Dozvuky... Koruna česká se ohrazuje

proti urážkám ze strany bývalého presidenta Klause vůči obyvatelům hlavního města. 

 Já osobně jsem fascinován drzostí, kdy dva agenti KGB, předem vybraní v Prognosťáku k udržení komunistické moci a ruského vlivu ještě dlouho po Havlově šaškárně zvané Sametová revoluce (což se jim zjevně daří), otevřeně v presidentských volbách odhodí masky (levice a pravice) a veřejně demonstrují, že jsou z jednoho, k moci předem vybraného bratrstva. 

Nikdy jsem nebyl přítelem pragocentrismu, ale současně jsem ani nikdy nebyl přítelem překrucování či zamlčování fakt - a ta jsou jednoznačná : Praha a její nejbližší okolí jsou tahouny země, a to jak ekonomicky, tak i kulturně, hospodářsky a společensky. 

Ostatní, bohužel, lze označit jako zbytek země, který se úrovní, v Praze dávno běžné, více či méně přibližuje. V podstatě v přímé návaznosti na geografickou vzdálenost. 

Zajímavé jistě je, že čím dále od (pražského) centra, tím větší touha se mu přiblížit, či se tam rovnou odstěhovat. A tím i větší nenávist těch, co se jim to nedaří - za kterou není skryto nic jiného než holá závist. 

Stačí se podívat na produktivitu, platy, znalost jazyků i cizího prostředí či zahraničního vlivu, o kultuře ani nemluvě, aby člověk snadno doložil to, co je uvedeno výše. 

Chápu, že president, zvolený převážně neúspěšným odpadem z periferie,  se může cítit značně frustrován, stejně jako z pocitu, že kulturnější a vzdělanější lidé ho zásadně nevolí. 

Nevím, jestli je pak takový úspěch a taková čest být presidentem buranů, jak on je nazývá - tedy "dolních deseti milionů". I když já si myslím, že jich deset milionů nebude, jak volby ukázaly, jsou jich naštěstí jen necelé tři. 

Stejně tak chápu, že musí být nemálo frustrující pocit, že ho hlavní město - a tedy i jeho sídelní město - masově odmítá a že se tam prakticky bojí vyjít na ulici. Natož bez ochranky. 

Mimochodem, dnes jsem v tramvaji (pražské) slyšel rozhovor studentů - asi tak 16-ti letých, bylo vidět, jak dosud žijí volbami - asi o to více, že sami nemohli volit. A tak si uspořádali volby na škole. Na gymnáziu. Zeman by z nich radost rozhodně neměl. Ač volby - natož symbolické - nebyly pochopitelně povinné - šli volit skoro všichni a výsledky byly následující : 280 hlasů pro Drahoše, 35 hlasů pro Zemana. A studenti právě rozebírali, kdo je těch 35, co dali hlasy Zemanovi. Jeden právě  informoval ostatní, že se to pokoušel zjistit - a s nimi následně mluvit - a zjistil, že naprostá většina z nich tam ty hlasy hodila z čisté recese.

Nebýt té, vyhrál by Drahoš asi 95% většinou. 

Má se tedy Zeman od nejmladší generace - a prvovoličů - opravdu na co těšit. 

A protože to cítí, tak obyvatele hlavního města nazývá hanlivě "Pražskou kavárnou".

Nedovedu si představit kavárnu, kam by se vešly asi dva miliony obyvatel hlavního města a jeho nejbližšího okolí. Ale pro Zemana je v tomto ohledu možné vše. 

Trochu mi začíná připomínat presidenta Novotného, který - ač sám Pražák - obyvatele hlavního města podobně - a z podobných důvodů - nenáviděl. Byli vzdělanější, měli přehled, podvědomě cítil, jak jím pohrdají. Nic nemůže namyšleného mocipána urazit víc. 

Z posledních ohlasů, které jsme dostali, je třeba zmínit dopis předsedy monarchistického hnutí Koruna česká Václava Srby pražské primátorce Adrianě Krnáčové (zvané Krnda) - v tom duchu, aby jako představitelka hlavního města přestala mlčky přihlížet masovým urážkám jeho obyvatel ze strany obou posledních presidentů republiky. 

Dopis přinášíme v plném znění : 

 

Vážená paní

 Adriana Krnáčová

 primátorka hl.m. Prahy

 Mariánské nám. 2

 Praha 1

 11001                                                                                                              V Praze, dne 31.1.2018

 

Vážená paní primátorko,

 

                                            dovoluji si obrátit se na Vás s  prosbou, abyste se veřejně ohradila proti urážlivým výrokům, jež na adresu občanů královského hlavního města v posledních dnech a týdnech opakovaně v souvislosti s aktuálními prezidentskými volbami pronáší pan ing. Václav Klaus, bývalý politik a prezident.

Jistě víte, o jaké výroky se jedná. Cítím se do hloubi duše uražen sám za sebe, za své předky, za své blízké, přátele, kolegy, sousedy, obchodní partnery atd.

Město, jehož jste primátorkou, je bezesporu nejkrásnějším městem na světě a jako takové  nevzniklo, nebylo po staletí budováno a ani v současnosti není udržováno žádnou „pražskou kavárnou“,  ani „nemakačenky“, jak nás , Pražany a Pražanky, pan Klaus nazývá.

Naopak, toto město, „kamenný sen nad Vltavou“ , rostlo po staletí z usilovné práce, píle, vytrvalosti, trpělivosti, odříkání  a umu mnoha generací svých obyvatel.

Je samozřejmé, že každý z nás má možnost volby – buď urážky přecházet a snášet, anebo se proti nim bránit způsoby, které umožňuje platný právní řád.

Ti z nás, kteří zvolí druhou možnost, tak ale mohou učinit toliko každý sám za sebe.

Proto se domnívám, že byste se měla svých Pražanů a Pražanek zastat také Vy – jejich nejvyšší zvolená představitelka.

Děkuji Vám za to předem.

 

S důvěrou a se zdvořilým pozdravem

 

Václav Srb, čestný předseda Koruny České ( monarchistické strany Čech, Moravy a Slezska )

 

_________________

_________________

Comments  

0 # Ing. Jiří Fiala 2018-02-01 19:16
Češi přestanou pracovat na stát až 23. června. Den daňové svobody nikdy nebyl tak pozdě

novinky.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-02-01 20:45
Dráma v okrese Rimavská Sobota: Falošní policajti zbili podnikateľa obuškami a ušli s obrovskou sumou!

cas.sk/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-02-01 20:46
Lupiči sa vydávali za policajtov, z domu v obci Teplý vrch ulúpili vyše 54 tisíc eur

www.webnoviny.sk/.../
0 # Kedul 2018-02-01 23:22
Ze se nejednalo o skutecne policajty manzelum doslo az pote co se neocitli v poutech v cele predbezneho zadrzeni, neputovali do vazby a nebyly krive obvineni a krive odsouzeni k mnohaletym trestum za vymyslene trestne ciny pomoci smyslenych a nastrcenych "dukazu" a lzivych policejnych protokolu ;)
Taktez jim po prvotnim soku doslo ze i intenzita utoku nebyla ani zdaleka tak brutalni jako je obvykla u vypatlanych uchylnych policejnich mlaticek, kteri prvne rozmlati kamery pak nahravaci zarizeni a mobil a pak teprve hrdine kopou a tejzrujou do nebezpecneho spoutaneho primacknuteho k zemi v poctu nejmene 10:1 ....a pak jeste breci ze je ten mrtvej napadnul a oni se jen branili ....
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-02-02 11:52
Čapí hnízdo dál čerpá dotace pro malé firmy

novinky.cz/.../...
_________________

Coby ne, že ? OLAF už je pryč - tak vesele kradem´dál...
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-02-02 11:53
Drive Rychetsky prohlasil, ze bude predsedou USCR do konce funkcniho obdobi Zemana.
Ted po volbach se logicky naskyta otazka, zda-li tento stary dedek - komunista bude i dalsich 5 let ignorovat rozsudky ESLP, nadale udrzovat v CR KOMUNISTICKE pravo a upirat obcanum CR jejich zakladni lidska prava dana Chartou ZLP EU!
Nepopiratelnym prirodnim zakonem zustava: " V zdravem tele zdravy duch"!
Jak pak muze stary a nemocny clovek vykonavat velmi dulezitou statni funkci?
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-02-02 11:54
Žalobkyně Máchová uspěla s námitkou, Babišovy výroky o ní musí policie prověřit

novinky.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-02-02 12:13
Nebudu se tím zabývat, reagoval Babiš na to, že Čapí hnízdo dál čerpá dotace pro malé firmy

novinky.cz/.../...

____________

Co by se tím zabýval, že ?? U moci je - tak ať mu všichni vlezou na záda.
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-02-02 16:39
Co přináší Čáp :

Detem se rikalo:
Kluky prinasi CAP a holky prinasi vrana.
Bures vypravel krome toho svym detem:
CAP neprinasi jen kluky, ale i DOTACE! Z.
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-02-02 16:51
Vrati se snupajici RYPACEK na Hrad?
Uz se zase zacina objevovat v mediich, coz je vetsinou prvni takovy signal!
Z.
blesk.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-02-02 17:57
Plán na záchranu ČSSD je prý Miloš Zeman.

seznamzpravy.cz/.../...

Větší zesměšnění dosavadního vedení si ani nedovedu představit. Jako by říkali :_ Sami jsme naprostí debilové - takže to vrazíme zpátky starému opilci, který je přes to přese všechno pořád schopnější než my všichni dohromady...
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-02-02 18:30
Na sebe ??

Muž, který v Zemanově štábu napadl novináře, podal trestní oznámení

zpravy.idnes.cz/.../...


______________

Klasika těchto grázlů : Zloděj křičí - chyťte zloděje !!
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-02-02 18:50
Milan Chovanec - pověřený předseda ČSSD
cs.wikipedia.org/wiki/Milan_Chovanec

...Západočeskou univerzitu v Plzni, bakalářský obor na právnické fakultě, který absolvoval během 9 měsíců (od září do června 2009) a jeho regulérnost tedy bývá zpochybňována. Chovanec uvádí, že byl jako absolvent kurzu celoživotního vzdělávání (v letech 2007 až 2008) následně zařazen přímo do 3. ročníku (2009), Chovanec rovněž sám uvádí, že mu škola oznámila, že jeho bakalářská práce není k nalezení. Později ho prý informovali, že je jeho práce celou dobu v univerzitní knihovně. Své studium na právnické fakultě nicméně považuje za nejhloupější nápad svého života a získaný titul (Bc.) již neužívá. Přesto na svém profilu na webové stránce vlády České republiky uvádí, že je absolventem Západočeské univerzity v Plzni.
Chovanec neumí cizí jazyky a hovoří pouze česky...
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-02-03 15:06
Za dobrotu na žebrotu? Se žalobami na členy výborů SVJ se roztrhl pytel

novinky.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-02-04 14:19
Peníze jsou, ale stejně se nestaví. Hlavní brzdou je papírovaní

ekonomika.idnes.cz/.../...

diskuse
ekonomika.idnes.cz/.../
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-02-05 14:53
A pak si kupte něco od exekutorů ...







zpravy.aktualne.cz/.../...

Právní stát a právní jistoty v praxi.
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-02-05 14:56
Rozhodly kamosky prezidentskou volbu v CR?
Vedel Zeman predem otazky?
Pokud ano, pak je zde vazny duvod pro podani stiznosti na regulernost voleb!
Z.
blesk.cz/.../...
0 # Kedul 2018-02-05 16:25
novinky.cz/.../...

No jasne nepodstatna vec z vypovedi kdy fizlove sami si urcili, samozrejme nepodjate jak jinak, ze to je lez aniz by je nekdo pri tom zjistovani mohl kontrolovat ... copak copak najednou neni znam trestni zakonik kdy se o trestny cin samozrejme nejedna, nebot nema tato drobnost ve vypovedi abosolutne zadny vliv na trestni stihani toho magora co si hraje na sefa skorofizlu? A to ze se nemohl telefon takto rozbit na to prisel fizl jak? Z kristalove koule? Rozbit se muze elektronika i krivym pohledem takze je uplne jedno jak moc si myslej ze to prosetrili ... kazdej elektrikar by je poslal nekam (samozrejme by ho stihali za krivej posudek kterej se jim nehodi ubozakum prolhanym do kramu) Doufam ze narazi na dobreho soudce ti oznamovatele a ten jim da munici na stihani tech "expertu" na mobily a krivoobvinovani.. cim mene vysluhatoru tim lepe pro vsechny
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-02-05 17:50
Vstřícná předposranost v Českém rozhlase :

seznamzpravy.cz/.../...

Přece si - jako ředitel ČRo - nebudu dráždit Babiše, když je zrovna u vesla - a nevím, jak dlouho ještě bude, že ?!!
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-02-05 18:55
Hostinec u České koruny:

Jirko, oprášil si mi vzpomínky. U České koruny v Loučkách u Turnova pořádala naše BSP UD Hamr v roce 1984 prasečí hody na oslavu už nevím kolikátého rekordu. Byli jsme mladí a trhali jsme rekordy téměř každý měsíc, jen abysme válečným štváčům dokázali jak bojujeme za mír na celém světě. O. :-)

______________

A co váleční štváči ?? Polepšili se, když viděli tu pevnou hráz socialismu a míru ??
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-02-05 19:08
Zpětná vazba od válečných štváčů nám chyběla, ale patrně jsme něco dělali špatně, neb 10 let nato byla šachta zlikvidovaná. O.
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-02-05 19:11
Jirko, zanikli váleční štváči, ale i šachta i hostinec u České koruny, stejně jako obchod, škola i knihovna v obci Loučky. S Havlem přišla bída na zem. O.

___________

Takže váleční štváči už pak ani žádnou válku nepotřebovali...
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-02-06 20:40
ČAK hodlá mapovat svlékání a prohlídky u soudů, advokáti jsou stále ponižováni

ceska-justice.cz/.../...

___________

Mohu potvrdit, právě minulý týden jsem podával - již podruhé - stížnost na Praze - západ, kde mě justiční strážkyně chtěla svlékat z pásku.
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-02-06 20:41
Šlachtův detektiv dostane odškodné za nezákonnou vazbu. Pobyt ve vězení Vokálovi podlomil zdraví

info.cz/.../...
_________________

Ale !! Chudák malá !! Dneska ti policajti houby vydržej´, všímáte si ??

Zatímco my ostatní máme křivé věznění snášet s radostí a písní na rtech...
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-02-06 20:43
Vznikla Unie rodinných advokátů, ideálem jsou podle ní manželé a jejich děti

ceska-justice.cz/.../...

_________________

Zdá se, že rodinný advokát je synonymum pro výraz "hlupák". Stačí se podívat, kdo za tím stojí - jen dvě jména - Daniela Kovářová - a Kryštof Janek - a hned je jasno, že od tohoto uskupení je bezpečná vzdálenost nejméně 2 km.
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-02-06 20:44
Sokol: Objednat si v Česku stíhání? Babiš by si měl dát pozor na pusu

zpravy.idnes.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-02-06 20:46
Maledivy rychle sevřela krize. Už došlo na střety i zatýkání soudců

info.cz/.../...

_________________

Škoda, že zatím jen na Maledivách...
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-02-06 20:47
Zde stoji za povsimnuti navrh Piratu k tvorbe novych zakonu z dilny synka komunisty.
Bures hrozi novymi volbami, takze by je letos mohli vyhrat mladi Pirati!
Pak by se rychle zmenila i legislativa z komunisticke na demokratickou - evropskou.
Mimochodem to Evropske pravo je i v CR jiz 13 let ucinne, ale komunisticti synci ho za celou tu dobu nezaimplementovali do legislativy, takze je tam stale stary (platny ale neucinny) "komunisticky bordel" - kontinuita zakonu z roku 1963.
Z.
novinky.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-02-06 20:48
Slovenské súdy budú od júla povinné informovať o pochybeniach znalcov

spravy.pravda.sk/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-02-07 17:58
Donedávna mainstream (hlavně náš) tvrdil, že podobné názory šíří jenom psychopati - zdá se, že se k nim přidala i docela seriozní a známá britská stanice ...

Tentokrát pořad světově známé TV stanice,

...jaká se těší z toho, že je známa v celém světě, tedy britská Sky News: Smolensk 10. dubna 2010, výbuchy na palubě před tím, než se polské prezidentské letadlo rozbilo o zem, říká vyšetřující....V interview Sky News.

Link na tento pořad pro naše anglického jazyka znalé čtenáře zde news.sky.com/.../...

A to Sky News patří spíše k mainstreamu (byť nikoliv tomu nejradikálněji levicovému jako např. CNN nebo noviny Washington Post atd.). Nicméně nyní i Sky News potvrzuje to, o čem jsem na těchto stránkách dávno referoval.

K titulku Sky News jen dodejme, že ty polské "Authorities", kterým tam britský expert Frank Taylor nevěří, jsou ty z období vlády (ultra)levicově liberální Občanské Platformy, jejich tzv. "Millerova komise" za spolupráce orgánů justice a i některých expertů, dosáhnuvších ještě před r. 1989 profesur dík komunistické straně PSDS popř. SB (tj. polské StB), činily vše pro to, aby potvrdily verzi "vyšetřování" ruské "vyšetřovací komise" Taťjany Anodinové.

Čili tušovaly či dokonce likvidovaly všechny indicie vedoucí jasně k důvodnému podezření, že se jednalo o výbuch náloží, detonovaných v určitém sledu krátkých časových intervalů.

A teď milí čtenáři, pokud se ještě pamatujete, porovnejte obsah zprávy Sky News s tím, čím krmily české publikum všelijací různí "experti na Polsko", citující jako jediné zaručené polské zdroje informací Gazetu Wyborczou nebo televizi TVN!


Schválně představuji i mainstreamový nepolský zdroj, neboť - ač jsem (po českých volbách) zpět v Polsku, k němuž nijak neskrývám své sympatie - držím se zásady zachovat určitý pro nezávislého a objektivního pozorovatele potřebný odstup.

Freeeurope
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-02-07 18:09
V českém mainstreamu opět nepravda o Polsku

novinky.cz/.../...

A tak nezbývá, než uvést fakta - a co česká media zamlčují. Není vůbec pravda, že dnes už bývalý místopředseda Evropského Parlamentu Czarnecki urazil von Thunovou. Je hrubou dezinformací, že ji nazval kolaborantkou! Protože jí se nedotkl ani slovem, ničím ji nenazval. Prohlásil doslova (cituji v překladu): "Za války jsme měli šmalcovníky, dnes máme Thunovou. Účet vystavějí voliči." To je vše, ani slovo více, ani slovo méně. Úsudek nechť si čtenář udělá sám.

Thunová, italský komunista (dnes IKS se přejmenovala na "Stranu Demokr. Soc.") Gianni Pitella, belgický Guy Verofstad, jinak člen Directory Boardu dceřinné firmy Putinova Gazpromu v Belgii, napsali dopis předsedovi Tajanimu, dovolávající se odvolání Czarneckého.
Thunová je jednou z nejfanatičtějších stoupenkyní polské destruktivní opozice, která dík absenci konstruktivního programu nemá šanci na zvolení - ta se právě snaží zavléci svůj boj proti legálně zvolené vládě na půdu EU, což je právně nepřípustné, otevřeně se hlásí k cíli svrhnout vládu PiS, a dokonce za podpory EU! EU je v očích polské veřejnosti hluboce zprofanována, považována je už za nástroj protipolského tažení Merkelové, jako nástroj k vytváření německé IV. Říše.
Je to skandální čin EU, výrazem pohrdání demokracií neboť: EU dle všech svých vlastních právních ustanovení nemá právo vměšovat se do výslovně vnitřní záležitosti státu. Pokrytectví Tajaniho je zvětšeno jeho reakcí na stížnost polské vlády, podanou na vyjádření Verhofstadta, jenž před Evropským Parlamentem a v mediích nazval masové oslavy polské neuzávislosti pochodem desítek tisíc fašistů. Tajani se nehodlal věcí zabývat.
Je nabíledni, že mnoho poslanců EP hlasovalo na základě dezinformace. V tomto směru musím poznamenat, že Polsko se dezinformaci v zahraničí dosud bránilo naprosto nedostatečně, pokud vůbec - a za relativně krátké období, kdy jeho představitelé takovou potřebu pochopili, nebylo lze stihnout vše, co bylo potřeba. Přitom je to destruktivní opozice, která vystupuje proti své vlastní zemi na všech levicových fórech na světě, a to důsledně, nevynechávaje jedinou šanci.
Pokud jde o Tajaniho, to je člen Křesťansko-Demokratické Strany! Tak jak v Německu i v Itálii tato původně konzervativní strana degradovala během desítek let řadou korupčních skandálů.
Příštím rokem se konají volby do Evropského Parlamentu...A Thunová s Platformou Obywatelskou si tímto činem akorát odepsali další potenciální voliče, kterých i tak by bylo minimálně.
Pokud jde o Tajaniho či Pitellu: V jejich domovské zemi se 4. Března konají parlamentní volby, ve kterých mají šanci na většinu "Lega Nord" a "Cinque Stelle". Šanci na post premiéra má šéf "Legy Nord" Matteo Salvini, jenž otevřeně proklamuje záměr vystoupit z EU. Jestliže Brexit byl vážnou ranou EU, Ital-exit může strhnout lavinu dalších exitů, pokud si budou počínat tak, jak ... i v případě Ryszarda Czarneckého.

Freeeurope
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-02-07 18:11
HUSA

novinky.cz/.../...
Díky Babišovi a hloupému českému voliči je v Evropské Komisi. Komu lézt do ř.....o otvoru dříve: Babišovi nebo EU? Její sprosté stejně jak hysterické výpady v EK proti Polsku zjevně těm, kteří ji v ČR umožnili kariéru, asi nevadí.

Freeeurope
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-02-07 18:11
Jourová dostala napomenutí kvůli rozhovoru o Čapím hnízdě

novinky.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-02-07 18:12
Jezdite autem v CR?
Pak davejte pozor, abyste nahodou neprejel chodce!
V pripade, ze byste ho prejel, tak pocitejte u soudu s odskodnym 400.000 Kc pro kazdeho pozustaleho sourozence.
Kdyby vam skocil pod kola napr. cikan z pocetne rodiny, tak se nedoplatite!
Nebude takovyto nesmyslny rozsudek navadet cikanskou komunitu, aby si vybrala "obetniho beranka", ktereho by nasledne pod kola auta umyslne strcila?!
Z.
novinky.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-02-07 18:18
ANO, bude líp (vláda zvůle jako za komančů...)


Stát bude moci stavět dálnici na pozemku, který mu nepatří. Novinku, která má urychlit budování dopravních staveb, schválila vláda

byznys.ihned.cz/.../
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-02-07 18:22
Pomlouvačný článek JXD z Reflexu :

2013:
Má rozsudek, že o něm lhali. To je havloidům jedno, šíří tuto lež dál, když se jim to hodí
radek-velicka.cz/?p=15991
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-02-07 18:23
Kraj chce novelou omezit námitky podjatosti vůči úředníkům

ceska-justice.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-02-07 21:24
A pak že mají Boží mlýny dlouhé dodací lhůty...

Tady to vyřídily do týdne.

Jen jestli to ten nahoře s tou tvrdostí trestu trochu nepřehnal...

novinky.cz/.../...

Bez přihlášení nemůžete vkládat příspěvky.