Komentář právníka a návštěva senátora

Komentář pana Petra Jelínka k případům okatého a vrstveného násilí státu vůči občanovi, jak nám je popsal během našeho sezení v Kolíně. A návštěva u pana senátora v Dymokurech. 

 

Natočili jsme besedu s komentářem pana Mgr. Petra Jelínka k případům, o kterých říkal, že je dlouhodobě sleduje z našich stránek. 

Kupení neplatných právních aktů jeden na druhý. Kupení chyb a omylů - a hlavně naschválů - ze strany policie a justice. 

Možná ne všichni tuší, že pokud vám policie nastříká do očí slzný plyn, má vám je také potom vymýt nebo to rychle umožnit. A hlavně k tomu musí mít důvod - tedy odvrácení hrozícího útoku z vaší strany - a ne že sázíte stromky a policie vás přepadne a nastříká vám do očí slzný plyn. 

Kombinace pout a slzného plynu je pak zcela nepřípustná bez zvláštního rozkazu nebo zdůvodnění. 

To jen na ukázku jedna z perliček, které právního laika - zvyklého na policejní násilí - možná ani nenapadne. 

Ale to hlavní : Výzvu k nástupu trestu MUSÍ  vystavit jedině soudce, trestní řád jiný výklad prostě nepřipouští. Natož pak příkaz k dodání do výkonu trestu nebo zatykač. 

Jestliže byl soud upozorněn na jeho neplatnost, měl okamžitě poslat platný - a ne vydat zatykač. 

Na základně neplatné výzvy k nástupu trestu pak nemohla policie nikdy legitimně a zákonně přepadnout dům poškozeného, i kdyby nebylo ničeho jiného.

Třeba zásady přiměřenosti trestního stíhání a prostředků v něm použitých, která zcela vylučuje, aby při údajném verbálním provinění byly někomu vyráženy beranidlem dveře, zvláště pokud mohly být klidně otevřeny zámečníkem (policii nikdo neohrožoval a nikdo po nich nestřílel, nehrozil ani útěk hledaného - takže nebyl důvod k tak brutálnímu vniknutí do domu jako je vyražení vstupních dveří beranidlem, natož pak opakované - tedy i dveří uvnitř domu). 

Poslechněte si besedu o právních aspektech excesů státních orgánů vůči prokazatelně nevinnému občanovi, jak jsme ji dnes zaznamenali : 

 

 https://youtu.be/rQtn2FWD6UM

 

____________________

____________________

 

 Jestliže se tolik zvůle a okatého násilí proti pokojnému občanovi děje pouhých 10 km od sídla p. senátora Czernína, šli jsme se zeptat i na jeho názor.

Tedy hlavně na to, proč si myslí, že případ nejbezostyšnějšího porušování základních lidských svobod a práv se děje právě v jeho volebním obvodu a v jeho těsné blízkosti, když TOP 09, strana, za kterou pan senátor vystupuje, veřejně tvrdí, že lidská práva jsou její údajnou prioritou. Navíc na osobě, která spolu s ním kandidovala do Senátu - a jako přímý důsledek této kandidatury. 

A tohle jsme se tam dozvěděli : 

https://youtu.be/6_rMknukw4E

 (Rozhovor s manželkou pana senátora). 

 

Úvodní slovo v Dymokurech : 

https://youtu.be/N-XPW0RTFzI

 

 

 

_____________________

_____________________

 A konečně, v souvislosti s posledním vězněním, jsme se šli zeptat i na Úřad práce v Nymburce, proč - jako jediný v republice - nevyplácí povinnou tisícovku propuštěným vězňům, aby měli z čeho přežít první dny na svobodě (a nemuseli tak znovu krást nebo se někam vloupávat, aby neumrzli či nezemřeli hlady). 

 

 https://youtu.be/9kaOWr2SqS0

 

 A na závěr ještě rozhovor se zastupujícím ředitelky ÚP Ing. Průchové, který sám prohlásil, že ji zastupuje - a když jsme chtěli, ať jí něco vyřídí, tak se začal vztekat, že ho "nebudeme úkolovat". Inu, nefalšovaný póvl "na svém místě". Úředník, jak má být - když se po něm něco chce, byť i jen taková prkotina, jako vyřídit vzkaz, tak se začne nehorázně vztekat. 

Co takoví lidé na úřadech vůbec dělají, na to se ptejte Babiše, který je tam vesměs nainstaloval - a nadále udržuje. 

 

https://youtu.be/Rvp8YhFcxiQ

_____________________

_____________________

 

 

 

______________________

______________________

 

 

 

 

______________________

______________________

Comments  

0 # Kedul 2018-01-24 07:49
moravskoslezsky.denik.cz/.../...

Orientační testy na drogy, které policisté používají při silničních kontrolách, ukazují požití návykových látek i u řidičů, kteří je neužívají. Motoristé se pak musí několik týdnů domáhat vrácení zadržených řidičských průkazů.
Podle policie je to sice politováníhodné, ale ne nezákonné.

Samozrejme ze to nezakonne je opicajti, a dokonce by se dalo s klidem hovorit o trestnem cinu zneuzivani pravomoci za ktery bych takoveho vyrostka nejen poslal na nekolik let k premysleni u poradne prace do chladku aby vedel co to znamena pracovat a nevytvaret zmetky, ale celou skodu samozrejme zaplatit vcetne tucneho odskodneni ...
To se to najednou prikazy se shora neposlouchaji kdyz se jedna o nebuzerovani obcana .. to je videt co je tam zamestnano za mentalni hovada ktera se buzerovanim obcanu vylozene bavi...
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-01-24 11:43
V Česku se trestní stíhání neobjednává, reaguje na Babiše Nejvyšší soud

zpravy.idnes.cz/.../...

__________________

Spíš měli napsat : Ne každý si ho může objednat. :-)
Pravda, že by někde stála trafika nebo kiosek a na něm nápis : "Objednávky trestních stíhání" - přijímáme od 10-ti do 12ti, v sobotu jen 9-11 - tak to opravdu - zatím - ne. :-)
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-01-24 11:50
Diskuse k objednávání trestních stíhání :

zpravy.idnes.cz/.../
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-01-24 12:16
Nejvyšší státní zástupce chce větší trest pro soudkyni, jež nechala muže ve vazbě

liberec.idnes.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-01-24 15:12
To video s panem Jelínkem je moc dobré. Také ten postup s Czerninem a hlavně se Senátem ČR hodnotím vysoce pozitivně. Je už nejvyšší čas, aby se konečně všichni začali zabývat současným stavem soudů v ČR.
JD.
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-01-24 15:13
Jirko, skvěle !
Jdeš ke kováři - moc se mi to líbí.
Teď ještě akce B) - praštit všechny parchanty přes prsty.

+F+

Bez přihlášení nemůžete vkládat příspěvky.