České děti postrádají ochranu samostatného ministerstva

 nebo dětského ombudsmana. 

Česká republika jako jedna z mála členských zemí EU postrádá samostatnou instituci chránící práva dětí. Ať už by to bylo ministerstvo pro rodinu a dítě, nebo dětský ombudsman. 

Úřad ombudsmanky je údajně přetížen a nemá prostředky k tomu, aby všechny stížnosti vyřizoval, zejména pak ty týkající se nezletilých dětí. 

České děti tak de facto nikdo nechrání - a je zarážející, že žádná z politických stran neprojevila "dostatek politické vůle" k tomu, aby tento problém řešila. 

To se alespoň dozvíme ze článku, jehož odkaz připojujeme.

Upozornil nás na něj jeden z otců, jehož soud probíhal dnes ve Zlíně a vidouc zlínský soud - a tu všeobecnou zaostalost a předpojatost, která na něm panuje -  nutno uznat, že zrovna tady by měla tato instituce zatraceně hodně práce. 

Na druhé straně, můj osobní názor je ten, že by velmi záleželo na tom, kdo by tento úřad obsadil - a pokud by se - jak by se vcelku i dalo čekat - dostal zas do rukou feministek, byla by to jen další zbytečná instituce, která by ve skutečnosti nic nedělala a sloužila jen jako zázemí svých - převážně - zaměstnankyň k zajišťování bezpracné a zbytečné obživy. 

Dnes jsem ve Zlíně opět zůstal v úžasu zírat - na babský sněm, který tento soud jednoznačně představoval - a který unisono nenáviděl otce za to, že se chce starat o své dítě. Přitom - matka, zjevná čůza a psychopatická osoba na první pohled, evidentně psychologicky problematická osobnost s pochybnou minulostí i přítomností - a - jak už to tak bývá - soudkyně, ve vleku OSPOD, jako na dálkové ovládání - což ve Zlíně platí jaksi obecně, tam v podstatě ani soudce nepotřebují, protože ti stejně jen kopírují, co řekne OSPOD, byť by to byla sebevětší kravina (výmluvný obrázek o jejich samostatnosti a odborné vyspělosti - přesto - a opět jako obvykle - ti největší chudáci mají tu drzost poukazovat na údajnou mou absenci právního vzdělání - ač sami žádné pro daný obor - což není právo, ale opatrovnictví - nemají...) A do toho jeden krajně vykulený cizinec, neschopný uvěřit vlastním očím, že tohle se děje v členské zemi EU a jestli to jsou vůbec normální lidi, které stát tak rozsáhlými pravomocemi pověřil. 

A tohle mi nechal na rozloučenou : 

 

ttps://www.liberties.eu/es/news/republica-checa-uno-de-los-ultimos-paises-de-la-ue-sin-defensor-del-menor/12178

 

 

Los niños checos carecen de protección sin un Defensor del menor

 

junio 15, 2017 • escrito por The League of Human Rights

 

La República Checa es uno de los pocos países de la UE que no cuenta con un Defensor del menor, lo que significa que no hay ninguna institución que supervise la protección y el cumplimiento de los derechos de los niños en el país.

 

"Somos uno de los pocos países de la UE que no tiene un organismo separado e independiente para proteger los derechos de los niños, y eso es un gran error", dijo el ministro de Derechos Humanos Jan Chvojka.

 

Según Chvojka, no había voluntad política de ningún partido ni de ningún líder político para crear tal organismo.

 

Sin embargo, los abogados constitucionales señalan que, bajo la Convención sobre los Derechos del Niño, que el país ratificó en 1993, la República Checa tiene la obligación de contar con un Defensor del menor.

 

Palabras, pero ninguna acción

 

A principios de mes un grupo de expertos en protección infantil, abogados y legisladores discutieron sobre el establecimiento de una oficina de defensa del menor en la oficina gubernamental.

 

El Consejo de Gobierno llevó a cabo un análisis el año pasado sobre la posibilidad de crear un nuevo puesto de protector de los derechos del menor o de designar un nuevo representante del Defensor del pueblo para este tema.

 

El gabinete debía decidir sobre el modelo el año pasado, pero el ministro de Derechos Humanos fue sustituido. El predecesor de Chvojka, Jiří Dienstbier, había planeado que antes del final de esta legislatura empezara a trabajar un Defensor del menor.

 

Trabajo excesivo, sin personal

La Oficina del Defensor del pueblo ya ha comenzado a tramitar denuncias relacionadas con niños.

 

El año pasado, según la asistente del Defensor del pueblo, Barbora Kubikova, la oficina recibió 383 denuncias, pero la mayoría fueron presentadas por adultos.

 

El equipo creó un sitio web para niños hace unos años, y sus casos se priorizan para poder resolverlos lo más rápido posible, pero los problemas de los niños no se abordan de forma sistemática, cuenta Kubíková.

 

En total, el Defensor del pueblo recibió más de 8.000 denuncias el año pasado. Según el Comité de los Derechos del Niño de la ONU, el actual Defensor del pueblo no cuenta con el personal ni los recursos económicos necesarios para atender adecuadamente estas denuncias.

 

El establecimiento de un puesto independiente de protección del menor cuenta con el apoyo del Comité Gubernamental de los Derechos del Niño.

 

"Nos encantaría que la decisión no se retrase, hemos encontrado consenso entre los partidos políticos relevantes", señala Klára Laurenčíková Šimáčková, jefa del comité.

_________________

_________________

Tupá a bezcenná politická reprezentace, kterou nezajímají děti, budoucnost národa a státu, a co se s nimi děje - u soudů, na OSPOD a všude jinde, kam je státní orgány zavlekou. 

_________________

_________________

Comments  

0 # Ing. Jiří Fiala 2018-02-13 22:22
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-02-13 22:28
Jde s dobou ...

Falošný policajt zastavuje vodičov a pýta pokuty: Auto má aj majáky

tvnoviny.sk/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-02-14 15:26
Lidé prý na ni plivou...

Kdyby měli vyhodit každého soudce, co na něj lidi plivou, nikdo by třeba na Městském soudě v Praze nezůstal.

Soud projednával kárné žaloby na Královou. Lidé na ni plivou, řekl obhájce

zpravy.idnes.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-02-14 15:36
Babsky justicni snem Vam vycita udajnou absenci pravniho vzdelani.

Nejsou to jenom juristi, kteri maji "v hlave blokaci" k jinym nez konvencnim nazorum.
Podivejte se na Doktory mediciny.
Ti jsou tak uzce specializovani, ze si dnes nevedi rady ani v pripade, kdyz jsou oni sami "obetmi nemoci"!!!
Jejich blokace - neochota prijmout nazor, ze "Jen priroda leci" je zavedla do slepe ulicky v boji s Rakovinou!
(Pripad Pomeje je toho nazornym dukazem).
Jelikoz ma CR smutne svetove prvenstvi ve vyskytu rakoviny, tak to ukazuje na - Nejvetsi absenci vzdelani (alternativni mediciny) prave v CR!

_______________

Paní soudkyně dnes vydala rozsudek : Snad jsem tam nebyl zbytečně - poprvé nezkopírovala návod OSPOD - a alespoň rozšířila otci styk, a hlavně - už ne v tom blbým domě mládeže, ale otec si může - jako normální člověk - dítě vyzvednout a dvě hodiny se o něj starat, kde uzná za vhodné.
Snad tedy přece poslouchala, co jsem jí tam dvě hodiny vykládal...
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-02-14 17:53
ÚS: Úkolem justice není doplňovat a napravovat případné nedostatky odborného posudku

ceska-justice.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-02-14 18:14
Soud odročil jednání o kárných žalobách na soudkyni Královou. Pelikán musí říct, v čem pochybila

ceskatelevize.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-02-14 18:15
Nepřipravenost právníků Ministerstva spravedlnosti


seznamzpravy.cz/.../...
0 # Kedul 2018-02-15 08:13
No hlavne ze oni tomu vsemu rozumeji a maji ve vsem jasno a jen jejich nazor je ta pravda ..... lidem stale nedoslo proc chce prokuratorstvi a fizlovstvi prostrednictvim pejsacka prosadit ze cokoliv udelaji nebude jiz nutno ani podle zakona oduvodnit .... ze se tak deje dnes a denne prestoze zakon rika neco jineho je prece praxi a tudiz v cechach naprosto udajne legalni ... pricemz o tom rozhoduji ti kdo tuto nelegalni cinnost provozuji a nikdo jinej jim do toho nesmi kecat ...

Bez přihlášení nemůžete vkládat příspěvky.