Když všechno selže, je tu ještě komentář

Aneb : Když už nevím kudy kam, mohu se - jako poslední možnost - zaštítit tzv. "autoritami" -  a jejich komentáři k výkladu zákonů... 

 Což není nic jiného než soukromé nezávazné názory vinou smočených jedinců, chránících svá blahobytná bydla. 

 

 Výklad trestního řádu zjevně nedává soudcům spát - o to více, čím silněji cítí, že nemají pravdu - a že z toho bude óbr průšvih. Neboť - kolika postižených se to může týkat ?! Deseti tisíc ?! Dvaceti tisíc ?! Padesáti tisíc ??! 

Jen za posledních 5 let !! 

______________________

Odpověď předsedovi soudu : 

 

OS Karlovy Vary  - Mgr. Aleš Fikker,

předseda soudu 

                                                                                                                                     K č.j. 45 Si 16/2018

 

                              Re: Váš dopis ze včerejška, došlý dnes

 

Vážený pane magistře,

 

               K Vašemu výše označenému dopisu, ve kterém se odvoláváte na různé komentáře k zákonům, Vám mohu sdělit jen tolik, že žádný komentář není nadřazen zákonu a v konečném důsledku se nejedná o nic jiného než o soukromý názor jeho autora. 

I. Pokud vím, navíc všichni, na které se odvoláváte, jsou soudci – a už v předchozím dopise jsem Vám napsal, že názory soudců jsou zde zcela irelevantní, protože jejich zájmem není vykládat právo, ale krýt sama sebe a své kolegy, resp. jejich nezákonnou praxi, což s výkladem zákona nemá nic společného. 

Požádal jsem v této souvislosti o závazný právní výklad a stanovisko k tomuto ustanovení samotného zákonodárce, tedy Senát Parlamentu ČR, resp. jeho předsedu a jeho senátory. Jsem na něj velmi zvědav. 

Pokud by dával zapravdu soudcům, znamenalo by to, že znění zákona je takové, že uvádí v omyl nejširší veřejnost a že je třeba je co nejrychleji změnit.

 

II. Současně mi přišlo (z vašeho soudu) rozhodnutí KS v Plzni ve věci č.j. 50 To 534/2017 – 92 ze dne 8.1., které ruší rozhodnutí Vašeho soudu ze dne 30.11. 2017. 

Znamená to, že celé jednání dne 30.11. , ale i vše, co mu předcházelo – a nebylo toho málo – nebylo ničím jiným než zbytečným působením škody státu a mrháním státními prostředky, když Váš soud nebyl prokazatelně – a to i podle názoru odvolacího soudu – schopen plnit své základní poslání, tedy vyřizovat podané návrhy tak, aby jednání soudu mělo vůbec smysl. 

Dáte to Čermákovi k úhradě ? 

Dá se předpokládat, že jenom v tomto případě bude škoda, způsobená soudcem státu, někde kolem sta tisíc korun. A to nemluvím o škodě, způsobené účastníkovi řízení, tedy mně. Za tu jsem Váš soud ostatně již zažaloval ještě po dobu věznění. 

Vyjdu-li z toho, co jste nám říkal během naší návštěvy u Vás, tedy že jen 5% případů jde k odvolání – a z toho jen nepatrné procento je úspěšných, tedy kdy odvolací soud změní rozhodnutí soudu 1. stupně – pak to zase znamená jediné – že já jsem opět – a zase – mezi tímto nepatrným, ba mizivým procentem, že ?!

Stejně jako v případě dalších dvou podání, které jsem po dobu věznění v Ostrově Vašemu soudu podal. 

Stejně jako ve všech ostatních případech, kdy nikdo jiný nemá doma 8 zprošťujících rozsudků ve 4 kauzách, nikdo jiný nemá současně vítězné rozhodnutí z ESLP a k tomu několik zastavených trestních stíhání, které k soudu ani – naštěstí – nikdy nedoputovaly. 

Svědčí to o jediném : Jestliže jsem pro současnou justici tak naprostou a výlučnou výjimkou, která se zjevně vymyká všem kategoriím a statistikám – tak co na mě vůbec saháte ?? Laskavě se věnujte svým grázlům, zlodějíčkům, feťákům, podvodníkům či násilníkům, prostě klientele, na které vaše kulturně - intelektuální schopnosti stačí – a neotravujte slušné lidi, bojující za svá legitimní práva či dokonce za prosazení právoplatného a vykonatelného rozsudku nadřízeného justičního orgánu (v tomto případě ESLP), který jste správně dávno měli vykonat sami. 

Oceňuji alespoň, že odeslání dopisu mailem už  zvládáte do druhého dne.

 

S pozdravem 

 

                                                                                                                                     Ing. Jiří Fiala

 

 

 

 

_______________________

_______________________

Zrušující usnesení z KS v Plzni : Zbabělost sama.

Takže od soudců už se asi nikdy nedozvíme, jestli jsem na tu půlku nárok měl, či nikoliv. Zda jsem splňoval podmínky, či nikoliv, a pokud ne, tak proč ne. 

Za tuhle zbabělost, ubohost a zjevnou bezúčelnost berou královské platy, kolem stopadesáti tisíc korun měsíčně. 

Nevíte někdo, proč jim je - my všichni - platíme ??!!

 

 

 

 

 

 

______________________

______________________

Comments  

0 # Ing. Jiří Fiala 2018-01-26 15:12
JUDr. Petr Škvain

Právnická fakulta Západočeské univerzity v Plzni
www.zcu.cz/about/people/staff.html?osoba=17973

CEVRO Institut
www.cevroinstitut.cz/cs/pedagog/judr-petr-skvain/

advokát
firmy.cz/.../...

disertační práce
is.muni.cz/th/418814/pravf_d/

Proč není k dispozici fulltext?
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-01-26 15:13
Tým kolem Jiřího Pospíšila


ceskatelevize.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-01-26 15:14
disertační práce vyšla knižně

www.ok.cz/iksp/docs/422.pdf
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-01-26 18:46
Předsedkyně krajského soudu Hrdinová obstála před kárným senátem, žaloba ombudsmanky neuspěla

irozhlas.cz/.../...
0 # Tomáš Jadlovský 2018-01-26 18:54
Česká nestranná žurnalistika v praxi: hradec.idnes.cz/.../
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-01-26 20:22
Právníky roku jsou soudci NSS Barbara Pořízková a Karel Šimka

ceska-justice.cz/.../...

__________

Pořízková ... to asi bude dcera od Pořízka, ne ? Toho, co utopil ve stavbě justičního paláce v Brně desítku miliard - a nic se mu nestalo...
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-01-26 20:24
Nejen krytí kolegů soudců, ale též dobrý kšeft pro autory....


Zde si můžete stáhnout Šámalovo názorové veledílo, vydání 6. z roku 2008:
www.uschovna.cz/.../WJNKHHAUCW

Na straně 2433 najdete onen komentář.

Šámal a kol. asi nerozumí česky psanému textu.

________________

Tak tím opravdu ztrácet čas nehodlám...
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-01-26 20:26
Když selžou všechny pokusy, vem si větší kladivo ...

Jirko, tuším že pán je prvním, který který se pokouší obhajovat neobhajitelné, vystrkujíc před sebe nejrůznější "kapacity". O.
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-01-26 20:28
Drogy, krádeže i vraždy. V cizině „sedí“ stovky Čechů, nejvíce v Británii

zpravy.idnes.cz/.../...
_____________

Pak se někdo diví, proč Britové vystoupili z EU...
0 # Kedul 2018-01-26 21:50
Neni mi jasne co tim chtel basnik rict, ale abslutni minimum tohoto jiz pravomocneho rozhodnuti bych pocital jako rozdil mezi minimalni mzdou (prace z domu)a mzdou ve vykonu trestu + cestovni naklady ke zbytecnemu jednani soudu + nahrada usleho vydelku za cas straveny timto zbytecnym cirkusem. Skodu zpusobenou soudcem, ktery si hral hloupe na akademika v prvnim stupni soudnim, bych vycislil na naklady Vaseho vezneni + naklady na veskere ukony s tim spojene a karne rizeni k tomu za bratru 99% platu dolu na ty 3 mesice, aby vedel jak dlouha to je doba pro vezneneho... zadna vymluva justice tady neni namiste nebot to odvolani jste v plnem rozsahu pravomocne vyhral a narok jste tedy na premenu trestu mel...pokud by to tak nebylo mysleno mel to soudce napsat a oduvodnit coz neucinil, nebot on rekl ze neni treba dalsiho jednani nebot trest byl vykonan, ale na druhou stranu rozhodnuti prve instance jako spatne v plnem rozsahu zrusil...
0 # Kedul 2018-01-26 22:03
Zkratka a dobre neni zadny duvod nezazadat o nahradu skody zpusobenou nespravnym urednim postupem, nebot mate v ruce pravomocne rozhodnuti soudu, ktere zrusilo rozhodnuti soudu prvniho stupne v plnem rozsahu. Jestlize jste zadal o premenu trestu na domaci vezeni cemuz nebylo vyhoveno. Pak toto zrusujici usneseni samozrejme i vzhledem k oduvodneni prvniho stupne a oduvodneni druheho je nutno chapat jednoznacne jako potvrzeni Vaseho naroku na premenu trestu.
Pokud by se to melo chapat jako ustupek pak by prece musel soud druheho stupne stiznost zamitnout s uplne stejnym oduvodnenim. Ale to neucinil on ten rozsudek jednoznacne zrusil cimz rekl ze byl spatny bez nejmensich pochybnosti!
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-01-27 08:50
Také to tak vidím. Žalobu o náhradu škody jsem podal již po dobu věznění, tak tam tohle jenom doplním.
Mimochodem, ještě musí přijít totéž usnesení právě ve věci přeměny na domácí vězení - protože tam také "odpadl předmět řízení".
Suma sumárum : Pan předseda soudu říká, že v 5% případů je podáno odvolání a ve zcela mizivém procentu z těchto 5-ti % je mu vyhověno.
A můj případ : 2x rozhodnutí OS v KV - 2x zrušeno KS - úspěšnost - 100%.
Má k tomu pan předseda soudu co dodat ?? :-)
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-01-27 08:47
„Trestní stíhání se dá objednat. Babiš to ví, byl součástí sítě, která to umí“


Tomáš Almer, dlouholetý šéf Útvaru zvláštních činností, který má na starosti policejní odposlechy, odešel od policie v roce 2012. V rozhovoru pro Echo TV popisuje, že trestní stíhání, nebo naopak jeho zastavení, se dá podle jeho znalostí v Česku skutečně objednat. Andrej Babiš to ve sněmovně řekl, protože byl součástí klientelistické sítě, která objednávat nebo zastavovat uměla. Nejhorší poměry podle Almera panovaly za úřadování zesnulého premiéra Stanislava Grosse a jeho účinkování na ministerstvu vnitra, kdy Babiš začal být jedním z klíčových hráčů klientelistické policejně-politicko-byznysové sítě.


echo24.cz/.../...

Bez přihlášení nemůžete vkládat příspěvky.