla považována prakticky za živou politickou mrtvolu, bez budoucnosti, bez nápadů, bez osobnostních hodnot,  bez výsledků, bez přítomnosti.

A najednou : Je zpátky ve hře, a to takovým nečekaným způsobem, že by mnozí politici mohli jen závidět.

Na politické, ba i občanské výsluní ho kupodivu nevynesly jeho osobnostní kvality - ale nekvality, ba zoufalá podúroveň jeho protivníků - jež má mít paradoxně za spolupracovníky : Jeho vládního koaličního kolegy Babiše - a jeho bývalého spolustraníka, dnes prezidenta Zemana.

Oba posledně jmenovaní se zachovali přímo před kamerami tak ubohým a zavrženíhodným způsobem, že vyjít z toho jako hrdina pak už byla pro Sobotku jenom hračka, vlastně - z jeho strany - zjevně nechtěná a nezamýšlená souhra okolností.

Nakonec, jeho krok s "demisí" ukázal, že vždycky je lépe udělat aspoň něco, byť i zdánlivou blbost, než nedělat vůbec nic. A - pravda - ta druhá možnost, tedy nedělat nic a jen příhlížet, které Sobotka bohatě až doposud využíval, pro něj - tváří v tvář blížícím se volbám a hlubokým propadům jeho strany - přestávala být únosnou i jemu samotnému.

A tak - plácnul do vody. Demise ! A hle - asi jako když střelíte naslepo do křoví - a vypadne z něj mrtvý medvěd, o kterém jste neměli ani potuchy, že tam dříme. A Vy ho zázračně trefíte rovnou mezi oči, takže najisto.

Na Zemana zde zase přiléhavě připadne : Kdo jinému jámu kopá ... sám se do ní propadne. A přesně to se mu také stalo.

Chtěl zostudit a vykoupat premiéra - a sklidil ostudu sám celoevropského rozměru, před kterou neuteče ani do Číny, mimochodem jsem zvědav, kdo a o čem se tam s ním bude bavit. Protože ani v Číně jistě nebudou chtít snižovat vlastní vážnost jednáním s takovým kašparem.

Zamýšlená, nikoliv předaná demise tak splnila především roli demaskovací, a to lépe, než dokonale. Ukázala, co je zejména prezident zač, a to na začátku prezidentské volební kampaně. To už nikdo nesmaže, i kdyby si vymyslel, co chtěl.

Zeman se tady předvedl jako nejen naprostý ubožák, ale hlavně jako dosti podlý a zákeřný křivák, který klidně riskuje pověst země, už tak hrubě právě jím pošramocenou, a je mu to jedno.

Mimochodem také ukázal, co ho asi vede ke spojenectví se soudci a obdivu k jejich fašistické profesní organizaci - Soudcovské unii, neboť křiváctví "právních výkladů" s jakými vyrukoval, není rozhodně nepodobné tomu, co zažíváme denně u soudů :

Podaná demise premiérem je prý demisí premiéra samotného ... to je konstrukce, za kterou by se nemusel stydět ani žák zvláštní školy, resp. plzeňských práv, neboť sotva si lze představit, že bude rezignovat premiér jediný - a vláda, kterou on složil a vedl a za kterou je jedině on odpovědný - si bude klidně vládnout dál, jakoby se nechumelilo...

A ještě lepší "právní názor" tento diletant předvedl, když prohlásil, že prý podaný návrh (Babišovy) demise je neplatný, protože obsahuje konkrétní datum, ke kterému má být Babiš odvolán.

Pokud mu "radí" nějací právníci, pak bezesporu z Plzně, možná ani odtamtud ne, protože i tam by je za podobné "rady" vyhodili a sebrali jim diplom, byť jinak bezcenný.

A tak jediné dva hmatatelné výsledky, které původně jistě nikdo z aktérů nezamýšlel, přesto mají zásadní charakter, jsou : 1) Demaskování Zemana a Babiše, jak co do toho, co je to za křiváky a ubožáky, tak i co do jejich evidentního spojenectví, které dnes už nikdo nemůže popírat, a to zkraje předvolební kampaně (kterou už ti dva v podstatě mohou zabalit) a za 2) - a to je možná ještě důležitější : Sjednocení politické scény, jaké tady už dlouho, nebo snad ještě vůbec nebylo : Je totiž teď celá za Sobotkou a proti Babišovi se Zemanem.

Co si estébácký boss z Agrofertu kupoval a budoval 5 let - je během několika okamžiků definitivně v tahu a nevrátí to nikdo ani párem volů, ač těch má v té své sbírce ubohosti bezesporu nepočítaně.

A veřejnost KONEČNĚ  naplno viděla, co je zač. Co je ta grázla a za křiváka, který lže jako když tiskne, a to i do médií a všude jinam, podvádí, kde se dá - a když se to všechno provalí, tak zbaběle uteče a schová se.

Bojí se přijít i na diskusi do televize - protože ví, že to, co právě předvedl, obhájit nelze, ať už je to politická objednávka diskreditačních článků v jeho vlastních novinách, anebo předchozí daňové úniky.

A o těch bych ještě dodal, že to je to nejmenší, zač by měl odstoupit, resp. se už do politiky nikdy nevracet - protože bezesporu největší průšvihy zatím zůstaly zcela nerozkryty, ať jsou to zpronevěry kolem jeho Čapího hnízda a dalších projektů, anebo - a to hlavně - vůbec původ celého jeho majetku, hned od počátku, který legální rozhodně není a ani být nemůže.

A Sobotka, díky ubohosti svých soků, tak zažívá vlnu popularity, o jaké by se mu ještě před týdnem mohlo jenom zdát. Málem z nuly na národního hrdinu. Což se takovému zbabělci, který jinak nikdy nic nedokázal a nepředvedl, ač k tomu měl příležitostí bezpočet, musí nutně jevit jako čirý zázrak.

A - taky že je.

_____________________

 

 https://www.novinky.cz/komentare/437134-ocima-sasi-mitrofanova-prezident-na-uteku-zeme-at-pocka.html

https://www.novinky.cz/domaci/437128-podelal-jsem-to-oznamil-babis-k-nahravkam-s-novinarem.html

https://www.novinky.cz/domaci/437131-zeman-nesmi-byt-prezidentem-rekl-fiala.html

Tak to se svým jmenovcem poměrně vzácně, leč v tomto bodě bezvýhradně, shodneme.

 

_____________________

 

_____________________

Comments  

0 # Ing. Jiří Fiala 2017-05-07 20:03
Vidíš,

stačí dobrý přehled a kašpaři Ti přihrají
na parádní homerun.
Už se představují hromadně - stačí ubrat kyslík.

+F+ :-)
0 # Ing. Jiří Fiala 2017-05-07 20:07
Útěkáři, já se těšil na zajímavé historky z kapitalistického žaláře ... :eek:

Ve Stráži pod Ralskem měli útěkáři vápnem na zádech jeden až tři svislé pruhy, prý podle nebezpečnosti, a aby se vobestraze lépe cílilo.

S tím mevědem jsi mne dostal, já znal dosud jen: mířil na lišku, a trefil Elišku. O. :-)

_________________

Vidíš, osvědčený trik všech kapitalistických pisálků, :-) jak dostat čtenáře : Nalákat ho na slibný nadpis - a pak ho překvapit podruhý textem.... :-)
0 # Ing. Jiří Fiala 2017-05-08 20:11
Útěkáři - šachta Křižany

I přes četné přepočítávání delikventů se stalo, že eskorta i s padouchy odjela, otevřely se katry, přál bych Ti vidět toho nešťastníka, kerýho tam zapomenuli.

Zcela opomíjel, že již není střežen a může pláchnout, ale dožadoval se odvozu do vězení, neb prý bude mít na hrbu pokus o útěk.

Byla to zajímavá spolupráce, většina tam byla za neplnění vyživovací povinnosti, což byl už za komunistů těžký §. O. :sad:

______________

Svým způsobem nechápu, jak mohli za komančů někoho zavřít za neplnění vyživovací povinnosti, když byli všichni povinně zaměstnaní, a šlo jim to bezpracně srazit kdykoliv z platu.
0 # Kedul 2017-05-08 07:38
Jestli se divaji i soudci tak se zajiste inspiruji prijimanim demise kterou nikdo nepodal ..... a zacnou vydavat rozsudky i bez toho, aby nekdo podaval obzalobu....
0 # Ing. Jiří Fiala 2017-05-08 20:15
Koukej ho, ty hradní debile, odvolat, koaliční smlouva není tvoje starost.

A nepleť se furt do něčeho, čemu jednak nerozumíš a druhak - po čem ti nic není. :sad:

novinky.cz/.../...
0 # Kedul 2017-05-08 21:23
Kdyz ona pro soudruhy ustava tak nejak neplati ... potvrdil to prece nedavno i predseda ustavniho soudu v odpovedi na pisarskou chybu ...
0 # Ing. Jiří Fiala 2017-05-09 08:16
Oni si soudruzi zjevně myslí, že tak, jako vládli dřív ze stranických sekretariátů, tak budou vládnout i nyní - čili : Co se jim hodí, to je zákonné, co se jim nehodí, je nezákonné či dokonce protiústavní - a prodejné soudce už mají od toho, aby to ostatním dovysvětlili a "podložili právně". Za co jiného jim přece pořád zvyšují platy, že ??

Mimochodem, to, co předvádí Zeman s tou demisí, je taková právní i lidská ubohost, že větší by sotva pohledal, zvláště v čele (jakéhokoliv) státu.

Přesně v těch nesmyslech, co vypouští, vidím naše skvělé soudce (nikoho jiného by nic podobně ubohého ani nenapadlo) - a přesně to vysvětluje, proč k nim má tak blízko a proč se jimi celou dobu zaštiťoval.

Pohádka o tom, že nemůže přijmout demisi, protože to odporuje koaliční smlouvě, prokazuje, že dodneška ani náznakem nepochopil, v čem spočívá funkce prezidenta a jak je definována.

Chtít totéž od jeho ještě primitivnějšího okolí (viz kancléř Mynář a kníkající Ovčáček) je samozřejmě zcela iluzorní. :roll:
0 # Ing. Jiří Fiala 2017-05-10 13:00
Před volbami každý hlas dobrý !! Aneb : Většího zbabělce aby svět pohledal... Milost mu samozřejmě mohl dát už před třemi roky.

seznam.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2017-05-10 13:02
Pravá tvář estébáka : Když už jste si mě jednou pustili do baráku - tak mě se tak snadno nezbavíte !!!

seznam.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2017-05-10 14:38
Mrtvému se špatně utíká ... :

A ta rychlost vyšetřování a postavení před soud. :sad:

seznam.cz/.../...
0 # Kedul 2017-05-10 15:51
Trestni stihani proti agresivnimu muzi bylo z duvodu jeho umrti zastaveno ... policiste vypovedeli, ze se jej neuspesne snazili, chvaty a peprovym sprejem, pres 40 minut zachranovat pred sebevrazednym besnenim, ktere se projevovalo mimo jine opakovanym agresivnim tlouknutim hlavou proti podrazce policejnich bot, dale opakovanym nabihanim zebry a dalsimi castmi tela proti kovovym obuskum, dale pak opakovanem mlaceni hlavou o vozovku ci oblicejem do pesti policistu ... kdyz pak muz policisty opakovane slovne napadl pouzili jako nutnou sebeobranu peprovy sprej a zalehnuti v poctu vetsim nez je zdravo aby tak odvratili tento zivotu nebezpecny slovni utok tim, ze muzi nedovolili 20 minut nadechnuti ... je to naprosto standartni a adekvatni zakrok, na ktery jsou policiste skoleni podle zakona o policii, sdelil policejni mluvci, ktery dale uvedl ze jen diky duchapritomnosti a profesionalnimu zakroku nebyl timto spoutanym muzem slovnim napadenim nikdo ze zasahujich policistu vazne zranen...
0 # Ing. Jiří Fiala 2017-05-10 14:41
Nepořádek. V ČRo :

dfens-cz.com/neporadek/

Bez přihlášení nemůžete vkládat příspěvky.