Exekuce - zlatá žumpa

Pokud si myslíte, že se z exekucí dá vyplatit, velmi se mýlíte. To už máte na doživotí.

Zastupoval jsem dnes jednoho otce u soudu - ohledně exekucí na výživné na jeho dvě děti. Tedy - ony to ani nejsou JEHO  děti, pouze je adoptoval, resp. osvojil - z hlediska zákona ovšem jakoby byly jeho, a tedy mu patří i všechny naschvály a obstrukce, které justice otcům obvykle běžně dělá. Ti to trpí - alespoň s tím, že je to ohledně jejich dětí. Když ty děti ale ani vaše nejsou, trpí se o to hůř.

Ovšem tento konkrétní případ byl bezesporu zajímavý tím, že - více než které jiné - odhaloval, oč v exekucích vlastně jde.

Pokud si naivně myslíte, že o vymožení a doplacení exekuované částky - pak jste samozřejmě vedle jak ta jedle.

Tento otec totiž nejen že dlužné výživné doplatil ještě před tím, než mu vůbec byl doručen exekuční příkaz, ale i nadále výživné hradí dobrovolně a v plné výši a zcela pravidelně. I protistrana musela uznat, že v současnosti žádný dluh na výživném neexistuje - a to už po dlouhou dobu - a že výživné je placeno pravidelně a řádně a včas.

Za této situace žádal otec o zastavení exekuce s tím, že nemá - a ani nikdy neměla - žádné opodstatnění, protože prostě je placeno dobrovolně, exekutor nic nedělá - ani nemá co - ale účtuje si náklady - za nikdy neodvedenou "práci".

Pokud byste naivně čekali, že za této situace mu (otci) soud vyhoví, pak byste se samozřejmě velmi mýlili.

Návrh otce na zastavení exekuce byl zamítnut, neboť - a to se podržte - otec má ještě druhou exekuci (na druhé dítě - tohle řízení bylo jenom o jednom z nich) a krom toho je na Úřadu práce.

Takže nic nedluží, hledá si práci - a stát se rozhodl mu v tom pomoci tím, že mu nezruší zjevně nesmyslnou exekuci, neboť - jak jsem pochopil - je "rizikovou skupinou" - co kdyby platit přestal, že ?? - a kde si to pak vzít, když nepobírá plat.

Větší zhovadilost byste sotva kde mohli slyšet - ale u našich soudů zcela jistě a velmi snadno.

Jinými slovy - pokud máte exekucí více (jako třeba že máte dvě děti, tak na každé zvlášť) a pokud jste na ÚP, není šance, že by vám exekuci zastavili, byť byste měli všechno doplaceno a nedlužili nikde ani korunu.

Přece - z čeho by pak žil exekutor, že ?!! - kdyby si všichni lehkomyslně a drze doplatili dluhy - a on by pak neměl co rabovat ?!!

A co by pak dělala justice, kdyby nikdo nic nedlužil, že ?? Když takhle z toho má krásný a bezpracný - a věčný - job !!

S justičně exekutorskou mafií - to je přesně jako s každým vyděračem : Kdo si myslí, že zaplatí - a bude mít pokoj - ten spláče nad výdělkem. Neboť není nic horšího než vyděračům ukázat, že máte peníze nebo že jste schopni alespoň občas a alespoň něco zaplatit... Že je pak budete mít na krku už doživotně, to si buďte jisti.

A tak jsem - vlastně vděčen.

Za dnešní, velmi názornou ukázku Městského soudu v Praze (ve složení Markéta Wildová, Vladimíra Čítková a Štěpán Hnaníček) - o tom, o čem jsou exekuce na výživné. Totiž - že dítě je - samozřejmě - až na tom posledním místě, vlastně soud vůbec nezajímalo. Soud zajímaly výhradně náklady exekutora a jestli jsou vyčísleny a kdy budou zaplaceny - aneb : Tučná provize nejen přislíbena, ale i zajištěna - a to pak jdou děti stranou vždy.

Těm je totiž vysloveně utrháváno od úst - neboť co dostane exekutor, nedostanou samozřejmě ony. Ony - vždy až na posledním místě - jak už řečeno...

Přece tu justičně - exekutorskou chásku někdo musí živit, ne ?? A to není jen tak - každému z nich vydělat aspoň na 200 tisíc měsíčně, aby byla zaručena jejich "nezávislost" - a to zejména na zákonech.

Že ??

_______________

______________

Comments  

0 # Ing. Jiří Fiala 2017-05-31 07:22
Nejslabsi clanek retezu:

Jak je znamo, tak kazdy retez je jen tak silny, jak je silny nejslabsi clanek toho retezu.
Pejsacek je jednoznacne nejslabsi clanek - ministr za ANO!
Az ponese Pejsacek demisi k Zemanovi na Hrad (jako Valachova), tak Babis rozpusti sve Hnuti.
Valachova vyvodila svoji osobni odpovednost za ksefty pana Pelty.
Pejsacek by mel vyvodit svoji odpovednost za jeho 4-lete NICNEDELANI na Ministerstvu!
Z.
_______________

To nebylo nic nedělání - to bylo programové nadržování a krytí těch nejhorších skupin v justici, jednoznačně pocházejících z minulého režimu a jeho lidí... (exekutoři) - a samozřejmě bezbřehá zbabělost a osobnostní ubohost.
0 # Ing. Jiří Fiala 2017-05-31 11:35
Svatý klid - za 74 tisíc měsíčně :

Koupil si prý svatý klid. Měsíčně pak splácel přes 74 tisíc korun

Zdroj: finance.idnes.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2017-06-05 15:22
Exekutor zpronevěřil sedm miliónů, dostal šest let vězení

novinky.cz/.../...

Bez přihlášení nemůžete vkládat příspěvky.